Results overview: Found 104 records in 0.02 seconds.
Articles, 12 records found
Contributions to meetings and congresses, 30 records found
Research literature, 10 records found
Course materials, 52 records found
Personal and institutional archives, 56 records found
Articles 12 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
11 p, 491.0 KB Re-esterified Palm Oils, Compared to Native Palm Oil, do not Alter Fat Absorption, Postprandial Lipemia or Growth Performance in Broiler Chicks / Vilarrasa, E. ; Tres, A. ; Bayés-García, L. ; Parella, T. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Ressonància Magnètica Nuclear) ; Esteve-Garcia, E. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Re-esterified palm oils are obtained from the chemical esterification of palm acid oils (rich in free fatty acids) with glycerol, both economically interesting by-products from oil refining and biodiesel industries, respectively. [...]
2014 - 10.1007/s11745-014-3920-9
Lipids, Vol. 49 (june 2014) , p. 795-805  
2.
14 p, 583.6 KB Importance of the level and polyunsaturation degree of dietary fat on fatty acids endogenous synthesis and deposition in chickens / Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were performed to assess the effect of different amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) on fatty acid composition of chickens. The contribution of endogenous fatty acid synthesis to fatty acid profile w as also estimated In trial I, different fat sources were blended in d i fie re n t ratios allowing a gradient of dietary PUFA (from 15 to 61 g'kg), keeping added fat level constant (9%). [...]
2005
, 2005  
3.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecília ; Manzanilla, E.G. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008
Spanish Journal of Agricultural Research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218  
4.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  
5.
11 p, 3.0 MB Backfat fatty acid evolution in swine fed diets high in either cis-monounsaturated, trans, or (n-3) fats / Fontanillas Giralt, Ramon ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores ; Guardiola, Francesc
To evaluate the effects of dietary fats on the evolution of the fatty acid profile of swine backfat, 30 castrated Landrace x Duroc pigs averaging 26 kg were assigned three diets with 4% added pomace oil ( O ) , hydrogenated fat ( H ) , or linseed oil ( L ) . [...]
1998
Journal of Animal Science, Vol. 76 Núm. 4 (Abril 1998) , p. 1045-1055  
6.
7 p, 150.3 KB Dietary lipid oxidation and vitamin E supplementation influence in vivo erythrocyte traits and postmortem leg muscle lipid oxidation in broiler chickens / Schiavone, Achille ; Nery, Joana ; Choque López, José Alfredo ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2010
Canadian journal of animal science, Vol. 90 Núm. 2 (2010)  
7.
7 p, 708.8 KB Influence of vegetable oil sources on quality parameters of broiler meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
1999
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 63 Núm. 1 (1999) , p. 29-35  
8.
5 p, 581.1 KB Effect of the nutritive value of dietary fats in relation to their chemical composition on fatty acid profiles of abdominal and skin fat in finishing chickens / Blanch, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
2000
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 64 Núm. 1 (2000)  
9.
8 p, 202.9 KB Influence of dietary polyunsaturation level on alfa tocopherol content in chicken meat / Cortinas Hernández, Lucía ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecília ; Guardiola Ibarz, Francesc ; Jensen, S.K. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2006
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 70 Núm. 3 (2006)  
10.
10 p, 1013.0 KB Nutrición vitamínica en ponedoras / Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castro Costa, Andreia
En esta revisión nos vamos a centrar en los datos relacionados con el efecto beneficioso de aportar niveles vitamínicos óptimos.
2002
Selecciones avícolas, Setiembre 2002  

Articles : 12 records found   1 - 10next  jump to record:
Contributions to meetings and congresses 30 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
4.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
5.
1 p, 3.9 MB Effects of oxidated fat and vitamin E inclusion on resistance to haemolysis, intestinal microbiota, faecal coccidia counts and epithelium structure of broiler chicken. / Choque López, José Alfredo ; Manzanilla, E.G. ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Unsaturation level decrease oxidative stability of dietary lipids, generating oxidation products which may be harmful for animals and its intestinal microbial population. The aim of the present trial was to study the resistance to haemolysis, ileal microbiota, faecal coccidian concentration and epithelial structure in relation to different oxidation level and stabilization of the added fat.
