Resultats globals: 22 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 7 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 6 registres trobats
Documents de recerca, 5 registres trobats
Materials acadèmics, 4 registres trobats
Fons personals i institucionals, 10 registres trobats
Articles 7 registres trobats  
1.
High overlap between traditional ecological knowledge and forest conservation found in the Bolivian Amazon / Paneque-Gálvez, Jaime (Universidad Nacional Autónoma de México) ; Pérez-Llorente, Irene (Universidad Nacional Autónoma de México) ; Luz, Ana Catarina (Universidade de Lisboa) ; Guèze, Maximilien (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Mas, Jean-François (Universidad Nacional Autónoma de México) ; Macía, Manuel (Universidad Autónoma de Madrid) ; Orta Martínez, Martí (Universitat de Vic) ; Reyes García, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats
It has been suggested that traditional ecological knowledge (TEK) may play a key role in forest conservation. However, empirical studies assessing to what extent TEK is associated with forest conservation compared with other variables are rare. [...]
2018 - 10.1007/s13280-018-1040-0
Ambio: a journal of the human environment, Vol. 47, Issue 8 (December 2018) , p.908-923  
2.
5 p, 581.1 KB Effect of the nutritive value of dietary fats in relation to their chemical composition on fatty acid profiles of abdominal and skin fat in finishing chickens / Blanch, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
2000
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 64 Núm. 1 (2000)  
3.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  
4.
8 p, 6.9 MB Cien años de nutrición aviar / Puchal Mas, Francisco
1996
Selecciones avícolas, Vol. 38, Núm. 5 (Mayo 1996) , p. 21-28  
5.
16 p, 413.1 KB Estudio del estado ecológico de los ríos de la cuenca hidrográfica del Júcar (España) mediante el índice BMWP’ / Martínez Mas, J. F. (Confederación Hidrográfica del Júcar) ; Correcher, E. (Confederación Hidrográfica del Júcar) ; Piñón, A. (Confederación Hidrográfica del Júcar) ; Martínez Muro, M. A. (Red Control, S. L.) ; Pujante, A. M. (Red Control, S. L.)
El diseño de la Red Biológica, basado en el uso de indicadores hidromorfológicos, físico-químicos y biológicos, permitió realizar un diagnóstico de calidad en 221 puntos de muestreo en 104 ríos de la red hidrográfica del Júcar (Júcar, Turia, Mijares, Vinalopó, Palancia, Serpis y cuencas menores) durante el año 2000 y establecer su estado ecológico. [...]
The design of the Biological Network, based on the use of hydromorphological, physical, chemical, and biological indicators, allowed a diagnosis of the quality in 221 sampling points in 104 rivers of Júcar’s Basin (Jucar, Turia, Mijares, Vinalopo, Palancia, Serpis and small basins) to be carried out during the year 2000 and to establish its ecological status. [...]

2004
Limnética, V. 23 n. 3-4 (2004) p. 331-345  
6.
5 p, 205.2 KB Vídeos didácticos de física y química / Mas, F. ; Paniagua, J. C. ; Vilaseca, E. ; Barbosa, J.
The spectacular development of audiovisual techniques in the last few years has provided a wealth of pedagogical resources which are clearly underexploited. The aim of this work was to improve this situation by making available resources known to teachers. [...]
1991
Enseñanza de las Ciencias, V. 9 n. 2 (1991) p. 181-185  
7.
17 p, 107.5 KB L'oposició entre Schönberg i Stravinsky a l'estètica de Theodor W. Adorno / Cerdà Mas, Frances Xavier (Universitat de les Illes Balears)
Aquest article intenta exposar els temes centrals de la teoria estètica de T. W. Adorno a través dels seus assajos sobre música. Partint dels problemes que es plantegen a l'anàlisi de la composició a Schönberg i Stravinsky, es tracta la relació entre art i filosofia, així com la seva concepció de la composició, la duplicitat del fet artístic i la seva importància com a corrector de la racionalitat instrumental.
This work attemts to expose the main themes of T. W. Adorno's aesthetic theory through his essays about music. Beginning from the problem arised at the analysis of Schönberg and Stravinsky's composition, it is about the relationship between art and philosophy, his conception of composition, the double character of the artistic fact and its importance as a corrector of the instrumental reason.

