Results overview: Found 28 records in 0.02 seconds.
Articles, 11 records found
Contributions to meetings and congresses, 1 records found
Research literature, 7 records found
Course materials, 9 records found
Articles 11 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
14 p, 301.2 KB Effects of capsicum and propyl-propane thiosulfonate on rumen fermentation, digestion, and milk production and composition in dairy cows / Foskolos, A. (Department of Animal Science. University of Thessaly) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Siurana Marina, Adriana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Essential oils may affect rumen fermentation, nutrient digestion, and milk production and composition. The objective of this study was to test the effects of capsicum oleoresin (CAP) and propyl-propane thiosulfonate (PTSO) on rumen fermentation, total tract digestibility, and milk yield and composition in lactating dairy cattle. [...]
2020 - 10.3390/ani10050859
Animals, Vol. 10 Núm. 5 (may 2020) , p. 859  
2.
11 p, 229.6 KB Exploring additive, synergistic or antagonistic effects of natural plant extracts on in vitro beef feedlot-type rumen microbial fermentation conditions / Fandiño, Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fernandez-Turren, Gonzalo (Universidad de la República. Departamento de Producción Animal) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Moya, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Six Essential oils (EO) (tea tree oil-TeTr, oregano oil-Ore, clove bud oil-Clo, thyme oil-Thy, rosemary oil-Ros, and sage oil-Sag) in Experiment 1; and different combinations of selected oils in Experiment 2, were evaluate at four doses in an in vitro microbial fermentation system using ruminal fluid from beef cattle fed a 10:90 straw: Concentrate diet. [...]
2020 - 10.3390/ani10010173
Animals, Vol. 10 Núm. 1 (january 2020) , p. 173  
3.
11 p, 256.8 KB Impacts of compost bedded pack barns on the welfare and comfort of dairy cows / Fernández, Ana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mainau Brunsó, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Siurana Marina, Adriana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Three loose housing systems for lactating cows (compost bedded pack, CBP; conventional bedded pack, BP; and freestalls, FS) were assessed on one farm in terms of cow behavior and welfare. An on-farm welfare assessment based on the Welfare Quality protocols was used four times every three months on 757 cows. [...]
2020 - 10.3390/ani10030431
Animals, Vol. 10 Núm. 3 (march 2020) , p. 431  
4.
10 p, 245.5 KB Soybean lecithin as an alternative energy source for grower and finisher broiler chickens : impact on performance, fatty acid digestibility, gut health, and abdominal fat saturation degree / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was performed to assess the inclusion of soybean lecithin (SL) in the replacement of soybean oil (SO), for grower and finisher broiler chicken diets (up to 15 d of life), and its effects on performance, fatty acid (FA) absorption, gut health, and saturation degree of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.06.050
Poultry Science, Vol. 99 (july 2020) , p. 5653-5662  
5.
12 p, 893.1 KB Agronomic Characteristics of the Compost-Bedded Pack Made with Forest Biomass or Sawdust / Llonch, Lourdes (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gordo, Cecilia (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; López, Marga (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Balanyà, Teresa (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia)