2001
, 2001  
6.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens. / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
, 2003  
7.
2 p, 268.3 KB Terminal restriction fragment length polimorphism (T-RFLP) : una herramienta útil para valorar la dinámica y la diversidad de la población microbiana en aves y cerdos. / Gómez de Segura, A. ; Castillo, M. ; Takahashi, S.E. ; Choque-López, J. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El ecosistema intestinal es un medio complejo y dinámico que puede verse afectado puntualmente por numerosos factores propios del individuo pero también por numerosos factores ambientales o externos (como puede ser la dieta). [...]
2007
Avances metodológicos en el estudio de la microbiología digestiva. Zaragoza, España, : 2007  
8.
3 p, 229.2 KB Vitamin E levels and lipid oxidation in ω3 fatty acids enriched eggs. / Galobart i Cots, J. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
With the aim to establish the required amount of α-tocopherol to effectively prevent lipid oxidation in w3 FA enriched eggs, a trial was conducted with 2XX laying hens. Birds were randomly assigned to four treatments resulted from supplying a basal diet containing 5% of linseed oil (diet: 65% PUFA, 34,5% m3) with 0 (C), 50 (50E), 100 (I00E) or 200 (200E) ppm of alpha-tocopherol acetate. [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products. Bologna, Itàlia, : 1999  
9.
4 p, 359.7 KB Oxidation in fresh and S1'ray-dried û)3 and to6 fatty acid enriched eggs vitamin E and cantiiaxantin. / Galobart, J. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, J.
A trial with 192 laying hens was conducted to study the effect of Vitamin E and Canthaxanthin as antioxidants in w3 either w6 fatty acid (FA) enriched eggs. The animals were randomlyassigned to eight treatments resulted from the supplementation of a basal dietcontaining5% of linseed oil (L) orsunfloweroil (S) with 200 ppm ofutocopheryl acetate (LE and SE), 5ppm of Canthaxathin(LC and SC) or both (LEG and SEC). [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products.. Bologna, Itàlia, : 1999  
10.
4 p, 398.6 KB PUFA loses after cookingg of chicken meat. / López-Ferrer, S. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelonaa. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
An experiment was conducted to assess the effect ofsupplying with fish or linseed oils on the performance, quality parameters and fatty acid (FA) composition of the meat of broiler chickens. Besides, it aimed to test the relative stability of the FA composition after cooking of the chicken meat. [...]
1999
European Symposium on the quality of poultry meat. Bologna, Itàlia, 14è : 1999  

Contributions to meetings and congresses : 30 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Research literature 10 records found  
1.
8 p, 3.7 MB El tipo de grasa y su estado oxidativo provocan cambios en la resistencia de la membrana de los eritrocitos en pollos broiler. / Choque-López, J.A. ; García Manzanilla, Edgar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de estetrabajo escomprobarsieldiferentegradodeinsaturacióndelagrasay la presencia de antioxidantes o alteración oxidativa dietética, afectan al estado de oxidación in vivo. Para ello se utilizaron dos métodos de estimaciónde laestabilidadde la membrana de eritrocitos: la resistencia a la hemolisis y la susceptibilidad a la peroxidación lipídica (TBARs). [...]
This study is performed to study the effect of unsaturated fat, oxidized fat and antioxidants included in the diet, on the in vivo oxidative status. We usedtwo different methods to determine the lipid oxidation: the haemolysis level andtheTBARstest. [...]

2010  
2.
11 p, 516.4 KB Efecto de la inclusión de distintas fuentes de grasa en dietas para pollos broiler sobre el perfil lipídico de la carne, la grasa abdominal y la piel. / Fontanillas, R. ; Blanch, A, ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se realizó una prueba experimental con 600 pollos broiler de la estirpe comercial Arbor-Acres, alimentándoles con dietas suplementadas con un 8% de sebo (S) , aceite de palma (AP) y oleina de soja-girasol (OSG). [...]
1997  
3.
