1.
|
7 p, 114.2 KB |
Bioquímica I [103266]
/
Bassols Teixidó, Anna Maria ;
Pérez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...] This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech All aspects with an special focus on on Food Science and Technology 1. Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]
2023-24 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
2.
|
6 p, 109.2 KB |
Laboratori Integrat [102612]
/
Genescà, Anna ;
Ariño Carmona, Joaquín ;
Folch, Josep M ;
Gomez, Nestor ;
Casamayor Gracia, Antonio ;
Saco Rodriguez, Yolanda ;
Amills i Eras, Marcel ;
Sole Canal, Mireia ;
Anglada Pons, Teresa ;
Massafret Surinyach, Ot ;
Rodriguez Muñoz, Marina ;
Ibáñez, Elena ;
Noce, Antonia ;
Pérez Valle, Jorge ;
Andreu Cortés, Sandra ;
Ballester Devis, Maria ;
Ribas Cabezas, Laia ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Els objectius de l'assignatura se centren en l'adquisició de competències en el marc de la formació pràctica de l'alumne: la seva iniciació al treball pràctic de laboratori i la seva familiarització amb les tècniques més utilitzades en els camps de la Bioquímica, la Biologia Molecular i la Biologia Cel·lular. [...] The objectives of the subject are focused on the acquisition of competencies in the framework of the student's practical training: his introduction to practical laboratory work and his familiarization with the most used techniques in the fields of Biochemistry, Molecular Biology, and Cell Biology. [...] Los objetivos de la asignatura se centran en la adquisición de competencias en el marco de la formación práctica del alumno: su iniciación al trabajo práctico de laboratorio y su familiarización con las técnicas más utilizadas en los campos de la Bioquímica y la Biología Molecular y la Biología Celular. [...]
2022-23 Grau en Veterinària [955]
3 documents
|
|
3.
|
7 p, 113.4 KB |
Bioquímica I [103266]
/
Bassols Teixidó, Anna Maria ;
Pérez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...] This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech All aspects with an special focus on on Food Science and Technology. Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]
2022-23 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
4.
|
7 p, 114.4 KB |
Bioquímica I [103266]
/
Bassols Teixidó, Anna Maria ;
Gomez, Nestor ;
Casamayor Gracia, Antonio ;
Perez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...] This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism The student must understand the structural bases of these processes, as well as the s Likewise, the student must understand the molecular basis of the transmission of gene The specific training objectives are to know and understand: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamin - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translat - The foundations and applications of the main biochemical and molecular biology tech. Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]
2021-22 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
5.
|
7 p, 118.4 KB |
Bioquímica II [103265]
/
Casamayor Gracia, Antonio ;
Santolaria Bello, Carlos ;
Perez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. [...] This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism, have a chemical base and can be explained in these terms. The student must know the basics of metabolism that allow him/her to understand the biochemical foundations of Nutrition, with special emphasis on the metabolism of different types of biomolecules. [...] Esta asignatura debe permitir al estudiante comprender que los procesos biológicos, especialmente los relacionados con los alimentos y el metabolismo, tienen una base química y pueden explicarse en estos términos. [...]
2021-22 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
6.
|
7 p, 112.3 KB |
Bioquímica I [103266]
/
Bassols Teixidó, Anna Maria ;
Gomez, Nestor ;
Casamayor Gracia, Antonio ;
Perez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...] Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]
2020-21 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
7.
|
6 p, 111.1 KB |
Bioquímica I [103266]
/
Bassols Teixidó, Anna Maria ;
Gomez, Nestor ;
Casamayor Gracia, Antonio ;
Perez Valle, Jorge ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. [...] Esta asignatura debe permitir al alumno entender que los procesos biológicos, especialmente aquellos relacionados con los a El alumno ha de entender las bases estructurales de estos procesos, así como las ba Asimismo, ha de entender las bases moleculares de la transmisión de la información Los objetivos formativos concretos son conocer y entender: - La estructura y función de proteínas, glúcidos, lípidos, nucleótidos y vitaminas. [...]
2019-20 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|