To ascertain the agronomic value of the material resulting from the compost-bedded pack (CBP) in dairy barns, a cross-over experiment was designed with eight dry non-pregnant Holstein cows. The study was performed in two 11-week periods. [...]
2021 - 10.3390/pr9030546
Processes, Vol. 9 Núm. 3 (2021) , p. 546  
6.
10 p, 3.3 MB A virtual dairy herd as a tool to teach dairy production and management / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Espinosa, G. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vera Rodríguez, Gonzalo (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this project was to develop and test a web-based virtual dairy herd to help students understand the structure and functioning of a dairy herd, and to promote active learning. At the beginning of the course, the instructor defines the profiles of herds to be assigned to students (e. [...]
2020 - 10.3168/jds.2019-16714
Journal of dairy science, Vol. 103, Issue 3 (March 2020) , p. 2896-2905  
7.
11 p, 396.1 KB Effects of replacing canola meal with camelina expeller on intake, total tract digestibility, and feeding behavior of beef heifers fed high-concentrate diets / Salas, Hèctor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Faturi, Cristian (Instituto da Saúde e Produçao Animal, Universidade Federal Rural da Amazônia) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
To assess the effect of inclusion of camelina expeller in beef cattle diets, 24 Simmental heifers were used. Two experiments were carried out. In the first, two free-choice tests, one without and another with molasses, were conducted to know the preference of animals for a total mixed ration (TMR) made with a 90 to 10 concentrate to barley straw ratio, where canola meal (CM) or camelina expeller (CE) was used in the concentrate as a protein source. [...]
2020 - 10.1093/tas/txaa050
Translational Animal Science, Vol. 4 (april 2020) , p. 922-932  
8.
13 p, 13.4 MB Crude soybean lecithin as alternative energy source for broiler chicken diets / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the use of crude soybean lecithin (L) as an alternative energy source in broiler feeding and to study its influence on performance, fatty acid (FA) digestibility between 9 to 11 D and 36 to 37 D, feed AME content, and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3382/ps/pez318
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 11 (january 2019) , p. 5601-5612  
9.
8 p, 410.5 KB Effects of the feed : Water mixing proportion on diet digestibility of growing pigs / Sol, Cinta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muns Vila, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa Gasó, Josep. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of different water-to-feed ratios on apparent total tract digestibility of energy and nutrients were evaluated in growing-finishing pigs. In trial 1 (26 d), 16 female pigs (46. 7 ± 1. 98 kg of body weight, BW) were individually assigned to four treatments (n = 4). [...]
2019 - 10.3390/ani9100791
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 791  
10.
17 p, 870.0 KB Efficacy of medium-chain fatty acid salts distilled from coconut oil against two enteric pathogen challenges in weanling piglets / López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rod Ríguez-Sorrento, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puyalto, M. (Norel S.A) ; Mallo, J.J. (Norel S.A) ; Martín Orúe, Susana M (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Background: The search for alternatives to antibiotics in pig production has increased the interest in natural resources with antimicrobial properties, such as medium-chain fatty acids (MCFA) as in-feed additives. [...]
2019 - 10.1186/s40104-019-0393-y
Journal of animal science and biotechnology, Vol. 10 Núm. 1 (september 2019) , p. 89  

