Documentos gráficos y multimedia

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585x886, 82.5 KB Conservación de carnes: buenas prácticas e higiene / Fàbregas i Comadran, Xavier
Anterior a la moda actual de la restauración de carnes ultramaduradas, el formato comercial de despiece envasado al vacío y/o sin hueso ha permitido conseguir buenas maduraciones a costes inferiores. [...]
Anteriior a la moda actual de la restauració de carns ultramadurades, el format comercial d'escorxar envasat al buit i/o sense os ha permès aconseguir bones maduracions a costos inferiors. La durada del buit en l'envàs és normalment de 21 dies, però va entrant aire a la bossa a mesura que passa el temps, despenent del tipus de plàstic (porositat) i sobretot del gruix (galga). [...]

1992 (Memoria digital d'escorxadors)
18 documentos
12.
583x886, 358.9 KB El color de la carne de cordero : canales, despiece y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El color de la carne de cordero es quizás la característica más valorada por los países mediterráneos europeos. Asociada a corderos aún lactantes de carne rosada clara, pesos bajos de canal, conformaciones bajas-medias y engrasamientos medios, esta percepción de la calidad de la canal y de la carne en el cordero, difiere radicalmente de la de los países del norte de Europa, que aprecian más las canales con mayor PC, conformaciones excelentes por ser razas cárnicas muy conformadas, engrasamientos medios-altos y color rojo de la carne. [...]
El color de la carn de xai és potser la característica més valorada pels països mediterranis europeus. Associada a xais encara lactants de carn rosada clara, pesos baixos de canal, conformacions baixes-mitges i engreixements mitjos, aquesta percepció de la qualitat de la canal i de la carn en el xai, difereix radicalment de la dels països del nord d'europa, que aprecien m és les canals amb major PC, conformacions excel·lents per ser races càrniques molt conformades, engreixements mitjos-alts i color vermell de la carn. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
68 documentos
13.
886x589, 271.5 KB Calidad de la canal y de la carne en ovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Europa, la calidad de la canal y de la carne de cordero presenta un gradiente norte-sur para el PC. En los países del sur, de pastos muy magros, se aprecian las canales muy jóvenes de lechales y/o corderos de pienso (6-13 kg PC), de poco peso canal y carne rosada, en las que la conformación no es una característica importante. [...]
A Europa, la qualitat de la acanal i de la carn de xai presenta una gradació nord-sud per al PC. En els països del sud, de pastures molt magres, s'aprecien les canals molt joves de lletons i/o xais de pinso (6-13 kg PC), de poc pes canal i carn rosada, en les que la conformació no és una característica important. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
120 documentos
14.
886x589, 225.5 KB Calidad de la canal y de la carne en caprino / Fàbregas i Comadran, Xavier
El cabrito es una carne festiva, especialmente cocinada, junto con los lechales imperiales, en las celebraciones de Navidad y Semana Santa. En las zonas no productoras es una carne cara, pero realmente muy fina. [...]
El cabrum és una carn festiva, especialment cuinada, amb els lletons imperials, en les celebracions de Nadal i Setmana Santa. En les zones no productores és una carn cara, però realment molt fina. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
75 documentos
15.
577x886, 118.5 KB Despojos cárnicos II / Fàbregas i Comadran, Xavier
Tradicionalmente ha sido el cerdo, el animal del cual se aprovechaba todo, por la gran variedad de embutidos que se elaboran. Otras culturas, de religión musulmana por ejemplo, practican el mismo aprovechamiento cárnico pero con los rumiantes. [...]
Tradicionalment ha sigut el porc, l'animal del qual s'aprofitava tot, per la gran varietat d'embotits que s'elaboren. Altres cultures, de religió musulmana per exemple, practiquen el mateix aprofitament carni però amb els rumiants. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
75 documentos
16.
591x870, 259.9 KB Despojos cárnicos de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los despojos eran un buen recurso histórico para comer, de forma económica, "carne". De sabores y texturas muy diferentes entre si y respecto a la carne, eran muy apreciados porque culinariamente permitían variedad de preparaciones exquisitas: hervidos y aliñados (cap i pota, carn de perol. [...]
Les despulles eren un bon recurs històric per a menjar, de manera econòmica, "carn". De gustos i textures molt diferents entre sí i respecte a la carn, eren molt apreciats perquè culinàriament permetien varietat de preparacions exquisides: bullits i amanits (cap i pota, carn de perol . [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
30 documentos
17.
880x591, 348.8 KB Despojos cárnicos de ovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
A raíz de la enfermedad de las vacas locas, la casquería de rumiantes sufrió una crisis muy importante. Hoy en día, por su precio y por ser un producto de gran estima para la población inmigrante, su consumo se ha recuperado. [...]
Arran de la malaltia de les vaques boges, les despulles de rumiants van patir una crisi molt important. Avui, pel seu preu i per ser un producte de gran estima per a la població immigrant, el seu consum s'ha recuperat. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
16 documentos
18.
587x886, 407.2 KB El color de la carne bovina : quinta costilla y fileteados / Fàbregas i Comadran, Xavier
La carne de vacuno presenta tres tipos de carne en función, principalmente, de su color: carne blanca, rosada y roja. En España, según la zona de producción bovina encontraremos estos tipos de carnes, asociados a un consumo tradicional. [...]
La carn de boví presenta tres tipus de carn en funció, principalment, del seu color: carn blanca, rosada i vermella. A Espanya, segons la zona de producció bovina trobarem aquests tipus de carns, associades a un consum tradicional. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
127 documentos
19.
865x591, 255.1 KB Sistemática inspección veterinaria postmortem : bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Existen diversas normativas estatales que regulan la inspección veterinaria postmortem en los mataderos. Diversas recomendaciones internacionales también establecen métodos y sistemáticas en la inspección veterinaria postmortem (FAO, etc. [...]
Existeixin diferents normatives estatals que regulen la inspecció veterinària postmortem en els escorxadors. Diverses recomanacions internacionals també estableixen mètodes i sistemàtiques en la inspecció veterinària postmortem (FAO, etc. [...]

1992 (Inspecció veterinària d'escorxadors)
55 documentos
20.
798x1196, 132.6 KB Calidad de la canal y de la carne en equinos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Las carnicerías hipofágicas vendían tradicionalmente, como carne de recurso, potro y caballo con buen estado de engrasamiento para consumo humano y las partes más duras para alimentación de perros. [...]
Les carnisseries hipofàgiques venien tradicionalment, com a carn de recurs, poltre i cavall en bon estat d'engreixament per a consum humà i les parts més dures per l'alimentació de gossos. Els exemplars mulars o asnals, amb deficient conformació i engreixament, per la duresa de la seva carn, es destinaven a l'alimentació de carnívors de zoològic; eren les anomenades "mules parqueres". [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
60 documentos

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