Personal and institutional archives

Personal and institutional archives 30 records found  beginprevious21 - 30  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
21.
1 p, 3.6 MB Efecto del uso de aceite de girasol oxidado sobre la digestibilidad de los ácidos grasos / Villaverde Haro, Cecília ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Es habitual incluir grasas en piensos para avicultura como fuente de energia, de ácidos grasos y de otros compuestos liposolubles como ciertas vitaminas. El uso de subproductos generados en procesos de fritura y refinado, los cuales han sufrido procesos de oxidación, puede provocar una disminución del valor nutritivo del alimento y posibles efectos negativos sobre la salud del animal.
2003
Congress of the World Poultry Association (WPSA). Sección española. Girona, : 2003  
22.
1 p, 2.3 MB Dynamics of microbial cecal lumen ecosystem of broiler chickens with age measured by Terminal Restriction Fragment Length Polymorphism (t-RFLP) / Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Takahashi, S.E. ; Choque López, José Alfredo ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Nowadays, it is known that intestinal microflora of broiler chickens plays an important role for growth performance and health. However, there is still a limited knowledge about the process of colonization of the chick gut.
2008
INRA-RRI Symposium Gut Microbiome. Clermond-Ferrand, : 2008  
23.
1 p, 3.1 MB Effects of feeding recycled fatty materials on broiler chickens performance and carcass yield / Choque López, José Alfredo ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mateus Medina, Eder Fredy ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The fatty materials generally used in the feed industry have very different origins and a variable composition. Some of them are waste or by-products from the food chain that generally contain noticeable amounts of detrimental substances.
2007
XVIII European Symposium on the Quality of Poultry Meat.. Praga, : 2007  
24.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  
25.
7 p, 504.3 KB Dioxinas y PCBS en la alimentación de pollos de carne : efecto sobre parámetros productivos y utilización de nutrientes / Mateus, E.F. ; Choque-López, J.A. ; Gómez de Segura, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony, R. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Este experimento tiene por objetivo evaluar la repercusión de la adición de grasas que presentan dioxinas (D) y bifenilos policlorados (PCBs) en la alimentación de pollos broiler. Se estudió su efecto sobre el rendimiento productivo, coeficiente de digestibilidad y el depósito de grasa de los animales. [...]
An experiment was designed to study the effect of the addition of dioxin and polychlorinated biphenyls PCBs contaminated fats in broiler chickens diets, on the productive yield parameters, the fat digestibility and deposit. [...]

2006
Expoaviga. Barcelona, Catalunya, 16è : 2006  
26.
2 p, 347.0 KB Evolution of α-tocopherol deposition in eggs enriched with polyunsaturated fatty acids / Galobart, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of the present study was to evaluate the evolution of α-tocopherol concentration in egg during time as a : response of dietary supplementation with 200 mg/kg diet of α-tocopheryl acetate, and the effect of dietary oil on this : parameter. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition.. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  
27.
4 p, 392.9 KB ω3 enrichment of chicken meat : use of fish, rapeseed and linseed oils / López-Ferrer, S. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
Two successive experiments have been carried out to assess the influence of three oils rich in ü)3 fatty acids on the nutritional and organoleptic qualities of broiler chicken meat. A basal diet enriched with 8. [...]
1997
European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Poznan, Poland, 12è : 1997  
28.
17 p, 1.3 MB Modificación del perfil en ácidos grasos, α-tocoferol y niveles de oxidación en huevos enriquecidos en ácidos grasos poliinsaturados Cû3 tras someterlos a diferentes procesados térmicos. / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El huevo es un alimento equilibrado de alto valor nutritivo. España es el cuarto país productor de huevos en la Unión Europea, y el undécimo a nivel mundial, a pesar de la disminución de consumo que se ha producido en los últimos años. [...]
2001
Symposium Científico de Avicultura. Córdoba, 38è : 2001  
29.
2 p, 295.8 KB α-tocopherol content and lipic oxidtation in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
The present study was carried out to evaluate the effect ofdietary supplementation with α-tocopheryl acetate (a-TA) on α-tocopherol (α-Toc) content and lipid oxidation (TBA values)in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  
30.
11 p, 3.0 MB Backfat fatty acid evolution in swine fed diets high in either cis-monounsaturated, trans, or (n-3) fats / Fontanillas Giralt, Ramon ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores ; Guardiola, Francesc
To evaluate the effects of dietary fats on the evolution of the fatty acid profile of swine backfat, 30 castrated Landrace x Duroc pigs averaging 26 kg were assigned three diets with 4% added pomace oil ( O ) , hydrogenated fat ( H ) , or linseed oil ( L ) . [...]
1998
Journal of Animal Science, Vol. 76 Núm. 4 (Abril 1998) , p. 1045-1055  

Personal and institutional archives : 30 records found   beginprevious21 - 30  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.