Results overview: Found 106 records in 0.02 seconds.
Articles, 28 records found
Contributions to meetings and congresses, 2 records found
Research literature, 25 records found
Course materials, 47 records found
Graphic and multimedia documents, 4 records found
Personal and institutional archives, 4 records found
Articles 28 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
15 p, 558.9 KB Current production trends, farm structures, and economics of the dairy sheep and goat sectors / Pulina, G. (University of Sassari. Department of Agricultural Science) ; Milán Sendra, María José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Lavín, M.P. (Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Instituto de Ganadería de Montaña) ; Theodoridis, A. (Aristotle University of Thessaloniki. Laboratory of Animal Production Economics) ; Morin, E. (Institut de l'Élevage) ; Capote, J. (Canary Islands Institute of Agricultural Research) ; Thomas, D.L. (University of Wisconsin-Madison. Department of Animal Sciences) ; Francesconi, A.H. (University of Sassari. Department of Agricultural Science) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Dairy small ruminants account for approximately 21% of all sheep and goats in the world, produce around 3. 5% of the world's milk, and are mainly located in subtropical-temperate areas of Asia, Europe, and Africa. [...]
2018 - 10.3168/jds.2017-14015
Journal of dairy science, Vol. 101 Núm. 8 (2018) , p. 6715-6729  
2.
11 p, 1.0 MB Performances and nutritional values of a new hooded barley (cv. Mochona) and a high yield triticale (cv. Titania) as hay or silage for sheep under Mediterranean conditions / Guamàn Rivera, Santiago Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ajenjo Puigderrajols, Oriol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Elhadi, Abdelaali (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A. K (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The hooded barley phenotype produces an extra sterile flower in spikelets instead of awns. Hence, it might improve the nutritive value of the whole plant. The aim of this work was to evaluate a new variety of hooded barley (cv. [...]
2023 - 10.1016/j.anifeedsci.2023.115784
Animal feed science and technology, Vol. 305 (2023) , p. 115784  
3.
7 p, 72.5 KB Performance of dairy ewes fed diets with a fibrolytic enzyme product included in the concentrate during the suckling period / Flores, C. (Universidad Autónoma de Tlaxcala (Mèxic). Departamento Agrobiología) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Seventy-two multiparous ewes from two dairy breeds (Manchega, n = 36 and Lacaune, n = 36) were used in a replicated 2 x 2 factorial design to evaluate the effects of diet supplementation with an exogenous fibrolytic enzyme product on lactation performance and feed intake during the suckling period (weeks 1 to 4) according to breed. [...]
2008 - 10.1017/S1751731108001961
Animal, Vol. 2 Núm. 6 (june 2008) , p. 962-968  
4.
8 p, 88.2 KB Genetic determinism for within-litter birth weight variation and its relationship with litter weight and litter size in the Ripollesa ewe breed / Casellas Vidal, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Birth weight plays a central role in lamb survival and growth, and the knowledge of its genetic determinism has become essential in worldwide selection programmes. Within this context, within-litter birth weight variation (BWV) has been suggested as an attractive trait to homogenise litters in prolific species, although it has not been analysed in sheep. [...]
2007 - 10.1017/S1751731107727477
Animal, Vol. 1 Núm. 5 (july 2007) , p. 637-644  
5.
8 p, 153.3 KB In vivo digestibility and in vitro gas production of diets supplemented with fibrolytic enzymes in dairy goats / González-García, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Digestive effects of diet supplementation with an exogenous fi brolytic enzyme preparation (cellulase and xylanase activities) were evaluated under in vivo and in vitro conditions. Eight lactating Murciano-Granadina dairy goats (four per treatment) were used to measure the total tract digestibility of an ad libitum total mixed ration (forage, 65%; concentrate, 35%) to which the enzyme was, or was not, added to the concentrate. [...]
2008 - 10.22358/jafs/66680/2008
Journal of Animal and Feed Sciences, Vol. 17 Núm. 4 (2008) , p. 530-537  
6.
8 p, 176.8 KB Lactational effects of adding a fibrolytic enzyme complex to the concentrate of lactating dairy goats / González-García, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Flores, C. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
Twenty-four multiparous Murciano-Granadina dairy goats in mid-lactation (wk 8 to 30) were used in a single cross-over design to evaluate the effects of supplementation with an exogenous fi brolytic enzyme preparation, characterized by cellulase and xylanase activities, on feed intake, milk yield and composition, and liveweight and body condition changes. [...]
2008 - 10.22358/jafs/66614/2008
Journal of Animal and Feed Sciences, Vol. 17 Núm. 3 (2008) , p. 344-351  
7.
12 p, 403.8 KB Engineering to support wellbeing of dairy animals / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castro Costa, Andreia (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Knight, Christopher H. (University of Copenhagen)
Current trends in the global milk market and the recent abolition of milk quotas have accelerated the trend of the European dairy industry towards larger farm sizes and higher-yielding animals. Dairy cows remain in focus, but there is a growing interest in other dairy species, whose milk is often directed to traditional and protected designation of origin and gourmet dairy products. [...]
2016 - 10.1017/S0022029916000261
Journal of Dairy Research, Vol. 83 Núm. 2 (2016) , p. 136-147  
8.
7 p, 949.1 KB Using long-Term averted goats for selective grazing in olive groves / Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manuelian, Carmen L. (University of Padova. Department of Agronomy.) ; Rovai, Maristela (South Dakota State University. Department of Dairy and Food Science.) ; Salama, Ahmed A. K. (Animal Production Research Institute) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Conditioned taste aversion (CTA) is a useful tool to modify animal feed preferences, allowing the implementation of selective grazing to control weeds in tree orchards without damaging the trees or affecting fruit production. [...]
2017 - 10.1017/S1751731117000362
Animal, Vol. 11 Núm. 10 (january 2017) , p. 1832-1838  
9.
10 p, 1.3 MB Responses to melatonin of 2 breeds of dairy ewes in early lactation under autumn photoperiod conditions / El Hadi, Abdelaali (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R))
A total of 72 dairy ewes of 2 breeds (MN, Manchega, 72. 4 ± 1. 9 kg of body weight, n = 36; LC, Lacaune, 77. 7 ± 2. 3 kg of body weight; n = 36) were used to evaluate the lactational effects of melatonin implants in early lactation and under the short-day photoperiod conditions of autumn (experiment was centered on the winter solstice). [...]
2022 - 10.3168/jds.2021-21270
Journal of dairy science, Vol. 105 Núm. 3 (march 2022) , p. 2587-2596  
10.
16 p, 1.3 MB Prenatal heat stress effects on gestation and postnatal behavior in kid goats / Coloma Garcia, Wellington Napoleon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mehaba, Nabil (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Consequences of heat stress during pregnancy can affect the normal development of the offspring. In the present experiment, 30 Murciano-Granadina dairy goats (41. 8 ± 5. 7 kg) were exposed to 2 thermal environments varying in temperature-humidity index (THI) from 12 days before mating to 45 days of gestation. [...]
2020 - 10.1101/701151
PloS one, Vol. 15 Núm. 2 (2020)  