2001 - 10.5565/rev/enrahonar.394
Enrahonar : quaderns de filosofia, N. 32-33 (2001) , p. 9-25 (Articles)  

Contribucions a jornades i congressos 6 registres trobats  
1.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
2.
1 p, 154.1 KB The effect of protease and in ß-glucanase supplementation on digestibility of protein, fat and fiber barley-soybean meal based diets by weanling pigs / Mascarell Casulleras, José ; Zimmerman, D. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent attention has been given to enzymes as gut-active growth promoters able to lead to a partial degradation of endosperm cell walls in feeds, increasing the proportion of the diet digested by the animal. [...]
2003
, 2003  
3.
2 p, 269.1 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones. / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
1992
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
4.
11 p, 719.7 KB Factores que influyen en la eficacia de los aditivos en alimentación porcina. / Puchal i Mas, F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El crecimiento es un fenómeno biológico complejo que conlleva interacciones entre distintos factores hormonales, enéticos, nutrici ona 1 es y metabólicos. Su conocimiento estuvo en un principio marcadamente influenciado por la escuela de Hammond, fundamentalmente descriptiva.
1990
ANAPORC Symposium Científico. Alcañiz, Teruel, 11è : 1990  
5.
18 p, 942.3 KB Finalizadores : Betagonistas. / Puchal i Mas, Francesc ; Mascarell Casulleras, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La importancia de los aditivos alimentarios en producción animal, tanto por sus efectos estimulantes en la productividad de los animales, como por sus posibles efectos concomitantes, de tipo patológico, ya en los propios animales ya en el hombre, consumidor de sus productos, ha suscitado una considerable polémica en el mundo entero. [...]
1992
Jornadas sobre residuos en animales vivos y en alimentos de origen animal. Murcia, Espanya, 1es : 1992  
6.
7 p, 409.2 KB Efecto del procesado físico de diferentes materias primas sobre el rendimiento productivo y composición de la grasa abdominal del broiler. / Serrano, X. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals)
El objetivo de este trabajo fue determinar el efecto de la incorporación en el pienso de diversas materias primas sometidas a procesado físico sobre los rendimientos productivos del broiler. Paralelamente se determinó el efecto de las diferentes dietas experimentales sobre la calidad de la grasa abdominal del pollo como parámetro indicativo de la calidad lipídica de la canal del pollo.
1997
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  

Documents de recerca 5 registres trobats  
1.
6 p, 358.2 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones. / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
El objetivo de este trabajo fue el de valorar la respuesta a la suplementación enzimática de la dieta con distintos enzimas microbianos en lechones en fase de transición.
2010  
2.
10 p, 500.4 KB Estudio de la energía metabolizable aparente y de la digestibilidad aparente de diferentes materias grasas en broilers de dos semanas de edad. / Blanch, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Se han realizado numerosas investigaciones dirigidas a estudiar la utilización de grasas y ácidos grasos en pollos a diferentes edades. En este sentido Carew y col. en 1972 apuntaron que la capacidad fisiológica para una óptima absorción de la grasa no se halla totalmente desarrollada en pollos a primeras edades y que esta funcionalidad va desarrollándose a medida que aumenta la edad del ave. [...]
2010  
3.
135 p, 4.4 MB Mapping, quantifying and assessing the effects of different social factors underlying recent trends in tropical forest cover change and biocultural conservation : a case study on the ancestral lands of Tsimane' Amerindians (Bolivian Amazon) / Paneque-Gálvez, Jaime ; Reyes García, Victoria, dir. (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Mas, Jean-François, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia
Los bosques tropicales juegan un papel clave en la conservación de la biodiversidad, la regulación hidrológica, el clima regional y global, y son vitales para el sustento de sus habitantes. Sin embargo, la extensión actual y la intensidad de los cambios de usos del suelo y de cobertura en los bosques tropicales están propiciando su pérdida, fragmentación y degradación a un ritmo alarmante. [...]
Tropical forests play a key role in biodiversity conservation, hydrological regulation, regional and global climate, and are vital to support the livelihoods of their dwellers. Nevertheless, the current extent and intensity of land use/cover change in tropical forests is driving their loss, fragmentation, and degradation at alarming rates. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012  
4.
25 p, 964.2 KB Textural classification of land cover using support vector machines : an empirical comparison with parametric, non parametric and hybrid classifiers in the Bolivian Amazon / Paneque-Gálvez, Jaime ; Mas, Jean-François ; Moré, Gerard ; Cristóbal, Jordi ; Orta-Martínez, Martí ; Luz, Ana Catarina ; Guèze, Maximilien ; Macía, Manuel ; Reyes García, Victoria ; Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals ; Universitat Autònoma de Barcelona
Land cover classification is a key research field in remote sensing and land change science as thematic maps derived from remotely sensed data have become the basis for analyzing many socio-ecological issues. [...]
2011 (Working Papers on Environmental Sciences ;)  
5.
32 p, 115.0 KB Which firms want PhDs? The effect of the university-industry relationship on the PhD labour market / García Quevedo, José, 1963- (Universitat de Barcelona) ; Mas Verdú, Francisco (Universidad Politécnica de Valencia) ; Polo Otero, José (Universitat de Barcelona) ; Xarxa de Referència en Economia Aplicada (XREAP)
PhD graduates hold the highest education degree, are trained to conduct research and can be considered a key element in the creation, commercialization and diffusion of innovations. The impact of PhDs on innovation and economic development takes place through several channels such as the accumulation of scientific capital stock, the enhancement of technology transfers and the promotion of cooperation relationships in innovation processes. [...]
Xarxa de Referència en Economia Aplicada (XREAP) 2010 (XREAP ; 2010-2)  

