Resultats globals: 293 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 87 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 2 registres trobats
Documents de recerca, 58 registres trobats
Materials acadèmics, 146 registres trobats
Fons personals i institucionals, 21 registres trobats
Articles 87 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
12 p, 1.7 MB The development of a core outcomes set for self-management interventions for patients living with obesity / Valli, Claudia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Suñol Sala, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Orrego, Carola (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Niño de Guzmán, Ena Pery (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Strammiello, Valentina (European Patients' Forum (EPF)) ; Adrion, Nina (OptiMedis AG) ; Immonen, Kaisa (European Patients' Forum (EPF)) ; Ninov, Lyudmil (European Patients' Forum (EPF)) ; Van der Gaag, Marieke (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Ballester, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Alonso-Coello, Pablo (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Self-management interventions (SMIs) can improve the life of patients living with obesity. However, there is variability in the outcomes used to assess the effectiveness of SMIs and these are often not relevant for patients. [...]
2021 - 10.1111/cob.12489
Clinical Obesity, Vol. 12 (october 2021)  
2.
22 p, 736.5 KB Self-management interventions for adults living with obesity to improve patient-relevant outcomes : An evidence map / Suñol Sala, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; González González, Ana Isabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Valli, Claudia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Ballester, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Seils, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Heijmans, Monique (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Poortvliet, Rune (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Van der Gaag, Marieke (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Rocha, Claudio (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; León-García, Montserrat (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Salas-Gama, Karla (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; de Guzmán, Ena Niño (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Kaloteraki, Chrysoula (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Santero, Marilina (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Spoiala, Cristina (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Gurung, Pema (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Moaddine, Saida (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Wilemen, Fabienne (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Cools, Iza (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Bleeker, Julia (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Kancheva, Angelina (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Ertl, Julia (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Laure, Tajda (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Kancheva, Ivana (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Veroniki, Areti Angeliki (University of Toronto) ; Zevgiti, Stella (University of Ioannina) ; Beltran, Jessica (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Canelo Aybar, Carlos Gilberto (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Zafra-Tanaka, Jessica Hanae (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Seitidis, Georgios (University of Ioannina) ; Mavridis, Dimitris (University of Ioannina) ; Groene, Oliver (OptiMedis) ; Alonso-Coello, Pablo (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Orrego, Carola (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian)
To conduct an evidence map on self-management interventions and patient-relevant outcomes for adults living with overweight/obesity. Following Arksey and O'Malley methodology, we searched in five electronical databases including randomized controlled trials (RCTs) on SMIs for overweight/obesity. [...]
2023 - 10.1016/j.pec.2023.107647
Patient Education and Counseling, Vol. 110 (may 2023)  
3.
11 p, 484.4 KB Influence of free fatty acid content and degree of fat saturation on production performance, nutrient digestibility, and intestinal morphology of laying hens / Palomar, María (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Piquer, Olga (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; García-Bautista, José A. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Soler, María D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal)
This study was conducted to evaluate the effects of dietary free fatty acid (FFA) content and degree of fat saturation on production performance, lipid and calcium digestibility, and intestinal function of laying hens. [...]
2023 - 10.1016/j.aninu.2023.03.002
Animal Nutrition, Vol. 13 (march 2023) , p. 313-323  
4.
19 p, 580.0 KB Effect of Feeding Acid Oils on European Seabass Fillet Lipid Composition, Oxidative Stability, Color, and Sensory Acceptance / Albendea, Paula (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Rafecas, Magdalena (Universitat de Barcelona. Nutrition, Food Science and Gastronomy Department-XIA) ; Vichi, Stefania (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària)
Acid oils (AO) are fat by-products of edible oil refining with a high energetic value, being an interesting option for a more sustainable aquaculture nutrition. This study was conducted to evaluate the effects of the partial replacement of fish oil (FO) in diets by two AO instead of crude vegetable oils on the lipid composition, lipid oxidation and quality of fresh European seabass fillets, and after their commercial refrigerated storage for 6 days. [...]
2023 - 10.1155/2023/6415693
Aquaculture Nutrition, Vol. 2023 (january 2023)  
5.
