Articles

Articles 27 records found  beginprevious13 - 22next  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
13.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  
14.
7 p, 7.6 MB Influence of vegetable oil sources on quality parameters of broiler meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A.
The use of different vegetable oils in animal nutrition has allowed the producer to obtain highly energetic diets at very low costs, while offering an optimum and well-appreciated product to the consumer. [...]
1999
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 63 Núm. 1 (1999) , p. 29-35  
15.
20 p, 270.6 KB La competencia en alimentación. Un marco de referencia para la educación obligatoria / España, Enrique (Universidad de Málaga) ; Cabello-Garrido, Aurelio ; Blanco-López, Ángel (Universidad de Málaga)
En este artículo se presenta un marco teórico de referencia para desarrollar la competencia en alimentación en la educación obligatoria. Los planteamientos seguidos para su elaboración implican salir inicialmente del contexto escolar y situarse en la vida diaria para conocer cuál es la situación actual en nuestra sociedad. [...]
In this paper, a theoretical framework for developing Food Competence in compulsory education is presented. The approaches involved initially lead us to leave the school context and move into daily life in order to find out what the current situation in our society is. [...]
En aquest article es presenta un marc teòric de referència per a desenvolupar la competència en alimentació en l'educació obligatòria. Els plantejaments seguits per a la seva elaboració impliquen sortir inicialment del context escolar i situar-se en la vida diària per a conèixer quina és la situació actual en la nostra societat. [...]

2014 - 10.5565/rev/ensciencias.1080
Enseñanza de las ciencias, Vol. 32 Núm. 3 (2014) , p. 611-629  
16.
14 p, 612.9 KB El tratamiento institucional de la alimentación : un análisis sobre la intervención contra la obesidad / Díaz Méndez, Cecilia (Universidad de Oviedo. Departamento de Sociología)
España tiene una de las tasas de obesidad infantil más altas de Europa. En este trabajo, se estudian las diferentes formas de afrontar institucionalmente el aumento de la obesidad en el entorno europeo en general y en España en particular. [...]
Spain has one of the highest childhood obesity rates in Europe. In this paper we study the different ways institutions are dealing with increasing obesity rates in Europe and in Spain in particular. [...]

2012 - 10.5565/rev/papers/v97n2.120
Papers : revista de sociologia, Vol. 97, Núm. 2 (abril-juny 2012) , p. 371-384  
17.
26 p, 216.6 KB Popularising right food and feeding practices in Spain (1847-1950). The handbooks of domestic economy / Perdiguero Gil, Enrique (Universidad Miguel Hernández de Elche) ; Castejón-Bolea, Ramón (Universidad Miguel Hernández de Elche. Departamento de Salud Pública, Historia de la Ciencia y Ginecología)
The aim of this paper is to analyze a sample of domestic economy handbooks in order to assess the popularization of correct food and feeding practices in Spain between 1847 and 1950. With this contribution, we wish to evaluate another factor that would influence the Spanish food transition. [...]
2010 - 10.4321/S0211-95362010000100006
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 30, Núm. (2010) , p. 141-165  
18.
22 p, 224.8 KB Milk, social acceptance of a new food in Europe : Catalonia, 19th-20th centuries / Nicolau Nos, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Hernández, Ismael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
In this article we analyse the time course of the consumption of fresh milk in different regions of Europe between the 1870s and 1930s. Working from the case of Catalonia, we affirm that the increasing consumption of milk in that period must be especially linked to the spreading of new scientific knowledge in microbiology and nutrition that followed Pasteur's discoveries. [...]
2010 - 10.4321/S0211-95362010000100005
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 30, Núm. (2010) , p. 119-139  
19.
15 p, 48.8 KB Valoración de la conducta alimentaria y de control del peso en practicantes de aerobic / Dosil Díaz, Joaquín (Universidade de Vigo. Departamento de Psicoloxía Evolutiva e Comunicación) ; Díaz Fernández, Olga (Universidad de Santiago de Chile)
Este trabajo presenta una descripción de las conductas alimentarias y de pérdida de peso de las participantes en la actividad física de aeróbic y su relación con la sintomatología de trastorno alimentario. [...]
This study presents a description of eating behaviours and weight losses in those people practicising aerobics and their relation with the symptomatology of eating disorders. The total number of participants is 123 university students, all of them women. [...]

2002
Revista de psicología del deporte, Vol. 11, Núm. 2 (2002) , p. 183-195  
20.
8 p, 175.8 KB Biología trófica de los juveniles del género Liza (Pisces : Mugilidae) en la laguna costera del Mar Menor (SE Península Ibérica) / Verdiell-Cubedo, David ; Egea-Serrano, Andrés ; Oliva-Paterna, Francisco J. ; Torralva, Mar
En el presente trabajo se presentan datos sobre la alimentación de juveniles de tres especies de mugílidos presentes en la laguna costera del Mar Menor: Liza saliens (Risso, 1810), L. aurata (Risso, 1810) y L. [...]
In this work data is presented concerning the food and feeding habits of three species of mullet juveniles that are present in the Mar Menor coastal lagoon: Liza saliens (Risso, 1810), L. aurata (Risso, 1810) and L. [...]

2007
Limnética, V. 26 n. 1 (2007) p. 67-73  
21.
7 p, 425.0 KB Sobre l'organització i la cultura alimentàries. Reflexions des de l'evidència i de les hipòtesis de l'etnografia de la caça, la recol·lecció i l'agricultura / Carrasco, Sílvia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
1996
Cota Zero : revista d'arqueologia i ciència, Núm. 12 (1996) , p. 8-14  
22.
7 p, 389.4 KB Apunts sobre l' alimentació al món romà / Gómez Pallarès, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
1996
Cota Zero : revista d'arqueologia i ciència, Núm. 12 (1996) , p. 98-104  

Articles : 27 records found   beginprevious13 - 22next  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.