Resultados globales: 12 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 3 registros
Contribuciones a jornadas y congresos, Encontrados 1 registros
Documentos de investigación, Encontrados 5 registros
Materiales académicos, Encontrados 3 registros
Artículos Encontrados 3 registros  
1.
13 p, 597.8 KB In vitro digestibility, In situ degradability, rumen fermentation and N metabolism of camelina co-products for beef cattle studied with a dual flow continuous culture system of camelina co-products for beef cattle / Salas, Hèctor. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments. Animal Nutrition and Welfare Service (SNIBA)) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López-Suárez, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Camelina meal (CM) and camelina expeller (CE) were compared with soybean meal (SM) and rapeseed meal (RM). Trial 1 consisted of a modified Tilley and Terry in vitro technique. Trial 2 was an in situ technique performed by incubating nylon bags within cannulated cows. [...]
2019 - 10.3390/ani9121079
Animals, Vol. 9 Núm. 12 (december 2019) , p. 1079  
2.
13 p, 281.7 KB Soybean lecithin high in free fatty acids for broiler chicken diets : Impact on performance, fatty acid digestibility and saturation degree of adipose tissue / Viñado, Alberto (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the inclusion of soybean lecithin with a high free fatty acid content (L) in starter and grower-finisher broiler diets, as well as its influence on performance, energy and fatty acid (FA) utilization and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3390/ani9100802
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 802  
3.
4 p, 493.1 KB Tecnificació intel·ligent i rendible de les granges catalanes : el projecte "SMARTFARM" / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Navarro Vives, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mainau Brunsó, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El Servei de Nutrició i Benestar Animal de la UAB (SNiBA) lidera el projecte SMARTFARM per a la millora de l'eficiència de les granges catalanes. El projecte proposa la tecnificació dels processos productius, per a la identificació, monitorització i validació d'aquells paràmetres clau per a les necessitats actuals de la ramaderia, que ha de trobar un equilibri entre el cost de producció i la salut i el benestar animal.
2019
UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-4  

Contribuciones a jornadas y congresos Encontrados 1 registros  
1.
15 p, 684.3 KB Una granja virtual, o como aprender jugando / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Espinosa, G. ; Vera, G. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2015
Jornada d'Innovació Docent a la Facultat de Veterinària. Bellaterra, I : Novembre 2015  

Documentos de investigación Encontrados 5 registros  
1.
Use of soybean lecithin in broiler chicken diets / Viñado Martínez, Alberto, autor. ; Barroeta, Ana Cristina, supervisor acadèmic. ; Castillejos Velázquez, Lorena, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ver reducida a causa del aumento de población mundial y la utilización de aceites vegetales para la producción de biodiesel. [...]
Fat addition is a common practice in feed manufacturing in order to increase the energetic density of diets and provide essential nutrients to livestock animals. The availability of conventional energetic ingredients for broiler chicken diets may be compromised by a constant growing world-wide population and the current tendency to use vegetable oils for biodiesel production. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
Short- and medium-chain fatty acids as feed additives for the promotion of gut health in challenged weaning piglets / López Colom, Paola, autor. ; Martín-Orúe, Susana M. (Susana Maria) supervisor acadèmic. ; Castillejos Velázquez, Lorena, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
El control de patògens oportunistes durant el deslletament pot comprendre l'ús profilàctic d'antibiòtics en la dieta dels garrins. Alternativament, en aquesta Tesi es proposen noves formes alimentàries protegides d'àcids grassos de cadena curta (AGCC) i mitjana (AGCM) per reforçar la salut intestinal de garrins deslletats precoçment i combatre patògens intestinals. [...]
The control of opportunistic pathogens during weaning of piglets can comprise the prophylactic use of in-feed antibiotics. Alternatively, new in-feed protected forms of short- and medium-chain fatty acids (SCFA and MCFA, respectively) are purposed in this Thesis to enhance the gut health of early-weaned piglets and face intestinal pathogens. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
3.
266 p, 2.9 MB Evaluation of probiotic strategies in the prevention of piglet post-weaning gastrointestinal disorders / Barba Vidal, Emili R., autor ; Martín Orúe, Susana M., supervisor acadèmic (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena, supervisor acadèmic (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La presente tesis tiene como objetivo evaluar el potencial de nuevos tratamientos probióticos en lechones recién destetados para mejorar la salud intestinal y combatir patógenos, indagando en posibles mecanismos de acción. [...]
The main objective of the Thesis was to evaluate the potential of new probiotics treatments in weanling pigs to enhance gut health at early life stages and to fight intestinal pathogens, giving insights regarding possible modes of action. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017  
4.
208 p, 1.8 MB Utilización de subproductos agroindustriales en alimentación líquida para cerdos de engorde / Sol Llop, Cinta, autor ; Gasa Gasó, Josep, supervisor acadèmic ; Castillejos Velázquez, Lorena, supervisor acadèmic ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La alimentación líquida (AL) se ha empleado en alimentación porcina desde hace varias décadas obteniendo en gran parte, resultados productivos satisfactorios comparados con la alimentación en seco. [...]
The liquid feed (LF) has been used in swine production for several decades obtaining satisfactory production results compared with dry feed. One of the factors that affect those results is the dilution ratio of the mixture. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
5.
178 p, 693.1 KB Modificación de la fermentación microbiana ruminal mediante compuestos de aceites esenciales / Castillejos Velázquez, Lorena ; Calsamiglia, Sergio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Esta tesis doctoral se planteó debido a la necesidad de evaluar la capacidad de los aceites esenciales y de sus compuestos como aditivos ruminales. En el primer estudio se utilizaron 8 fermentadores (1320 ml) de doble flujo continuo en dos períodos (8 d) para estudiar el efecto de una mezcla de compuestos de aceites esenciales (BEO, CRINA? RUMINANTS) sobre la fermentación microbiana y el flujo de nutrientes. [...]
This doctoral thesis was planned to test the potential of essential oils and their compounds as ruminal additives. In the first study, eight dual flow continuous culture fermenters (1320 ml) were used in two replicated periods (8 d each) to study the effects of a specific blend of essential oil compounds (BEO, CRINA? RUMINANTS) on rumen microbial fermentation and nutrient flow. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006  

Materiales académicos Encontrados 3 registros  
1.
11 p, 103.2 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documentos
2.
5 p, 178.6 KB Producció Animal II [21266] / Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Izquierdo, Dolors ; Gargallo, Silvia ; Busquets, Marta ; Castillejos, Lorena ; Rotger, Aina ; Conill, Cristina ; Ayadi, Moez ; Salama, Ahmed ; Hernández, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2n Semestre 2002-03
Llicenciat en Veterinària [35]  
3.
8 p, 47.1 KB Producció Animal II [21266] / Ferret i Quesada, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Izquierdo, Dolors ; Gargallo, Silvia ; Busquets, Marta ; Castillejos, Lorena ; Rotger, Aina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2n Semestre 2001-02
Llicenciat en Veterinària [35]  

Vea también: autores con nombres similares
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.