10 p, 500.4 KB Estudio de la energía metabolizable aparente y de la digestibilidad aparente de diferentes materias grasas en broilers de dos semanas de edad. / Blanch, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Se han realizado numerosas investigaciones dirigidas a estudiar la utilización de grasas y ácidos grasos en pollos a diferentes edades. En este sentido Carew y col. en 1972 apuntaron que la capacidad fisiológica para una óptima absorción de la grasa no se halla totalmente desarrollada en pollos a primeras edades y que esta funcionalidad va desarrollándose a medida que aumenta la edad del ave. [...]
2010  
4.
8 p, 369.9 KB Utilización de un complejo enzimático (CAPSOZYME T) en fórmulas comerciales para broilers. / Calafat, F.A. ; Vives, M. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
1997  
5.
196 p, 2.5 MB Use of re-esterified oils in pig and broiler chicken diets / Vilarrasa Gustems, Ester ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Esteve Garcia, Enric, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La incorporació de matèries grasses és una pràctica habitual en la formulació de pinsos per a porcs i pollastres. Els olis àcids són subproductes de la indústria de refinació d'olis, donant lloc a matèries primeres sostenibles i interessants des del punt de vista econòmic. [...]
The addition of fat sources in pig and broiler-chicken diets is a common practice. Acid oils are by-products from oil refining industry, resulting in sustainable and economically interesting raw materials. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
6.
148 p, 1.5 MB Evaluation of the use of esterified acid oils for canine diets / Fragua Fernández, Víctor ; Villaverde Haro, Cecilia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La esterificación química de ácidos grasos (AG) libres y glicerol, co-productos de la refinación y de la industria del biodiesel respectivamente, genera nuevas grasas con diferentes características físico-químicas y nutricionales. [...]
Chemical esterification of free fatty acids (FA) and glycerol, by-products of the refinery and the bio-diesel industries respectively, generates new technological fats with different physico-chemical and nutritional characteristics. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
7.
125 p, 692.0 KB Influencia del consumo de ácidos grasos sobre la expresión génica en pollo de carne determinado por microarray / Cánovas Zambudio, Elisa ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; García Manzanilla, Edgar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic
El objetivo general de este trabajo de Tesis Doctoral es evaluar los efectos de dietas ricas en diferentes tipos de ácidos grasos (saturados, poli-insaturados omega 6 y omega 3) sobre el transcriptoma de grasa abdominal, hígado y músculo esquelético en pollos de engorde mediante el uso de GeneChip microarrays. [...]
The general aim of this PhD thesis is to assess the effects that diets rich in different fatty acid families (saturated, poly-unsaturated omega-6, or omega-3) have on the transcriptome of adipose tissue, liver, and skeletical muscle in broiler chickens, using GeneChip microarrays. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
8.
163 p, 1.5 MB Efecto del perfil en ácidos grasos de la ración sobre la cantidad y distribución de lípidos en el pollo de carne / Ferrini, Gabriele ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; García Manzanilla, Edgar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Vegeu gfresum1de1. pdf.
Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
2 documents
9.
232 p, 2.9 MB Evaluación del estado oxidativo y salud intestinal de pollos de carne en respuesta a la alimentación con grasas recicladas / Choque López, José Alfredo ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments)
Se llevaron a cabo cuatro experimentos con el objetivo de evaluar el efecto de la utilización de grasas alteradas o contaminadas recicladas de la alimentación humana, sobre el rendimiento productivo y la salud de pollos de carne, Para ello se utilizaron indicadores tales como incidencias y productividad; niveles de oxidación en sangre (tasa de hemólisis y sustancias reactivas al ácido tiobarbitúrico, TBARs); variación de la microbiota intestinal por t-RFLP; actividad microbiana fermentativa (AGVs) y presencia de microorganismos patógenos (coccidias), además de variaciones en la histomorfología intestinal (longitud de vellosidades, profundidad de criptas y conteo de linfocitos intraepiteliales). [...]
Four experiments were realised with the aim of evaluating the effect of the recycled fats of the human feeding on the productive yield and the health of the chickens. Indicators were used such as incidences and productivity; levels of oxidation in blood (rate of haemolysis and reactive substances to tiobarbitúrico acid, TBARs); variation of the intestinal microbiota by t-RFLP; microbial activity (AGVs) and presence of pathogenic microorganisms (coccidias), besides variations in the intestinal histomorfología (length of villious, depth of cripts and count of intraepithelial lymphocytes). [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009  
10.
