Resultats globals: 5 registres trobats en 0.04 segons.
Articles, 5 registres trobats
Articles 5 registres trobats  
1.
11 p, 2.1 MB Nutrient supply affects the mRNA expression profile of the porcine skeletal muscle / Tainã Figueiredo Cardos (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Tibau, Joan (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Gil, Marta (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Mármol-Sánchez, Emilio (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; González-Rodríguez, Olga (Capes Foundation) ; González-Prendes, Rayner (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
Background: The genetic basis of muscle fat deposition in pigs is not well known. So far, we have only identified a limited number of genes involved in the absorption, transport, storage and catabolism of lipids. [...]
2017 - 10.1186/s12864-017-3986-x
BMC Genomics, Vol. 18 (Aug. 2017) , art. 603  
2.
12 p, 237.4 KB A genome-wide association analysis for porcine serum lipid traits reveals the existence of age-specific genetic determinants / Manunza, Arianna (Centro de Investigación en Agrigenómica (CRAG)) ; Casellas Vidal, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González Prendes, Rayner (Centro de Investigación en Agrigenómica (CRAG)) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal) ; Tibau, Joan (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Mercadé Carceller, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castelló, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Aznárez, Nitdia (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Hernández Sánchez, Jules (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Background: The genetic determinism of blood lipid concentrations, the main risk factor for atherosclerosis, is practically unknown in species other than human and mouse. Even in model organisms, little is known about how the genetic determinants of lipid traits are modulated by age-specific factors. [...]
2014 - 10.1186/1471-2164-15-758
BMC Genomics, Vol. 15, N. 758 (September 2014) , p. 1-12  
3.
21 p, 243.4 KB Pedigree analysis of eight Spanish beef cattle breeds / Gutiérrez, Juan Pablo (Universidad Complutense de Madrid. Departamento de Producción Animal) ; Altarriba, Juan (Universidad de Zaragoza. Departamento de Anatomía y Genética) ; Díaz, Clara (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (Espanya)) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cañón, Javier (Universidad Complutense de Madrid. Departamento de Producción Animal) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The genetic structure of eight Spanish autochthonous populations (breeds) of beef cattle were studied from pedigree records. The populations studied were: Alistana and Sayaguesa (minority breeds), Avileña – Negra Ibérica and Morucha ("dehesa" breeds, with a scarce incidence of artificial insemination), and mountain breeds, including Asturiana de los Valles, Asturiana de la Montaña and Pirenaica, with extensive use of AI. [...]
2003 - 10.1186/1297-9686-35-1-43
Genetics, selection, evolution, Vol. 35 (2003) , p. 43-63  
4.
15 p, 1.1 MB Muscle transcriptomic profiles in pigs with divergent phenotypes for fatness traits / Cánovas, Àngela (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Amills i Eras, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Background: Selection for increasing intramuscular fat content would definitively improve the palatability and juiciness of pig meat as well as the sensorial and organoleptic properties of cured products. [...]
2010 - 10.1186/1471-2164-11-372
BMC Genomics, Vol. 11, N. 372 (June 2010) , p. 1-15
4 documents
5.
12 p, 807.3 KB Segregation of regulatory polymorphisms with effects on the gluteus medius transcriptome in a purebred pig population / Cánovas Tienda, Ángela (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Pena i Subirà, Ramona Natacha (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Gallardo García, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ramírez Bellido, Óscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Amills i Eras, Marcel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Quintanilla Aguado, Raquel (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Background: The main goal of the present study was to analyse the genetic architecture of mRNA expression in muscle, a tissue with an outmost economic importance for pig breeders. Previous studies have used F2 crosses to detect porcine expression QTL (eQTL), so they contributed with data that mostly represents the between-breed component of eQTL variation. [...]
2012 - 10.1371/journal.pone.0035583
PLoS one, Vol. 7, Issue 4 (April 2012) , p. e35583  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.