Resultados globales: 151 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 47 registros
Contribuciones a jornadas y congresos, Encontrados 55 registros
Documentos de investigación, Encontrados 18 registros
Materiales académicos, Encontrados 31 registros
Fondos personales e institucionales, Encontrados 150 registros
Artículos Encontrados 47 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
10 p, 89.5 KB Body fat content, composition and distribution in Landrace and Iberian finishing pigs given ad libitum maize- and acorn-sorghummaize-based diets. / Morales, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez, J.F. ; Mourot, J ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
We aimed to determine whether the dietary carbohydrate source altered body fat composition and distribution in finishing lean (Landrace) and obese (Iberian) swine. To this end, twenty-four finishing castrated male pigs (12 Iberian and 12 Landrace; 108 kg live weight) were offered two diets differing in the main carbohydrates source, maize (diet M) or acorn-sorghum-maize (diet A). [...]
2003
Animal Science, Núm. 77 (2003) , p. 215-224  
2.
14 p, 583.6 KB Importance of the level and polyunsaturation degree of dietary fat on fatty acids endogenous synthesis and deposition in chickens / Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were performed to assess the effect of different amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) on fatty acid composition of chickens. The contribution of endogenous fatty acid synthesis to fatty acid profile w as also estimated In trial I, different fat sources were blended in d i fie re n t ratios allowing a gradient of dietary PUFA (from 15 to 61 g'kg), keeping added fat level constant (9%). [...]
2005
, 2005  
3.
11 p, 78.7 KB Effects of extra feeding during mid-pregnancy on gilts productive and reproductive performance / Cerisuelo García, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Chapinal i Gómez, Núria ; Carrión, D. ; Coma, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effects of a supplemental feeding strategy during mid-gestation on lean gilts body reserves, productive and reproductive performance were assessed. A total of 90 gilts were allocated into two treatments (Control, C, and Supplemented, S). [...]
2008
Spanish Journal of Agricultural Research, Vol. 6 Núm. 2 (2008) , p. 219-229  
4.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecília ; Manzanilla, E.G. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008
Spanish Journal of Agricultural Research, Vol. 6 Núm. 2 (2008) , p. 210-218  
5.
3 p, 229.3 KB Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Validación de la nota de condición corporal: introducción y planteamiento experimental (I). / Cerisuelo García, Alba ; Sala Pallarès, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Asegurar la gestión de las reservas corporales manteniendo un adecuado nivel de reservas a lo largo de la vida reproductiva de la cerda es importante para maximizar los rendimientos productivos y optimizar su vida útil en granja. [...]
2005
Anaporc, Vol. 2 Núm. 16 (2005) , p. 48-50  
6.
9 p, 23.3 MB Efectos de los factores dietéticos sobre la conducta agresiva del perro / Mariotti, Valentina Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Hervera Abad, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Amat Grau, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fatjó i Ríos, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
La elección de una correcta alimentación en especies como el perro y el gato es fundamental para favorecer un adecuado crecimiento y desarrollo músculo-esquelético del animal, cubrir sus necesidades energéticas y prevenir la aparición de problemas metabólicos y enfermedades. [...]
2007
Canis et felis, Núm. 88 (2007) , p. 24-32  
 Acceso restringido a la UAB
7.
3 p, 10.8 MB Obesitat més risc de malalties, menys esperança de vida / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La causa més comuna de l'excés de pes és la sobrealimentació, és a dir, un desequilibri entre el que l'animal menja i el seu consum energètic.
2007
Revista veterinaris: revista del col·legi oficial de veterinaris de Barcelona, Núm. 97 (juliol/agost 2007) , p. 8-10  
8.
9 p, 24.5 MB Nutrición de la cerda / Cerisuelo García, Alba ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A lo largo de este curso se tratarán las necesidades energéticas y nutritivas de la cerda en gestación, lactación y periodo destete-cubrición, dedicando especial atención a la nulípara. La gestión de las reservas corporales será el hilo conductor del texto, ya que constituye el punto más importante a considerar en la alimentación de una hembra, y más en los genotipos actuales, mejorados para una alta prolificidad, capacidad lechera y contenido magro. [...]
2004
Suis, Núm. 11 (2004) , p. 49-57  
9.
3 p, 8.6 MB Efecto del sistema de alojamiento y alimentación sobre el bienestar y la productividad en cerdas gestantes / Chapinal i Gómez, Núria ; Ruíz de la Torre, José Luís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Investigadores de la UAB realizaron un estudio sobre el efecto del sistema de alojamiento y alimentación sobre el bienestar animal.
2001
Informativo porcino, 2001, p. 16-20  
10.
2 p, 5.6 MB Nutricio geriàtrica canina : el control nutricional, factor clau en la cura dels animals geriàtrics / Cervera, Marta ; Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2005
Revista veterinaris: revista del col·legi oficial de veterinaris de Barcelona, Núm. 84 (Maig 2005)  