Articles : 11 records found   1 - 10next  jump to record:
Contributions to meetings and congresses 1 records found  
1.
15 p, 684.3 KB Una granja virtual, o como aprender jugando / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Espinosa, G. ; Vera, G. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2015
Jornada d'Innovació Docent a la Facultat de Veterinària. Bellaterra, I : Novembre 2015  

Research literature 7 records found  
1.
121 p, 1.3 MB "Torta de camelina y harina de camelina en los piensos para el cebo de terneros" / Salas Olivé, Hèctor ; Ferret i Quesada, Alfred, dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir.
L'alimentació és un dels principals costos de producció de les granges d'engreix de vedells, ja que al nostre país la gran majoria del sector treballa amb un sistema intensiu utilitzant dietes amb una elevada proporció de concentrat. [...]
La alimentación es uno de los principales costes de producción de las granjas de cebo de terneros, ya que en nuestro país la gran mayoría del sector trabaja con un sistema intensivo utilizando dietas con una elevada proporción de concentrado. [...]
Feed is one of the main production costs of beef cattle fattening due to the fact that in our country most of the sector works with an intensive fattening system in which diets have a high proportion of concentrate. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Producció Animal.

2020  
2.
240 p, 1.8 MB Evaluation of the synbiotic strategy as prevention and treatment of swine digestive pathologies / Rodriguez, Agustina ; Martín-Orúe, Susana M. (Susana Maria), dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu d'aquesta Tesi va ser avaluar l'eficàcia de compostos simbiòtics per a millorar la salut i productivitat del bestiar porcí després del deslletament i la seva capacitat per a enfrontar patògens digestius. [...]
El objetivo de esta Tesis fue evaluar la eficacia de compuestos simbióticos para mejorar la salud y productividad del ganado porcino después del destete y su capacidad para enfrentar patógenos digestivos. [...]
The main objective of this Thesis was to evaluate the efficacy of different synbiotics to improve health and performance of pigs after weaning, as well as their capacity to fight digestive pathogens. [...]

2019  
3.
178 p, 1.5 MB Use of soybean lecithin in broiler chicken diets / Viñado Martínez, Alberto ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ver reducida a causa del aumento de población mundial y la utilización de aceites vegetales para la producción de biodiesel. [...]
Fat addition is a common practice in feed manufacturing in order to increase the energetic density of diets and provide essential nutrients to livestock animals. The availability of conventional energetic ingredients for broiler chicken diets may be compromised by a constant growing world-wide population and the current tendency to use vegetable oils for biodiesel production. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
4.
262 p, 2.3 MB Short- and medium-chain fatty acids as feed additives for the promotion of gut health in challenged weaning piglets / López Colom, Paola ; Martín-Orúe, Susana M., (Susana Maria) dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El control de patògens oportunistes durant el deslletament pot comprendre l'ús profilàctic d'antibiòtics en la dieta dels garrins. Alternativament, en aquesta Tesi es proposen noves formes alimentàries protegides d'àcids grassos de cadena curta (AGCC) i mitjana (AGCM) per reforçar la salut intestinal de garrins deslletats precoçment i combatre patògens intestinals. [...]
The control of opportunistic pathogens during weaning of piglets can comprise the prophylactic use of in-feed antibiotics. Alternatively, new in-feed protected forms of short- and medium-chain fatty acids (SCFA and MCFA, respectively) are purposed in this Thesis to enhance the gut health of early-weaned piglets and face intestinal pathogens. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
5.
266 p, 2.9 MB Evaluation of probiotic strategies in the prevention of piglet post-weaning gastrointestinal disorders / Barba Vidal, Emili R. ; Martín Orúe, Susana M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La presente tesis tiene como objetivo evaluar el potencial de nuevos tratamientos probióticos en lechones recién destetados para mejorar la salud intestinal y combatir patógenos, indagando en posibles mecanismos de acción. [...]
The main objective of the Thesis was to evaluate the potential of new probiotics treatments in weanling pigs to enhance gut health at early life stages and to fight intestinal pathogens, giving insights regarding possible modes of action. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017  
6.
208 p, 1.8 MB Utilización de subproductos agroindustriales en alimentación líquida para cerdos de engorde / Sol Llop, Cinta ; Gasa Gasó, Josep, dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La alimentación líquida (AL) se ha empleado en alimentación porcina desde hace varias décadas obteniendo en gran parte, resultados productivos satisfactorios comparados con la alimentación en seco. [...]
The liquid feed (LF) has been used in swine production for several decades obtaining satisfactory production results compared with dry feed. One of the factors that affect those results is the dilution ratio of the mixture. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
7.
178 p, 693.1 KB Modificación de la fermentación microbiana ruminal mediante compuestos de aceites esenciales / Castillejos Velázquez, Lorena ; Calsamiglia, Sergio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Esta tesis doctoral se planteó debido a la necesidad de evaluar la capacidad de los aceites esenciales y de sus compuestos como aditivos ruminales. En el primer estudio se utilizaron 8 fermentadores (1320 ml) de doble flujo continuo en dos períodos (8 d) para estudiar el efecto de una mezcla de compuestos de aceites esenciales (BEO, CRINA? RUMINANTS) sobre la fermentación microbiana y el flujo de nutrientes. [...]
This doctoral thesis was planned to test the potential of essential oils and their compounds as ruminal additives. In the first study, eight dual flow continuous culture fermenters (1320 ml) were used in two replicated periods (8 d each) to study the effects of a specific blend of essential oil compounds (BEO, CRINA? RUMINANTS) on rumen microbial fermentation and nutrient flow. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006  

