Resultats globals: 85 registres trobats en 0.04 segons.
Materials de curs, 72 registres trobats
Documents de recerca, 11 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 2 registres trobats
Materials de curs 72 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5 p, 81.2 KB Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental [103244] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Font Segura, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals d'ecologia industrial i la gestió de residus. 3. Identificar els diferents sistemes de tractament d'aigües residual i la seva caracterització. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
6 p, 84.2 KB Seguretat Alimentària i Zoonosi [102631] / Roig Sagués, Artur Xavier ; Casal Fàbrega, Jordi ; Castellà Espuny, Joaquín ; Ferrer Bermejo, David ; Hernández Herrero, María Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Ortuño Manjón, Ana ; Darwich Soliva, Laila ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1 L'assignatura pretén que els alumnes del Grau en Veterinària assoleixin les competències relacionades amb el coneixement de les Zoonosis i la Seguretat dels Aliments i el seu paper en la Salut Pública, així com els procediments per realitzar l'anàlisi dels riscs alimentaris, en concret la determinació, la gestió i la comunicació dels riscs, i també dels aspectes relatius a la epidemiologia, el diagnòstic i la investigació dels brots de toxi-infeccions alimentàries i dels seus sistemes de seguiment i vigilància. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]  
3.
5 p, 77.8 KB Menjar Preparat i Restauració Col·lectiva [103963] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals en el disseny higiènic de les instal·lacions. 3. Identificar els diferents sistemes d'avaluació de la seguretat alimentària aplicades a les instal·lacions. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
6 p, 89.7 KB Nutrició Humana [103268] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Porta Oliva, Mireia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. - Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques de nutrició humana. 2. - Demostrar que coneix les bases fisiològiques i bioquímiques del metabolisme de les diferents substàncies nutritives i les necessitats i recomanacions nutricionals. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
5 p, 81.2 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Ferragut Pérez, Victoria ; Hernández Herrero, María Manuela ; Pla Soler, Reyes ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Roig Sagués, Artur Xavier ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
In this module students will learn the different key stages in the innovation process and design of a new product of animal origin. They will also know the most innovative processing technologies; its validation and they will study the parameters of the process that have the greatest impact on the characteristics of the final product. [...]
En este módulo los estudiantes aprenderán las distintas etapas clave en el proceso de innovación y diseño de un nuevo producto de origen animal. También conocerán las tecnologías de procesado más innovadoras, su validación y estudiarán cuales son los parámetros de proceso que tienen mayor impacto en las características del producto final. [...]

2017-18
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
6.
7 p, 397.9 KB Alimentació, higiene i seguretat alimentària [103726] / Fabian González Rivas, Fabián ; Marin de Mateo, Maria Mercedes ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Escola Universitària de Turisme i de Direcció Hotelera
Amb aquesta assignatura es pretén que l’alumne adquireixi uns coneixements i habilitats que el permetin: 1. Conèixer i comprendre els conceptes i premisses bàsiques dins de l’àmbit de la higiene i seguretat alimentària. [...]
2016-17 (Grau en Direcció Hotelera)  
7.
5 p, 77.9 KB Menjar Preparat i Restauració Col·lectiva [103963] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals en el disseny higiènic de les instal·lacions. 3. Identificar els diferents sistemes d'avaluació de la seguretat alimentària aplicades a les instal·lacions. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Graduat o Graduada en Veterinària [955]  
8.
6 p, 89.6 KB Nutrició Humana [103268] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. - Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques de nutrició humana. 2. - Demostrar que coneix les bases fisiològiques i bioquímiques del metabolisme de les diferents substàncies nutritives i les necessitats i recomanacions nutricionals. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
5 p, 81.3 KB Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental [103244] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals d'ecologia industrial i la gestió de residus. 3. Identificar els diferents sistemes de tractament d'aigües residual i la seva caracterització. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
10.
5 p, 30.0 KB Menjar Preparat i Restauració Col·lectiva [103963] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals en el disseny higiènic de les instal·lacions. 3. Identificar els diferents sistemes d'avaluació de la seguretat alimentària aplicades a les instal·lacions. [...]
