Results overview: Found 2 records in 0.02 seconds.
Articles, 1 records found
Research literature, 1 records found
Articles 1 records found  
1.
10 p, 752.3 KB Genome data from a sixteenth century pig illuminate modern breed relationships / Ramírez, Óscar (Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Institut de Biologia Evolutiva) ; Burgos-Paz, William (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Casas, E (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Ballester Devis, Maria (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Bianco, E. (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Olalde, Iñigo (Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Institut de Biologia Evolutiva) ; Santpere, G. (Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Institut de Biologia Evolutiva) ; Novella Dalmau, Violeta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria) ; Gut, M. (Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica) ; Lalueza-Fox, Carles (Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Institut de Biologia Evolutiva) ; Saña Seguí, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria) ; Pérez-Enciso, Miguel (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
Ancient DNA (aDNA) provides direct evidence of historical events that have modeled the genome of modern individuals. In livestock, resolving the differences between the effects of initial domestication and of subsequent modern breeding is not straight forward without aDNA data. [...]
2014 - 10.1038/hdy.2014.81
Heredity, Vol. 114 (2015) , p. 175-184  

Research literature 1 records found  
1.
338 p, 6.6 MB Estudi de les pautes d'accés i consum dels recursos animals a partir de l'arqueozoologia l'exemple del Castell de Montsoriu / Novella Dalmau, Violeta ; Saña Seguí, Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural
Els objectius d'aquesta tesi es centren en incidir en les problemàtiques històriques entorn a les modalitats d'adquisició i accés als recursos animals en relació a la posició social; la pràctica de produccions d'origen animal especialitzades durant l'època medieval, i la seva distribució; l'organització del consum dels recursos d'origen animal a finals de l'edat mitjana i inicis de la moderna; i les qüestions relatives a la cuina i les tècniques culinàries de l'època. [...]
The aims of this thesis are focused on the impact on historic issues around the modes of access and acquisition to animal resources in relation to the social position; the specialized practice of productions from animal origin in the Medieval Ages, and their distribution; the organization of the consumption of animal resources at the end of the Middle and early Modern Ages; and the issues related to the cooking and the culinary techniques at the time. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.