135 p, 747.9 KB Niveles de ácidos grasos poliinsaturados Y œ-tocoferol en el pienso de broilers : equilibrio entre composición lipídica y estabilidad oxidativa de la carne / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de la Tesis doctoral fue valorar la interacción entre el grado de poliinsaturación y el nivel de a-tocoferol dietéticos sobre el valor nutritivo y la estabilidad oxidativa de la carne de pollo. [...]
The objective of the present study was, firstly, to determine the influence of diets containing increasing levels of polyunsaturated fatty acids (PUFA) and different levels of supplementation with a-tocopheryl acetate on the nutritive value and oxidative stability in marketable raw and cooked chicken meat. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
4 documents

Course materials 52 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
11 p, 118.8 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Ferret Quesada, Alfred ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Pérez Hernández, José Francisco ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2019-20
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
2.
11 p, 103.2 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
3.
6 p, 92.4 KB Ous i Ovoproductes [102646] / Pla Soler, Reyes ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Ous i ovoproductes" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció, conservació i transformació dels ous. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
11 p, 109.7 KB Bases de la Producció i Maneig Animal [103540] / Casals Costa, Ramón ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Ferret Quesada, Alfred ; Gasa Gasó, Josep ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de tipus bàsic, on el principal objectiu és introduir als alumnes al mon de la producció i del maneig animal, estudiant els sistemes bàsics de producció d'aliments d'origen animal, i els principals factors (biològics, econòmics, socials, mediambientals, etc. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
5.
4 p, 81.9 KB Producció i Sanitat d'Aus [103968] / Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Majó Masferrer, Natalia ; Asensio, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta és una assignatura optativa que s'imparteix durant el 5è curs, un cop l'alumne ha d'haver adquirit els coneixements teòrics bàsics relatius als sistemes de producció i als principals problemes patològics de les aus de producció. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
6.
7 p, 87.2 KB Producció Animal Integrada I [102625] / Caja López, Gerardo ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramón ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; el Hadi, Abdelaali ; Pares Casanova, Ricard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Produccio Animal Integrada 1 són: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la llet Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat dels ous Donar a conèixer els factors clau de la relació entre la producció ramadera i la contaminació del medi Els objectius formatius de la Produccio Animal Integrada 1 són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet i ous Conèixer el sector de la producció de llet i dels ous, així com la seva localització Conèixer els factor productius que afecten la producció i la qualitat de la llet i els ous Conèixer les necessitats i característiques de les instal. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
7.
7 p, 90.0 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Milán Sendra, María José ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramón ; Ferret Quesada, Alfred ; Gasa Gasó, Josep ; Graupera García, Antoni ; Bartolomé Filella, Jordi ; Pares Casanova, Ricard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Producció Animal Integrada II són els de: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la carn dels animals d'abastament Donar a conèixer els factors claus de l'organització i funcionament de l'empresa agropecuària Els objectius formatius de Producció Animal Integrada II són: Conèixer els factors claus que marquen, ara i en el futur, la producció de carn Conèixer el sector de la producció de carn, així com la seva localització Conèixer els factors productius que afecten la producció i la qualitat de la carn obtinguda dels animals d'abastament Conèixer les característiques i el funcionament de la unitat econòmica de producció Quantificar els costos i els indicadors de rendibilitat econòmica a l'empresa i valorar el impacte de les 1 Quantificar els costos i els indicadors de rendibilitat econòmica a l'empresa i valorar el impacte de les decisions productives i organitzatives en els resultats econòmics de la empresa Analitzar l'activitat empresarial en relació a la estratègia, la gestió financera i de inversions i el procés de producció i de aprovisionament.
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
8.
4 p, 81.0 KB Producció i Sanitat d'Aus [103968] / Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Majó Masferrer, Natalia ; Cedo Benet, Ramon ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta és una assignatura optativa que s'imparteix durant el 5è curs, un cop l'alumne ha d'haver adquirit els coneixements teòrics bàsics relatius als sistemes de producció i als principals problemes patològics de les aus de producció. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]  
9.
