Documents de recerca

Documents de recerca 155 registres trobats  inicianterior136 - 145següent  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.00 segons. 
136.
190 p, 4.9 MB Implementación de un sistema de trazabilidad para la cadena de producción porcina basado en crotales electrónicos y marcadores moleculares / Grassi Ledo, Paula ; Caja López, Gerardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Porcher, Jocelyne, dir. (Institut National de la Recherche Agronomique (França)) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Un total de 1,540 porcs creuats d'origen i condicions de producció similars (deslletats a 28 d, sacrificats a 100 kg) van ser utilitzats en tres experiments per avaluar la implementació d'un sistema de traçabilitat mitjançant l'ús de l'identificació electrònica (e-ID) i de marcadors mol·leculars (ADN). [...]
Un total de 1,540 cerdos cruzados de origen y condiciones de producción similares (destetados a 28 d, sacrificados a 100 kg) fueron utilizados en tres experimentos para evaluar la implementación de un sistema de trazabilidad mediante el uso de identificación electrónica (e-ID) y de marcadores moleculares (ADN). [...]
A total of 1,540 crossbreed pigs of similar origin and production conditions (weaned 28 d, slaughtered 100 kg BW) were used in 3 experiments to assess on the implementation of a traceability system based on electronic identification (e-ID) and molecular markers (DNA). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
137.
242 p, 1.0 MB Caracterización e influencia de los factores de producción en el cebo de cerdos en condiciones comerciales / Da Silva Agostini, Piero ; Gasa, Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blas Beorlegui, Carlos de, dir. (Universidad Politécnica de Madrid. Departamento de Producción Animal) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de la presente memoria de tesis doctoral fue conocer, jerarquizar y cuantificar la importancia relativa que ejercen distintos factores de producción sobre los índices productivos durante la fase de crecimiento y cebo del cerdo.
The main objective of this thesis was to know and quantify the importance of the various factors of the pig production on animal performance during the growing-finishing phase.

