Resultados globales: 3 registros encontrados en 0.01 segundos.
Artículos, Encontrados 2 registros
Documentos de investigación, Encontrados 1 registros
Artículos Encontrados 2 registros  
1.
26 p, 399.4 KB Instrumental measurement of wine sensory descriptors using a voltammetric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; González-Calabuig, Andreu (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; Puig Pujol, Anna (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Capdevila Mestres, Josefa (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors)
The approach presented herein reports the application of a voltammetric electronic tongue (ET), in contrast with a wine tasting sensory panel, as a tool for standardized wine tasting; concretely, to achieve the discrimination of different wine DOs (Denominación de Origen, a mark related to its geographical region and ensuring high-quality levels) and the prediction of the global score assigned by the trained sensory panel. [...]
2015 - 10.1016/j.snb.2014.09.081
Sensors and actuators B Chemical, Vol. 207, Part B (Feb. 2015) , p. 1053-1059  
2.
8 p, 1.2 MB Cava wine authentication employing a voltammetric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors) ; Puig Pujol, Anna (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Capdevila Mestres, Josefa (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Sensors i Biosensors)
The application of an Electronic Tongue for the classification of cava samples based on their different ageing times is reported. As such, voltammetric responses were obtained from an array of six bulk-modified graphite-epoxy electrodes, which exhibited marked mix-responses towards the different samples. [...]
2014 - 10.1002/elan.201400057
Electroanalysis, Vol. 26 Issue 7 (July 2014) , p. 1504-1512  

Documentos de investigación Encontrados 1 registros  
1.
206 p, 2.5 MB Composició fenòlica dels vins de la denominació d'origen penedès: relació amb l'origen varietal, l'anyada i l'anàlisi sensorial / Capdevila Mestres, Josefa ; Puig Pujol, Anna, dir. ; Saldo Periago, Jordi, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La present tesi ha avaluat la capacitat dels compostos fenòlics i dels paràmetres de color per actuar com a marcadors de traçabilitat de la varietat i/o anyada de vins blancs i negres monovarietals de la DO Penedès. [...]
This thesis has evaluated the capability of phenolic compounds and color characteristics to act as markers of traceability of grape variety and/or vintage of white and red wines from the Denomination of Origin of Penedès. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.