UAB Divulga

UAB Divulga 7 records found  Search took 0.02 seconds. 
1.
2 p, 431.5 KB Vint-i-cinc anys "mediterranitzant" l'ecologia / Ramon, Anna (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
El doctor en ecologia Carles Gràcia fa palès que l'expertesa que ha acumulat el CREAF durant els seus vint-i-cinc anys de vida és cabdal per conservar i gestionar de forma eficient, sense malbaratar recursos econòmics, el medi natural de la mediterrània. [...]
El doctor en ecología Carles Gràcia hace patente, durante el acto de celebración del vigésimo quinto aniversario del CREAF, que la experiencia acumulada en el centro durante este tiempo es fundamental para conservar y gestionar de forma eficiente el medio natural de la mediterránea, también desde un punto de vista económico. [...]

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
2 documents
2.
2 p, 90.5 KB Per què consumim unes determinades marques? / Barbeta Viñas, Marc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
Una tesi doctoral de la UAB estudia des d'un punt de vista sociològic els processos motivacionals que porten al consum de marques i els vincles que es generen al seu voltant. Els estudis de cas dels productes ecològics i de la marca Harley-Davidson han permès observar que el consum de marques s'utilitza per a la diferenciació social i simbòlica dels consumidors, tot i que segueixen estratègies diverses. [...]
Una tesis doctoral de la UAB estudia desde un punto de vista sociológico los procesos motivacionales que llevan al consumo de marcas y los vínculos que se generan entorno al mismo. Los estudios de caso de los productos ecológicos y de la marca Harley- Davidson han permitido observar que el consumo de marcas se utiliza para la diferenciación social y simbólica de los consumidores, aunque siguen estrategias distintas. [...]

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
2 documents
3.
2 p, 55.8 KB Patentades unes fosfines per processos de Química Verda / Peral Crespo, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
Els catalitzadors són substàncies que augmenten la velocitat de les reaccions químiques en les quals participen i que són utilitzats en la majoria dels productes químics manufacturats. D'entre els més utilitzats es troben els que es basen en metalls de transició. [...]
Los catalizadoresson sustancias que aumentan la velocidad de las reacciones químicas en las que participan y que son utilizados en la mayoría de los productos químicos manufacturados. De entre los más utilizados se encuentran los basados en metalesde transición. [...]

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
2 documents
4.
2 p, 49.1 KB Hipercortisolisme endogen associat a dany neuronal i pèrdua de memòria / Resmini, Eugenia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Webb, S. M. q (Susan M.), 1952- (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina ; Instituto de Investigación Biomédica Sant Pau. Centro de Investigación Biomédica e Enfermedades Raras ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
Un recent estudi clínic en pacients amb síndrome de Cushing curat ha detectat nivells alterats de metabòlits cerebrals, associats a dany neuronal i problemes de memòria, fet que indicaria que el dany cerebral no és totalment reversible després de la curació. [...]
Un reciente estudio clínico en pacientes con síndrome de Cushing curado ha detectado niveles alterados de metabolitos cerebrales, asociados con daño neuronal y problemas de memoria, lo que indicaría que el daño cerebral no es totalmente reversible tras la curación. [...]

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
2 documents
5.
2 p, 37.0 KB Formatge fresc semidesnatat elaborat amb inulina / Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
Per evitar alguns dels problemes de la producció de formatges baixos en greix com són la pèrdua d'aroma, els sabors no esperats i la textura defectuosa, s'usen substituts del greix. Un d'aquests és la inulina, que a més de formar part de la fibra alimentària, estimula el creixement de microorganismes beneficiosos per a la salut. [...]
Para evitar algunos de los problemas de la producción de quesos bajos en grasa como son la pérdida de aroma, los sabores no esperados y la textura defectuosa, se usan sustitutos de la grasa. Uno de estos es la inulina, que además de formar parte de la fibra alimentaria, estimula el crecimiento de microorganismos beneficiosos para la salud. [...]
Fat replacers are used to avoid some of the problems found when producing low-fat cheeses such as lack of flavour, bitterness, off-flavour, poor meltability, undesirable colour and rubbery texture. One of these is inulin, which possesses the properties of dietary fibers and stimulates the growth of beneficial microorganisms. [...]

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
3 documents
6.
2 p, 92.2 KB Desigualtat salarial persistent, inestabilitat salarial i ocupació temporal a Espanya / Ramos Morilla, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
La desigualtat salarial dels treballadors a temps complet es va reduir durant la segona meitat dels noranta a Espanya. Un treball troba que aquesta reducció es deu a una caiguda de la inestabilitat dels salaris. [...]
La desigualdad salarial de los trabajadores a tiempo completo se redujo durante la segunda mitad de los noventa en España. Un trabajo relaciona esta reducción con un descenso de la inestabilidad de los salarios. [...]
Cross-sectional earnings inequality of male full-time employees falls over the second half of the nineties in Spain. A study finds that such decline was determined by a decrease in earnings instability and an increase in long term inequality. [...]

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
3 documents
7.
2 p, 105.4 KB Anàlisi general i de les veus científiques i tècniques del "Diccionario de autoridades" / Pascual Fernández, M. Luisa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció
Una tesi doctoral realitza un estudi complet del volum de la segona edició del Diccionario de autoridades publicat el 1770, una edició poc estudiada per inacabada. La tesi demostra que en aquesta edició es van introduir moltes innovacions, vigents gairebé sense canvis fins el 1884 i ofereix el primer inventari complet de veus científiques i tècniques del diccionari acadèmic en les lletres a i b, amb resultats exhaustius en l'estudi del lèxic no comú.
Una tesis doctoral realiza un estudio completo del volumen de la segunda edición del Diccionario de autoridades publicado en 1770, una edición poco estudiada por inacabada. La tesis demuestra que en esta edición se introdujeron muchas innovaciones, vigentes sin apenas cambios hasta 1884 y ofrece el primer inventario completo de voces científicas y técnicas del diccionario académico en las letras a y b, con resultados exhaustivos en el estudio del léxico no común.

2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
2 documents

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.