11 p, 1.4 MB Behavior of hospitalized severe influenza cases according to the outcome variable in Catalonia, Spain, during the 2017-2018 season / Soldevila, Núria (Universitat de Barcelona. Departament de Medicina) ; Acosta, Lesly (Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech) ; Martínez, Ana (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Godoy, Pere (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Torner, Núria (Centro de Investigación Biomédica en Red de Epidemiología y Salud Pública) ; Rius i Gibert, Maria Cristina (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Jané, Mireia (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Domínguez, Ángela (Universitat de Barcelona. Departament de Medicina) ; Alsedà, Miquel (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Álvarez, Josep (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Nehemí Arias, César (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Balaña, Pilar Jorgina (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Barrabeig, Irene (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Camps, Neus (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Carol, Mónica (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Ferràs, Joaquim (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Ferrús, Glòria (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Follia, Nuria (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Bach, Phuoc (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Minguell, Sofia (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Parrón, Ignacio (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Plasència, Elsa (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Sala-Farré, M.R. (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Torra Balcells, Roser (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Torres, J. (Agència de Salut Pública de Catalunya) ; Marcos, María Ángeles (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Mosquera, M.M. (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vilella, Anna (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Antón, Andrés (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Pumarola Suñé, Tomàs (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; Campins Martí, Magda (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ; García, D. (Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta) ; Oller Perez-Hita, A. (Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta) ; Espejo, E. (Hospital Universitari MútuaTerrassa (Terrassa, Catalunya)) ; Freixas, N. (Hospital Universitari MútuaTerrassa (Terrassa, Catalunya)) ; Riera Garcia, M. (Hospital Universitari MútuaTerrassa (Terrassa, Catalunya)) ; Maraver, E. (Hospital Altahia de Manresa) ; Mas, D. (Hospital Altahia de Manresa) ; Pérez, R. (Hospital Altahia de Manresa) ; Rebull, J. (Hospital de Tortosa Verge de la Cinta) ; Pou, J. (Hospital Sant Joan de Déu (Manresa)) ; García-Pardo, G. (Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona) ; Olona, M. (Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona) ; Barcenilla, F. (Hospital Arnau de Vilanova (València)) ; Castellana, D. (Hospital Arnau de Vilanova (València)) ; Navarro Rubio, Gemma (Parc Taulí Hospital Universitari) ; Force, L. (Hospital de Mataró. Consorci Sanitari del Maresme) ; Mòdol-Deltell, J.M. (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol) ; Alvarez, A. (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Torrel, J.M. (Hospital Universitari de Bellvitge)
Influenza is an important cause of severe illness and death among patients with underlying medical conditions and in the elderly. The aim of this study was to investigate factors associated with ICU admission and death in patients hospitalized with severe laboratory-confirmed influenza during the 2017-2018 season in Catalonia. [...]
2021 - 10.1038/s41598-021-92895-5
Scientific reports, Vol. 11 Núm. 1 (december 2021) , p. 13587  
6.
15 p, 3.9 MB GSDMD-dependent pyroptotic induction by a multivalent CXCR4-targeted nanotoxin blocks colorectal cancer metastases / Sala, Rita (Institut Germans Trias i Pujol. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) ; Rioja-Blanco, Elisa (Institut Germans Trias i Pujol. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) ; Serna, Naroa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Sánchez-García, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Álamo, Patricia (Institut Germans Trias i Pujol. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) ; Alba-Castellón, Lorena (Institut Germans Trias i Pujol. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) ; Casanova Rigat, Isolda (Institut Germans Trias i Pujol. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) ; López Pousa, Antonio (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Unzueta Elorza, Ugutz (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Céspedes, María Virtudes (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Vázquez Gómez, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Villaverde Corrales, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Mangues, Ramon 1957- (Institut Germans Trias i Pujol. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras)
Colorectal cancer (CRC) remains the third cause of cancer-related mortality in Western countries, metastases are the main cause of death. CRC treatment remains limited by systemic toxicity and chemotherapy resistance. [...]
2022 - 10.1080/10717544.2022.2069302
Drug Delivery, Vol. 29 Núm. 1 (2022) , p. 1384-1397  
7.
7 p, 325.0 KB The impact of the COVID-19 pandemic on Sexually Transmitted Infections surveillance data : incidence drop or artefact? / Sentís, Alexis ; Prats-Uribe, Albert (University of Oxford. Centre for Statistics in Medicine) ; López-Corbeto, Evelin (Centro de Investigación Biomédica en Red de Epidemiología y Salud Pública) ; Montoro-Fernandez, Marcos (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Nomah, Daniel Kwakye (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva) ; García de Olalla, Patricia (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Mercuriali, Lilas (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Borrell, Núria ; Guadalupe-Fernández, Víctor ; Reyes-Urueña, Juliana (Centro de Investigación Biomédica en Red de Epidemiología y Salud Pública) ; Gonzalez, Victoria (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Lugo, Rossie (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Bonamusa, M.P. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Reyes, J. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Casabona-Barbarà, Jordi (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Clos, R. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Rodriguez, R. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Masdeu, M. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Ros, M. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Simon, P. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Avellaneda, I. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Artigas Raventós, Antoni (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Rius, Cristina (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Company, M. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Danés, M. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Camps, N. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Vileu, R.M. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Ferrús, G. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Borrell, N. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Minguell, S. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Ferràs, J. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Parrón, I. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Mòdol, I. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Martinez, Ana (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Godoy, Pere (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Tarrès, M.A. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Pérez, J. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Boldú, M. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Barrabeig, Irene (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Donate, E. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Clotet, L. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Sala Farré, María Rosa (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Carol, Mónica (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Guadalupe-Fernández, Víctor (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Mendioroz, Jacobo (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Ciruela, Pilar (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Carmona, Gloria (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Mansilla, Rosa (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) ; Martínez, J. L. (Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT )) ; Hernández, S. (Institut Germans Trias i Pujol. Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya)
Background: Before the COVID-19 pandemic, Sexually transmitted infections (STIs) were increasing in Europe, and Spain and Catalonia were not an exception. Catalonia has been one of the regions with the highest number of COVID-19 confirmed cases in Spain. [...]
2021 - 10.1186/s12889-021-11630-x
BMC public health, Vol. 21 Núm. 1 (december 2021) , p. 1637  
8.
8 p, 189.8 KB DUQuE quality management measures : Associations between quality management at hospital and pathway levels / Wagner, Cordula. (Department of Public and Occupational Health. EMGO+ Institute for Health and Care Research. VU University Medical Center) ; Groene, Oliver. (Department of Health Services Research and Policy. London School of Hygiene and Tropical Medicine) ; Thompson, Caroline A. (Palo Alto Medical Foundation Research Institute) ; Dersarkissian, Maral (University of California. Los Angeles-UCLA) ; Klazinga, Niek. (Department of Public Health. Academic Medical Center. University of Amsterdam) ; Arah, Onyebuchi A.. (UCLA Center for Health Policy Research) ; Suñol Sala, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Klazinga, Niek. (Department of Public Health, Academic Medical Center, University of Amsterdam) ; Kringos, Dionne. (Department of Public Health, Academic Medical Center, University of Amsterdam) ; Lombarts, Kiki. (Academic Medical Centre-AMC, THE NETHERLANDS)) ; Plochg, T. (Academic Medical Centre-AMC) ; Lopez, M. A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Secanell, M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Vallejo, P. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Bartels, Paul (Central Denmark Region. Center for Healthcare Improvements. Aalborg University) ; Kristensen, S. (Central Denmark Region. Center for Healthcare Improvements. Aalborg University) ; Michel, P. (Comité de la Coordination de l'Evaluation Clinique et de la Qualité en Aquitaine) ; Saillour-Glenisson, F. (Comité de la Coordination de l'Evaluation Clinique et de la Qualité en Aquitaine) ; Vlcek, F. (Czech Accreditation Committee) ; Car, M. (Dr Foster Intelligence-DFI) ; Jones, S. (Dr Foster Intelligence-DFI) ; Klaus, E. (Dr Foster Intelligence-DFI) ; Garel, Pascal. (European Hospital and Healthcare Federation-HOPE) ; Hanslik, K. (European Hospital and Healthcare Federation-HOPE) ; Saluvan, M. (Hacettepe University) ; Bruneau, Charles (Haute Autorité de la Santé-HAS) ; Depaigne-Loth, A. (Haute Autorité de la Santé-HAS) ; Shaw, C. ; Hammer, A. (Institute for Medical Sociology. Health Services Research and Rehabilitation Science. University of Cologne. IMVR) ; Ommen, O. (Institute for Medical Sociology. Health Services Research and Rehabilitation Science. University of Cologne. IMVR) ; Pfaff, H. (Institute for Medical Sociology. Health Services Research and Rehabilitation Science. University of Cologne. IMVR) ; Botje, Daan (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Kutaj-Wąsikowska, Halina (Polish Society for Quality Promotion in Health Care-TPJ) ; Kutryba, B. (Polish Society for Quality Promotion in Health Care-TPJ) ; Escoval, A. (Portuguese Association for Hospital Development-APDH) ; Franca, M. (Portuguese Society for Quality in Health Care-SPQS) ; Almeman, F. (Turkish Society for Quality Management in Healthcare-SKID) ; Kus, H. (Turkish Society for Quality Management in Healthcare-SKID) ; Ozturk, K. (Turkish Society for Quality Management in Healthcare-SKID) ; Mannion, R. (University of Birmingham) ; Chow, Angela. (University of California.) ; Dersarkissian, Maral (University of California.) ; Thompson, C. (University of California.) ; Wang, A. (University of California.) ; Thompson, A. (University of Edinburgh)
Objective. The assessment of integral quality management (QM) in a hospital requires measurement and monitoring from different perspectives and at various levels of care delivery. Within the DUQuE project (Deepening our Understanding of Quality improvement in Europe), seven measures for QM were developed. [...]
2014 - 10.1093/intqhc/mzu020
International journal for quality in health care, Vol. 26, Num. suplement 1(2014) , p. 66-73  
9.
3 p, 116.1 KB The investigators reflect : What we have learned from the deepening our understanding of quality improvement in Europe (DUQuE) study / Groene, Oliver (London School of Hygiene and Tropical Medicine. Department of Health Services Research and Policy) ; Suñol Sala, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Klazinga, N. (Academic Medical Centre-AMC. University of Amsterdam) ; Kringos, D.S. (Academic Medical Centre-AMC. University of Amsterdam) ; Lombarts, M.J.M.H. (Academic Medical Centre-AMC. University of Amsterdam) ; Plochg, T. (Academic Medical Centre-AMC. University of Amsterdam) ; Lopez, M. A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Secanell, M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Vallejo, P. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Bartels, Paul (Central Denmark Region. The Department of Clinical Medicine. Aalborg University) ; Kristensen, S. (Central Denmark Region. Center for Healthcare Improvements. Aalborg University) ; Michel, P. (Comité de la Coordination de l'Evaluation Clinique et de la Qualité en Aquitaine) ; Saillour-Glenisson, F. (Comité de la Coordination de l'Evaluation Clinique et de la Qualité en Aquitaine) ; Vlcek, F. (Czech Accreditation Committee) ; Car, M. (Dr Foster Intelligence-DFI) ; Jones, S. (Dr Foster Intelligence-DFI) ; Klaus, E. (Dr Foster Intelligence-DFI) ; Bottaro, S. (European Hospital and Healthcare Federation-HOPE) ; Garel, Pascal (European Hospital and Healthcare Federation-HOPE) ; Saluvan, M. (Hacettepe University) ; Bruneau, Charles (Haute Autorité de la Santé-HAS) ; Depaigne-Loth, A. (Haute Autorité de la Santé-HAS) ; Shaw, C. (University of New SouthWales) ; Hammer, A. (Institute for Medical Sociology. Health Services Research and Rehabilitation Science. University of Cologne-IMVR) ; Ommen, O. (Institute for Medical Sociology. Health Services Research and Rehabilitation Science. University of Cologne-IMVR) ; Pfaff, H. (Institute for Medical Sociology. Health Services Research and Rehabilitation Science. University of Cologne-IMVR) ; Botje, Daan (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Wagner, Cordula (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Kutaj-Wasikowska, H. (Polish Society for Quality Promotion in Health Care-TPJ) ; Kutryba, B. (Polish Society for Quality Promotion in Health Care-TPJ) ; Escoval, A. (Portuguese Association for Hospital Development-APDH) ; Lívio, A. (Portuguese Association for Hospital Development-APDH) ; Eiras, M. (Portuguese Society for Quality in Health Care-SPQS) ; Franca, M. (Portuguese Society for Quality in Health Care-SPQS) ; Leite, I. (Portuguese Society for Quality in Health Care-SPQS) ; Almeman, F. (Turkish Society for Quality Improvement in Healthcare-SKID) ; Kus, H. (Turkish Society for Quality Improvement in Healthcare-SKID) ; Ozturk, K. (Turkish Society for Quality Improvement in Healthcare-SKID) ; Mannion, R. (University of Birmingham) ; Arah, O.A. (University of California. Los Angeles-UCLA) ; Dersarkissian, Maral (University of California. Los Angeles-UCLA) ; Thompson, C.A. (University of California. Los Angeles-UCLA) ; Wang, A. (University of California. Los Angeles-UCLA) ; Thompson, A. (University of Edinburgh)
2014 - 10.1093/intqhc/mzu024
International journal for quality in health care, Vol. 26 (2014) , p. 2-4  
10.