Artículos : Encontrados 47 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Contribuciones a jornadas y congresos Encontrados 55 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 154.1 KB The effect of protease and in ß-glucanase supplementation on digestibility of protein, fat and fiber barley-soybean meal based diets by weanling pigs / Mascarell Casulleras, José ; Zimmerman, D. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent attention has been given to enzymes as gut-active growth promoters able to lead to a partial degradation of endosperm cell walls in feeds, increasing the proportion of the diet digested by the animal. [...]
2003
, 2003  
4.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
5.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
6.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
7.
1 p, 2.6 MB Poultry by-product meals commercialised in Spain may vary considerably in their protein value and fat quality / Solanas, E. ; Castrillo González, Carlos ; Hervera Abad, Marta ; Pérez, E. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Among the meat by-products, those coming from poultry arc usually considered as excellent sources of protein. However, different grades of rendered poultry products arc available and its composition and nutritional value can be quite variable depending on carcass, head, feet, viscera and even feather proportions in raw material, and on rendering process. [...]
2006
, 2006  
8.
1 p, 3.6 MB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance, meat quality and muscle fiber development. / Cerisuelo Garcia, Alba ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma, J. ; Carrión, D. ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Increasing feed allowance during gestation has been related with changes in muscle fiber development and pig performance post-natally, affecting meat quality traits at slaughter.
2005
, 2005  
9.
1 p, 3.9 MB Effects of oxidated fat and vitamin E inclusion on resistance to haemolysis, intestinal microbiota, faecal coccidia counts and epithelium structure of broiler chicken. / Choque López, José Alfredo ; Manzanilla, E.G. ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Unsaturation level decrease oxidative stability of dietary lipids, generating oxidation products which may be harmful for animals and its intestinal microbial population. The aim of the present trial was to study the resistance to haemolysis, ileal microbiota, faecal coccidian concentration and epithelial structure in relation to different oxidation level and stabilization of the added fat.
2001
, 2001  
10.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens. / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
, 2003  

Contribuciones a jornadas y congresos : Encontrados 55 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Documentos de investigación Encontrados 18 registros  1 - 10siguiente  ir al registro:
1.
325 p, 12.1 MB Estimación de la composición corporal en ganado ovino a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio : efecto de la fase fisiológica y del plano de alimentación. / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo González, Carlos, dir. ; Universidad de Zaragoza. Facultad de Veterinaria
1988  
2.
13 p, 1.6 MB Relations entre la note de l'état corporel ("body condition score") et certains parametres estimateurs de l'état corporel des brebis adultes de race "Rasa Aragonesa" et F1 ("Romanov x Rasa Aragonesa") / Purroy, A. ; Sebastián, I. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
L'utilisation de la méthode de la note de l'état corporel ("Body Condition Score") sur nos brebis de race rustique, exige une certaine précaution. Cette méthode devrait être testée et vérifiée avant de l'utiliser de façon massive dans notre pays. [...]
1986  
3.
8 p, 3.7 MB El tipo de grasa y su estado oxidativo provocan cambios en la resistencia de la membrana de los eritrocitos en pollos broiler. / Choque-López, J.A. ; García Manzanilla, Edgar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de estetrabajo escomprobarsieldiferentegradodeinsaturacióndelagrasay la presencia de antioxidantes o alteración oxidativa dietética, afectan al estado de oxidación in vivo. Para ello se utilizaron dos métodos de estimaciónde laestabilidadde la membrana de eritrocitos: la resistencia a la hemolisis y la susceptibilidad a la peroxidación lipídica (TBARs). [...]
This study is performed to study the effect of unsaturated fat, oxidized fat and antioxidants included in the diet, on the in vivo oxidative status. We usedtwo different methods to determine the lipid oxidation: the haemolysis level andtheTBARstest. [...]

