Artículos

Artículos Encontrados 33 registros  anterior11 - 20siguientefinal  ir al registro: La búsqueda tardó 0.00 segundos. 
11.
20 p, 2.2 MB Composition and Nutritional Value of Acid Oils and Fatty Acid Distillates Used in Animal Feeding / Varona, Elisa (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Rafecas, Magdalena (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Vichi, Stefania (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària)
Acid oils and fatty acid distillates are by-products from the edible oil refining industry that are rich in free fatty acids. Their use as feed ingredients is a way to valorize them in order to increase the sustainability of the food chain; however, differences in the animal productive parameters when using them have been reported. [...]
2021 - 10.3390/ani11010196
Animals, Vol. 11 (january 2021)  
12.
17 p, 1020.2 KB Replacement of palm oil with soybean acid oil in broiler chicken diet : Fat digestibility and lipid class content along the intestinal tract / Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (AgResearch Ltd. Ruakura Research Centre) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study aimed to evaluate the replacement of palm oil (P) with increasing levels of soybean acid oil (SA), a by-product of soybean oil (S) refining, on lipid class content and fatty acid (FA) digestibility in the intestine and excreta of chickens at 11 and 35 days (d). [...]
2021 - 10.3390/ani11092586
Animals, Vol. 11 Núm. 9 (september 2021) , p. 2586  
13.
10 p, 515.6 KB Methods to determine the quality of acid oils and fatty acid distillates used in animal feeding / Varona, Elisa (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Rafecas, Magdalena (Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia) ; Vichi, Stefania (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària)
Acid oils and fatty acid distillates are by-products from the refining of edible oils and fats. They are used as feed ingredients, but their highly variable composition sometimes affects the productive parameters of the animals. [...]
2021 - 10.1016/j.mex.2021.101334
MethodsX, Vol. 8 (april 2021)  
14.
10 p, 245.5 KB Soybean lecithin as an alternative energy source for grower and finisher broiler chickens : impact on performance, fatty acid digestibility, gut health, and abdominal fat saturation degree / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was performed to assess the inclusion of soybean lecithin (SL) in the replacement of soybean oil (SO), for grower and finisher broiler chicken diets (up to 15 d of life), and its effects on performance, fatty acid (FA) absorption, gut health, and saturation degree of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.06.050
Poultry Science, Vol. 99 (july 2020) , p. 5653-5662  
15.
19 p, 1.6 MB Soybean oil replacement by palm fatty acid distillate in broiler chicken diets : fat digestibility and lipid-class content along the intestinal tract / Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Palm fatty acid distillate (PFAD) is a by-product of palm oil (P) refining. Its use in chicken diets is a way to reduce the cost of feed and the environmental impact. Its low unsaturated:saturated fatty acid ratio (UFA:SFA) and its high free fatty acid (FFA) level could be partially counteracted by its blending with soybean oil (S). [...]
2021 - 10.3390/ani11041035
Animals, Vol. 11 Núm. 4 (2021) , p. 1035  
16.
12 p, 336.7 KB Effect of fibrous diet and vitamin C inclusion on uniformity, carcass traits, skeletal strength, and behavior of broiler breeder pullets / Asensio, X. (Aviagen) ; Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This experiment studied the effect of broiler breeder nutritional strategies on uniformity, carcass traits, tibia parameters, and behavior during rearing and prebreeder periods (up to 22 wk of age). One-day-old pullets (n = 384) were randomly assigned to 4 treatments arranged as a 2 × 2 factorial, with 2 fiber levels (control vs. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.01.015
Poultry Science, Vol. 99 (march 2020) , p. 2633-2644  
17.
11 p, 730.1 KB Evaluation of dietary supplementation of a novel microbial muramidase on gastrointestinal functionality and growth performance in broiler chickens / Sais, Mounira (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Nofrarías Espadamala, Miquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Lopez-Ulibarri, Rual (Nutrition Innovation Center) ; Pérez Calvo, Estefanía (Nutrition Innovation Center) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study was conducted to assess the effect of dietary supplementation of Muramidase 007 to broiler chickens on gastrointestinal functionality, evaluating growth performance, apparent ileal digestibility, intestinal histomorphology, vitamin A in plasma and cecal microbiota. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez466
Poultry Science, Vol. 99 (december 2019) , p. 235-245  
18.
11 p, 1.2 MB Partially defatted black soldier fly larva meal inclusion in piglet diets : effects on the growth performance, nutrient digestibility, blood profile, gut morphology and histological features / Biasato, Ilaria (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Renna, Manuela (University of Turin. Department of Veterinary Sciences) ; Gai, Francesco (Institute of Science of Food Production. National Research Council) ; Dabbou, Sihem (University of Turin. Department of Veterinary Sciences) ; Meneguz, Marco (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Perona, Giovanni (University of Turin.) ; Martinez, Silvia (Universidad de Murcia. Departamento de Producción Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bergagna, Stefania (Veterinary Medical Research Institute for Piemonte, Liguria and the Valle D'Aosta) ; Sardi, Luca (University of Bologna. Department of Veterinary Medical Sciences) ; Capucchio, Maria Teresa (University of Turin. Department of Veterinary Sciences) ; Bressan, Enrico (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Dama, Andrea (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Schiavone, Achille (Institute of Science of Food Production. National Research Council) ; Gasco, Laura (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences)
The aim of this trial was to investigate the effects of different inclusion levels of a partially defatted black soldier fly (BSF, Hermetia illucens L. ) larva meal on the growth performance, nutrient digestibility, blood profile, gut morphology and histological features of piglets. [...]
2019 - 10.1186/s40104-019-0325-x
Journal of animal science and biotechnology, Vol. 10 (february 2019)  
19.
13 p, 13.4 MB Crude soybean lecithin as alternative energy source for broiler chicken diets / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the use of crude soybean lecithin (L) as an alternative energy source in broiler feeding and to study its influence on performance, fatty acid (FA) digestibility between 9 to 11 D and 36 to 37 D, feed AME content, and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3382/ps/pez318
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 11 (january 2019) , p. 5601-5612  
20.
13 p, 645.5 KB Evolution of lipid classes and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract of broiler chickens fed different fat sources at different ages / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to evaluate the effect of the dietary fat saturation degree and age on the lipid class (TAG, DAG, MAG, and FFA) composition and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract (GIT) and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pey458
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 3 (january 2019) , p. 1341-1353  

Artículos : Encontrados 33 registros   anterior11 - 20siguientefinal  ir al registro:
Vea también: autores con nombres similares
1 Barroeta, Ana C.
147 Barroeta, Ana Cristina
11 Barroeta, Ana Cristina,
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.