Pasturatge selectiu en cultius llenyosos
Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Manuelian, Carmen L (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Títol variant: Pastoreo selectivo en cultivos leñosos
Data: 2012
Resum: En cultius llenyosos, per exemple l'olivera o la vinya, habitualment s'utilitzen pesticides o maquinària agrícola per eliminar les herbes no desitjades que creixen al voltant del conreu. Els remugants, per exemple cabres o ovelles, són molt més desitjables per acabar amb aquestes herbes ja que els pesticides esdevenen menys necessaris, i, a més, les femtes d'aquests animals aporten nutrients al sòl. El problema és que cabres i ovelles també es mengen els brots joves dels cultius llenyosos disminuint així la seva qualitat. Investigadors del Departament de Ciència dels Animals i dels Aliments han realitzat una prova pilot en la que, utilitzant clorur de liti, s'ha entrenat a un grup de cabres i ovelles a no consumir fulla d'olivera. Aquest és un primer pas per poder garantir totalment als agricultors que aquests animals no.
Resum: En cultivos leñosos, por ejemplo el olivo o la viña, habitualmente se utilizan pesticidas o maquinaria agrícola para eliminar las hierbas no deseadas que crecen alrededor del cultivo. Los rumiantes, por ejemplo cabras u ovejas, son mucho más deseables para acabar con estas hierbas ya que los pesticidas se convierten en menos necesarios, y, además, las heces de estos animales aportan nutrientes al suelo. El problema es que cabras y ovejas también se comen los brotes jóvenes de los cultivos leñosos disminuyendo así su calidad. Investigadores del Departamento de Ciencia de los Animales y de los Alimentos han realizado una prueba piloto en la que, utilizando cloruro de litio, se ha entrenado a un grupo de cabras y ovejas a no consumir hoja de olivo. Este es un primer paso para poder garantizar totalmente los agricultores que estos animales no dañarán los cultivos leñosos cuando pasten las hierbas no deseadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 114.7 KB

Español
3 p, 179.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Grup de Recerca en Remugants (G2R)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-09-27, darrera modificació el 2024-04-11



   Favorit i Compartir