Resultados globales: 4 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 3 registros
Documentos de investigación, Encontrados 1 registros
Artículos Encontrados 3 registros  
1.
37 p, 1.2 MB Enhancing the bioproduction of value-added aroma compounds via solid-state fermentation of sugarcane bagasse and sugar beet molasses : operational strategies and scaling-up of the process / Martínez Avila, Oscar Mauricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sánchez Ferrer, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Barrena Gómez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Bioproduction of generally recognized as safe (GRAS) products starting with low-cost raw materials has become significant in the biorefinery concept. Thus, the solid-state fermentation (SSF) of agro-industrial residues using GRAS strains appears as alternative to obtain aroma compounds. [...]
2018 - 10.1016/j.biortech.2018.04.106
Bioresource technology, Vol. 263 (Sep. 2018) , p. 136-144  
2.
28 p, 364.9 KB Bioproduction of 2-phenylethanol and 2-phenethyl acetate by Kluyveromyces marxianus through the solid-state fermentation of sugarcane bagasse / Martínez Avila, Oscar Mauricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sánchez Ferrer, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Barrena Gómez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
2-Phenylethanol (2-PE) and 2-phenethyl acetate (2-PEA) are important aroma compounds widely used in food and cosmetic industries due to their rose-like odor. Nowadays, due to the growing demand for natural products, the development of bioprocesses for obtaining value-added compounds has become of great significance. [...]
2018 - 10.1007/s00253-018-8964-y
Applied microbiology and biotechnology, Vol. 102, issue 11 (June 2018) , p. 4703-4716  
3.
40 p, 1.4 MB Valorization of sugarcane bagasse and sugar beet molasses using Kluyveromyces marxianus for producing value-added aroma compounds via solid-state fermentation / Martínez Avila, Oscar Mauricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sánchez Ferrer, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Barrena Gómez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The growing demand for natural products has favored the development of bioprocesses for obtaining value-added products in the fragrance and flavor sector. Solid-state fermentation (SSF) of agro-industrial residues together with generally recognized as safe (GRAS) strains like Kluyveromyces marxianus appears as a remarkable alternative for producing aroma compounds. [...]
2017 - 10.1016/j.jclepro.2017.04.155
Journal of cleaner production, Vol. 158 (Aug. 2017) , p. 8-17  

Documentos de investigación Encontrados 1 registros  
1.
220 p, 6.3 MB Fruit-like and rose-like aroma production via solid-state fermentation of sugarcane bagasse : process optimization and production strategies / Martínez Ávila, Óscar Mauricio, autor. ; Font i Segura, Xavier, supervisor acadèmic. ; Barrena Gómez, Raquel, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental.
Aquesta tesi es centra en l'avaluació de la fermentació en estat sòlid (FES) de residus agroindustrials, com alternatiu per a la producció d'aromes de valor afegit. Dos grups de compostos han estat considerats com a objectius. [...]
Esta tesis se centra en la evaluación de la fermentación en estado sólido (FES) de residuos agroindustriales, como alternativa para la producción de aromas de valor añadido. Dos grupos de compuestos se consideraron como objetivos a estudiar. [...]
This thesis focuses on the use of solid-state fermentation (SSF) as an alternative approach to the bioproduction of value-added aroma compounds through the valorization of selected agro-industrial residues. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.