7 p, 86.8 KB Producció Animal Integrada I [102625] / Caja López, Gerardo ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramón ; Such Martí, Francesc Xavier ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Pares Casanova, Ricard ; Salama, Ahmed ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Produccio Animal Integrada 1 són: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la llet Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat dels ous Donar a conèixer els factors clau de la relació entre la producció ramadera i la contaminació del medi Els objectius formatius de la Produccio Animal Integrada 1 són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet i ous Conèixer el sector de la producció de llet i dels ous, així com la seva localització Conèixer els factor productius que afecten la producció i la qualitat de la llet i els ous Conèixer les necessitats i característiques de les instal. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]  
10.
6 p, 92.2 KB Ous i Ovoproductes [102646] / Pla Soler, Reyes ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Ous i ovoproductes" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció, conservació i transformació dels ous. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Course materials : 52 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Personal and institutional archives 56 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
4.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
5.
1 p, 3.9 MB Effects of oxidated fat and vitamin E inclusion on resistance to haemolysis, intestinal microbiota, faecal coccidia counts and epithelium structure of broiler chicken. / Choque López, José Alfredo ; Manzanilla, E.G. ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Unsaturation level decrease oxidative stability of dietary lipids, generating oxidation products which may be harmful for animals and its intestinal microbial population. The aim of the present trial was to study the resistance to haemolysis, ileal microbiota, faecal coccidian concentration and epithelial structure in relation to different oxidation level and stabilization of the added fat.
2001
, 2001  
6.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens. / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
, 2003  
7.
2 p, 268.3 KB Terminal restriction fragment length polimorphism (T-RFLP) : una herramienta útil para valorar la dinámica y la diversidad de la población microbiana en aves y cerdos. / Gómez de Segura, A. ; Castillo, M. ; Takahashi, S.E. ; Choque-López, J. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El ecosistema intestinal es un medio complejo y dinámico que puede verse afectado puntualmente por numerosos factores propios del individuo pero también por numerosos factores ambientales o externos (como puede ser la dieta). [...]
2007
Avances metodológicos en el estudio de la microbiología digestiva. Zaragoza, España, : 2007  
8.
3 p, 229.2 KB Vitamin E levels and lipid oxidation in ω3 fatty acids enriched eggs. / Galobart i Cots, J. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
With the aim to establish the required amount of α-tocopherol to effectively prevent lipid oxidation in w3 FA enriched eggs, a trial was conducted with 2XX laying hens. Birds were randomly assigned to four treatments resulted from supplying a basal diet containing 5% of linseed oil (diet: 65% PUFA, 34,5% m3) with 0 (C), 50 (50E), 100 (I00E) or 200 (200E) ppm of alpha-tocopherol acetate. [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products. Bologna, Itàlia, : 1999  
9.
4 p, 359.7 KB Oxidation in fresh and S1'ray-dried û)3 and to6 fatty acid enriched eggs vitamin E and cantiiaxantin. / Galobart, J. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, J.
A trial with 192 laying hens was conducted to study the effect of Vitamin E and Canthaxanthin as antioxidants in w3 either w6 fatty acid (FA) enriched eggs. The animals were randomlyassigned to eight treatments resulted from the supplementation of a basal dietcontaining5% of linseed oil (L) orsunfloweroil (S) with 200 ppm ofutocopheryl acetate (LE and SE), 5ppm of Canthaxathin(LC and SC) or both (LEG and SEC). [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products.. Bologna, Itàlia, : 1999  
10.
4 p, 398.6 KB PUFA loses after cookingg of chicken meat. / López-Ferrer, S. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelonaa. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
An experiment was conducted to assess the effect ofsupplying with fish or linseed oils on the performance, quality parameters and fatty acid (FA) composition of the meat of broiler chickens. Besides, it aimed to test the relative stability of the FA composition after cooking of the chicken meat. [...]
1999
European Symposium on the quality of poultry meat. Bologna, Itàlia, 14è : 1999  

Personal and institutional archives : 56 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
53 Barroeta, Ana Cristina
6 Barroeta, Ana Cristina,
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.