1.
|
10 p, 126.7 KB |
Rotatori Hospital Clínic Veterinari [102682]
/
Martorell Monserrat, Jaime Miguel ;
Bassols Teixido, Anna Maria ;
Espada Gerlach, Yvonne ;
Franch Serracanta, Jordi ;
García Arnas, Félix Ángel ;
Pastor Milán, José ;
Peña Giménez, María Teresa ;
Prades Robles, Marta ;
Pumarola Batlle, Martí ;
Ruíz de Gopegui Fernández, Rafael ;
Serratosa Vilageliu, Jordi ;
Añor Torres, Sònia ;
Lloret Roca, Albert ;
Diaz-Bertrana Sanchez, Maria Carmen ;
Costa Farré, Cristina ;
Ferrer Caubet, Lluis ;
Sanmartí Fierro, Júlia ;
Rappe, Katrin Steffanie ;
Troya Portillo, Lucas ;
García Huerta, Rafael ;
Raposo Galván, Marcos ;
Amat Grau, Marta ;
Climent Cot, Frederic ;
Ordeix Esteve, Laura ;
Solano Gallego, Laia Maria ;
Torrente Artero, Carlos ;
Jose Cunilleras, Eduard ;
Leiva Repiso, Marta ;
Andaluz Martínez, Anna ;
Planellas Bachs, Marta ;
Moll Sanchez, Javier ;
Novellas Torroja, Rosa ;
Jordana García, Mireia ;
Bosch Lozano, Luis ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
L'assignatura "Rotatori Clínic" juntament amb el "Rotatori Salut Pública" són assignatures obligatòries dins de la matèria "Rotatori Pràctic" del cinquè curs de Veterinària. El "Rotatori Clínic" té un caràcter integrador i professionalitzant en l'àmbit de la Medicina Veterinària. [...] The subject "Clinical HCV rotation" along with the "Public Health Rotation" are compulsory subjects within the subject "Practical Rotation" of the fifth year Veterinary course. The "Clinical HCV rotation" has an integrating and professional nature in the field of Veterinary Medicine. [...] La asignatura "Rotatorio Clínico" junto con el "Rotatorio Salud Pública" son asignaturas obligatorias dentro de la materia "Rotatorio Práctico" del quinto curso de Veterinaria. El "Rotatorio Clínico" tiene un carácter integrador y profesional en el ámbito de la Medicina Veterinaria. [...]
2023-24 Grau en Veterinària [955]
3 documents
|
|
2.
|
7 p, 111.5 KB |
Bioquímica [102662]
/
Gomez Trias, Nestor ;
Ariño Carmona, Joaquin ;
Bassols Teixido, Anna Maria ;
García Martínez, Miguel ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumnat entendre que els processos biològics dels animals tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. Ha de entendre les bases estructurals d'aquests processos, així com la relació estructura-funció en els diferents tipus de compostos biològics: glúcids, lípids, proteïnes i àcids nucleics. [...] This subject must allow the students to understand that the biological processes of animals have a chemical basis and that they can be explained in these terms. They must understand the structural bases of these processes, as well as the structure-function relationship in the different types of biological compounds: carbohydrates, lipids, proteins and nucleic acids. [...] Esta asignatura debe permitir al alumnado entender que los procesos biológicos de los animales tienen una base química y que se pueden explicar en estos términos. Debe entender las bases estructurales de estos procesos, así como la relación estructura-función en los diferentes tipos de compuestos biológicos: glúcidos, lípidos, proteínas y ácidos nucleicos. [...]
2023-24 Grau en Veterinària [955]
3 documents
|
|
3.
|
5 p, 106.3 KB |
Bases Moleculars i Mecanismes de les Malalties [102658]
/
Bassols Teixido, Anna Maria ;
Bosch Tubert, Maria Fatima ;
Jimenez Farrerons, Marcel ;
Mora Pérez, Fernando de ;
Saura Antolin, Carlos Alberto ;
Jimenez Cenzano, Verónica ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
L'objectiu general és que l'alumnat comprengui els mecanismes moleculars de la malaltia, és a dir, quins són els processos bioquímics i fisiològics, el desequilibri dels quals porta a l'aparició de determinades patologies. [...] The general objective is that the student understands the molecular mechanisms of the disease, that is, which are the underlying biochemical and physiological processes, whose imbalance leads to the appearance of certain pathologies. [...] El objetivo general es que el alumnado comprenda los mecanismos moleculares de la enfermedad, es decir, cuáles son los procesos bioquímicos y fisiológicos, el desequilibrio de los que lleva a la aparición de determinadas patologías. [...]