Articles : 28 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Contributions to meetings and congresses 2 records found  
1.
173 p, 58.6 MB Cursillo sobre piel en bruto / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gutiérrez Galindo, Juan Francisco ; Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrer Caubet, Lluís ; Portavella, Manuel ; Adzet, Josep Mª ; Nomen, José ; Costa, Josep ; Puig, Jaume ; Matarrodona, Jaume ; Asociación Química Española de la Industria del Cuero (AQEIC)
Conté les ponències: Bases anatomo-histológicas de la piel vacuno, ovino, caprino y porcino, La piel y su estructura: principales diferencias entre especies / Lluís Ferrer. Clasificación racial del ganado bovino, ovino, caprino y porcino / Gerardo Caja y Xavier Such. [...]
1990 (Cuirs i pells)
Cursillo sobre piel en bruto. Bellaterra, Catalunya, 1er : 1990
2 documents
2.
11 p, 13.4 MB Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se presenta la comunicación Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización, publicada en J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]
Es presenta la comunicació Defectes presents en els cuirs de boví i en les pells d'oví i cabrum al finalitzar el procés de carnització, publicada a J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]

1991 (Cuirs i pells)
Congreso de la Unión Internacional de Sociedades de Químicos y Técnicos de Curtidos. Barcelona, Catalunya, 21è : 1991
2 documents

Research literature 25 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
122 p, 1.9 MB Valoración de nuevas variedades de cebada en alimentación de rumiantes / Guamàn Rivera, Santiago Alexander ; Albanell Trullas, Elena, dir. ; Caja López, Gerardo, dir.
En aquesta tesi es va avaluar el potencial nutricional i les propietats funcionals de noves varietats d'ordi. Per a això, es va valorar una nova varietat d'ordi caputxona (Exp. 1) per a farratge i una nova varietat d'ordi per a gra amb alt contingut en beta-glucans (BG) (Exp. [...]
Esta tesis evaluó el potencial nutricional y las propiedades funcionales de nuevas variedades de cebada. Para ello, se valoró una nueva variedad de cebada capuchona (Exp. 1) para forraje y una nueva variedad de cebada para grano con alto contenido en beta-glucanos (BG) (Exp. [...]
This thesis evaluated the nutritional potential and functional properties of new barley varieties. For that, a new variety of hooded barley (Exp. 1) and barley grain with high β-glucan (BG) contents (Exp. [...]