Course materials 9 records found  
1.
11 p, 130.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquín ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2021-22
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
2.
11 p, 163.9 KB Bases de la Producció i Maneig Animal [103540] / Casals Costa, Ramón ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Gasa Gasó, Josep ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Castillo Simon, Inmaculada ; Amat Grau, Marta ; Pares Casanova, Ricard ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Salama Fadali, Ahmed ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de tipus bàsic, on el principal objectiu és introduir als alumnes al mon de la producció i del maneig animal, estudiant els sistemes bàsics de producció d'aliments d'origen animal, i els principals factors (biològics, econòmics, socials, mediambientals, etc. [...]
1 This is a first-year class subject, basic type, where the main objective is to introduce students to the world of animal production and management, studying the basic food production systems of animal origin, and the main factors (biological, economic, social, environmental, etc. [...]
1 Se trata de una asignatura de primer curso, de tipo básico, donde el principal objetivo es introducir a los alumnos al mundo de la producción y del manejo animal, estudiando los sistemas básicos de producción de alimentos de origen animal, y los principales factores (biológicos, económicos, sociales, medioambientales, etc . [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documents
3.
5 p, 105.3 KB Producció i Sanitat de Bovins [103966] / Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Allepuz Palau, Alberto Oscar ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquín ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
És una assignatura de cinquè curs, optativa, de l'àrea de producció animal, amb vocació integradora i professionalitzadora. El principal objectiu es posar a l'estudiant davant de les problemàtiques habituals en les explotacions bovines, integrant els aspectes de producció (animals, maneig, instal·lacions, producció de farratges), sanitaris (control i prevenció) i econòmics (costos i rendibilitat). [...]
It is a fifth year course, optional, in the area of animal production, with an integrating and professionalizing approach. The main objective is to put the student in front of the usual problems in cattle farms, integrating the aspects of production (animal, handling, facilities, production of forages), health (control and prevention) and economics (costs and profitability ). [...]
Es una asignatura de quinto curso, optativa, del área de producción animal, con vocación integradora y profesionalizadora. El frente a las problemáticas habituales en las explotaciones bovinas, integrando los aspectos de producción (animales, manejo, 1 frente a las problemáticas habituales en las explotaciones bovinas, integrando los aspectos de producción (animales, manejo, sanitarios (control y prevención) y económicos (costes y rentabilidad ). [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documents
4.
7 p, 112.6 KB Producció Animal Integrada I [102625] / Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramón ; Gasa Gasó, Josep ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Pares Casanova, Ricard ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Salama Fadali, Ahmed ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian Fuste, Carmen Loreto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Producció Animal Integrada 1 són: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la carn, llet i ous Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada 1 són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de carn, llet i ous 1 Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de carn, llet i ous Conèixer els factor productius que afecten la producció i la qualitat de la carn, llet i els ous Conèixer els índex tècnics de referència i identificar punts crítics del procés de producció Aquesta assignatura participa en la Prova Pilot de Docència en Anglès que es duu a terme en tercer curs del grau de Veterinària, que té per objectiu fomentar la utilització d'aquesta llengua per part dels estudiants, d'acord amb la competència transversal CT8 (Demostrar coneixements d'anglès per a comunicar-se de forma oral i escrita en contexts acadèmics i professionals).
The objectives of Integrated Animal Production 1 are: - To explain the productive factors that most affect the production and quality of me 1 - To explain the productive factors that most affect the production and quality of me The training objectives of Integrated Animal Production 1 are: - To know the key factors that mark, now and in the future, the production of meat, - To know the productive factors that affect the production and quality of meat, milk - To know the technical benchmarks and to identify critical points of the production This subject participates in the Pilot Test of Teaching in English that is carried out in th (Demonstrate knowledge of English to communicate orally and in writing in academic and professional contexts).
Los objetivos de Producción Animal Integrada 1 son: Dar a conocer cuáles son los factores productivos que más afectan a la producción y la calidad de la carne, leche y huevos Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada 1 son: 1 Conocer los factores clave que marcan, ahora y en el futuro, la producción de carne, leche y huevos Conocer los factores productivos que afectan la producción y la calidad de la carne, leche y huevos Conocer los índices técnicos de referencia e identificar puntos críticos del proceso de producción Esta asignatura participa en la Prueba Piloto de Docencia en Inglés que se lleva a cabo en tercer curso del grado de Veterinaria, que tiene por objetivo fomentar la utilización de esta lengua por parte de los estudiantes, de acuerdo con la competencia transversal CT8 (Demostrar conocimientos de inglés para comunicarse de forma oral y escrita en contextos académicos y profesionales).

