Research literature

Research literature 155 records found  previous11 - 20nextend  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
11.
148 p, 2.2 MB Effects of thermal stress on dairy goats and their offspring / Coloma Garcia, Wellington Napoleon ; Salama, Ahmed A. K., (Ahmed Abdel-Rahman Kamal) dir. ; Such i Martí, Francesc Xavier, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
In the present thesis, 3 experiments were carried out using Murciano-Granadina dairy goats under low temperature (LT; Exp. 1) and heat stress (HS; Exp. 2 and 3) conditions in order to evaluate the physiological, metabolic, productive and behavioral responses. [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
12.
241 p, 3.0 MB Desarrollo de biofilms de listeria monocytogenes y microbiota acompañante en instalaciones cárnicas: cuantificación, acción sinérgica y antagonista / Hascoët, Anne-Sophie ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. ; Ripollés Ávila, Carolina, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La inocuidad alimentaria tiene por objetivo garantizar la ausencia, o por lo menos, asegurar un nivel seguro y aceptable, de peligros en los alimentos que puedan perjudicar la salud de los consumidores. [...]
Food safety can be defined as the absence, or at least as safe and acceptable levels, of hazards in food that can affect health consumers. These food safety hazards can be classified as microbiological, chemical or physical. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
13.
163 p, 1.7 MB Effect of management and nutritional strategies on skeletal development and behavior of broiler breeders / Asensio Dávila, Xavier ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El bon maneig de les reproductores pesades durant les fases de recria i posta és essencial per obtenir produccions correctes, que finalment s̀han de traduir en un nombre de pollets per au allotjada que correspongui amb el potencial genètic de les aus. [...]
El buen manejo de las reproductoras pesadas durante las fases de recría y prepuesta es esencial para obtener producciones correctas, que finalmente se tienen que traducir en un número de pollitos por ave alojada que se corresponda con el potencial genético de las aves. [...]
Good management of broiler breeders during the rearing and pre-breeder phases is essential to obtain correct production, which results in a number of chicks per hen housed according to the genetic potential of the birds. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
14.
143 p, 2.1 MB The use of omic-methodologies in the assessment of heat-stressed lactating dairy goats / Contreras-Jodar, Alexandra ; Caja López, Gerardo, dir. ; Salama, Ahmed A. K., (Ahmed Abdel-Rahman Kamal) dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'estrés per calor (EC) genera pèrdues significatives en l'industria lletera caprina quan l'índex de temperatura-humitat (THI) és > 75. Les tecnologies 'òmiques' ofereixen una perspectiva holística de com les cabres combaten l'EC i poden permetre trobar biomarcadors. [...]
Heat stress (HS) causes significant losses in the dairy goat industry when temperature-humidity index (THI) is >75. 'Omic' technologies offer a holistic approach to figure out how goats cope with HS and to find biomarkers. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
15.
178 p, 1.5 MB Use of soybean lecithin in broiler chicken diets / Viñado Martínez, Alberto ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Castillejos, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ver reducida a causa del aumento de población mundial y la utilización de aceites vegetales para la producción de biodiesel. [...]
Fat addition is a common practice in feed manufacturing in order to increase the energetic density of diets and provide essential nutrients to livestock animals. The availability of conventional energetic ingredients for broiler chicken diets may be compromised by a constant growing world-wide population and the current tendency to use vegetable oils for biodiesel production. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
16.
111 p, 1.7 MB Uso de ansiolíticos naturales para mejorar el bienestar animal de perros en colectivos / Perea Lugo, Adriana Lucía ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. ; Amat Grau, Marta, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Los perros en colectivos (refugios, perreras, criaderos, instalaciones de investigación) se enfrentan a una serie de condiciones subóptimas que comprometen su bienestar. En esta tesis se analizó el efecto de dos productos ansiolíticos naturales (una feromona apaciguadora sintética y un nutracéutico) sobre indicadores de bienestar, tanto de comportamiento como fisiológicos (concentración de cortisol en el pelo). [...]
Dogs in groups (shelters, kennels, laboratory or research facilities) often face suboptimal living conditions that compromise their welfare. In this thesis, the effect of two natural anxiolytic products (a synthetic pheromone and a nutraceutical) on behavioural and physiological (concentration of cortisol in hair) indicators of welfare was studied. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
17.
139 p, 2.5 MB Oocyte competence : study of melatonin and meiotic inhibitors to improve in vitro embryo production in juvenile goats / Soto Heras, Sandra ; Paramio, María Teresa, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La producción in vitro de embriones (PIVE) tiene su mayor limitación en la eficacia de la maduración in vitro (MIV) de los oocitos. La MIV altera la competencia de los oocitos debido al efecto perjudicial de los radicales de oxígeno (ROS) y a la reanudación rápida y espontanea de la meiosis. [...]
Oocyte in vitro maturation (IVM) is a limiting step for the in vitro embryo production (IVEP). Conventional IVM can impair oocyte competence due to the damaging effect of reactive oxygen species (ROS) and the rapid and spontaneous meiotic resumption. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
18.
150 p, 1.9 MB Resveratrol supplementation during in vitro maturation : effect on the quality of oocytes in species of veterinary interest / Piras, Anna Rita ; Bogliolo, Luisa, dir. ; Paramio, María Teresa, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La calidad de los oocitos juega un papel importante en la producción in vitro de embriones (PIVE). Factores intrínsecos y extrínsecos pueden alterar la calidad de los oocitos, afectando su competencia para el desarrollo. [...]
The quality of oocytes plays a pivotal role in determining in vitro embryo production (IVEP) outcomes. Different intrinsic and extrinsic factors can impair the quality of mammalian oocytes, affecting their developmental competence. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
19.
148 p, 1.3 MB Desarrollo de una formulación en polvo a base de Amaranto (Amaranthus cruentus) y canela (Cinnamomum sp) sabor chocolate / Hernández Arizpe, Leticia María ; Jiménez Salas, Zacarías, dir. ; López Pedemonte, Tomás, dir. ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La obesidad y las enfermedades crónicas relacionadas con la dieta forman parte de los grandes problemas de salud pública a combatir a nivel mundial. Es posible que, mediante la nutrición, utilizando alimentos que permitan un desarrollo adecuado, se pueda evitar el incremento de dichas enfermedades y se logre que las nuevas generaciones alcancen una mejor calidad de vida. [...]
Obesity and chronic diet-related illnesses are part of the major public health problems to fight globally. It is possible that, using foods that allow for adequate development, the increase of these diseases can be avoided, and the new generations will be able to achieve a better quality of life, Currently there is great interest in developing beverages using natural ingredients that are nutritious and healthy. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
20.
126 p, 2.2 MB Aislamiento y caracterización parcial de bacteriófagos de salmonella spp con potencial aplicación en el biocontrol sobre superficies / Hernández Santiago, Rodrigo ; Jiménez Salas, Zacarías, dir. ; Pla Soler, Reyes, (M. Teresa Reyes) dir. ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La inocuidad alimentaria es un tema amplio y relevante que impacta directamente en todos los segmentos de la sociedad, involucra productores, desarrolladores, innovadores, consumidores y gobierno, además de diversos sectores como la industria, la ingeniería y hasta la educación. [...]
Food safety is a broad and relevant issue that directly affects all aspects of society, involving producers, developers, innovators, consumers, and government, as well as various sectors such as industry, engineering, and even education. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  

Research literature : 155 records found   previous11 - 20nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.