Traduire en prison, un passe-temps carcéral, un remède contre l'intolérance
Delisle, Jean (Université d'Ottawa. École de Traduction et d'Interprétation)

Data: 2012
Resum: El present escrit és una exposició de diferents experiències de traducció portades a terme en un entorn de repressió accentuada, particularment en entorns carceraris. Es descriuen exemples de diferents casos, des dels més antics de l'època clàssica fins als més recents dels segles XX i XXI. A partir de l'examen d'aquests casos i recolzant en l'opinió personal dels traductors concernits, aquest treball sosté que la traducció posseeix, com una de les seves potencialitats, la capacitat d'alleujar les penes de les persones empresonades pel poder de suggestió i d'evasió que és inherent a aquesta pràctica lingüística.
Resum: This paper is an exposition of different experiences of translation developed in a highly repressive environment, namely in prisons. Some samples of different cases are described, from the early classical era to the 20th and 21st centuries. After examining these cases the paper states the opinions of the concerned translators and argues that one of the attributes of translation is its ability to alleviate the hardship of prisoners because of the suggestive and evasive power that is inherent of this linguistic practice.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Francès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Traducció i repressió ; Traducció i presó ; Translation and repression ; Translation and prison
Publicat a: Quaderns : revista de traducció, Núm. 19 (2012) , p. 291-306, ISSN 2014-9735

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/QuadernsTraduccio/article/view/257041


16 p, 1014.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Quaderns
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-07-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir