Análisis de la calidad de vida y de la capacidad funcional en pacientes con insuficiencia cardiaca en atención primaria.
Solà Muñoz, Silvia
Azagra Ledesma, Rafael
Serra Grima, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Data: 2012
Descripció: 19 p.
Resum: Objectiu. Avaluar la qualitat de vida (QV) i capacitat funcional (CF) dels pacients amb insuficiència cardíaca en atenció primària, amb dues eines, el MLWHF i el 6MWT. Métodos. Estudi descriptiu transversal i analític de 167 pacients amb IC. Estudi de correlació entre la puntuació obtinguda en el qüestionari de QV y la distància recorreguda en el 6MWT. Resultados. Fuert correlació entre la clase funcional i la puntuació del test de QV (p 0. 001),així com de la distància en el 6MWT (p 0. 001). També es va establor correlació entre el test de QV y el 6MWT (r=-0. 69 p 0. 001). Conclusiones. El MLWHF y el 6MWT son 2 eines útils i de fàcil aplicació que reflexen correctament el grau de severitat de la IC.
Resum: Objetivo. Evaluar la calidad de vida (CV) y capacidad funcional (CF) de los pacientes con insuficiencia cardiaca(IC) en atención primaria con 2 herramientas, Métodos. Estudio descriptivo transversal y analítico de 167 pacientes afectos de IC. Estudio de correlación entre la puntuación obtenida en el cuestionario de CV y la distancia recorrida en el 6MWT. Resultados. Fuerte correlación entre la clase funcional y la puntuación del test de CV (p 0. 001),como también con la distancia recorrida en el 6MWT (p 0. 001). También se estableció correlación entre el test de CV y el 6MWT (r=-0. 69 p 0. 001). Conclusiones. El MLWHF y el 6MWT son 2 herramientas útiles y de fácil aplicación que reflejan correctamente el grado de severidad de la IC.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Insuficiència cardiaca

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/199330


19 p, 392.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2017-10-21   Favorit i Compartir