Resultados globales: 3 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 3 registros
Artículos Encontrados 3 registros  
1.
14 p, 334.1 KB High Fruit and Vegetable Consumption and Moderate Fat Intake Are Associated with Higher Carotenoid Concentration in Human Plasma / Marhuenda-Muñoz, María (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Rinaldi de Alvarenga, José Fernando (University of São Paulo) ; Hernáez, Álvaro (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Tresserra-Rimbau, Anna (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J. Alfredo (Universidad de Navarra) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Vioque, Jesús (Universitat Miguel Hernández) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Serra-Majem, J. Lluís (Instituto Universitario de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias, Las Palmas de Gran Canarias) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Universidad de Granada) ; Tur, Josep Antonio (Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, Palma) ; Martín, Vicente (Instituto de Biomedicina, León) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Delgado-Rodríguez, Miguel (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food, Madrid) ; Ros, Emilio (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Serra-Mir, Mercè (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Nishi, Stephanie K. (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Sorlí, José V (Universitat de València) ; Zomeño, María Dolores (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Zulet, M. Angeles (IMDEA Food, Madrid) ; Vaquero-Luna, Jessica (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Carabaño-Moral, Rosa (Distrito de Atención Primaria Costa del Sol) ; Notario-Barandiaran, Leyre (Universitat Miguel Hernández) ; Morey, Marga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Gómez Pérez, Ana María (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Buil-Cosiales, Pilar (Servicio Navarro de Salud Osasunbidea) ; Basora, Josep (Universitat Rovira i Virgili) ; Portolés, Olga (Universitat de València) ; Schröder, Helmut (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Abete, Itziar (IMDEA Food, Madrid) ; Salaverria-Lete, Itziar (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Toledo, Estefania (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez-Huélamo, Miriam (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Lamuela-Raventós, Rosa M.. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Carotenoids are pigments contained mainly in fruit and vegetables (F&V) that have beneficial effects on cardiometabolic health. Due to their lipophilic nature, co-ingestion of fat appears to increase their bioavailability via facilitating transfer to the aqueous micellar phase during digestion. [...]
2021 - 10.3390/antiox10030473
Antioxidants, Vol. 10 (march 2021)  
2.
11 p, 251.5 KB Association of lifestyle factors and inflammation with sarcopenic obesity : data from the PREDIMED-Plus trial / Abete, Itziar (Universidad de Navarra) ; Konieczna, Jadwiga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; Zulet, M. Angeles (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Galmes-Panades, Aina M.. (Instituto de Salud Carlos III) ; Ibero-Baraibar, Idoia (Universidad de Navarra) ; Babio, Nancy (Instituto de Salud Carlos III) ; Estruch, Ramón (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Toledo, Estefania (Universidad de Navarra) ; Razquin, Cristina (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Bartolomé, Rafael (Servicio Navarro de Salud-Osasunbidea) ; Díaz-López, Andrés (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Fiol-Sala, Miquel (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; Casas, Rosa (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vera, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Buil-Cosiales, Pilar (Instituto de Salud Carlos III) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Corbella, Emili (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Portillo, Maria Puy (Euskal Herriko Unibertsitatea) ; de Paz, José Antonio (Instituto de Biomedicina, León) ; Martín, Vicente (Universidad de León) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food Institute, Madrid) ; Goday Arnó, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Rosique-Esteban, Nuria (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; Martínez, J. Alfredo (IMDEA Food Institute, Madrid)
Background: Sarcopenia is a progressive age-related skeletal muscle disorder associated with increased likelihood of adverse outcomes. Muscle wasting is often accompanied by an increase in body fat, leading to 'sarcopenic obesity'. [...]
2019 - 10.1002/jcsm.12442
Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle, Vol. 10 Núm. 5 (january 2019) , p. 974-984  
3.
9 p, 1.4 MB Type 2 diabetes and cognitive impairment in an older population with overweight or obesity and metabolic syndrome : baseline cross-sectional analysis of the PREDIMED-plus study / Mallorquí-Bagué, Núria (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Lozano Madrid, María (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Toledo, Estefania (Instituto de Salud Carlos III) ; Corella, Dolores (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Salas-Salvadó, Jordi (Instituto de Salud Carlos III) ; Cuenca-Royo, Aida (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Vioque, Jesús (Universidad Miguel Hernández de Elche. Departamento de Salud Pública, Historia de la Ciencia y Ginecología) ; Romaguera, Dora (Instituto de Salud Carlos III) ; Martínez, J. Alfredo (Instituto de Salud Carlos III) ; Wärnberg, Julia (Universidad de Málaga) ; López-Miranda, José (Instituto de Salud Carlos III) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Instituto de Salud Carlos III) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Salud Carlos III) ; Tur, Josep Antonio (Instituto de Salud Carlos III) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Salud Carlos III) ; Serra Majem, Lluís (Instituto de Salud Carlos III) ; Martín, Vicente (Instituto de Salud Carlos III) ; Lapetra, José (Instituto de Salud Carlos III) ; Vázquez, Clotilde (Instituto de Salud Carlos III) ; Pintó, Xavier (Instituto de Salud Carlos III) ; Vidal, Josep (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Daimiel, Lidia (Universidad CEU San Pablo) ; Gaforio, José J (Universidad de Jaén) ; Matía Martín, Pilar (Hospital Clínico San Carlos (Madrid)) ; Ros, Emilio (Instituto de Salud Carlos III) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Buil-Cosiales, Pilar (Instituto de Salud Carlos III) ; Barragán, Rocío (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Bulló, Mònica (Instituto de Salud Carlos III) ; Castañer, Olga (Instituto de Salud Carlos III) ; García-de-la-Hera, Manoli (Universidad Miguel Hernández de Elche) ; Yañez Juan, Aina (Universitat de les Illes Balears) ; Abete, Itziar (Instituto de Salud Carlos III) ; García-Rios, Antonio (Instituto de Salud Carlos III) ; Ruiz-Canela, Miguel (Instituto de Salud Carlos III) ; Díaz-López, Andrés (Instituto de Salud Carlos III) ; Jiménez-Murcia, Susana (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Martínez-González, Miguel A. (Instituto de Salud Carlos III) ; De La Torre, Rafael (Instituto de Salud Carlos III) ; Fernández-Aranda, Fernando (Hospital Universitari de Bellvitge)
This study cross-sectionally examines in the elderly population: (a) the association of type 2 diabetes with executive function (EF); (b) the effect of BMI on both type 2 diabetes and EF; (c) the association between glycaemia control and EF in type 2 diabetes. [...]
2018 - 10.1038/s41598-018-33843-8
Scientific reports, Vol. 8 (October 2018) , art. 16128  

Vea también: autores con nombres similares
1 Buil-Cosiales, P.
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.