2022  
2.
178 p, 2.8 MB Shearing effects during pregnancy and productive and transcriptomic responses to heat stress according to phenotype (sensitive vs. tolerant) in dairy sheep / González Luna, Sandra ; Caja López, Gerardo, dir. ; Salama, Ahmed A. K. (Ahmed Abdel-Rahman Kamal), dir.
L'objectiu va ser avaluar l'efecte de les estratègies d'esquilament en ovelles durant l'època de calor, i les respostes fenotípiques i cel·lulars a l'estrès per calor (HS) en animals tolerants i sensibles a la calor. [...]
Se realizaron dos experimentos para evaluar el efecto de las estrategias de esquileo en ovejas y para evaluar las respuestas fenotípicas y celulares al estrés por calor (HS) en animales tolerantes y sensibles al calor. [...]
Two experiments were carried out to assess the effect of shearing strategies in dairy ewes under hot season and to evaluate the phenotypic and cellular responses to heat stress (HS) in tolerant and heat-sensitive dairy ewes. [...]

2022  
3.
45 p, 2.8 MB Análisis comparativo de razas ovinas autóctonas españolas por el método de los índices de arcaismo (1988) / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Caja López, Gerardo ; Torre Lloveras, C.
La evaluación de las recursos ovinos del Mediterráneo fue iniciada por la Subdivisión de Recursos Ovinos y Caprinos del grupo Agro-Sylvo-Pastoral, dentro del programa AGRIMED de la Comisión Europea, bajo la coordinación del Dr. [...]
El Mètode dels Índexs d'Arcaisme (IArc) es basa en la propietat que presenten l'oví i el cabrum de les anomenades Poblacions Tradicionals, de presentar un gran variabilitat en els seus caràcters visibles o morfològics i, en particular, en els faneròptics, com el color, el tipus de pelatge, el banyam, etc. [...]

2021 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
2 documents
4.
155 p, 1.4 MB The impact of shearing and hormonal treatments (melatonin or cabergoline) in lactating dairy ewes / El Hadi, Abdelaali ; Caja López, Gerardo, dir.
Es van realitzar 3 experiments amb l'objectiu d'avaluar els efectes de la xolla o el tractament amb hormones (melatonina o cabergolina) a la lactació de 2 races d'ovelles lleteres (Lacaune, LC; Manchega, MN). [...]
Se llevaron a cabo 3 experimentos para evaluar los efectos del esquileo o el tratamiento con hormonas (melatonina o cabergolina) sobre la lactación de 2 razas de ovejas lecheras (Lacaune, LC; Manchega, MN). [...]
Three experiments were carried out in order to evaluate the lactational effects of shearing or treating with hormones (melatonin or cabergoline) in 2 breeds of dairy ewes (Lacaune, LC; Manchega, MN). [...]

2020  
5.
179 p, 1.5 MB Heat stress effects and nutritional alleviation strategies in small ruminants / Mehaba, Nabil ; Abdelrahmankamal Salama, Ahmed, dir. ; Such i Martí, Francesc Xavier, dir. ; Caja López, Gerardo, dir.
En esta tesis, se estudiaron los efectos del estrés por calor (EC) sobre la producción de ovejas lecheras Lacaune (Exp. 1), así como la respuesta de cabras lecheras Murciano-Granadina bajo condiciones de EC a la L-carnitina (Exp. [...]
In the current thesis the effects of heat stress (HS) on performance of Lacaune dairy ewes (Exp. 1) as well as the response of HS Murciano-Granadina dairy goats to dietary L-carnitine (Exp. 2) and methionine (Exp. [...]
Cette thèse, étude les effets du stress thermique (ST) sur les performances des brebis laitières Lacaune (Exp. 1) ainsi que la réponse des chèvres laitières Murciano-Granadina à la L-carnitine (Exp. [...]

