Resultats globals: 14 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 10 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Fons personals i institucionals, 12 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
14 p, 583.6 KB Importance of the level and polyunsaturation degree of dietary fat on fatty acids endogenous synthesis and deposition in chickens / Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were performed to assess the effect of different amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) on fatty acid composition of chickens. The contribution of endogenous fatty acid synthesis to fatty acid profile w as also estimated In trial I, different fat sources were blended in d i fie re n t ratios allowing a gradient of dietary PUFA (from 15 to 61 g'kg), keeping added fat level constant (9%). [...]
2005
, 2005  
2.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  
3.
8 p, 202.9 KB Influence of dietary polyunsaturation level on alfa tocopherol content in chicken meat / Cortinas Hernández, Lucía ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecília ; Guardiola Ibarz, Francesc ; Jensen, S.K. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2006
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 70 Núm. 3 (2006)  

Contribucions a jornades i congressos 10 registres trobats  
1.
7 p, 444.3 KB Total fatty acid quantification as an estimator of total body fat content in broilers fed unsaturated diets. / Villaverde, D. ; Cortinas, L. ; Ortego, M. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was designed to determine the effect of dietary fat unsaturation level on the fat content of the body of broilers, measured as hydrolysed crude fat (CF) and total fatty acid (TFA) content. [...]
Une expérience a été effectuée pour déterminer l'effet du niveau de la graisse insaturée dans l'aliment sur le contenu de la graisse corporelle des poulets mesuré par la teneur en graisse brute hydrolysée (CF) et par la teneur en acides gras totaux (TFA). [...]

2003
European symposium on the quality of poultry meat & Xth European symposium on the quality of eggs and eggs products. Saint-Brieuc, France, 16è : 2003  
2.
7 p, 435.1 KB Interaction between dietary unsaturation and α-tocopherol levels : vitamin E content in thigh meat / Cortinas, L. ; Villaverde, C. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA), at different levels of dietary supplementation with α-tocopheryl acetate (a-TA), on α-tocopherol (α-Toc) content in raw thigh meat. [...]
Cette expérience a été conduite pour évaluer l'influence des acides gras polyinsaturés alimentaires (PUFA), avec différents niveaux d'acétate de α-tocophérol (α-TA), sur le contenu de α-tocophérol (α-Toc) de la viande crue de la cuisse. [...]

2003
European symposium on the quality of poultry meat & Xth European symposium on the quality of eggs and eggs products. Saint-Brieuc, France, 16è : 2003  
3.
1 p, 152.0 KB Interaction of dietary unsaturation level with linolenic acid and alpha tocopherol deposition in poultry meat / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Jensen, S.K
2002
Joint Nutrition Symposium. Antwerp, Bèlgica, : 2002  
4.
1 p, 166.8 KB Relationship between dietary PUFA level and apparent absorption of vitamin E in poultry / Villaverde Haro, Cecília (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Joint Nutrition Symposium. Antwerp, Belgium, 2002  
5.
1 p, 3.3 MB Total fatty acid quantification as an estimator of total body fat content in broilers fed unsaturated diets. / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Ortego Majem, Meritxell ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
XVI European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  
6.
1 p, 3.5 MB Efecto de la suplementación dietética con a-tocoferol sobre el perfil lipídïco de huevos enriquecidos con ácidos grasos omega-3. / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
En los últimos dños ha aumentado el interés por enriquecer huevos con ácidos grasos poliinsaturados (AGPI) a-3. La utilización de antioxidantes se hace necesaria para reducir su mayor susceptibilidad a la oxidación.
2002
-, : 2002  
7.
1 p, 2.1 MB Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat. / Villaverde Haro, Cecília ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. [...]
2004
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004
2 documents
8.
1 p, 3.6 MB Efecto del uso de aceite de girasol oxidado sobre la digestibilidad de los ácidos grasos / Villaverde Haro, Cecília ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Es habitual incluir grasas en piensos para avicultura como fuente de energia, de ácidos grasos y de otros compuestos liposolubles como ciertas vitaminas. El uso de subproductos generados en procesos de fritura y refinado, los cuales han sufrido procesos de oxidación, puede provocar una disminución del valor nutritivo del alimento y posibles efectos negativos sobre la salud del animal.
2003
Congress of the World Poultry Association (WPSA). Sección española. Girona, : 2003  
9.
17 p, 1.3 MB Modificación del perfil en ácidos grasos, α-tocoferol y niveles de oxidación en huevos enriquecidos en ácidos grasos poliinsaturados Cû3 tras someterlos a diferentes procesados térmicos. / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El huevo es un alimento equilibrado de alto valor nutritivo. España es el cuarto país productor de huevos en la Unión Europea, y el undécimo a nivel mundial, a pesar de la disminución de consumo que se ha producido en los últimos años. [...]
2001
Symposium Científico de Avicultura. Córdoba, 38è : 2001  
10.
2 p, 295.8 KB α-tocopherol content and lipic oxidtation in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
The present study was carried out to evaluate the effect ofdietary supplementation with α-tocopheryl acetate (a-TA) on α-tocopherol (α-Toc) content and lipid oxidation (TBA values)in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
135 p, 747.9 KB Niveles de ácidos grasos poliinsaturados Y œ-tocoferol en el pienso de broilers : equilibrio entre composición lipídica y estabilidad oxidativa de la carne / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de la Tesis doctoral fue valorar la interacción entre el grado de poliinsaturación y el nivel de a-tocoferol dietéticos sobre el valor nutritivo y la estabilidad oxidativa de la carne de pollo. [...]
The objective of the present study was, firstly, to determine the influence of diets containing increasing levels of polyunsaturated fatty acids (PUFA) and different levels of supplementation with a-tocopheryl acetate on the nutritive value and oxidative stability in marketable raw and cooked chicken meat. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
4 documents

