Results overview: Found 55 records in 0.02 seconds.
Articles, 11 records found
Contributions to meetings and congresses, 1 records found
Research literature, 4 records found
Course materials, 39 records found
Articles 11 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
11 p, 1.7 MB Genomic diversity in ochratoxigenic and non ochratoxigenic strains of Aspergillus carbonarius / Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arara, Mª Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Puig Carles, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Sanseverino, Walter (Sequentia Biotech SL) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) is a mycotoxin with nephrotoxic effects on animals and humans. Aspergillus carbonarius is the main responsible for OTA contamination of grapes and derived products. We present the genome resequencing of four A. [...]
2018 - 10.1038/s41598-018-23802-8
Scientific Reports, Vol. 8 (2018) , art. 5439  
2.
7 p, 990.3 KB Rapid genome resequencing of an atoxigenic strain of Aspergillus carbonarius / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Sanseverino, Walter (Sequentia Biotech SL) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arara, Mª Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Cigliano, Riccardo Aiese (Sequentia Biotech SL) ; Sánchez Bonastre, Armando (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
In microorganisms, Ion Torrent sequencing technology has been proved to be useful in whole-genome sequencing of bacterial genomes (5 Mbp). In our study, for the first time we used this technology to perform a resequencing approach in a whole fungal genome (36 Mbp), a non-ochratoxin A producing strain of Aspergillus carbonarius. [...]
2015 - 10.1038/srep09086
Scientific Reports, Vol. 5 (2015) , art. 9086  
3.
30 p, 365.8 KB Impact of some environmental factors on growth and ochratoxin A production by Aspergillus niger and Aspergillus welwitschiae / Abarca Salat, Ma. Lourdes (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arara, Mª Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) is a nephrotoxic mycotoxin which may contaminate various foods and feed products worldwide. Aspergillus niger is one of the species responsible for OTA contamination in grapes and derived products. [...]
2019 - 10.1016/j.ijfoodmicro.2018.11.001
International journal of food microbiology, Vol. 291 (february 2019) , p. 10  
4.
3 p, 588.2 KB Cutaneous Hyalohyphomycosis Caused by Fusarium solani in a Loggerhead Sea Turtle (Caretta caretta L.) / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Alonso, J.M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Alegre, F. (Centre de Recuperació d'Animals Marins) ; Domingo, Mariano (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals) ; Pont, S. (Centre de Recuperació d'Animals Marins)
Fusarium solani was reported as the agent of a cutaneous infection in an injured sea turtle collected in the Mediterranean Sea. The turtle was treated with both a topical 10% solution of iodine in alcohol and ketoconazole. [...]
1997
Journal of clinical microbiology, Vol. 35 Núm. 12 (Desembre 1997) , p. 3343-3345  
5.
7 p, 976.0 KB Rapid genome resequencing of an atoxigenic strain of Aspergillus carbonarius / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arará, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Sanseverino, Walter (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Sánchez, Armand (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei Veterinari de Genètica Molecular) ; Aiese-Cigliano, Riccardo (Sequentia Biotech SL)
In microorganisms, Ion Torrent sequencing technology has been proved to be useful in whole-genome sequencing of bacterial genomes (5 Mbp). In our study, for the first time we used this technology to perform a resequencing approach in a whole fungal genome (36 Mbp), a non-ochratoxin A producing strain of Aspergillus carbonarius. [...]
2015
Scientific Reports, Març 2015, p. 1-7  
6.
13 p, 5.4 MB Characterization of the species Malassezia pachydermatis and re-evaluation of its lipid dependence using a synthetic agar medium / Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arará, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Puig Carles, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
The genus Malassezia includes lipophilic yeasts, which are part of the skin microbiota of various mammals and birds. Unlike the rest of Malassezia species, M. pachydermatis is described as non-lipid-dependent, as it is able to grow on Sabouraud glucose agar (SGA) without lipid supplementation. [...]
2017
Plos one, Juny 2017, p. 1-12  
7.
7 p, 152.7 KB Molecular Analysis of Malassezia sympodialis-Related Strains from Domestic Animals / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Hernández Escareño, Jesús Jaime (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Recently, several new lipid-dependent species belonging to the genus Malassezia have been described. Some of them, such as Malassezia dermatis, Malassezia nana, and the tentatively named "Malassezia equi," have similar phenotypes and are genetically close to Malassezia sympodialis Simmons et Gue'ho 1990. [...]
2005
Journal of Clinical Microbiology, Vol. 43 Núm. 1 (Gener 2005) , p. 277-283  
8.
11 p, 1.7 MB Genomic diversity in ochratoxigenic and non ochratoxigenic strains of Aspergillus carbonarius / Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arará, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Puig Carles, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Sanseverino, Walter (Sequentia Biotech SL,) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) is a mycotoxin with nephrotoxic effects on animals and humans. Aspergillus carbonarius is the main responsible for OTA contamination of grapes and derived products. We present the genome resequencing of four A. [...]
2018
Scientific Reports, Abril 2018, p. 1-11  
9.
3 p, 421.5 KB Ochratoxin A Production by Strains of Aspergillus niger var. niger / Abarca Salat, Ma. Lourdes (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arará, M. Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
In a survey of the occurrence of ochratoxin A (OA)-positive strains isolated from feedstuffs, two of the 19 isolates ofAspergillus niger var. niger that were studied produced OA in 2% yeast extract-15% sucrose broth and in corn cultures. [...]
1994
Applied and environmental microbiology, Vol. 60 Núm. 7 (Juliol 1994) , p. 2650-2652  
10.
10 p, 159.1 KB Ochratoxin A Producing Species in the Genus Penicillium / Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Bragulat Arara, Mª Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ochratoxin A (OTA) producing fungi are members of the genera Aspergillus and Penicillium. Nowadays, there are about 20 species accepted as OTA producers, which are distributed in three phylogenetically related but distinct groups of aspergilli of the subgenus Circumdati and only in two species of the subgenus Penicillium. [...]
2010 - 10.3390/toxins2051111
Toxins, Vol. 2 Núm. 5 (May 2010) , p. 1111-1120  