2020  
6.
143 p, 2.1 MB The use of omic-methodologies in the assessment of heat-stressed lactating dairy goats / Contreras-Jodar, Alexandra ; Caja López, Gerardo, dir. ; Salama, Ahmed A. K., (Ahmed Abdel-Rahman Kamal) dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'estrés per calor (EC) genera pèrdues significatives en l'industria lletera caprina quan l'índex de temperatura-humitat (THI) és > 75. Les tecnologies 'òmiques' ofereixen una perspectiva holística de com les cabres combaten l'EC i poden permetre trobar biomarcadors. [...]
Heat stress (HS) causes significant losses in the dairy goat industry when temperature-humidity index (THI) is >75. 'Omic' technologies offer a holistic approach to figure out how goats cope with HS and to find biomarkers. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
7.
204 p, 2.6 MB Estudios sobre identificación, lactación y cría de dromedarios en la isla de Fuerteventura (Canarias) = : Studies on identification, lactation and rearing of dromedaries in the island of Fuerteventura (Canary Islands) = Estudis sobre identificació, lactació i cria de dromedaris a l'illa d eFuerteventura (Canàries) / Díaz Medina, Elena ; Caja López, Gerardo, dir. ; Rovai, Maristela, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Bellaterra (Barcelona) : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
8.
120 p, 1.6 MB Conditioned aversion to woody crops in small ruminants / Manuelian Fusté, Carmen L. ; Albanell Trullas, Elena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Caja López, Gerardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu de la tesi va ser avaluar la idoneïtat de l'aversió condicionada (CTA) amb clorur de liti (LiCl), per evitar danys en cultius llenyosos durant el pasturatge de les cobertes vegetals. La CTA és un aprenentatge associatiu pel qual un animal deixa de consumir un aliment gràcies a l'administració d'un agent inductor (LiCl). [...]
This thesis aimed to evaluate the suitability of conditioned taste aversion (CTA), based on the use of lithium chloride (LiCl), to prevent grazing damages in woody crops (i. e. , olive groves and vineyards). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
9.
135 p, 775.4 KB Heat stress responses in dairy goats and effects of some nutritional strategies for mitigation / Hamzaoui, Soufiane ; Salama, Ahmed A. K., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals
En la presente tesis se han llevado a cabo 4 experimentos con cabras lecheras bajo condiciones de estrés por calor (HS) para medir la respuesta bajo las condiciones de estrés (Exp. 1 y 2) y para evaluar el aceite de soja y el propilenglicol como suplementos alimenticios (Exp. [...]
In the current thesis 4 experiments were carried out using dairy goats under heat stress (HS) to measure responses to HS (Exp. 1 & 2) and to evaluate soybean oil and propylene glycol as feed supplements (Exp. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
10.
147 p, 1.5 MB Trazabilidad de ganado ovino mediante el uso de marcadores biométricos y electrónicos / Rojas Olivares, María Alejandra ; Caja López, Gerardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Carné i Fructuoso, Sergi, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de esta tesis fue evaluar la trazabilidad de corderos utilizando dispositivos visuales (crotales oficiales y no oficiales) y electrónicos (mini-bolos e inyectables subcutáneos en la axila) de identificación (ID), así como su verificación por medio de imágenes retinales. [...]
The aim of this thesis was to evaluate lamb traceability by means of visual (official and non-official ear tags) and electronic (mini-boluses and injects in the armpit) identification (ID) devices. Retinal images (RI) were used for traceability verification. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2011  

Research literature : 25 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Course materials 47 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
11 p, 130.5 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesus ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martin Orue, Susana Maria ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2023-24
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
2.
11 p, 129.8 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milan Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Sala Pallarés, Roser ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martin Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1 Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
1 Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2022-23
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
3.
11 p, 130.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2021-22
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
4.
11 p, 128.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels 1 Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los 1 Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. [...]

