Results overview: Found 14 records in 0.01 seconds.
Articles, 5 records found
Contributions to meetings and congresses, 5 records found
Research literature, 4 records found
Personal and institutional archives, 14 records found
Articles 5 records found  
1.
7 p, 799.0 KB Predicción de la composición corporal de las ovejas a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio / Castrillo González, Carlos (Universidad de Zaragoza. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos) ; Dapoza, C. (Universidad de Zaragoza. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals)
En este artículo se analiza la consistencia de los principios en los que se basa la estimación de la composición deI cuerpo de las ovejas a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio (EDI). [...]
1995
Ovis, 1995, p. 25-37  
 UAB restricted access
2.
3 p, 11.7 MB Cómo valorar el contenido energético de los alimentos para perros y gatos / Castrillo, Carlos ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La valoración energética de los alimentos tiene por objeto cuantificar la cantidad de energía potencial que aportan, así como las distintas pérdidas que ocurren en el transcurso de los procesos de digestión y metabolismo. [...]
2001
Argos, Núm. 32 (Octubre 2001) , p. 20-22  
3.
3 p, 11.8 MB Criterios para la formulación de alimentos completos para perros y gatos / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo, Carlos
La finalidad principal que se persigue a la hora de alimentar a un animal de compañía es aportar la energía y los nutrientes diarios necesarios para garantizar su salud, actividad y longevidad. Promover un adecuado desarrollo durante el periodo de crecimiento y procurar el mantenimiento del peso y la condición corporal adecuados a lo largo de la vida adulta son requisitos fundamentales para alcanzar estos fines.
2001
Argos, Núm. 32 (2001) , p. 24-26  
4.
11 p, 731.1 KB ln vivo prediction of body composition from the dilution space of the deuterium oxide in two lactating Spanish dairy breed ewes / Castrillo, C. ; Dapoza, C. ; Bravo, M.V. ; Ovejero, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Thirteen Churra (5 forty days and 8 seventy,days after lambing) and twelve Latxa (6 forty days and 6 a hundred and twenty days after lambing) lactating dairy ewes were used to obtain predicting equations of body fat, protein and energy from the live weight and the dilution space of deuterium oxide (SD20). [...]
1995
Options Méditerranéennes : Série A. Séminaires Méditerranéens, Núm. 27 (1995) , p. 85-94  
5.
3 p, 11.0 MB Cómo valorar el contenido energético de los alimentos para perros y gatos / Castrillo, Carlos ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències Animals i dels Aliments)
La valoración energética de los alimentos tiene por objeto cuantificar la cantidad de energía potencial que aportan, así como las distintas pérdidas que ocurren en el transcurso de los procesos de digestión y metabolismo. [...]
del animal. Este artículo explica cómo llevar a cabo dicha valoración energética.

2001
Argos, Núm. 32 (Octubre 2001) , p. 20-22  

Contributions to meetings and congresses 5 records found  
1.
1 p, 2.6 MB Poultry by-product meals commercialised in Spain may vary considerably in their protein value and fat quality / Solanas, E. ; Castrillo González, Carlos ; Hervera Abad, Marta ; Pérez, E. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Among the meat by-products, those coming from poultry arc usually considered as excellent sources of protein. However, different grades of rendered poultry products arc available and its composition and nutritional value can be quite variable depending on carcass, head, feet, viscera and even feather proportions in raw material, and on rendering process. [...]
2006
, 2006  
2.
1 p, 88.7 KB Relationship between body fat reserves and body condition score in sheep at different physiological stages. / Castrillo, C. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guada, J.A. ; Purroy, A. ; Sebastián, I.
1988
BSAP Winter Meeting, 1988  
3.
1 p, 157.3 KB Prediction of digestible energy content of extruded dog food by in vitro analyses. / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blanch, F. ; Castrillo González, Carlos
Following the NRC (1985), the estimation of energy in pet foods is based on the chemical proximate analysis, assuming constant crude protein (CP), ether extract (EE) and nitrogen free extract (NFE) digestibilities. [...]
2003
-, : 2003  
4.
3 p, 220.8 KB Degradación en el rumen de la proteína de algunas semillas de leguminosa / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castríllo, C. ; Guada, J.A.
La dependencia del exterior en el suministro de concentrados proteicos y en particular de harina de soja, ha motivado una respuesta de la Administración pro¬ moviendo la utilización de recursos propios como la harina de-girasol o las semi¬ llas de leguminosas. [...]
1984
Jornadas científicas de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia. Granada y Málaga, 9enes : 1984  
5.
1 p, 147.6 KB Energy evaluation of extruded compound foods for dogs by near-infrared spectroscopy / Castrillo, C. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vicente, F. ; Castrillo, M. ; Muñoz, F.
Near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) was used to predictthe chemical composition, the apparent digestibility and the content ofdigestible nutrients and energy of commercial extruded compoundfoods fordogs.
2003
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Hannover, Alemanya, : 2003  