Articles : 11 records found   1 - 10next  jump to record:
Contributions to meetings and congresses 1 records found  
1.
1 p, 176.8 KB Otitis y dermatitis en perros y gatos / Castellà Gómez, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Micologia Veterinària) ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Micologia Veterinària)
2018
Congreso Nacional de Micología. Tarragona, Catalunya, 14è : 2018  

Research literature 4 records found  
1.
151 p, 3.4 MB Estudio fenotípico y molecular de Malassezia pachydermatis y Malassezia furfur aisladas de animales. / Puig Carles, Laura, autor. ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier, supervisor acadèmic. ; Castellà Gómez, Gemma, supervisor acadèmic. ; Bragulat Ararà, M.Rosa, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals.
El género Malassezia está formado por levaduras lipófilas, las cuales son consideradas parte de la microbiota normal de varios animales, incluida la especie humana. En determinadas condiciones, la población de estas levaduras puede proliferar en exceso y causar enfermedades dérmicas y otitis. [...]
The genus Malassezia includes lipophilic yeasts, which are part of the skin microbiota of various animals, including humans. However, in certain conditions, these yeasts can overgrow and cause diseases like dermatitis and otitis. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
2.
181 p, 2.0 MB Utilización de cepas de bacteroides spp. como probiótico en conejos / Pérez de Rozas Ruiz de Gauna, Ana Mª ; Badiola Sáiz, Ignacio, dir. ; Castellà Gómez, Gemma ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals
La utilización de antimicrobianos, de forma metafiláxica, para mantener la salud de los animales en las granjas de producción, puede ser problemático en un futuro próximo, debido a las altas tasas de resistencias que se están observando. [...]
The metaphylactic use of antimicrobials to maintain the health of animals in food production farms can be problematic in the near future, due to the high rate of resistances observed. This situation forces to looking for alternative measures, the most common based on the use of prebiotics, probiotics or a combination of both (symbiotic). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
3.
20 p, 527.6 KB Què són i què en sabem dels probiòtics i els prebiòtics? / Bosch Fernández, Aida ; Castellà Gómez, Gemma, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2013
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
4.
141 p, 2.6 MB Caracterización molecular de especies del género Malassezia / Hernández Escareño, Jesús Jaime ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Castellà Gómez, Gemma, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Vegeu jjheresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
2 documents