This matter will be focused in the development of foods ready to eat and the catering development. Wi will study the different equipment to be used in an industrial level, hygienic conditions, formulation of the dishes, design and distribution of the space to assure an efficient industrial kitchen. [...]

2015-16
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Graduat o Graduada en Veterinària [955]  

Materials de curs : 72 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents de recerca 11 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
218 p, 928.8 KB Estudio de la eficacia bactericida y bacteriostática de productos químicos embebidos en materiales / Fontecha Umaña, Fabio ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Las superficies que entran en contacto con alimentos, tanto a nivel de industrias alimentarias como en los hogares, son una de las principales vías de contaminación, ya que son colonizadas por microorganismos patógenos capaces de formar biofilms, convirtiéndose en reservorios que pueden estar implicados en contaminaciones cruzadas. [...]
Surfaces in contact with food, both in food industries and houses, are one of the main causes of contamination. This is because they may be colonized by pathogenic microorganisms capable of forming biofilms, and may become reservoirs that can be involved in crosscontamination. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
2.
196 p, 1.3 MB Evaluación del nivel de contaminación de superficies y la eficacia de productos desinfectantes a corto y largo plazo : nuevos métodos / Ríos Castillo, Abel Guillermo ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La prevención de la contaminación bacteriana desde las superficies en los ambientes de elaboración de alimentos, industrias de este sector y ambientes domésticos, requiere de productos desinfectantes que sean efectivos frente a distintas especies microbianas, que sean seguros durante su empleo y que tengan acción bactericida residual para proteger a las superficies de la adhesión bacteriana. [...]
In prevention of the bacterial contamination from surfaces in the food processing environments, industries in this sector and domestic environments requires disinfectant products that have to be effective against different bacterial species, safe during their use and have bacterial residual action to protect surfaces of the bacterial adhesion. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
3.
163 p, 1.8 MB Métodos convencionales, rápidos y alternativos para el control microbiológico de la higiene en superficies / Montañez Izquierdo, Vanessa Yelina ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salas Vázquez, Dora Isela, dir. (ITRAM HIGIENE) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Las superficies contaminadas representan una de las principales vías de transmisión de microorganismos a lo largo de la cadena alimentaria, y se sitúan como el segundo factor más frecuente de contaminación cruzada de los alimentos. [...]
Contaminated surfaces are one of the main routes of transmission of microorganisms throughout the food chain, and are placed as the second most common factor of cross-contamination. In food industry, besides hard surfaces (glass, metal, and organic polymeric materials), staff clothing and various textile materials (synthetic and natural) used during food processing are also considered a potential source to transfer pathogens to food. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
4.
254 p, 1.9 MB Aplicació de protocols de biologia molecular per a la detecció de patògens en la indústria d'alimentació infantil / Rodríguez Maturano, Cristina ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Francino Martí, Olga, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Les crisis sanitàries relacionades amb els aliments han posat en evidència la complexitat del procés de producció i la necessitat d'abordar la seguretat alimentària amb un plantejament global que comprengui tota la cadena, des de les fases més primàries de la producció fins al consum, amb la prioritat bàsica de la protecció de la salut de la població. [...]
The sanitary attacks related with food have shown the complexity of the productivity process and the necessity to tackle the food safety like a global approach which includes everything from the primary steps of production to the consumption, taking into account that the priority is to protect the health of the population. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009  
5.
211 p, 1.9 MB Evaluación de metodologías de control higiénico de superficies alimentarias y adaptación de la PCR en tiempo real como método de control de patógenos / Salas Vázquez, Dora Isela ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Los programas de control de calidad microbiológica cada vez se aplican más a lo largo de la producción de la cadena alimentaria, siendo uno de ellos el programa de higienización. El propósito de los procedimientos de limpieza y desinfección es la destrucción de los microorganismos alterantes y de los patógenos de las superficies y del medio ambiente, para reducir el riesgo de la contaminación del alimento y evitando así la infección para los consumidores. [...]
Microbiological quality control programs are becoming more common throughout all the stages of food production; sanitation is included among these programs. The purpose of cleaning and disinfection procedures is the destruction of spoilage microbes and pathogens from surfaces and the environment, in order to minimize the risk of contamination of food and thus avoiding infection for consumers. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009  
6.