2020-21
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
5.
10 p, 125.1 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon ; Ferret, Alfred ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Pérez Hernández, José Francisco ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2019-20
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
6.
11 p, 103.2 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
7.
8 p, 96.5 KB Producció i Sanitat de Petits Remugants [103969] / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Domingo, Mariano ; Allepuz Palau, Alberto ; El Hadi, Abdelaali ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura te com objectiu especialitzar als alumnes, que prèviament hagin cursat les assignatures obligatòries del Grau de Veterinària, en la producció i sanitat ovina i caprina amb caràcter professionalitzador i d'acord amb les tendències productives actuals d'aquest subsector ramader. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
8.
7 p, 87.2 KB Producció Animal Integrada I [102625] / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramon ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Calsamiglia, Sergio ; El Hadi, Abdelaali ; Pares Casanova, Ricard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Produccio Animal Integrada 1 són: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la llet Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat dels ous Donar a conèixer els factors clau de la relació entre la producció ramadera i la contaminació del medi Els objectius formatius de la Produccio Animal Integrada 1 són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet i ous Conèixer el sector de la producció de llet i dels ous, així com la seva localització Conèixer els factor productius que afecten la producció i la qualitat de la llet i els ous Conèixer les necessitats i característiques de les instal·lacions per a allotjar els animals de producció Conèixer els factors determinants de la relació entre la producció animal i la producció de elements contaminants, així com sistemes de control i processament 1.
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
9.
8 p, 96.3 KB Producció i Sanitat de Petits Remugants [103969] / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura te com objectiu especialitzar als alumnes, que prèviament hagin cursat les assignatures obligatòries del Grau de Veterinària, en la producció i sanitat ovina i caprina amb caràcter professionalitzador i d'acord amb les tendències productives actuals d'aquest subsector ramader. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]  
10.
7 p, 86.8 KB Producció Animal Integrada I [102625] / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramon ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Calsamiglia, Sergio ; Pares Casanova, Ricard ; Salama, Ahmed ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Produccio Animal Integrada 1 són: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la llet Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat dels ous Donar a conèixer els factors clau de la relació entre la producció ramadera i la contaminació del medi Els objectius formatius de la Produccio Animal Integrada 1 són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet i ous Conèixer el sector de la producció de llet i dels ous, així com la seva localització Conèixer els factor productius que afecten la producció i la qualitat de la llet i els ous Conèixer les necessitats i característiques de les instal·lacions per a allotjar els animals de producció Conèixer els factors determinants de la relació entre la producció animal i la producció de elements contaminants, així com sistemes de control i processament 1.
2017-18
Grau en Veterinària [955]  

Course materials : 47 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Graphic and multimedia documents 4 records found  
1.
886x589, 160.4 KB Algarrobo (Ceratonia siliqua L.). Cultivo / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2016
110 documents
2.
886x578, 127.9 KB Algarrobo (Ceratonia siliqua L.). Polinización / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2016
6 documents
3.
886x587, 112.4 KB Algarrobo (Ceratonia siliqua L.). Flores / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2016
75 documents
4.
886x587, 113.1 KB Algarrobo (Ceratonia siliqua L.). Algarrobas / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2016
54 documents

Personal and institutional archives 4 records found  
1.
45 p, 2.8 MB Análisis comparativo de razas ovinas autóctonas españolas por el método de los índices de arcaismo (1988) / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Caja López, Gerardo ; Torre Lloveras, C.
La evaluación de las recursos ovinos del Mediterráneo fue iniciada por la Subdivisión de Recursos Ovinos y Caprinos del grupo Agro-Sylvo-Pastoral, dentro del programa AGRIMED de la Comisión Europea, bajo la coordinación del Dr. [...]
El Mètode dels Índexs d'Arcaisme (IArc) es basa en la propietat que presenten l'oví i el cabrum de les anomenades Poblacions Tradicionals, de presentar un gran variabilitat en els seus caràcters visibles o morfològics i, en particular, en els faneròptics, com el color, el tipus de pelatge, el banyam, etc. [...]

2021 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
2 documents
2.
173 p, 58.6 MB Cursillo sobre piel en bruto / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gutiérrez Galindo, Juan Francisco ; Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrer Caubet, Lluís ; Portavella, Manuel ; Adzet, Josep Mª ; Nomen, José ; Costa, Josep ; Puig, Jaume ; Matarrodona, Jaume ; Asociación Química Española de la Industria del Cuero (AQEIC)
Conté les ponències: Bases anatomo-histológicas de la piel vacuno, ovino, caprino y porcino, La piel y su estructura: principales diferencias entre especies / Lluís Ferrer. Clasificación racial del ganado bovino, ovino, caprino y porcino / Gerardo Caja y Xavier Such. [...]
1990 (Cuirs i pells)
Cursillo sobre piel en bruto. Bellaterra, Catalunya, 1er : 1990
2 documents
3.
11 p, 13.4 MB Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se presenta la comunicación Defectos presentes en los cueros de bovino y en las pieles de ovino y caprino al finalizar el proceso de carnización, publicada en J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]
Es presenta la comunicació Defectes presents en els cuirs de boví i en les pells d'oví i cabrum al finalitzar el procés de carnització, publicada a J. Cot (ed. ) Compendyum of advanced topics on leather technology (vol. [...]

1991 (Cuirs i pells)
Congreso de la Unión Internacional de Sociedades de Químicos y Técnicos de Curtidos. Barcelona, Catalunya, 21è : 1991
2 documents
4.
4 p, 1.5 MB Producció Animal II [21266] / Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fàbregas i Comadran, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Veterinària [35]  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.