Course materials 39 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
5 p, 123.3 KB Microbiologia i Parasitologia [103267] / Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Bragulat Arara, Maria Rosa ; Castellà Espuny, Joaquín ; Castella Gómez, Gemma ; Ferrer Bermejo, David ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics que li permetran saber les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes i paràsits, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso de carácter básico en la que el estudiante deberá adquirir los conocimientos teóricos que le permitan saber las técnicas y métodos básicos para estudiar los microorganismos y parásitos, las estructuras, la organización, la genética y el crecimiento microbianos, y sus relaciones con el huésped, así como su control y las técnicas básicas de diagnóstico. [...]

2019-20
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
2.
5 p, 123.0 KB Microbiologia dels Aliments [103259] / Bragulat Arara, Maria Rosa ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Castella Gómez, Gemma ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de tercer curs amb caràcter obligatori en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA) i de cinquè curs amb caràcter optatiu en el grau de Veterinària (VET). L'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber el concepte i la importància de la Microbiologia relacionada amb els aliments, quines són les condicions que influeixen en el desenvolupament dels microorganismes, quins són els microorganismes associats als aliments, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, quines són les tècniques analítiques utilitzades a microbiologia dels aliments. [...]
Se trata de una asignatura de tercer curso con carácter obligatorio en el grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CTA) y de quinto curso con carácter optativo en el grado de Veterinaria (VET). [...]

2019-20
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
3.
7 p, 130.1 KB Experimentació al Laboratori [103249] / Plaixats Boixadera, Josepa ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Albanell Trullas, Elena ; Bragulat Arara, Maria Rosa ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Castellà Espuny, Joaquín ; Castella Gómez, Gemma ; Céspedes Mulero, Francisco ; Genescà Garrigosa, Anna ; Bartolomé Filella, Jordi ; Anglada Pons, Teresa ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. [...]
CONTEXTUALIZACIÓN Y OBJETIVOS FORMATIVOS DE LA ASIGNATURA Se trata de una asignatura de primer curso, de carácter básico y práctico. En esta asignatura el estudiante deberá adquirir las habilidades que le permitirán aplicar las técnicas y métodos básicos de diferentes materias. [...]

2019-20
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
4.
5 p, 122.5 KB Microbiologia [102651] / Castella Gómez, Gemma ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Bragulat Arara, Maria Rosa ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Diaz Alvarez, Leyna ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber l'evolució històrica de la Microbiologia, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso de carácter básico en la que el estudiante deberá adquirir los conocimientos teóricos que le permitan saber la evolución histórica de la Microbiología, las técnicas y los métodos básicos para estudiar los microorganismos, las estructuras, la organización, la genética y el crecimiento microbianos, y sus relaciones con el huésped, así como su control y las técnicas básicas de diagnóstico. [...]

