Fons personals i institucionals

Fons personals i institucionals 42 registres trobats  inicianterior31 - 40següent  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
31.
2582x3416, 2.7 MB Porcs silvestres en perill d'extinció / Camps i Rabadà, Jaume 1930-
19-?  
32.
17 p, 1.2 MB Mesurar el greix dorsal, amb "regleta", com selecció porcina / Camps i Rabadà, Jaume 1930-  
33.
8 p, 910.8 KB Calidad de producto en canales y carnes porcinas: dictámenes de no aptitud en la inspección veterinaria de cerdos en matadero / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao Quintana, Jordi
Se presentan los resultados del año 1995, de la inspección veterinaria ante y postmortem en un matadero de porcino (cerdos): volumen de sacrificio y dictámenes de no aptitud en animales, canales y despojos.
1995 (Inspecció veterinària d'escorxadors)  
34.
21 p, 1.7 MB La mort de porc a la Selva (I) / Fàbregas i Comadran, Xavier
A Catalunya, la matança del porc és un costum familiar festiu molt antic que se celebra encara a pagès. Antropològicament es pot definir com un ritus sacrificial domèstic propi, que permet el consum anual diferit de proteïna i greix d'origen animal, conservats secs, salats i/o confitats. [...]
2011 (Matança del porc)
Quaderns de la Selva, Núm. 23 ( 2011) , p. 259-279  
35.
12 p, 2.5 MB La matanza del cerdo en la ciudad de Barcelona según la literatura etno-folklorista catalana de 1800-1950 / Fàbregas i Comadran, Xavier
El vínculo entre el hombre y el cerdo ha sido estudiado desde un punto de vista antropológico y/o de historia de la alimentación. En producción animal ha sido la cuarta especie domesticada por el hombre y la única criada estrictamente para su consumo (Gautier, 1990). [...]
El objetivo de este trabajo es documentar la matanza del cerdo en la ciudad de Barcelona según la literatura etno-folklorista catalana del período 1800-1950.

2011 (Matança del porc)
Congreso Nacional de Historia de la Veterinaria. València, Espanya, 17è : 2011
Congreso Iberoamericano de Historia de la Veterinaria. València, Espanya, 7è : 2011
2 documents
36.
2 p, 15.5 KB Trichinella un altre cop / Fàbregas i Comadran, Xavier
De nou, a finals d'aquesta temporada de cacera 2007-08, Trichinella ens ha tornat a donar un ensurt. Dels 600 senglars abatuts a la zona de Susqueda i controlats per un veterinari de Sant Hilari Sacalm per digestió artificial, ha aparegut 1 cas positiu de Trichinella. [...]
2008 (Trichinella)  
37.
2 p, 17.8 KB Triquinosi, la malaltia que torna / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aquesta temporada de cacera 2006-07, el paràsit conegut amb el nom de Trichinella ha tornat a aparéixer a les nostres contrades. A la demarcació de Girona, abans d'aquest Nadal, 2 senglars caçats per la colla de Sant Hilari Sacalm, de dues partides amb un total de 19 porcs, han estat detectats positius a Trichinella.
2007 (Trichinella)  
38.
1 p, 1.2 MB La matanza del cerdo en Cataluña : resultados preliminares / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Llonch i Obiols, P.
La matanza del cerdo es una fiesta tradicional de origen ancestral en la que se celebra un rito sacrificial doméstico. En Cataluña, es una tradición no regulada como actividad particular. Los productos procedentes de la matanza del cerdo constituyen parte de la reserva cultural gastronómica catalana.
2010 (Matança del porc)
Congreso Internacional de Barcelona sobre la Dieta Mediterránea. Barcelona, Catalunya, 8è : 2010  
39.
49 p, 9.8 MB Optimización de la calidad de proceso y de producto en canales y carnes de porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Ponència presentada al seminari "Las normas ISO 9000 en la industria cárnica".
1998 (Memoria digital d'escorxadors)
Las normas ISO 9000 en la indústria cárnica, 1998  
40.
7 p, 140.2 KB Calidad de producto en canales y carnes de porcino / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao Quintana, Jordi
Desde hace unos años, la promoción de la calidad se ha convertido en uno de los principales objetivos de los empresarios y de las distintas administraciones autonómicas, estatales y comunitarias. Este artículo es una propuesta de trabajo en la que se revisan los distintos aspectos de calidad de proceso y de calidad de producto, desde un punto de vista zootécnico, veterinario, industrial y comercial, y durante todas las fases, desde la explotación ganadera al matadero en porcino.
1996 (Memoria cárnica digital)
Eurocarne, Núm. 44 (Gener-Febrer 1996) , p. 1-7  

Fons personals i institucionals : 42 registres trobats   inicianterior31 - 40següent  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.