Resultats globals: 9 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 5 registres trobats
Documents de recerca, 4 registres trobats
Articles 5 registres trobats  
1.
15 p, 3.6 MB Influence of dietary n-3 long-chain fatty acids on microbial diversity and composition of sows' feces, colostrum, milk, and suckling piglets' feces / Llauradó-Calero, Eudald (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Climent, Eric (ADM Biopolis) ; Chenoll, Empar (ADM Biopolis) ; Ballester Devis, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Badiola Sáiz, Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Lizardo, Rosil (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Torrallardona, David (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Esteve-Garcia, Enric (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Tous, Núria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Very little is known about the impact of n-3 long-chain fatty acids (n-3 LCFAs) on the microbiota of sows and their piglets. The aim of this study was to evaluate the effect of n-3 LCFA in sow diets on the microbiota composition of sows' feces, colostrum, and milk as well as that of piglets' feces. [...]
2022 - 10.3389/fmicb.2022.982712
Frontiers in microbiology, Vol. 13 (december 2022)  
2.
14 p, 664.5 KB Diversity of Multi-Drug Resistant Avian Pathogenic Escherichia coli (APEC) Causing Outbreaks of Colibacillosis in Broilers during 2012 in Spain / Solà-Ginés, Marc (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Cameron Veas, Karla (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Badiola Sáiz, Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Dolz, Roser (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Dahbi, Ghizlane (Universidade de Santiago de Compostela. Departamento de Microbioloxía e Parasitoloxía) ; Viso, Susana (Universidade de Santiago de Compostela. Departamento de Microbioloxía e Parasitoloxía) ; Mora, Azucena (Universidade de Santiago de Compostela. Departamento de Microbioloxía e Parasitoloxía) ; Blanco, Jorge (Universidade de Santiago de Compostela. Departamento de Microbioloxía e Parasitoloxía) ; Piedra-Carrasco, Nuria (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; González-López, Juanjo 1975- (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Migura-Garcia, Lourdes (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Avian pathogenic Escherichia coli (APEC) are the major cause of colibacillosis in poultry production. In this study, a total of 22 E. coli isolated from colibacillosis field cases and 10 avian faecal E. [...]
2015 - 10.1371/journal.pone.0143191
PloS one, Vol. 10 (november 2015)  
3.
16 p, 1.9 MB Myxomatosis and rabbit haemorrhagic disease : A 30-year study of the occurrence on commercial farms in Spain / Rosell Pujol, Juan Mª (Cunivet Service) ; Fernando de la Fuente, L. (Universidad de León. Departamento de Producción Animal) ; Parra, Francisco (Universidad de Oviedo. Instituto Universitario de Biotecnología de Asturias) ; Dalton, Kevin P. (Universidad de Oviedo. Instituto Universitario de Biotecnología de Asturias) ; Badiola Sáiz, J. Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Pérez de Rozas, Ana (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Badiola, Juan José (Universidad de Zaragoza. Departamento de Patología Animal) ; Fernández de Luco, Daniel (Universidad de Zaragoza. Departamento de Patología Animal) ; Casal i Fàbrega, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Casas, Jordina (Federació d'Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC)) ; Garriga, Ricard (Federació d'Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC)) ; Fernández Magariños, Xose M. (NANFOR)
In this retrospective study, we describe the relative occurrence of clinical myxomatosis, and rabbit haemorrhagic disease (RHD), on 1714 commercial farms visited in Spain, between 1988 and 2018. We determined the annual prevalence based on 817 visits to 394 farms affected by myxomatosis. [...]
2019 - 10.3390/ani9100780
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 780  
4.
13 p, 1.1 MB Changes in Bacterial Population of Gastrointestinal Tract of Weaned Pigs Fed with Different Additives / Roca, Mercè (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Nofrarías Espadamala, Miquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Majó i Masferrer, Natàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Pérez de Rozas, Ana ; Segalés Coma, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castillo, Marisol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Espinal Berenguer, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Estadística Aplicada) ; Pujols, Joan (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Badiola Sáiz, Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
This study aimed to provide novel insights into the gastrointestinal microbial diversity from different gastrointestinal locations in weaning piglets using PCR-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP). [...]