Research literature 4 records found  
1.
325 p, 12.1 MB Estimación de la composición corporal en ganado ovino a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio : efecto de la fase fisiológica y del plano de alimentación. / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo González, Carlos, dir. ; Universidad de Zaragoza. Facultad de Veterinaria
1988  
2.
13 p, 943.9 KB Prevision "in vivo" de la composition corporelle des brevis par l'espace de diffusion de l'eau : comparaison et discussion des resultats acquis. / Baucells, María Dolores ; Castrillo, C. ; Bocqûier, F.
1997  
3.
3 p, 266.3 KB Diferencias entre categorías de alimentos : "alimentos superpremiun". / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hervera, Marta ; Castrillo, Carlos
2010  
4.
17 p, 797.5 KB Estimación de la composición corporal del ganado ovino : métodos de difusión / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo, C.
Las necesidades nutritivas de las ovejas varían a lo largo de su ciclo reproductivo, siendo elevadas al final de la gestación y primera fase de la lactación y próximas al mantenimiento en el resto de ios periodos. [...]
1997  

Personal and institutional archives 14 records found  1 - 10next  jump to record:
1.
1 p, 2.6 MB Poultry by-product meals commercialised in Spain may vary considerably in their protein value and fat quality / Solanas, E. ; Castrillo González, Carlos ; Hervera Abad, Marta ; Pérez, E. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Among the meat by-products, those coming from poultry arc usually considered as excellent sources of protein. However, different grades of rendered poultry products arc available and its composition and nutritional value can be quite variable depending on carcass, head, feet, viscera and even feather proportions in raw material, and on rendering process. [...]
2006
, 2006  
2.
1 p, 88.7 KB Relationship between body fat reserves and body condition score in sheep at different physiological stages. / Castrillo, C. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guada, J.A. ; Purroy, A. ; Sebastián, I.
1988
BSAP Winter Meeting, 1988  
3.
1 p, 157.3 KB Prediction of digestible energy content of extruded dog food by in vitro analyses. / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blanch, F. ; Castrillo González, Carlos
Following the NRC (1985), the estimation of energy in pet foods is based on the chemical proximate analysis, assuming constant crude protein (CP), ether extract (EE) and nitrogen free extract (NFE) digestibilities. [...]
2003
-, : 2003  
4.
325 p, 12.1 MB Estimación de la composición corporal en ganado ovino a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio : efecto de la fase fisiológica y del plano de alimentación. / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo González, Carlos, dir. ; Universidad de Zaragoza. Facultad de Veterinaria
1988  
5.
13 p, 943.9 KB Prevision "in vivo" de la composition corporelle des brevis par l'espace de diffusion de l'eau : comparaison et discussion des resultats acquis. / Baucells, María Dolores ; Castrillo, C. ; Bocqûier, F.
1997  
6.
3 p, 266.3 KB Diferencias entre categorías de alimentos : "alimentos superpremiun". / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hervera, Marta ; Castrillo, Carlos
2010  
7.
17 p, 797.5 KB Estimación de la composición corporal del ganado ovino : métodos de difusión / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo, C.
Las necesidades nutritivas de las ovejas varían a lo largo de su ciclo reproductivo, siendo elevadas al final de la gestación y primera fase de la lactación y próximas al mantenimiento en el resto de ios periodos. [...]
1997  
8.
7 p, 799.0 KB Predicción de la composición corporal de las ovejas a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio / Castrillo González, Carlos (Universidad de Zaragoza. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos) ; Dapoza, C. (Universidad de Zaragoza. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals)
En este artículo se analiza la consistencia de los principios en los que se basa la estimación de la composición deI cuerpo de las ovejas a partir del espacio de difusión del óxido de deuterio (EDI). [...]
1995
Ovis, 1995, p. 25-37  
 UAB restricted access
9.
3 p, 11.7 MB Cómo valorar el contenido energético de los alimentos para perros y gatos / Castrillo, Carlos ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La valoración energética de los alimentos tiene por objeto cuantificar la cantidad de energía potencial que aportan, así como las distintas pérdidas que ocurren en el transcurso de los procesos de digestión y metabolismo. [...]
2001
Argos, Núm. 32 (Octubre 2001) , p. 20-22  
10.
3 p, 11.8 MB Criterios para la formulación de alimentos completos para perros y gatos / Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castrillo, Carlos
La finalidad principal que se persigue a la hora de alimentar a un animal de compañía es aportar la energía y los nutrientes diarios necesarios para garantizar su salud, actividad y longevidad. Promover un adecuado desarrollo durante el periodo de crecimiento y procurar el mantenimiento del peso y la condición corporal adecuados a lo largo de la vida adulta son requisitos fundamentales para alcanzar estos fines.
2001
Argos, Núm. 32 (2001) , p. 24-26  

Personal and institutional archives : 14 records found   1 - 10next  jump to record:
See also: similar author names
6 Castrillo, C.
4 Castrillo, Carlos
4 Castrillo, Carlos
6 Castríllo, C.
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.