Results overview: Found 2 records in 0.02 seconds.
Articles, 2 records found
Articles 2 records found  
1.
13 p, 1.5 MB Use of chemostat cultures mimicking different phases of wine fermentations as a tool for quantitative physiological analysis / Vázquez Lima, Felícitas (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Silva, Paulina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Barreiro Vázquez, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Martínez Moreno, Rubén (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Morales, Pilar (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Quirós, Manuel (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; González, Ramón (Universidad de La Rioja. Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Albiol i Sala, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Ferrer i Alegre, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química)
Saccharomyces cerevisiae is the most relevant yeast species conducting the alcoholic fermentation that takes place during winemaking. Although the physiology of this model organism has been extensively studied, systematic quantitative physiology studies of this yeast under winemaking conditions are still scarce, thus limiting the understanding of fermentative metabolism of wine yeast strains and the systematic description, modelling and prediction of fermentation processes. [...]
2014 - 10.1186/1475-2859-13-85
Microbial Cell Factories, Vol. 13 (June 2014) , art. 85  
2.
14 p, 1.5 MB Metabolic Flux Analysis during the Exponential Growth Phase of Saccharomyces cerevisiae in Wine Fermentations / Quirós, Manuel (Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Martínez Moreno, Rubén (Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Albiol i Sala, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Morales, Pilar (Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino) ; Vázquez Lima, Felícitas (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Barreiro Vázquez, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Ferrer i Alegre, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química) ; Gonzalez, Ramon (Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino)
As a consequence of the increase in global average temperature, grapes with the adequate phenolic and aromatic maturity tend to be overripe by the time of harvest, resulting in increased sugar concentrations and imbalanced C/N ratios in fermenting musts. [...]
2013 - 10.1371/journal.pone.0071909
PLoS one, Vol. 8 Issue 8 (August 2013) , p. e71909  

See also: similar author names
1 Quiros, M.
1 Quirós, M
1 Quirós, M.
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.