Results overview: Found 4 records in 0.02 seconds.
Articles, 3 records found
Research literature, 1 records found
Articles 3 records found  
1.
13 p, 2.0 MB Potential risk factors related to pig body weight variability from birth to slaughter in commercial conditions / López-Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ; Coma, Jaume (Vall Companys Group. Lleida) ; Bonet, Jordi (Vall Companys Group. Lleida) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of this observational study is to identify risk factors associated with body weight (BW) variability in three data sets (DS) in commercial conditions. A total of 1,009 (DS1), 460 (DS2), and 1304 (DS3) male and female crossbreed pigs (Pietrain × [Landrace × Large White]), respectively, were included in each trial. [...]
2018 - 10.1093/tas/txy082
Translational Animal Science, Vol. 2 (june 2018) , p. 383-395  
2.
8 p, 410.5 KB Effects of the feed : Water mixing proportion on diet digestibility of growing pigs / Sol, Cinta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muns Vila, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa Gasó, Josep. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of different water-to-feed ratios on apparent total tract digestibility of energy and nutrients were evaluated in growing-finishing pigs. In trial 1 (26 d), 16 female pigs (46. 7 ± 1. 98 kg of body weight, BW) were individually assigned to four treatments (n = 4). [...]
2019 - 10.3390/ani9100791
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 791  
3.
4 p, 493.1 KB Tecnificació intel·ligent i rendible de les granges catalanes : el projecte "SMARTFARM" / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Navarro Vives, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos Velázquez, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mainau Brunsó, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El Servei de Nutrició i Benestar Animal de la UAB (SNiBA) lidera el projecte SMARTFARM per a la millora de l'eficiència de les granges catalanes. El projecte proposa la tecnificació dels processos productius, per a la identificació, monitorització i validació d'aquells paràmetres clau per a les necessitats actuals de la ramaderia, que ha de trobar un equilibri entre el cost de producció i la salut i el benestar animal.
2019
UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-4  

Research literature 1 records found  
1.
188 p, 12.9 MB Estudio y gestión de la variabilidad de peso vivo a lo largo del ciclo del porcino en condiciones comerciales / López Vergé, Sergi, autor. ; Gasa Gasó, Josep, supervisor acadèmic. ; Solà Oriol, David, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La variabilidad de peso vivo cobra especial relevancia en la porcicultura moderna donde la importancia de la integridad y homogeneidad del lote resulta crucial para no interrumpir los flujos de producción. [...]
Live weight variability is particularly important in modern pig production, because the importance of the integrity and homogeneity of the batch is crucial in order not to interrupt production flows. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.