Resultats globals: 109 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 3 registres trobats
Documents de recerca, 16 registres trobats
Materials acadèmics, 87 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
14 p, 1.9 MB Quantitative and Compositional Study of Monospecies Biofilms of Spoilage Microorganisms in the Meat Industry and Their Interaction in the Development of Multispecies Biofilms / Ripolles-Avila, Carolina ; García Hernández, Nerea ; Brayan H. Cervantes,Huamán ; Mazaheri, Tina ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Food spoilage is a serious problem in the food industry, since it leads to significant economic losses. One of its main causes is the cross-contamination of food products from industrial surfaces. Three spoilage bacterial species which are highly present in meat and the gastrointestinal tract of chickens were selected: Pseudomonas fragi, Leuconostoc gasicomitatum, and Lactobacillus reuteri. [...]
2019 - 10.3390/microorganisms7120655
Microorganisms, Vol. 7 (2019) , p. 1-14  
2.
14 p, 2.6 MB Microbial ecology evaluation of an iberian pig processing plant through implementing sch sensors and the influence of the resident microbiota on Listeria monocytogenes / Hascoët, Anne-Sophie (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guerrero-Navarro, Alfons Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
There is a whole community of microorganisms capable of surviving the cleaning and disinfection processes in the food industry. These persistent microorganisms can enhance or inhibit biofilm formation and the proliferation of foodborne pathogens. [...]
2019 - 10.3390/app9214611
Applied sciences, Vol. 9 Núm. 21 (january 2019) , p. 4611  
3.
15 p, 1.6 MB The effects of dry, humid and wear conditions on the antimicrobial efficiency of triclosan-containing surfaces / Ríos-Castillo, Abel Guillermo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study evaluated the effects of triclosan-containing polyester surfaces under various conditions at concentrations of between 400 ppm and 850 ppm. Staphylococcus aureus was chosen for the tests because it rapidly develops resistance to many antimicrobial agents. [...]
2019 - 10.3390/app9081717
Applied sciences, Vol. 9 Núm. 8 (january 2019) , p. 1717  

Contribucions a jornades i congressos 3 registres trobats  
1.
5 p, 3.5 MB Visión general de los métodos rápidos y miniaturizados, y la automatización en microbiología / Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2016
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, XV (2016)  
2.
6 p, 3.5 MB Uso de sensores de superficie y métodos rápidos para controlar la contaminación ambiental en las industrias alimentarias: hacia el control online. / Montañez Izquierdo, Vanessa Yelina ; Ríos Castillo, Abel Guillermo ; Fontecha Umaña, Fabio ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2012
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. XI (2012)  
3.
7 p, 5.2 MB Microscopía de epifluorescencia / Fuster Valls, Núria ; Marín de Mateo, Mercedes ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. II (2003)  

Documents de recerca 16 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
Desarrollo de biofilms de listeria monocytogenes y microbiota acompañante en instalaciones cárnicas: cuantificación, acción sinérgica y antagonista / Hascoët, Anne-Sophie, autor. ; Rodríguez-Jerez, José Juan, supervisor acadèmic. ; Ripollés Ávila, Carolina, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
La inocuidad alimentaria tiene por objetivo garantizar la ausencia, o por lo menos, asegurar un nivel seguro y aceptable, de peligros en los alimentos que puedan perjudicar la salud de los consumidores. [...]
Food safety can be defined as the absence, or at least as safe and acceptable levels, of hazards in food that can affect health consumers. These food safety hazards can be classified as microbiological, chemical or physical. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
253 p, 3.4 MB Supervivencia de listeria monocytogenes sobre superficies de contacto con alimentos : un abordaje multidisciplinar de un problema complejo / Ripollés Ávila, Carolina, autor. ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
La inocuidad alimentaria es una de las principales preocupaciones con relación al desarrollo industrial de los alimentos. Esto se debe principalmente a las enfermedades de transmisión alimentaria, que son uno de los problemas más relevantes en el mundo contemporáneo y una causa importante, en cuanto a la reducción de la productividad económica. [...]
Food safety is one of the biggest concerns of food industrial development. This is mainly related to foodborne diseases, which are one of the most relevant health problems in the contemporary world and an important cause of reduced economic productivity. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, junio de 2018.  
3.
204 p, 2.8 MB Estudio de la formación y eliminación del fouling, biofouling y biofilms en la industria láctea / Guerrero Navarro, Alfons Eduard, autor. ; Rodríguez-Jerez, José Juan, supervisor acadèmic (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ríos Castillo, Abel Guillermo, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
El trabajo aquí contenido está englobado dentro del Proyecto Europeo ENTHALPY (EU-FP7), un proyecto multidisciplinar y multinacional, donde se busca la mejora de la industria lechera europea, mediante la innovación en la tecnología, optimización de procesos y mejora de la gestión de las empresas. [...]
This work is a part of the European project ENTHALPY (EU-FP7), a multidisciplinary and multinational project with the objective of improving the European dairy industry, using innovative technology, process optimization and better business management. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, diciembre 2017.  
4.
60 p, 2.6 MB Evaluación de la capacidad de formación de biofilms por parte de cepas salvajes de Listeria monocytogenes resistentes a amonio cuaternario : análisis, cuantificación y detección / Berrón Jiménez, Albert ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
La listeriosis es una de las enfermedades transmitida por los alimentos que presenta una sintomatología más grave, por ello el control de Listeria monocytogenes en la industria alimentaria es, actualmente, una importante preocupación. [...]
Listeriosis is a foodborne disease that shows symptoms of high severity. Nowadays, the control of Listeria monocytogenes is a major concern in the food industry. In this study, three different strains of Listeria spp. [...]