Fons personals i institucionals 12 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
7 p, 444.3 KB Total fatty acid quantification as an estimator of total body fat content in broilers fed unsaturated diets. / Villaverde, D. ; Cortinas, L. ; Ortego, M. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was designed to determine the effect of dietary fat unsaturation level on the fat content of the body of broilers, measured as hydrolysed crude fat (CF) and total fatty acid (TFA) content. [...]
Une expérience a été effectuée pour déterminer l'effet du niveau de la graisse insaturée dans l'aliment sur le contenu de la graisse corporelle des poulets mesuré par la teneur en graisse brute hydrolysée (CF) et par la teneur en acides gras totaux (TFA). [...]

2003
European symposium on the quality of poultry meat & Xth European symposium on the quality of eggs and eggs products. Saint-Brieuc, France, 16è : 2003  
2.
7 p, 435.1 KB Interaction between dietary unsaturation and α-tocopherol levels : vitamin E content in thigh meat / Cortinas, L. ; Villaverde, C. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA), at different levels of dietary supplementation with α-tocopheryl acetate (a-TA), on α-tocopherol (α-Toc) content in raw thigh meat. [...]
Cette expérience a été conduite pour évaluer l'influence des acides gras polyinsaturés alimentaires (PUFA), avec différents niveaux d'acétate de α-tocophérol (α-TA), sur le contenu de α-tocophérol (α-Toc) de la viande crue de la cuisse. [...]

2003
European symposium on the quality of poultry meat & Xth European symposium on the quality of eggs and eggs products. Saint-Brieuc, France, 16è : 2003  
3.
1 p, 152.0 KB Interaction of dietary unsaturation level with linolenic acid and alpha tocopherol deposition in poultry meat / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Jensen, S.K
2002
Joint Nutrition Symposium. Antwerp, Bèlgica, : 2002  
4.
1 p, 166.8 KB Relationship between dietary PUFA level and apparent absorption of vitamin E in poultry / Villaverde Haro, Cecília (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Joint Nutrition Symposium. Antwerp, Belgium, 2002  
5.
14 p, 583.6 KB Importance of the level and polyunsaturation degree of dietary fat on fatty acids endogenous synthesis and deposition in chickens / Villaverde Haro, Cecília ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were performed to assess the effect of different amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) on fatty acid composition of chickens. The contribution of endogenous fatty acid synthesis to fatty acid profile w as also estimated In trial I, different fat sources were blended in d i fie re n t ratios allowing a gradient of dietary PUFA (from 15 to 61 g'kg), keeping added fat level constant (9%). [...]
2005
, 2005  
6.
1 p, 3.3 MB Total fatty acid quantification as an estimator of total body fat content in broilers fed unsaturated diets. / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Ortego Majem, Meritxell ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
XVI European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  
7.
1 p, 2.1 MB Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat. / Villaverde Haro, Cecília ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. [...]
2004
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004
2 documents
8.
1 p, 3.6 MB Efecto del uso de aceite de girasol oxidado sobre la digestibilidad de los ácidos grasos / Villaverde Haro, Cecília ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Es habitual incluir grasas en piensos para avicultura como fuente de energia, de ácidos grasos y de otros compuestos liposolubles como ciertas vitaminas. El uso de subproductos generados en procesos de fritura y refinado, los cuales han sufrido procesos de oxidación, puede provocar una disminución del valor nutritivo del alimento y posibles efectos negativos sobre la salud del animal.
2003
Congress of the World Poultry Association (WPSA). Sección española. Girona, : 2003  
9.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  
10.
17 p, 1.3 MB Modificación del perfil en ácidos grasos, α-tocoferol y niveles de oxidación en huevos enriquecidos en ácidos grasos poliinsaturados Cû3 tras someterlos a diferentes procesados térmicos. / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El huevo es un alimento equilibrado de alto valor nutritivo. España es el cuarto país productor de huevos en la Unión Europea, y el undécimo a nivel mundial, a pesar de la disminución de consumo que se ha producido en los últimos años. [...]
2001
Symposium Científico de Avicultura. Córdoba, 38è : 2001  

Fons personals i institucionals : 12 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Vegeu també: autors amb noms similars
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.