Research literature

Research literature 51 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
1.
1 p, 159.4 KB Innovations in gluten-free bread / Sañé Puigví, Marc ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 1.6 MB What is true in healthy diets or weight-loss diets? / Sellarès Jansana, Berta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2024
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 513.4 KB Use and functionality of hydrocolloids in gluten-free products in the food industry / Martínez Cullell, Fiona ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2024
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
1 p, 710.9 KB ApS Project: Mediterranean diet for teenagers / Vallejo Medina, Lucas ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
2 p, 1.2 MB Food for thought : caloric restriction as a therapeutic strategy for Alzheimer's disease / Turner Cabeza, Júlia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
Alzheimer's disease (AD) is a neurodegenerative condition affecting millions worldwide, characterized by cognitive decline and dementia. The rising incidence of the disease and the lack of effective current treatments point to the need for alternative therapeutic strategies. [...]
2023
Grau en Microbiologia [816]  
6.
1 p, 211.8 KB Service-learning project : the Mediterranean diet for secondary school students / Negra, Sílvia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
1 p, 670.9 KB Psyllium as an ingredient to improve the texture and nutrient profile of gluten free bread / Garcia Vila, Queralt ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
1 p, 2.9 MB Improving the texture of gluten-free bread with the use of sourdough / Peralba Arlà, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
147 p, 4.5 MB Contribución del colesterol en las partículas sdldl y el perfil lipídico avanzado al riesgo cardiovascular residual y su respuesta a la dieta mediterránea / Fernández Cidón, Bárbara ; Candás-Estébanez, Beatriz, dir. ; Pintó, Xavier, dir. ; Canalias Reverter, Francesca, dir.
Les estratègies per a la prevenció de les malalties cardiovasculars basades en la detecció de factors de risc cardiovascular (FRCV) i en el tractament centrat en la disminució de la concentració de C-LDL han aconseguit disminuir la morbimortalitat associada a aquestes malalties. [...]
Las estrategias para la prevención de la enfermedad cardiovascular (ECV) basadas en la detección de factores de riesgo cardiovascular (FRCV) y en el tratamiento centrado en la disminución de la concentración de C-LDL han conseguido disminuir la morbimortalidad asociada a la ECV. [...]
Cardiovascular disease (CVD) prevention is based on cardiovascular risc factors (CVRF) early detection and lowering C-LDL concentration. These strategies have shown to reduce the morbidity and mortality related to CVD. [...]

2021  
10.
171 p, 2.1 MB Prevalencia de la sensibilidad al gluten no celíaca y valoración de la respuesta a una dieta sin gluten en una cohorte de pacientes con fibromialgia / Almirall, Míriam ; Marsal Barril, Sara, dir. ; Casellas, Francesc, dir. ; Selva O'Callaghan, Albert, dir.
Introducció. Resulta d'especial interès estudiar la relació existent entre la Fibromiàlgia i la Sensibilitat al Gluten No Celíaca (SGNC) per la prevalença d'ambdues malalties, pels símptomes extra intestinals semblants i per la resposta a una Dieta Sense Gluten (DSG) objectivada en alguns pacients amb Fibromiàlgia. [...]
Introducción. Resulta de especial interés estudiar la relación existente entre la Fibromialgia y la Sensibilidad al Gluten No Celíaca (SGNC) por la prevalencia de ambas enfermedades, por sus síntomas extra intestinales parecidos y por la respuesta a una Dieta Sin Gluten (DSG) objetivada en algunos pacientes con Fibromialgia. [...]
Introduction. It is of special interest to study the relationship between Fibromyalgia and Non-Celiac Gluten Sensitivity (NCGS), for its prevalence, for its similar extra intestinal symptoms and for the response to a Gluten Free Diet (FGD) objectified in some patients with Fibromyalgia. [...]

2022  

Research literature : 51 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.