Univers 2016  
5.
23 p, 603.6 KB Evaluación del óxido de titanio para evitar la formación de biofilms. / Ripolles-Avila, Carolina ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Inasmuch as the presence of biofilms in the Food Industry is one of the most important problems, both technological and Public Health, it is important to avoid the development of these biofilms in food contact surfaces or, if they are already established, it is important to destroy them. [...]
2013
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
6.
218 p, 928.8 KB Estudio de la eficacia bactericida y bacteriostática de productos químicos embebidos en materiales / Fontecha Umaña, Fabio ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Las superficies que entran en contacto con alimentos, tanto a nivel de industrias alimentarias como en los hogares, son una de las principales vías de contaminación, ya que son colonizadas por microorganismos patógenos capaces de formar biofilms, convirtiéndose en reservorios que pueden estar implicados en contaminaciones cruzadas. [...]
Surfaces in contact with food, both in food industries and houses, are one of the main causes of contamination. This is because they may be colonized by pathogenic microorganisms capable of forming biofilms, and may become reservoirs that can be involved in crosscontamination. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
7.
196 p, 1.3 MB Evaluación del nivel de contaminación de superficies y la eficacia de productos desinfectantes a corto y largo plazo : nuevos métodos / Ríos Castillo, Abel Guillermo ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La prevención de la contaminación bacteriana desde las superficies en los ambientes de elaboración de alimentos, industrias de este sector y ambientes domésticos, requiere de productos desinfectantes que sean efectivos frente a distintas especies microbianas, que sean seguros durante su empleo y que tengan acción bactericida residual para proteger a las superficies de la adhesión bacteriana. [...]
In prevention of the bacterial contamination from surfaces in the food processing environments, industries in this sector and domestic environments requires disinfectant products that have to be effective against different bacterial species, safe during their use and have bacterial residual action to protect surfaces of the bacterial adhesion. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
8.
163 p, 1.8 MB Métodos convencionales, rápidos y alternativos para el control microbiológico de la higiene en superficies / Montañez Izquierdo, Vanessa Yelina ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salas Vázquez, Dora Isela, dir. (ITRAM HIGIENE) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Las superficies contaminadas representan una de las principales vías de transmisión de microorganismos a lo largo de la cadena alimentaria, y se sitúan como el segundo factor más frecuente de contaminación cruzada de los alimentos. [...]
Contaminated surfaces are one of the main routes of transmission of microorganisms throughout the food chain, and are placed as the second most common factor of cross-contamination. In food industry, besides hard surfaces (glass, metal, and organic polymeric materials), staff clothing and various textile materials (synthetic and natural) used during food processing are also considered a potential source to transfer pathogens to food. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
9.
254 p, 1.9 MB Aplicació de protocols de biologia molecular per a la detecció de patògens en la indústria d'alimentació infantil / Rodríguez Maturano, Cristina ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Francino Martí, Olga, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Les crisis sanitàries relacionades amb els aliments han posat en evidència la complexitat del procés de producció i la necessitat d'abordar la seguretat alimentària amb un plantejament global que comprengui tota la cadena, des de les fases més primàries de la producció fins al consum, amb la prioritat bàsica de la protecció de la salut de la població. [...]
The sanitary attacks related with food have shown the complexity of the productivity process and the necessity to tackle the food safety like a global approach which includes everything from the primary steps of production to the consumption, taking into account that the priority is to protect the health of the population. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009  
10.
211 p, 1.9 MB Evaluación de metodologías de control higiénico de superficies alimentarias y adaptación de la PCR en tiempo real como método de control de patógenos / Salas Vázquez, Dora Isela ; Rodríguez-Jerez, José Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Los programas de control de calidad microbiológica cada vez se aplican más a lo largo de la producción de la cadena alimentaria, siendo uno de ellos el programa de higienización. El propósito de los procedimientos de limpieza y desinfección es la destrucción de los microorganismos alterantes y de los patógenos de las superficies y del medio ambiente, para reducir el riesgo de la contaminación del alimento y evitando así la infección para los consumidores. [...]
Microbiological quality control programs are becoming more common throughout all the stages of food production; sanitation is included among these programs. The purpose of cleaning and disinfection procedures is the destruction of spoilage microbes and pathogens from surfaces and the environment, in order to minimize the risk of contamination of food and thus avoiding infection for consumers. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009  