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013
3 documents
138.
92 p, 1.6 MB Insulin receptor substrate 2 is required for testicular development / Griffeth, Richard J. ; Burks, Deborah J., dir. (Centro de Investigación y Asistencia en Tecnologia y Diseño del Estado de Jalisco) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Las proteínas sustrato del receptor de insulina (de sus siglas en Inglés: IRS) son mediadores clave en la señalización dependiente de insulina y del factor de crecimiento semejante a insulina tipo 1 (IGF1). [...]
Insulin receptor substrate (IRS) proteins are key mediators of insulin and insulin-like growth factor (IGF) 1 signaling. In mice, deletion of Irs2 causes diabetes and females are infertile. However, the role of IRS2 in male reproduction is unknown. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
139.
213 p, 1.1 MB Learning strategies to increase piglets feed intake after weaning / Figueroa Hamed, Jaime ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
En el presente trabajo se estudian diferentes estrategias de aprendizaje de la conducta alimentaria en cerdos lactantes y destetados. Los lechones podrían aprender a preferir aromas a través de su madre (Capitulo 1 y 5), por ensayo y error (Capitulo 2 y 3) o mediante interacciones sociales con otros lechones (Capitulo 4). [...]
The present work studies different learning strategies to increase the preference for flavours cues during lactation and after weaning. We propose that pigs may learn flavour preferences from their mother (Chapter 1 and 5), from trial and error tasks (Chapter 2 and 3) or from social interactions with conspecifics (Chapter 4), and that this learning may improve intake of new diets. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
140.
184 p, 2.1 MB Atordiment amb nitrogen : efectes sobre el benestar animal i la qualitat del producte final en porcí / Llonch i Obiols, Pol ; Velarde Calvo, Antonio, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La inhalació d'elevades concentracions de CO2 causa aversió en porcs. L'objectiu general d'aquesta tesi va ser determinar el grau d'afectació del benestar animal, mitjançant l'avaluació de l'aversió i del temps necessari en perdre la consciència, i de la qualitat de la canal i de la carn en porcs atordits amb diferents mescles de nitrogen i CO2. [...]
Inhalation of high concentrations of CO2 causes aversion in pigs. The aim of this thesis was to assess animal welfare, by means of the aversion suffered as well as the time to lose consciousness, and the meat and carcass quality in pigs stunned with different CO2 and N2 mixtures. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
141.
251 p, 2.0 MB Strategies to reduce nitrogen excretion from ruminants : targeting the rumen / Foskolos, Andreas ; Calsamiglia, Sergio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Esta tesis doctoral se llevó a cabo en el marco del proyecto financiado por la Unión Europea Rednex. El objetivo principal de la tesis fue utilizar tecnologías innovadoras aplicadas al rumen para proponer soluciones que pueden reducir la excreción de N en el ganado bovino lechero. [...]
The current PhD thesis was conducted within the framework of the European Union funded project RedNex. The main objective of the thesis was to use novel technologies that target the rumen to propose solutions that may reduce the N excretion from dairy cows. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
142.
191 p, 2.6 MB Gelificación de productos avícolas por alta presión isostática : actividad sinérgica de la transglutaminasa microbiana / Trespalacios Sosa, María del Pilar ; Pla Soler, Reyes, (M. Teresa Reyes) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La carne de pollo y los huevos constituyen excelentes materias primas para desarrollar nuevos alimentos de alto valor añadido. El objetivo principal de este trabajo fue el de aplicar los efectos de la alta presión isostática sobre las macromoléculas de estas materias primas para obtener un gel modelo, con alto contenido de proteínas, bajo en grasas, sal y fosfatos, que sirva como base para elaborar diversos alimentos. [...]
Chicken meat and eggs constitute excellent commodities to develop new high value foods. The main objective of this study was to apply the effects of high isostatic pressure on the macromolecules of these raw materials in order to obtain a model gel, with high protein content, low fat, low salt and low-phosphates, which work as initial point for developing diverse foods. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2007  
143.
241 p, 1.8 MB Animal welfare assessment on intensive and extensive pig farms / Temple, Déborah ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Dalmau Bueno, Antoni, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Velarde Calvo, Antonio, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu d'aquesta tesi és avaluar i discutir l'aplicació pràctica, la validesa i la repetibilitat d'un sistema d'avaluació del benestar en granges comercials de porcs d'engreix. La capacitat d'aplicació, la sensibilitat, selectivitat, validesa contextual i repetibilitat al llarg del temps de les mesures basades en l'animal incloses al protocol Welfare Quality® es van avaluar mitjançant cinc estudis. [...]
The objective of the present thesis is to evaluate and discuss the feasibility, validity and repeatability of a welfare assessment system for growing pigs on commercial farms. The feasibility, sensitivity, selectivity, contextual validity and repeatability over time of several animal-based measures of the Welfare Quality® (WQ®) protocol were evaluated in five studies. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012  
144.
106 p, 1.2 MB Assessment of prepubertal sheep oocyte competence for in vitro embryo production by the Brilliant Cresyl Blue test / Gracia Catalá, Maria ; Paramio, María Teresa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La calidad de los oocitos es sinónimo de competencia oocitaria y se define como la capacidad de un oocito para reanudar la meiosis, dividirse después de la fertilización, desarrollarse hasta la etapa de blastocisto, inducir la preñez y conseguir el nacimiento de un animal sano. [...]
The oocyte quality is used as synonymous of oocyte competence defined as the ability of an oocyte to resume meiosis, cleave following fertilization, develop to the blastocyst stage, induce a pregnancy and bring the offspring to term in good health. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012  
145.
264 p, 2.5 MB Deciphering the genetic architecture of prolificacy related traits in an experimental Iberian x Meishan F2 intercross / Balcells Ortega, Ingrid ; Sánchez Bonastre, Armando, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tomás Sangenís, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Els caràcters reproductius són de gran interès en la indústria porcina per tal de millorar l'eficiència productiva. En estudis previs, utilitzant un creuament experimental F2 entre les races Ibèric (Ib) i Meishan (Me) es van identificar varis QTL afectant varis caràcters reproductius (Noguera et al. [...]
Reproductive traits are of great interest in the swine industry to improve the pig efficiency production. In a previous study, several QTL affecting reproductive traits were identified in an Iberian (Ib) x Meishan (Me) F2 population (Noguera et al. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012  

Documents de recerca : 155 registres trobats   inicianterior136 - 145següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.