Resultados globales: 10 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 3 registros
Materiales académicos, Encontrados 7 registros
Artículos Encontrados 3 registros  
1.
17 p, 8.4 MB Transcriptomic profiling of the yeast Komagataella phaffii in response to environmental alkalinization / Albacar, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Zekhnini, Abdelghani (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Pérez-Valle, Jorge (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Martínez, José L. (Technical University of Denmark. Department of Biotechnology and Biomedicine) ; Casamayor Gracia, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Ariño Carmona, Joaquín (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Adaptation to alkalinization of the medium in fungi involves an extensive remodeling of gene expression. Komagataella phaffii is an ascomycetous yeast that has become an organism widely used for heterologous protein expression. [...]
2023 - 10.1186/s12934-023-02074-6
Microbial cell factories, Vol. 22 (April 2023) , art. 63  
2.
26 p, 3.1 MB A High-Fat Diet Modifies Brain Neurotransmitter Profile and Hippocampal Proteome and Morphology in an IUGR Pig Model / Yeste, Natalia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Pérez-Valle, Jorge (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Heras-Molina, Ana (Universidad Complutense de Madrid. Departamento de Producción Animal) ; Pesántez-Pacheco, José Luis (Escuela de Medicina Veterinaria y Zootecnia. Facultad de Ciencias Agropecuarias. Universidad de Cuenca. Avda. Doce de Octubre) ; Porrini, E. (Departamento de Medicina Interna. Hospital Universitario de Canarias) ; Gonzalez-Bulnes, Antonio (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Bassols Teixidó, Anna Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Intrauterine Growth Restriction (IUGR) hinders the correct growth of the fetus during pregnancy due to the lack of oxygen or nutrients. The developing fetus gives priority to brain development ("brain sparing"), but the risk exists of neurological and cognitive deficits at short or long term. [...]
2022 - 10.3390/nu14163440
Nutrients, Vol. 14 Núm. 16 (august 2022) , p. 3440  
3.
11 p, 580.8 KB Polyphenols and IUGR pregnancies : effects of the antioxidant hydroxytyrosol on the hippocampus proteome in a porcine model / Yeste, Natalia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Pérez-Valle, Jorge (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Vázquez-Gómez, Marta (Universidad Complutense de Madrid) ; García-Contreras, Consolación (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya)) ; Gonzalez-Bulnes, Antonio (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Bassols Teixidó, Anna Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Supplementation of a mother's diet with antioxidants such as hydroxytyrosol (HTX) has been proposed to ameliorate the adverse phenotypes of foetuses affected by intrauterine growth restriction (IUGR). [...]
2022 - 10.3390/antiox11061135
Antioxidants, Vol. 11, Issue 6 (June 2022) , art. 1135  

Materiales académicos Encontrados 7 registros  
1.
7 p, 114.2 KB Bioquímica I [103266] / Bassols Teixidó, Anna Maria ; Pérez Valle, Jorge ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...]
This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech All aspects with an special focus on on Food Science and Technology 1.
Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documentos
2.
6 p, 109.2 KB Laboratori Integrat [102612] / Genescà, Anna ; Ariño Carmona, Joaquín ; Folch, Josep M ; Gomez, Nestor ; Casamayor Gracia, Antonio ; Saco Rodriguez, Yolanda ; Amills i Eras, Marcel ; Sole Canal, Mireia ; Anglada Pons, Teresa ; Massafret Surinyach, Ot ; Rodriguez Muñoz, Marina ; Ibáñez, Elena ; Noce, Antonia ; Pérez Valle, Jorge ; Andreu Cortés, Sandra ; Ballester Devis, Maria ; Ribas Cabezas, Laia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius de l'assignatura se centren en l'adquisició de competències en el marc de la formació pràctica de l'alumne: la seva iniciació al treball pràctic de laboratori i la seva familiarització amb les tècniques més utilitzades en els camps de la Bioquímica, la Biologia Molecular i la Biologia Cel·lular. [...]
The objectives of the subject are focused on the acquisition of competencies in the framework of the student's practical training: his introduction to practical laboratory work and his familiarization with the most used techniques in the fields of Biochemistry, Molecular Biology, and Cell Biology. [...]
Los objetivos de la asignatura se centran en la adquisición de competencias en el marco de la formación práctica del alumno: su iniciación al trabajo práctico de laboratorio y su familiarización con las técnicas más utilizadas en los campos de la Bioquímica y la Biología Molecular y la Biología Celular. [...]

2022-23
Grau en Veterinària [955]
3 documentos
3.
7 p, 113.4 KB Bioquímica I [103266] / Bassols Teixidó, Anna Maria ; Pérez Valle, Jorge ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...]
This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech All aspects with an special focus on on Food Science and Technology.
Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]

2022-23
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documentos
4.
7 p, 114.4 KB Bioquímica I [103266] / Bassols Teixidó, Anna Maria ; Gomez, Nestor ; Casamayor Gracia, Antonio ; Perez Valle, Jorge ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...]
This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech.
Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]

2021-22
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documentos
5.
7 p, 118.4 KB Bioquímica II [103265] / Casamayor Gracia, Antonio ; Santolaria Bello, Carlos ; Perez Valle, Jorge ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. [...]
This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism, have a chemical base and can be explained in these terms. The student must know the basics of metabolism that allow him/her to understand the biochemical foundations of Nutrition, with special emphasis on the metabolism of different types of biomolecules. [...]
Esta asignatura debe permitir al estudiante comprender que los procesos biológicos, especialmente los relacionados con los alimentos y el metabolismo, tienen una base química y pueden explicarse en estos términos. [...]

2021-22
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documentos
6.
7 p, 112.3 KB Bioquímica I [103266] / Bassols Teixidó, Anna Maria ; Gomez, Nestor ; Casamayor Gracia, Antonio ; Perez Valle, Jorge ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...]
Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]

2020-21
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documentos
7.
6 p, 111.1 KB Bioquímica I [103266] / Bassols Teixidó, Anna Maria ; Gomez, Nestor ; Casamayor Gracia, Antonio ; Perez Valle, Jorge ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...]
Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]

2019-20
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documentos

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.