Results overview: Found 3 records in 0.02 seconds.
Articles, 2 records found
Research literature, 1 records found
Articles 2 records found  
1.
15 p, 558.6 KB Screening Method to Evaluate Amino Acid-Decarboxylase Activity of Bacteria Present in Spanish Artisanal Ripened Cheeses / Espinosa Pesqueira, Diana Maricela (Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier. (Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels aliments) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A qualitative microplate screening method, using both low nitrogen (LND) and low glucose (LGD) decarboxylase broths, was used to evaluate the biogenic amine (BA) forming capacity of bacteria present in two types of Spanish ripened cheeses, some of them treated by high hydrostatic pressure. [...]
2018 - 10.3390/foods7110182
Foods, Vol. 7 (november 2018)  
2.
High hydrostatic pressure as a tool to reduce formation of biogenic amines in artisanal spanish cheeses / Espinosa Pesqueira, Diana Maricela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two artisanal varieties of cheese made in Spain, one made of ewes' raw milk and the other of goats' raw milk were selected to evaluate the effect of a high hydrostatic pressure (HHP) treatment at 400 MPa during 10 min at 2 ◦C on the formation of biogenic amines (BA). [...]
2018 - 10.3390/foods7090137
Foods, Vol. 7 (2018) , p. 1-16  

Research literature 1 records found  
1.
165 p, 3.0 MB Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amines formation in artisan caprine and ovine raw milk cheeses / Espinosa Pesqueira, Diana Maricela ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo comprendido en esta tesis doctoral fue evaluar el efecto de la aplicación de la Alta Presión Hidrostática (APH) en la formación de Aminas Biogenas (AB) en quesos elaborados a partir de leche cruda. [...]
The aim of this work was to evaluate the effect of the High Hydrostatic Pressure (HHP) on the formation of Biogenic Amines (BA) in raw milk cheeses. For this purpose, two Spanish artisan cheese factories were selected to provide the cheeses to be used in the survey. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments, 2012  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.