Documents de recerca : 16 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Materials acadèmics 87 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5 p, 104.6 KB Menjar Preparat i Restauració Col·lectiva [103963] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Ripolles Avila, Carolina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals en el disseny higiènic de les instal·lacions. 3. Identificar els diferents sistemes d'avaluació de la seguretat alimentària aplicades a les instal·lacions. [...]
1. Describir los conceptos fundamentales, los fundamentos históricos y las bases bibliográficas. 2. Demostrar que conoce las bases fundamentales en el diseño higiénico de las instalaciones. 3. [...]

2019-20
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
2.
6 p, 111.0 KB Nutrició Humana [103268] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Porta Oliva, Mireia ; Ripolles Avila, Carolina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. - Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques de nutrició humana. 2. - Demostrar que coneix les bases fisiològiques i bioquímiques del metabolisme de les diferents substàncies nutritives i les necessitats i recomanacions nutricionals. [...]
1. - Describir los conceptos fundamentales, los fundamentos históricos y las bases bibliográficas de nutrición humana. 2. - Demostrar que conoce las bases fisiológicas y bioquímicas del metabolismo de las diferentes sustancias nutritivas y las necesidades y recomendaciones nutricionales. [...]

2019-20
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
3.
5 p, 107.0 KB Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental [103244] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Barrena Gomez, Raquel ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals d'ecologia industrial i la gestió de residus. 3. Identificar els diferents sistemes de tractament d'aigües residual i la seva caracterització. [...]
1. Describir los conceptos fundamentales, los fundamentos históricos y las bases bibliográficas. 2. Demostrar que conoce las bases fundamentales de ecología industrial y la gestión de residuos. [...]

2019-20
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
4.
5 p, 105.1 KB Productes Alimentosos [103239] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Porta Oliva, Mireia ; Ripolles Avila, Carolina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Productes Alimentosos" és una assignatura de formació inicial que pretén introduir l'alumne al món dels aliments, presentant d'una forma general tots els aspectes relatius a la seva importància en relació al seu consum a la nostra societat, la seva composició fonamental, propietats nutritives i funcionals i aspectes comercials i reguladors, així com les seves aptituds tecnològiques. [...]
La asignatura "Productos Alimenticios" es una asignatura de formación inicial que pretende introducir al alumno en el mundo de los alimentos, presentando de una forma general todos los aspectos relativos a su importancia en relación a su consumo en nuestra sociedad, su composición fundamental, propiedades nutritivas y funcionales y aspectos comerciales y reguladores, así como sus aptitudes tecnológicas. [...]

2019-20
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
5.
5 p, 107.7 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Ferragut Pérez, Victoria ; Hernández Herrero, María Manuela ; Pla Soler, Reyes ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Roig Sagués, Artur Xavier ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
En este módulo los estudiantes aprenderán las distintas etapas clave en el proceso de innovación y diseño de un nuevo producto de origen animal. También conocerán las tecnologías de procesado más innovadoras, su validación y estudiarán cuales son los parámetros de proceso que tienen mayor impacto en las características del producto final. [...]