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documents
5.
7 p, 115.7 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Milán Sendra, María José ; Graupera García, Antoni ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian Fuste, Carmen Loreto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet, carn i ous. Conèixer el sector de la producció de llet, carn i dels ous, així com la seva localització. [...]
The training objectives of Integrated Animal Production II are: • To know the key factors that mark, now and in the future, the production of milk, m • To know the milk, meat and eggs production sector, as well as its location. [...]
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer los factores clave que marcan, ahora y en el futuro, la producción de leche, carne y huevos. • Conocer el sector de la producción de leche, carne y los huevos, así como su localización. [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documents
6.
11 p, 128.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels 1 Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los 1 Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. [...]

2020-21
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
7.
7 p, 112.4 KB Producció Animal Integrada I [102625] / Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramón ; Gasa Gasó, Josep ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Pares Casanova, Ricard ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Salama, Ahmed ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de Producció Animal Integrada 1 són: Donar a conèixer quins són els factors productius que més afecten la producció i la qualitat de la carn, llet i ous Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada 1 són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de carn, llet i ous 1 Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de carn, llet i ous Conèixer els factor productius que afecten la producció i la qualitat de la carn, llet i els ous Conèixer els índex tècnics de referència i identificar punts crítics del procés de producció Aquesta assignatura participa en la Prova Pilot de Docència en Anglès que es duu a terme en tercer curs del grau de Veterinària, que té per objectiu fomentar la utilització d'aquesta llengua per part dels estudiants, d'acord amb la competència transversal CT8 (Demostrar coneixements d'anglès per a comunicar-se de forma oral i escrita en contexts acadèmics i professionals).
Los objetivos de Producción Animal Integrada 1 son: Dar a conocer cuáles son los factores productivos que más afectan a la producción y la calidad de la carne, leche y huevos Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada 1 son: 1 Conocer los factores clave que marcan, ahora y en el futuro, la producción de carne, leche y huevos Conocer los factores productivos que afectan la producción y la calidad de la carne, leche y huevos Conocer los índices técnicos de referencia e identificar puntos críticos del proceso de producción Esta asignatura participa en la Prueba Piloto de Docencia en Inglés que se lleva a cabo en tercer curso del grado de Veterinaria, que tiene por objetivo fomentar la utilización de esta lengua por parte de los estudiantes, de acuerdo con la competencia transversal CT8 (Demostrar conocimientos de inglés para comunicarse de forma oral y escrita en contextos académicos y profesionales).

2020-21
Grau en Veterinària [955]
3 documents
8.
6 p, 109.0 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Albanell Trullas, Elena ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Casals Costa, Ramón ; Gasa Gasó, Josep ; Manteca Vilanova, Xavier ; Graupera García, Antoni ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Martín Orue, Susana María ; Pares Casanova, Ricard ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet, carn i ous. Conèixer el sector de la producció de llet, carn i dels ous, així com la seva localització. [...]
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer los factores clave que marcan, ahora y en el futuro, la producción de leche, carne y huevos. • Conocer el sector de la producción de leche, carne y los huevos, así como su localización. [...]

2020-21
Grau en Veterinària [955]
3 documents
9.
11 p, 103.2 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.