Results overview: Found 13 records in 0.02 seconds.
Articles, 3 records found
Research literature, 1 records found
Course materials, 9 records found
Articles 3 records found  
1.
16 p, 527.5 KB Voltammetric BioElectronic Tongue for the analysis of phenolic compounds in rosé cava wines / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Capdevila Mestres, Josefa (Estació de Viticultura i Enologia, INCAVI) ; Mínguez, Santiago (Estació de Viticultura i Enologia, INCAVI) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
A BioElectronic Tongue (BioET) based on a sensor array comprising 4 voltammetric enzyme-modified (bio)sensors plus pattern recognition and multivariate calibration data processing tools was applied towards the analysis of rosé cava wines. [...]
2014 - 10.1016/j.foodres.2013.11.025
Food Research International, Vol. 55 (January 2014) , p. 455-461  
2.
28 p, 2.1 MB Determination of total polyphenol index in wines employing a voltammetric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Gutiérrez, Juan Manuel (Centro de Investigación y de Estudios Avanzados del Instituto Politécnico Nacional. Department of Electrical Engineering) ; Gutiérrez-Capitán, Manuel (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Céspedes Mulero, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Capdevila Mestres, Josefa (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Minguez, Santiago (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Jiménez Jorquera, Cecilia (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
This work reports the application of a voltammetric electronic tongue system (ET) made from an array of modified graphite-epoxy composites plus a gold microelectrode in the qualitative and quantitative analysis of polyphenols found in wine. [...]
2012 - 10.1016/j.aca.2012.02.026
Analytica chimica acta, Vol. 732 (Jun 2012) , p. 172-179  
3.
18 p, 297.4 KB Application of an E-Tongue to the Analysis of Monovarietal and Blends of White Wines / Gutiérrez-Capitán, Manuel (Institut de Microelectrònica de Barcelona) ; Llobera Adan, Andreu (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) ; Ipatov, Andrey (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) ; Vila i Planas, Jordi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) ; Mínguez, Santiago (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Demming, Stefanie (Technische Universität Braunschweig. Institut für Mikrotechnik) ; Büttgenbach, Stephanus (Technische Universität Braunschweig. Institut für Mikrotechnik) ; Capdevila, Fina (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Domingo Gustems, Carme (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Jiménez Jorquera, Cecilia (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)
This work presents a multiparametric system capable of characterizing and classifying white wines according to the grape variety and geographical origin. Besides, it quantifies specific parameters of interest for quality control in wine. [...]
2011 - 10.3390/s110504840
Sensors (Basel, Switzerland), Vol. 11 (2011) , p. 6905-6925  

Research literature 1 records found  
1.
256 p, 3.8 MB Malolactic bacterial starters in winemaking : study of implantation and biogenic amines during malolactic fermentation and storage, and their role in ochratoxin A reduction / Olmos Rizzo, Paola Daniela ; Mínguez Sanz, Santiago, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puig, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La utilización de bacterias iniciadoras de fermentación maloláctica es de fundamental importancia para los elaboradores de vino comprometidos con la producción de vinos de alta calidad y sin riesgos para la salud, ya que estas bacterias han sido seleccionadas como poco productoras de aminas biógenas. [...]
Malolactic bacterial starters are used in the production of high quality and safe wines because of their capabilities to produce low levels of biogenic amines and perform the malolactic fermentation under controlled conditions. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  

Course materials 9 records found  
1.
4 p, 27.8 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2011-12
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
3 p, 26.3 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2009-10
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
3 p, 26.3 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2007-08
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
4.
4 p, 84.4 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2004-05
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
5.
5 p, 24.0 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2000-01
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
6.
5 p, 67.1 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1999-00
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
7.
5 p, 23.8 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1998-99
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
8.
4 p, 28.9 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1r Semestre 2010-11
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  
9.
3 p, 30.0 KB Productes derivats de la Fermentació Alcohòlica [24045] / Mínguez Sanz, Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2006-07
Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [84]  

See also: similar author names
3 Minguez, Santiago
1 Mínguez, Silvia
1 Mínguez, Sonia
1 Mínguez, Sonia
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.