2014 - 10.1155/2014/269402
BioMed Research International, Vol. 2014 (january 2014)  
5.
13 p, 3.3 MB Procesos víricos del conejo doméstico en España. Estudio de campo durante el período 1986-1990 / Rosell Pujol, Juan Mª ; Badiola Sáiz, Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; De la Fuente, L. F.
1992
Cunicultura, Vol. 17, Núm. 97 (Junio 1992) , p. 139-151  

Documents de recerca 4 registres trobats  
1.
185 p, 13.8 MB Immune and protective role of vaccines against Salmonella Enteritidis and Salmonella Typhimurium in laying hens / Vañó Sempere, Lourdes Cecilia ; Badiola Sáiz, Ignacio, dir. ; Segalés Coma, Joaquim, dir.
La salmonel·losi és una zoonosi causada per soques no adaptades de bacteris del gènere Salmonella. La Salmonella es troba habitualment a l'intestí d'ocells i mamífers sans i pot entrar a la cadena alimentària mitjançant la contaminació de carn, ous i els seus productes derivats. [...]
La salmonelosis es una zoonosis causada por cepas bacterianas no adaptadas del género Salmonella. La Salmonella se encuentra comúnmente en el intestino de aves y mamíferos sanos y puede entrar a la cadena alimentaria a través de la contaminación de carne, huevos y sus productos derivados. [...]
"Salmonellosis is a zoonosis caused by non-adapted bacterial strains of the genus Salmonella. Salmonella is commonly found in the intestines of healthy birds and mammals and can enter the food chain through contaminated meat, eggs and their products. [...]

2020  
2.
143 p, 2.1 MB The Effect of non-starch polysaccharides degrading enzymes on gut health of pigs / Santos, Joseane Willamil dos ; Torrallardona i Llobera, David, dir. ; Badiola Sáiz, Ignacio, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Martín Orúe, Susana M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El concepto salud intestinal se basa en el equilibrio y la interacción entre la mucosa intestinal, la dieta y la microbiota intestinal. Los prebióticos, los probióticos, los ácidos orgánicos, la fibra dietaria y las enzimas están adquiriendo relevancia como mejoradores de la salud intestinal en cerdos. [...]
The gut health concept is based on the equilibrium and the interaction among gut mucosa, diet and gut microbiota. Prebiotics, probiotics, organic acids, dietary fiber and enzymes are being reported to improve the intestinal health of pigs. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
3.
181 p, 2.0 MB Utilización de cepas de bacteroides spp. como probiótico en conejos / Pérez de Rozas, Ana ; Badiola Sáiz, Ignacio, dir. ; Castellá, Gemma ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals
La utilización de antimicrobianos, de forma metafiláxica, para mantener la salud de los animales en las granjas de producción, puede ser problemático en un futuro próximo, debido a las altas tasas de resistencias que se están observando. [...]
The metaphylactic use of antimicrobials to maintain the health of animals in food production farms can be problematic in the near future, due to the high rate of resistances observed. This situation forces to looking for alternative measures, the most common based on the use of prebiotics, probiotics or a combination of both (symbiotic). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
4.
172 p, 1.0 MB Estudio del ecosistema bacteriano del tracto digestivo del cerdo mediante técnicas moleculares / Roca Canudas, Mercè ; Majó i Masferrer, Natàlia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Badiola Sáiz, Ignacio, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
En los últimos años, para mejorar el estatus sanitario de las granjas, se han realizado muchos avances en la producción porcina. Sin embargo, actualmente todavía se observan problemas digestivos sobretodo durante la fase del destete de los lechones y en la entrada en la fase del engorde. [...]
In the last years, many new strategies have been implemented in the porcine production to improve the sanitary status of farms. However, digestive problems are still observed mainly during the weaning period and at the starting of the growing phase. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2008  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.