Personal and institutional archives

Personal and institutional archives 37 records found  beginprevious21 - 30next  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
21.
583x886, 66.6 KB Identificación y categorización de canales de especies de consumo (bovino, equino, ovino, caprino) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Para un público profano, de consumidores alumnos de master, se identifican y categorizan las distintas canales de rumiantes y equinos de consumo.
Per un públic profà, de consumidors alumnes de màster, s'identifiquen i categoritzen les diferents canals de rumiants i equins de consum.

1992 (Memoria cárnica digital)
64 documents
22.
886x590, 85.8 KB Determinación de la categoría, el sexo y la edad en canales de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La tipificación y clasificación de canales para su valoración comercial está basada en diferentes detalles anatómicos. Son conocimientos básicos para abastecedores, carniceros y veterinarios, identificación animal, valoración de carnes foráneas e inspección oficial en la presentación a la intervención de canales y cuartos, realizada por el FEOGA. [...]
La tipificació i classificació de canals per a la seva valoració comercial està basada en diferents detalls anatòmics. Són coneixements bàsics per a abastidors, carnissers i veterinaris, identificació animal, valoració de carns forànies i inspecció oficial en la presentació a la intervenció de canals i quarts, realitzada pel FEOGA. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
35 documents
23.
868x591, 363.5 KB Despojos cárnicos I / Fàbregas i Comadran, Xavier
Tradicionalmente ha sido el cerdo, el animal del cual se aprovechaba todo, por la gran variedad de embutidos que se elaboran. Otras culturas, de religión musulmana por ejemplo, practican el mismo aprovechamiento cárnico pero con los rumiantes. [...]
Tradicionalment ha sigut el porc, l'animal del qual s'aprofitava tot, per la gran varietat d'embotits que s'elaboren. Altres cultures, de religió musulmana per exemple, practiquen el mateix aprofitament carni però amb els rumiants. [...]

1995 (Memoria cárnica digital)
37 documents
24.
591x870, 259.9 KB Despojos cárnicos de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los despojos eran un buen recurso histórico para comer, de forma económica, "carne". De sabores y texturas muy diferentes entre si y respecto a la carne, eran muy apreciados porque culinariamente permitían variedad de preparaciones exquisitas: hervidos y aliñados (cap i pota, carn de perol. [...]
Les despulles eren un bon recurs històric per a menjar, de manera econòmica, "carn". De gustos i textures molt diferents entre sí i respecte a la carn, eren molt apreciats perquè culinàriament permetien varietat de preparacions exquisides: bullits i amanits (cap i pota, carn de perol . [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
30 documents
25.
576x886, 350.3 KB Carnes foráneas de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La entrada de España en la UE ha supuesto para el sector del vacuno de carne, la entrada de bovinos vivos para engorde, cebados para sacrificio y de canales y carnes, procedentes de Francia, Alemania, Polonia, Dinamarca, Holanda,. [...]
L'entrada d'Espanya a la UE ha suposat pel sector del boví de carn, l'entrada de bovins vius per engreix, cebats per a sacrifici i de canals i carns, procedents de França, Alemanya, Polònia, Dinamarca, Holanda, . [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
89 documents
26.
3 p, 27.8 KB Clasificación oficial UE de canales de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La legislación comunitaria establece la clasificación oficial de canales de vacuno de la Unión Europea, para poder asignar de forma más transparente precios de mercado a las canales. En el mercado español, la gradación de precios (> cotización en Euros/kg PC -> < cotización) se establece en función del sexo (hembras > machos), del PC (menor > mayor) y de la edad (jóvenes > reproductores/adultos). [...]
La legislació comunitària estableix la classificació oficial de canals de boví de la Unió Europea, per a poder assignar de manera més transparent preus de mercat a les canals. En el mercat espanyol, la gradació de preus (> cotització en Euros/kg PC -> < cotització) s'estableix en funció del sexe (famelles > mascles), del PC (menor > major) i de l'edat (joves > reproductors/adults). [...]

1992 (Classificació de canals)
150 documents
27.
800x1195, 134.3 KB Despiece de bovino y piezas fileteadas / Fàbregas i Comadran, Xavier
En el despiece de la canal, las salas de despiece y los carniceros valorizan las distintas piezas según su categoría: piezas con bistecs para plancha, brasa, fritura; piezas para asar; trozos para estofar y carne picada para hamburguesas, salchichas y acompañamiento para canelones, pasta,. [...]
En l'especejament de la canal, les sales d'especejament i els carnissers valoren les diferents peces segons la seva categoria: peces amb bistecs per planxa, brasa, fritura; peces per a rostir; troços per a estofar i carn picada per a hamburgueses, saltxitxes i acompanyament per a canelons, pasta, . [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
72 documents
28.
783x1160, 134.0 KB Cuartos, cuartos presentación FEOGA y piezas de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
En verano, cuando baja la matanza en los mataderos y el precio del bovino cae, el Estado (la intervención del FEOGA) plantea la compra a los abastecedores en los mataderos de servicios y empresas de carnes, de la parte de la canal que menos se consume en esta estación, el delantero, para aligerar el mercado de la carne. [...]
A l'estiu, quan baixa la matança en els escorxadors i el preu del boví cau, l'Estat (la intervenció del Feoga) planteja la compra als abastidors en els escorxadors de serveis i empreses de carns, de la part de la canal que menys es consumeix en aquesta estació, el quarter, per alleugerir el mercat de la carn. [...]

1990 (Memoria cárnica digital)
36 documents
29.
790x1172, 116.7 KB Determinación del sexo y la edad en canales de bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La tipificación y clasificación de canales para su valoración comercial está basada en diferentes detalles anatómicos. Son conocimientos básicos para abastecedores, carniceros y veterinarios, para identificación animal, la valoración de carnes foráneas y la inspección oficial en la presentación a la intervención de canales y cuartos, realizada por el FEOGA. [...]
La tipificació i classificació de canals per a la seva valoració comercial està basada en diferents detalls anatòmics. Són coneixements bàsics per abastidors, carnissers i veterinaris, per a identificació animal, la valoració de carns foràneas i la inspecció oficial en la presentació a la intervenció de canals i quarts, realitzada pel FEOGA. [...]

1992 (Memoria cárnica digital)
86 documents
30.
1151x779, 107.2 KB Matadero de bovino en el Beni (Bolivia 1990) / Fàbregas i Comadran, Xavier
La FAO dispone de excelentes publicaciones sobre diseño y construcción de mataderos en países en desarrollo. Desde el más simple cobertizo que respete la cronología higiénica de las zonas sucia y limpia, ayudada por un correcto faenado higiénico, puede considerarse un matadero adecuado. [...]
La FAO disposa d'excel·lents publicacions sobre disseny i construcció d'escorxadors en països en vies de desenvolupament. Des del més simple cobert que respecti la cronologia higiènica de les zones bruta i neta, ajudada per un correcte faenat higiènic, pot considerar-se unn escorxador adequat. [...]

1990 (Memoria digital d'escorxadors)
19 documents

Personal and institutional archives : 37 records found   beginprevious21 - 30next  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.