2019-20
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
6.
7 p, 115.6 KB Higiene i Inspecció dels Aliments [102632] / Roig Sagués, Artur Xavier ; de Benito Langa, Javier ; Hernández Herrero, María Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Ripolles Avila, Carolina ; Grau García, Simó ; Vila Brugalla, Montserrat ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de: Valorar la innocuïtat i comestibilitat dels aliments elaborats als establiments alimentaris i emetre dictàmens sobre la seva aptitud per al consum Auditar els requisits higiènics que han de complir les diferents establiments alimentaris Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària 1 Implementar el sistema d'autocontrol d'una industria alimentària Dissenyar i aplicar els sistemes APPCC als processos d'elaboració dels diferents productes alimentosos i auditar el seu correcte funcionament Dictaminar sobre la idoneïtat pel sacrifici dels animals d'abastament Dictaminar sobre la idoneïtat pel consum dels productes obtinguts dels animals sacrificats als Escorxadors.
Al finalizar la asignatura el alumno deberá saber: Valorar la inocuidad y comestibilidad de los alimentos elaborados en los establecimientos alimentarios y emitir dictámenes sobre su aptitud para el consumo Auditar los requisitos higiénicos que deben cumplir las diferentes establecimientos alimentarios Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria 1 Implementar el sistema de autocontrol de una industria alimentaria Diseñar y aplicar los sistemas APPCC a los procesos de elaboración de los diferentes productos alimenticios y auditar su correcto funcionamiento Dictaminar sobre la idoneidad para el sacrificio de los animales de abasto Dictaminar sobre la idoneidad para el consumo de los productos obtenidos de los animales sacrificados en los mataderos.

2019-20
Grau en Veterinària [955]
3 documents
7.
6 p, 111.0 KB Seguretat Alimentària i Zoonosi [102631] / Darwich Soliva, Laila ; Casal Fàbrega, Jordi ; Castellà Espuny, Joaquín ; Hernández Herrero, María Manuela ; López Sabater, Emilio-Ignacio ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Ortuño Romero, Ana Maria ; Garrido Castañe, Ignasi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1 L'objectiu d'aquesta assignatura és proporcionar una introducció a les tasques dels veterinaris que treballen en qüestions de salut pública, com ara el control de malalties transmissibles dels animals als humans (zoonosis) i la implementació de mesures per garantir la seguretat dels aliments, tant des del punt de vista de l'administració com de les empreses alimentàries. [...]
El objetivo de esta asignatura es proporcionar una introducción a las tareas de los veterinarios que trabajan en cuestiones de 1 y la implementación de medidas para garantizar la seguridad de los alimentos, tanto desde el punto de vista de la administrac Al alcanzar las competencias de esta asignatura, los estudiantes podrán: o Recopilar e interpretar información relativa a los agentes patógenos zoonóticos y / o o Aplicar los principios del Análisis del Riesgo Alimentario evaluación, gestión y comu o Aplicar sus conocimientos para investigar los brotes de toxiinfecciones alimentarias Esta asignatura también proporciona a los estudiantes una base en la implementación de sistemas de gestión de la segurida Todos estos aspectos se completarán al cursar la asignatura de Higiene e Inspección de los Alimentos, del octavo semestre d.

2019-20
Grau en Veterinària [955]
3 documents
8.
5 p, 77.8 KB Menjar Preparat i Restauració Col·lectiva [103963] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Ripolles Avila, Carolina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals en el disseny higiènic de les instal·lacions. 3. Identificar els diferents sistemes d'avaluació de la seguretat alimentària aplicades a les instal·lacions. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
5 p, 81.4 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Ferragut Pérez, Victoria ; Hernández Herrero, María Manuela ; Pla Soler, Reyes ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Roig Sagués, Artur Xavier ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
In this module students will learn the different key stages in the innovation process and design of a new product of animal origin. They will also know the most innovative processing technologies; its validation and they will study the parameters of the process that have the greatest impact on the characteristics of the final product. [...]
En este módulo los estudiantes aprenderán las distintas etapas clave en el proceso de innovación y diseño de un nuevo producto de origen animal. También conocerán las tecnologías de procesado más innovadoras, su validación y estudiarán cuales son los parámetros de proceso que tienen mayor impacto en las características del producto final. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
10.
5 p, 80.8 KB Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental [103244] / Rodríguez Jerez, José Juan ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Font Segura, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1. Descriure els conceptes fonamentals, els fonaments històrics i les bases bibliogràfiques. 2. Demostrar que coneix les bases fonamentals d'ecologia industrial i la gestió de residus. 3. Identificar els diferents sistemes de tractament d'aigües residual i la seva caracterització. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  

Materials acadèmics : 87 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.