2010  
4.
6 p, 358.2 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones. / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
El objetivo de este trabajo fue el de valorar la respuesta a la suplementación enzimática de la dieta con distintos enzimas microbianos en lechones en fase de transición.
2010  
5.
11 p, 516.4 KB Efecto de la inclusión de distintas fuentes de grasa en dietas para pollos broiler sobre el perfil lipídico de la carne, la grasa abdominal y la piel. / Fontanillas, R. ; Blanch, A, ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se realizó una prueba experimental con 600 pollos broiler de la estirpe comercial Arbor-Acres, alimentándoles con dietas suplementadas con un 8% de sebo (S) , aceite de palma (AP) y oleina de soja-girasol (OSG). [...]
1997  
6.
10 p, 500.4 KB Estudio de la energía metabolizable aparente y de la digestibilidad aparente de diferentes materias grasas en broilers de dos semanas de edad. / Blanch, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Se han realizado numerosas investigaciones dirigidas a estudiar la utilización de grasas y ácidos grasos en pollos a diferentes edades. En este sentido Carew y col. en 1972 apuntaron que la capacidad fisiológica para una óptima absorción de la grasa no se halla totalmente desarrollada en pollos a primeras edades y que esta funcionalidad va desarrollándose a medida que aumenta la edad del ave. [...]
2010  
7.
8 p, 369.9 KB Utilización de un complejo enzimático (CAPSOZYME T) en fórmulas comerciales para broilers. / Calafat, F.A. ; Vives, M. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
1997  
8.
12 p, 856.0 KB Mejora Nutricional de la carne de pollo. Comunicación Arenys de mar / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La existencia de productos de ampliadisponibilidad y aceptación por parte del consumidor,tales como loshuevos y la carne de pollo han promovido la investigación para diversificar la oferta, modificando y mejorando nutritivamente dichos productos. [...]
2010  
9.
5 p, 273.9 KB Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Validación de la nota de condición corporal (CC). III. Correlación entre la nota de CC, el peso y las diferentes medidas obtenidas mediante ultrasonidos. / Cerisuelo García, Alba ; Sala, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2010  
10.
3 p, 266.3 KB Diferencias entre categorías de alimentos : "alimentos superpremiun". / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hervera, Marta ; Castrillo, Carlos
2010  

Documentos de investigación : Encontrados 18 registros   1 - 10siguiente  ir al registro:
Materiales académicos Encontrados 31 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
6 p, 24.2 KB Alimentació i Maneig d'Animals de companyia [21249] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2000-01
Llicenciat en Veterinària [35]  
2.
3 p, 15.4 KB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1998-99
Llicenciat en Veterinària [35]  
3.
4 p, 5.2 MB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Veterinària [35]  
4.
4 p, 1.5 MB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Veterinària [35]  
5.
4 p, 1.2 MB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1997-98
Llicenciat en Veterinària [35]  
6.
5 p, 2.1 MB Nutrició I [21260] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala, R. ; Puchal, F. ; Gasa, J. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1994-95
Llicenciat en Veterinària [35]  
7.
3 p, 145.1 KB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Santomá, Gerardo ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1r Semestre 2005-06
Llicenciat en Veterinària [35]  
8.
6 p, 145.7 KB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Santomá, Gerardo ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2004-05
Llicenciat en Veterinària [35]  
9.
13 p, 210.1 KB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Santomá, Gerardo ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1r Semestre 2003-04
Llicenciat en Veterinària [35]  
10.
4 p, 29.6 KB Producció Porcina [21243] / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gaso, J. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2001-02
Llicenciat en Veterinària [35]  

Materiales académicos : Encontrados 31 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Fondos personales e institucionales Encontrados 150 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 154.1 KB The effect of protease and in ß-glucanase supplementation on digestibility of protein, fat and fiber barley-soybean meal based diets by weanling pigs / Mascarell Casulleras, José ; Zimmerman, D. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent attention has been given to enzymes as gut-active growth promoters able to lead to a partial degradation of endosperm cell walls in feeds, increasing the proportion of the diet digested by the animal. [...]
2003
, 2003  
4.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
5.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
6.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
7.
1 p, 2.6 MB Poultry by-product meals commercialised in Spain may vary considerably in their protein value and fat quality / Solanas, E. ; Castrillo González, Carlos ; Hervera Abad, Marta ; Pérez, E. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Among the meat by-products, those coming from poultry arc usually considered as excellent sources of protein. However, different grades of rendered poultry products arc available and its composition and nutritional value can be quite variable depending on carcass, head, feet, viscera and even feather proportions in raw material, and on rendering process. [...]
2006
, 2006  
8.
1 p, 3.6 MB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance, meat quality and muscle fiber development. / Cerisuelo Garcia, Alba ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma, J. ; Carrión, D. ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Increasing feed allowance during gestation has been related with changes in muscle fiber development and pig performance post-natally, affecting meat quality traits at slaughter.
2005
, 2005  
9.
1 p, 3.9 MB Effects of oxidated fat and vitamin E inclusion on resistance to haemolysis, intestinal microbiota, faecal coccidia counts and epithelium structure of broiler chicken. / Choque López, José Alfredo ; Manzanilla, E.G. ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Unsaturation level decrease oxidative stability of dietary lipids, generating oxidation products which may be harmful for animals and its intestinal microbial population. The aim of the present trial was to study the resistance to haemolysis, ileal microbiota, faecal coccidian concentration and epithelial structure in relation to different oxidation level and stabilization of the added fat.
2001
, 2001  
10.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens. / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
, 2003  

Fondos personales e institucionales : Encontrados 150 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.