Articles

Articles 25 registres trobats  inicianterior14 - 23següent  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.02 segons. 
14.
1 p, 133.5 KB A multicenter clinical study to evaluate the effect of a specially formulated food on osteoarthritis in cats / Fritsch, D. ; Sparkes, A. ; Allen, T. ; Hahn, K.
2010
Clínica veterinaria de pequeños animales, Vol. 30 Núm. 1 (2010) , p. 67-67  
15.
1 p, 125.0 KB A high-protein, low-carbohydrate, highfiber food for cats with diabetes mellitus / Farrell, C. ; Fritsch, D. ; Sixby, K. ; Allen, T. ; Paetau-Robinson, T. ; Hahn, K.
Maintaining blood glucose concentrations and managing glycemic response is pivotal in diabetic patients. The objective of this study was to determine the safety of a Test Food (A) high in protein (52. [...]
2010
Clínica veterinaria de pequeños animales, Vol. 30 Núm. 1 (2010) , p. 66-66  
16.
1 p, 125.3 KB Body composition and cartilage biomarkers are affected by diet in growing large breed dogs / Schoenherr, W. ; MacLeay, J. ; Yamka, R. ; Hahn, K.
The purpose of this study was to describe cartilage and bone biochemical markers and body composition in growing large breed dogs and to determine if these masurements are affected by diets of similar caloric density but differing composition.
2010
Clínica veterinaria de pequeños animales, Vol. 30 Núm. 1 (2010) , p. 65-65  
17.
1 p, 124.5 KB L-carnitine increases body lean in adult dogs and cats / Jewell, D. ; Hahn, K.
L-carnitine has been shown to be a repartitioning agent (i. e. ,setting metabolism toward more protein and less fat accretion) in animals used for food production. The purpose of this study was to determine the effects on body composition repartitioning (i. [...]
2010
Clínica veterinaria de pequeños animales, Vol. 30 Núm. 1 (2010) , p. 64-64  
18.
1 p, 127.1 KB High-fiber provides satiety and effective weight loss in overweight and obese adult dogs / Hahn, K. ; Jewell, D. ; Fritsch, D. ; Allen, T. ; Paetau-Robinson, I.
2010
Clínica veterinaria de pequeños animales, Vol. 30 Núm. 1 (2010) , p. 63-63  
19.
7 p, 55.8 KB Importancia de los conocimientos en nutrición sobre las actitudes alimentarias, dieta e IMC en adolescentes escolarizados : un seguimiento a 30 meses / González, Marcela L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut) ; Penelo Werner, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Gutiérrez Rosado, Teresa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut) ; Raich, Rosa M., , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
Objetivo: Evaluar el efecto de los conocimientos en nutrición sobre las actitudes alimentarias, la dieta y el índice de masa corporal (IMC) en una muestra de adolescentes a los 30 meses de recibir un programa preventivo. [...]
Aims: To evaluate the effect of nutrition knowledge on eating attitudes, dieting and body mass index (BMI) in an adolescent student sample at a 30-month follow-up after receiving a prevention program. [...]

2011
Trauma, Vol. 22, Num. 2 (abril/junio 2011) , p. 122-129  
20.
16 p, 489.9 KB L'Escola de Bosc : un referent pioner a la transició nutricional moderna a Catalunya / Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
L'objectiu principal de l'article és intentar contestar a la pregunta sobre si a inicis del segle XX s'observen canvis significatius en el sistema alimentari catala que permetin situar-lo en les primeres etapes d'una transició alimentaria moderna, o bé si, com sovint s'argumenta, les continuitats serien el seu principal tret. [...]
2004
Estudis d'història agrària, Núm. 17 (2004) , p. 497-512  
21.
6 p, 2.4 MB Ácidos grasos esenciales en el perro (II) : aplicaciones clínicas / Crespo Alcarria, Nieves (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat de Nutrició i Alimentació Animal) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Este artículo de revisión hace referencia a las posibles aplicaciones clínicas de los ácidos grasos esenciales (AGE) en la medicina veterinaria. Se revisan tanto sus usos terapéuticos como profilácticos en diversas patologías y se pretenden explicar los mecanismos mediante los cuales realizan sus efectos beneficiosos.
This review article refers to the applications of the essential fatty acids in veterinary medicine. The thera- peutic and prophylactic effects of essential fatty acids in several pathologies are reviewed and the mechanisms by which they provide their beneficial effects are explained.

1997
Clínica veterinaria de pequeños animales, Vol. 17, Núm. 3 (Julio-Septiembre 1997) , p. 187-192  
22.
6 p, 700.9 KB La nutrición en textos escolares del último ciclo de primaria y primero de secundaria / García-Barros, Susana (Universidade da Coruña) ; Martínez Losada, Cristina (Universidade da Coruña)
2005
Enseñanza de las ciencias, Núm. Extra (2005) , p. 1-6  
23.
5 p, 234.4 KB Educación nutricional : una encuesta sobre hábitos alimenticios en adolescentes vascos / Pérez de Eulate González, Lourdes (Universidad del País Vasco. Escuela Universitaria de Magisterio) ; Ramos, Pedro (Universidad del País Vasco. Facultad de Farmacia) ; Liberal, Susana (Obra Social Caja Vital Kutxa) ; Latorre, Miriam (Obra Social Caja Vital Kutxa)
2005
Enseñanza de las ciencias, Núm. Extra (2005) , p. 1-5  

Articles : 25 registres trobats   inicianterior14 - 23següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.