2023-24 Grau en Veterinària [955]
3 documents
|
|
4.
|
|
5.
|
|
6.
|
6 p, 109.6 KB |
Biologia molecular del càncer [100863]
/
Arus Caralto, Carles ;
Bassols Teixido, Anna Maria ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
Descriure els trets diferencials del càncer envers els teixits normals i les bases moleculars i cel·lulars d'aquestes diferències. Es farà èmfasi en com la desregulació de propietats basals d'un teixit, com la proliferació cel·lular o els mecanismes de mort controlada, permeten la progressió del tumor, tant per mecanismes d'alteració genètica (p. [...] The hallmarks of cancer with respect to normal tissues and the molecular and cellular basis of those differences will be described. The relevance of deregulation of basal properties of tissues, such as cellular proliferation or controlled death processes will be emphasized. [...] Se describirán las características diferenciales principales del tejido tumoral con respecto al normal así como las bases celulares y moleculares de dichas diferencias. Se hará énfasis en la desregulación de propiedades basales de los tejidos normales, como la proliferación celular y los procesos de muerte controlada, y su efecto en la progresión tumoral, ya sea a través de mecanismos genéticos (p. [...]
2023-24 Grau en Bioquímica [814]
3 documents
|
|
7.
|
7 p, 114.2 KB |
Bioquímica I [103266]
/
Bassols Teixido, Anna Maria ;
Pérez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...] This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech All aspects with an special focus on on Food Science and Technology 1. Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]
2023-24 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
8.
|
5 p, 106.4 KB |
Biologia molecular i cel·lular del càncer [101897]
/
Arus Caralto, Carles ;
Bassols Teixido, Anna Maria ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
Descriure els trets diferencials del càncer envers els teixits normals i les bases moleculars i cel·lulars d'aquestes diferències. Es farà èmfasi en com la desregulació de propietats basals d'un teixit, com la proliferació cel·lular o els mecanismes de mort controlada, permeten la progressió del tumor, tant per mecanismes d'alteració genètica (p. [...] The hallmarks of cancer with respect to normal tissues and the molecular and cellular basis of those differences will be described. The relevance of deregulation of basal properties of tissues, such as cellular proliferation or controlled death processes will be emphasized. [...] Se describirán las características diferenciales principales del tejido tumoral con respecto al normal así como las bases celulares y moleculares de dichas diferencias. Se hará énfasis en la desregulación de propiedades basales de los tejidos normales, como la proliferación celular y los procesos de muerte controlada, y su efecto en la progresión tumoral, ya sea a través de mecanismos genéticos (p. [...]
2023-24 Grau en Ciències Biomèdiques [832]
3 documents
|
|
9.
|
5 p, 109.6 KB |
Farmacologia Bàsica Avançada [42359]
/
Jimenez Altayo, Francesc ;
Barbadilla Prados, Antoni ;
Bassols Teixido, Anna Maria ;
Farre Albaladejo, Magi ;
Giraldo Arjonilla, Jesus ;
Jimenez Farrerons, Marcel ;
Sanchez Bonastre, Armand ;
Vallano Ferraz, Antonio ;
Gich Saladich, Ignacio José ;
Pontes Garcia, Caridad ;
Solé Piñol, Montserrat ;
Seoane Suárez, Joan ;
Cortés Castán, Javier ;
Torrent Borras, Josep ;
Rodriguez Cortes, Alheli ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Medicina
Adquirir els coneixements científics bàsics de farmacologia i aprofundir en els conceptes fisiològics, bioquímics i genètics que els sustenten. Introducció als criteris d'ús clínic dels fàrmacs. Acquire the basic scientific knowledge of pharmacology and deepen into the knowledge of the physiological, biochemical and genetic concepts that support them. Introduction to the criteria for clinical use of drugs. Adquirir los conocimientos científicos básicos de farmacología y profundizar en los conceptos fisiológicos, bioquímicos y genéticos que los sustentan. Introducción a los criterios de uso clínico de los fármacos.
2023-24 Màster Universitari en Farmacologia [1105]
3 documents
|
|
10.
|
7 p, 123.0 KB |
Biotecnologia Alimentària [103232]
/
Ariño Carmona, Joaquín ;
Bassols Teixidó, Anna Maria ;
Gomez, Nestor ;
Casamayor Gracia, Antonio ;
Sánchez Coll, Núria ;
Pujol Altarriba, Anna Maria ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
L'assignatura optativa de quart curs "Biotecnologia alimentària" (103232) s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general d'aquesta assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics i pràctics dels diferents processos biotecnològics subjacents en la transformació d'aliments, així com aquells emprats habitualment per la industria alimentaria amb el objectiu de millorar la producció i modificar les qualitats dels aliments. [...] This optional subject "Food biotechnology" (103232) is taught in the second half of the fourth year in the Degree in Food Science and Technology at the UAB. The general aim of this subject is to provide the student with the transversal and specific capacities about the theoretical and practical aspects of the different biotechnological processes underlying the Food transformation, as well as those usually used by the food industry with the objective of improve production and modify the qualities of food. [...] Esta asignatura optativa "Biotecnología de los alimentos" (103232) se imparte en el segundo semestre del cuarto año en el Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la UAB. El objetivo general de esta asignatura es proporcionar al estudiante las capacidades transversales y específicas sobre los aspectos teóricos y prácticos de los diferentes procesos biotecnológicos subyacentes a la transformación de los alimentos, así como los utilizados habitualmente por la industria alimentaria con el objetivo de mejorar la producción. [...]
2022-23 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|