Resultats globals: 6 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 6 registres trobats
Articles 6 registres trobats  
1.
18 p, 2.1 MB Comparing the mRNA expression profile and the genetic determinism of intramuscular fat traits in the porcine gluteus medius and longissimus dorsi muscles / González Prendes, Rayner (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Mármol-Sánchez, Emilio (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Universitat de Lleida. Departament de Ciència Animal) ; Ballester Devis, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Cardoso, Tainã Figueiredo (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Manunza, Arianna (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Casellas Vidal, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cánovas, Angela (University of Guelph. Centre for Genetic Improvement of Livestock. Department of Animal Biosciences (Canada)) ; Díaz, Isabel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Noguera, José Luis (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Programa de cria i genètica d'animals) ; Castelló Farré, Anna (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Mercadé Carceller, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Background: Intramuscular fat (IMF) content and composition have a strong impact on the nutritional and organoleptic properties of porcine meat. The goal of the current work was to compare the patterns of gene expression and the genetic determinism of IMF traits in the porcine gluteus medius (GM) and longissimus dorsi (LD) muscles. [...]
2019 - 10.1186/s12864-019-5557-9
BMC genomics, Vol. 20 (March 2019) , art. 170  
2.
9 p, 875.1 KB Joint QTL mapping and gene expression analysis identify positional candidate genes influencing pork quality traits / González Prendes, Rayner (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Cánovas, Angela (University of Guelph. Department of Animal Biosciences) ; Manunza, Arianna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Cardoso, Tainã Figueiredo (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Jordana i Vidal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Noguera, José Luis (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Meat quality traits have an increasing importance in the pig industry because of their strong impact on consumer acceptance. Herewith, we have combined phenotypic and microarray expression data to map loci with potential effects on five meat quality traits recorded in the longissimus dorsi (LD) and gluteus medius (GM) muscles of 350 Duroc pigs, i. [...]
2017 - 10.1038/srep39830
Scientific reports, Vol. 7 (2017) , art. 39830  
3.
14 p, 1.0 MB Analysis of porcine adipose tissue transcriptome reveals differences in de novo fatty acid synthesis in pigs with divergent muscle fatty acid composition / Corominas Galbany, Jordi (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Ramayo-Caldas, Yuliaxis (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Puig-Oliveras, Anna (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Estellé, Jordi (Institut national de la recherche agronomique (França). Génétique Animale et Biologie Intégrative) ; Castelló Farré, Anna (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Alves, Estefania (Institut national de la recherche agronomique (França). Génétique Animale et Biologie Intégrative) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Ballester Devis, Maria (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Folch, Josep M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Background: In pigs, adipose tissue is one of the principal organs involved in the regulation of lipid metabolism. It is particularly involved in the overall fatty acid synthesis with consequences in other lipid-target organs such as muscles and the liver. [...]
2013 - 10.1186/1471-2164-14-843
BMC genomics, Vol. 14 N. 843 (December 2013) , p. 1-14  
4.
12 p, 237.4 KB A genome-wide association analysis for porcine serum lipid traits reveals the existence of age-specific genetic determinants / Manunza, Arianna (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Casellas Vidal, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quintanilla, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González Prendes, Rayner (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal) ; Tibau, Joan (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Mercadé Carceller, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castelló Farré, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Aznárez, Nitdia (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Hernández Sánchez, Jules (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Background: The genetic determinism of blood lipid concentrations, the main risk factor for atherosclerosis, is practically unknown in species other than human and mouse. Even in model organisms, little is known about how the genetic determinants of lipid traits are modulated by age-specific factors. [...]
2014 - 10.1186/1471-2164-15-758
BMC genomics, Vol. 15, N. 758 (September 2014) , p. 1-12  
5.
15 p, 1.1 MB Muscle transcriptomic profiles in pigs with divergent phenotypes for fatness traits / Cánovas, Angela (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Quintanilla, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Background: Selection for increasing intramuscular fat content would definitively improve the palatability and juiciness of pig meat as well as the sensorial and organoleptic properties of cured products. [...]
2010 - 10.1186/1471-2164-11-372
BMC genomics, Vol. 11, N. 372 (June 2010) , p. 1-15
4 documents
6.
12 p, 807.3 KB Segregation of regulatory polymorphisms with effects on the gluteus medius transcriptome in a purebred pig population / Cánovas, Angela (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Gallardo García, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ramírez Bellido, Óscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Background: The main goal of the present study was to analyse the genetic architecture of mRNA expression in muscle, a tissue with an outmost economic importance for pig breeders. Previous studies have used F2 crosses to detect porcine expression QTL (eQTL), so they contributed with data that mostly represents the between-breed component of eQTL variation. [...]
2012 - 10.1371/journal.pone.0035583
PloS one, Vol. 7, Issue 4 (April 2012) , p. e35583  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.