178 p, 2.2 MB Aplicación de diferentes técnicas analíticas para evaluar la contaminación fúngica de alimentos y superfcies / Valdés Duque, Beatriz Elena ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Los hongos representan un creciente problema en nuestra sociedad como organismos contaminantes de alimentos, del aire, del agua, de las superficies interiores de las casas y como patógenos importantes para la salud humana, por lo que es importante implantar diferentes estrategias de control, entre las que se incluye la aplicación de un programa de limpieza y desinfección durante la elaboración y comercialización de los alimentos. [...]
Fungi represent a growing concern for our society as human health pathogens and as contaminants of foods, air and the interior surfaces of our homes. Thus, the implementation of different risk control strategies like cleaning and disinfection programmes for food production and commercialisation becomes mandatory. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2008  
7.
248 p, 921.4 KB Comparación de la dosis única semanal de hierro con la dosis diaria, para el tratamiento y prevención de la anemia ferropénica en mujeres adolescentes mexicanas / González Rosendo, Guillermina ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fernández i Ballart, Joan D., dir. (Universitat Rovira i Virgili)
Objetivo: Probar la utilidad de la dosis única semanal de hierro en el tratamiento y prevención de la anemia ferropénica en mujeres adolescentes. Metodología: Se realizó un ensayo clínico aleatorizado en paralelo, en mujeres adolescentes de 15 telesecundarias del Estado de Morelos, México. [...]
Objective: To test the utility of a single, weekly dose of iron in the treatment and prevention of anemia caused by iron deficiency in adolescent girls. Methodology: A randomized parallel clinical study was carried out with adolescent girls from 15 secondary schools in the state of Morelos, Mexico. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2003  
8.
230 p, 703.2 KB Desarrollo de métodos rápidos para verificar la eficacia fungicida de sustancias desinfectantes / Galán Alejo, Luis Cuauhtémoc ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
INTRODUCCIÓN: Los datos epidemiológicos que poseemos en nuestro país señalan que la mayor parte de los brotes de toxiinfecciones alimentaria se desencadenan en el ámbito doméstico. Debido a ello, cada vez más se están desarrollando formulaciones químicas con actividad desinfectante para ser utilizadas en el hogar. [...]
INTRODUCTION The epidemiological data that we have in our country show that most food poisoning outbreaks happen in home environment. For this reason, formulations of detergents with disinfectant activity are being developed. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004  
9.
92 p, 562.3 KB Desarrollo de un alimento funcional a partir de hierro hémico y evaluación de su biodisponibilidad, para la prevención y corrección de la deficiencia de hierro / Quintero Gutiérrez, Adrián Guillermo ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Polo Pozo, Javier, dir. (APC EUROPE, S.A.)
Objetivo: Desarrollar un alimento funcional a partir de hierro hémico (relleno para galletas) y evaluar su biodisponibilidad en cerdos en etapa de crecimiento, a fin de que sea usado en humanos para el control y prevención de la deficiencia de hierro, con más ventajas que los productos actuales. [...]
Objective: To develop a functional food based on hemic iron (a biscuit filling) and which has more advantages than present-day products and to assess its bioavailability in growing female pigs, with the aim of using it in humans for the control and prevention of iron deficiency. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2003
3 documents
10.
184 p, 1.2 MB Desarrollo y aplicación de sensores para evaluar la contaminación microbiológica de superficies domésticas españolas y de la efectividad desinfectante in situ de productos limpiadores comerciales / González Rivas, Fabián ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu fgrresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2006
2 documents

Documents de recerca : 11 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 2 registres trobats  
1.
6 p, 3.5 MB Uso de sensores de superficie y métodos rápidos para controlar la contaminación ambiental en las industrias alimentarias: hacia el control online. / Montañez Izquierdo, Vanessa Yelina ; Ríos Castillo, Abel Guillermo ; Fontecha Umaña, Fabio ; Rodríguez Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2012
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XI (2012)  
2.
7 p, 5.2 MB Microscopía de epifluorescencia / Fuster Valls, Núria ; Marín de Mateo, Mercedes ; Rodríguez Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. II (2003)  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.