2019-20
Grau en Veterinària [955]
2 documents
5.
8 p, 129.2 KB Pràctiques Integrades a Sanitat Animal [102616] / Martín Castillo, Margarita ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Casal Fàbrega, Jordi ; Castellà Espuny, Joaquín ; Castella Gómez, Gemma ; Domingo Álvarez, Mariano ; Ferrer Bermejo, David ; Marco Valle, Alberto ; Mateu de Antonio, Enrique María ; Ramis Salvá, Antonio José ; Mora Igual, Francesc Xavier ; Segalés Coma, Joaquim ; Majó Masferrer, Natàlia ; Cortés Larena, Raquel ; Allepuz Palau, Alberto Oscar ; Revilla Vallbona, Emili ; Wennberg Rutllant, Joan Ramon ; Darwich Soliva, Laila ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura anual és totalment pràctica i es troba ubicada al 4rt curs del grau. Inclou els continguts pràctics de les assignatures Sanitat Animal I, II i III. Els objectius formatius són que l'estudiant conegui, apliqui i relacioni els resultats obtinguts a partir de necròpsies i proves laboratorials per a arribar a conclusions sobre les malalties i problemes que afecten als animals. [...]
Esta asignatura anual es totalmente práctica y se encuentra ubicada en el 4. º curso del grado. Incluye los contenidos prácticos de las asignaturas Sanidad Animal I, II y III. Los objetivos formativos son que el estudiante conozca, aplique y relacione los resultados obtenidos a partir de necropsias y pruebas laboratoriales para llegar a conclusiones sobre las dolencias y problemas que afectan a los animales. [...]

2019-20
Grau en Veterinària [955]
3 documents
6.
5 p, 84.2 KB Microbiologia dels Aliments [103259] / Bragulat Arara, Maria Rosa ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Castella Gómez, Gemma ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de tercer curs amb caràcter obligatori en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA) i de cinquè curs amb caràcter optatiu en el grau de Veterinària (VET). L'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber el concepte i la importància de la Microbiologia relacionada amb els aliments, quines són les condicions que influeixen en el desenvolupament dels microorganismes, quins són els microorganismes associats als aliments, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, quines són les tècniques analítiques utilitzades a microbiologia dels aliments. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
7 p, 94.0 KB Experimentació al Laboratori [103249] / Plaixats Boixadera, Josepa ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Albanell Trullas, Elena ; Bragulat Arara, Maria Rosa ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Castellà Espuny, Joaquín ; Castella Gómez, Gemma ; Céspedes Mulero, Francisco ; Genescà Garrigosa, Anna ; Bartolomé Filella, Jordi ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
5 p, 83.9 KB Microbiologia [102651] / Castella Gómez, Gemma ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Bragulat Arara, Maria Rosa ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber l'evolució històrica de la Microbiologia, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
9.
8 p, 90.4 KB Pràctiques Integrades a Sanitat Animal [102616] / Darwich Soliva, Laila ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Casal Fàbrega, Jordi ; Castellà Espuny, Joaquín ; Castella Gómez, Gemma ; Domingo Álvarez, Mariano ; Ferrer Bermejo, David ; Marco Valle, Alberto ; Martín Castillo, Margarita ; Mateu de Antonio, Enrique María ; Ramis Salvá, Antonio José ; Mora Igual, Francesc Xavier ; Majó Masferrer, Natalia ; Allepuz Palau, Alberto Oscar ; Martínez Martínez, Jorge ; Revilla Vallbona, Emili ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Garrido Castañe, Ignasi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura anual és totalment pràctica i es troba ubicada al 4rt curs del grau. Inclou els continguts pràctics de les assignatures Sanitat Animal I, II i III. Els objectius formatius són que l'estudiant conegui, apliqui i relacioni els resultats obtinguts a partir de necròpsies i proves laboratorials per a arribar a conclusions sobre les malalties i problemes que afecten als animals. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
10.
5 p, 85.6 KB Microbiologia i Parasitologia [103267] / Cabañes Sáenz, Francisco Javier ; Abarca Salat, Maria Lourdes ; Bragulat Arara, Maria Rosa ; Castellà Espuny, Joaquín ; Castella Gómez, Gemma ; Ferrer Bermejo, David ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Garrido Castañe, Ignasi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics que li permetran saber les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes i paràsits, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Course materials : 39 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.