Articles

Articles 33 registres trobats  inicianterior16 - 25següent  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
16.
12 p, 336.7 KB Effect of fibrous diet and vitamin C inclusion on uniformity, carcass traits, skeletal strength, and behavior of broiler breeder pullets / Asensio, X. (Aviagen) ; Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This experiment studied the effect of broiler breeder nutritional strategies on uniformity, carcass traits, tibia parameters, and behavior during rearing and prebreeder periods (up to 22 wk of age). One-day-old pullets (n = 384) were randomly assigned to 4 treatments arranged as a 2 × 2 factorial, with 2 fiber levels (control vs. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.01.015
Poultry Science, Vol. 99 (march 2020) , p. 2633-2644  
17.
11 p, 730.1 KB Evaluation of dietary supplementation of a novel microbial muramidase on gastrointestinal functionality and growth performance in broiler chickens / Sais, Mounira (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Nofrarías Espadamala, Miquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Lopez-Ulibarri, Rual (Nutrition Innovation Center) ; Pérez Calvo, Estefanía (Nutrition Innovation Center) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study was conducted to assess the effect of dietary supplementation of Muramidase 007 to broiler chickens on gastrointestinal functionality, evaluating growth performance, apparent ileal digestibility, intestinal histomorphology, vitamin A in plasma and cecal microbiota. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez466
Poultry Science, Vol. 99 (december 2019) , p. 235-245  
18.
11 p, 1.2 MB Partially defatted black soldier fly larva meal inclusion in piglet diets : effects on the growth performance, nutrient digestibility, blood profile, gut morphology and histological features / Biasato, Ilaria (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Renna, Manuela (University of Turin. Department of Veterinary Sciences) ; Gai, Francesco (Institute of Science of Food Production. National Research Council) ; Dabbou, Sihem (University of Turin. Department of Veterinary Sciences) ; Meneguz, Marco (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Perona, Giovanni (University of Turin.) ; Martinez, Silvia (Universidad de Murcia. Departamento de Producción Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bergagna, Stefania (Veterinary Medical Research Institute for Piemonte, Liguria and the Valle D'Aosta) ; Sardi, Luca (University of Bologna. Department of Veterinary Medical Sciences) ; Capucchio, Maria Teresa (University of Turin. Department of Veterinary Sciences) ; Bressan, Enrico (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Dama, Andrea (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Schiavone, Achille (Institute of Science of Food Production. National Research Council) ; Gasco, Laura (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences)
The aim of this trial was to investigate the effects of different inclusion levels of a partially defatted black soldier fly (BSF, Hermetia illucens L. ) larva meal on the growth performance, nutrient digestibility, blood profile, gut morphology and histological features of piglets. [...]
2019 - 10.1186/s40104-019-0325-x
Journal of animal science and biotechnology, Vol. 10 (february 2019)  
19.
13 p, 13.4 MB Crude soybean lecithin as alternative energy source for broiler chicken diets / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the use of crude soybean lecithin (L) as an alternative energy source in broiler feeding and to study its influence on performance, fatty acid (FA) digestibility between 9 to 11 D and 36 to 37 D, feed AME content, and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3382/ps/pez318
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 11 (january 2019) , p. 5601-5612  
20.
13 p, 645.5 KB Evolution of lipid classes and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract of broiler chickens fed different fat sources at different ages / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to evaluate the effect of the dietary fat saturation degree and age on the lipid class (TAG, DAG, MAG, and FFA) composition and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract (GIT) and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pey458
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 3 (january 2019) , p. 1341-1353  
21.
13 p, 1.5 MB Effects of dietary free fatty-acid content and saturation degree on lipid-class composition and fatty-acid digestibility along the gastrointestinal tract in broiler starter chickens / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to assess the effect of the dietary free fatty acid (FFA) content and dietary fat saturation degree on the fatty-acid (FA) digestibility and lipid-class content along the gastrointestinal tract and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez253
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 10 (january 2019) , p. 4929-4941  
22.
13 p, 281.7 KB Soybean lecithin high in free fatty acids for broiler chicken diets : Impact on performance, fatty acid digestibility and saturation degree of adipose tissue / Viñado, Alberto (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the inclusion of soybean lecithin with a high free fatty acid content (L) in starter and grower-finisher broiler diets, as well as its influence on performance, energy and fatty acid (FA) utilization and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3390/ani9100802
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 802  
23.
11 p, 491.0 KB Re-esterified Palm Oils, Compared to Native Palm Oil, do not Alter Fat Absorption, Postprandial Lipemia or Growth Performance in Broiler Chicks / Vilarrasa, E. ; Tres, A. ; Bayés-García, L. ; Parella Coll, Teodor (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Ressonància Magnètica Nuclear) ; Esteve-Garcia, E. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Re-esterified palm oils are obtained from the chemical esterification of palm acid oils (rich in free fatty acids) with glycerol, both economically interesting by-products from oil refining and biodiesel industries, respectively. [...]
2014 - 10.1007/s11745-014-3920-9
Lipids, Vol. 49 (june 2014) , p. 795-805  
24.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; García Manzanilla, Edgar ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-312
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218  
25.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola Ibarz, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.1.48
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  

Articles : 33 registres trobats   inicianterior16 - 25següent  anar al registre:
Vegeu també: autors amb noms similars
1 Barroeta, Ana C.
147 Barroeta, Ana Cristina
11 Barroeta, Ana Cristina,
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.