Materials acadèmics 4 registres trobats  
1.
5 p, 2.0 MB Nutrició II [21267] / Fontanillas, R. ; Sala, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Veterinària [35]  
2.
5 p, 2.2 MB Nutrició I [21260] / Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1996-97
Llicenciat en Veterinària [35]  
3.
5 p, 2.1 MB Nutrició II [21267] / Fontanillas, R. ; Sala, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1995-96
Llicenciat en Veterinària [35]  
4.
3 p, 1.3 MB Nutrició I [21260] / Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1995-96
Llicenciat en Veterinària [35]  

Fons personals i institucionals 10 registres trobats  
1.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barberà, Joaquim ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
2.
1 p, 154.1 KB The effect of protease and in ß-glucanase supplementation on digestibility of protein, fat and fiber barley-soybean meal based diets by weanling pigs / Mascarell Casulleras, José ; Zimmerman, D. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Recent attention has been given to enzymes as gut-active growth promoters able to lead to a partial degradation of endosperm cell walls in feeds, increasing the proportion of the diet digested by the animal. [...]
2003
, 2003  
3.
2 p, 269.1 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones. / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
1992
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
4.
11 p, 719.7 KB Factores que influyen en la eficacia de los aditivos en alimentación porcina. / Puchal i Mas, F. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El crecimiento es un fenómeno biológico complejo que conlleva interacciones entre distintos factores hormonales, enéticos, nutrici ona 1 es y metabólicos. Su conocimiento estuvo en un principio marcadamente influenciado por la escuela de Hammond, fundamentalmente descriptiva.
1990
ANAPORC Symposium Científico. Alcañiz, Teruel, 11è : 1990  
5.
18 p, 942.3 KB Finalizadores : Betagonistas. / Puchal i Mas, Francesc ; Mascarell Casulleras, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La importancia de los aditivos alimentarios en producción animal, tanto por sus efectos estimulantes en la productividad de los animales, como por sus posibles efectos concomitantes, de tipo patológico, ya en los propios animales ya en el hombre, consumidor de sus productos, ha suscitado una considerable polémica en el mundo entero. [...]
1992
Jornadas sobre residuos en animales vivos y en alimentos de origen animal. Murcia, Espanya, 1es : 1992  
6.
7 p, 409.2 KB Efecto del procesado físico de diferentes materias primas sobre el rendimiento productivo y composición de la grasa abdominal del broiler. / Serrano, X. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i Producció Animals)
El objetivo de este trabajo fue determinar el efecto de la incorporación en el pienso de diversas materias primas sometidas a procesado físico sobre los rendimientos productivos del broiler. Paralelamente se determinó el efecto de las diferentes dietas experimentales sobre la calidad de la grasa abdominal del pollo como parámetro indicativo de la calidad lipídica de la canal del pollo.
1997
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
7.
6 p, 358.2 KB Efecto de la suplementación enzimática en dietas para lechones. / Mascarell, J. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc ; Brufau, J. ; Bach, R.
El objetivo de este trabajo fue el de valorar la respuesta a la suplementación enzimática de la dieta con distintos enzimas microbianos en lechones en fase de transición.
2010  
8.
10 p, 500.4 KB Estudio de la energía metabolizable aparente y de la digestibilidad aparente de diferentes materias grasas en broilers de dos semanas de edad. / Blanch, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Se han realizado numerosas investigaciones dirigidas a estudiar la utilización de grasas y ácidos grasos en pollos a diferentes edades. En este sentido Carew y col. en 1972 apuntaron que la capacidad fisiológica para una óptima absorción de la grasa no se halla totalmente desarrollada en pollos a primeras edades y que esta funcionalidad va desarrollándose a medida que aumenta la edad del ave. [...]
2010  
9.
5 p, 581.1 KB Effect of the nutritive value of dietary fats in relation to their chemical composition on fatty acid profiles of abdominal and skin fat in finishing chickens / Blanch, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
2000
Archiv für Geflügelkunde, Vol. 64 Núm. 1 (2000)  
10.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc ; Baucells Sánchez, Maria Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.