24 p, 1.4 MB Using a Taxonomy to Systematically Identify and Describe Self-Management Interventions Components in Randomized Trials for COPD / Heijmans, Monique (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Poortvliet, Rune (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Van der Gaag, Marieke (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; González González, Ana Isabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Beltran Puerta, Jessica (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Canelo Aybar, Carlos Gilberto (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Valli, Claudia (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Ballester, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; León-García, Montserrat (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Salas-Gama, Karla (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Kaloteraki, Chrysoula (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Santero, Marilina (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Niño de Guzmán, Ena Pery (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Spoiala, Cristina (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Gurung, Pema (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Moaddine, Saida (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Willemen, Fabienne (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Cools, Iza (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Bleeker, Julia (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Kancheva, Angelina (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Ertl, Julia (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Laure, Tajda (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Kancheva, Ivana (Netherlands Institute for Health Services Research (NIVEL)) ; Pacheco-Barrios, Kevin (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina) ; Zafra-Tanaka, Jessica (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina) ; Mavridis, Dimitris (University of Ioannina. Department of Primary Education) ; Angeliki Veroniki, Areti (University of Toronto, Torontoa) ; Zevgiti, Stella (University of Ioannina. Department of Primary Education) ; Seitidis, Georgios (University of Ioannina. Department of Primary Education) ; Alonso-Coello, Pablo (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona, Catalunya)) ; Groene, Oliver (OptiMedis (Hamburg, Alemanya)) ; Suñol Sala, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian) ; Orrego, Carola (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut Universitari Avedis Donabedian)
Self-management interventions (SMIs) may improve outcomes in Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). However, accurate comparisons of their relative effectiveness are challenging, partly due to a lack of clarity and detail regarding the intervention content being evaluated. [...]
2022 - 10.3390/ijerph191912685
International journal of environmental research and public health, Vol. 19 (october 2022)  

Articles : 87 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 2 registres trobats  
1.
1 p, 3.6 MB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance, meat quality and muscle fiber development / Cerisuelo, Alba ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume ; Carrión, D. ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Increasing feed allowance during gestation has been related with changes in muscle fiber development and pig performance post-natally, affecting meat quality traits at slaughter.
2005
, 2005  
2.
1 p, 2.3 MB Dynamics of microbial cecal lumen ecosystem of broiler chickens with age measured by Terminal Restriction Fragment Length Polymorphism (t-RFLP) / Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Takahashi, S. E. ; Choque López, José Alfredo ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Nowadays, it is known that intestinal microflora of broiler chickens plays an important role for growth performance and health. However, there is still a limited knowledge about the process of colonization of the chick gut.
2008
INRA-RRI Symposium Gut Microbiome. Clermond-Ferrand, : 2008  

Documents de recerca 58 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5.0 MB Identificación de Eventos Adversos en Hospitales de Venezuela / Chirinos Muñoz, Mónica Susana ; Orrego Villagran, Carolina Viviana, dir. ; Suñol Sala, Rosa, dir. ; Puig Reixach, Maria Teresa, dir.
Objectius: L'objectiu general d'aquesta tesi és: avaluar la seguretat del pacient en hospitals de la regió Zulia des d'un enfocament integrador i simultani entre la prevalença d'esdeveniments adversos, la percepció pel pacient sobre la seva seguretat i la cultura de seguretat del pacient. [...]
Objetivo: El objetivo general es evaluar la seguridad del paciente en hospitales de la región Zulia desde un enfoque integrador y simultáneo entre la prevalencia de eventos adversos, percepción por el paciente sobre su seguridad y cultura de seguridad del paciente. [...]
Objectives: The overall objective of this doctoral paper in Biomedical Investigation and Public Health is to assess the level of patient safety at hospitals in the region of Zulia, from the three aforementioned perspectives. [...]

2022  
2.
Strategies for the inclusion of olive pomace oil and acid oil in monogastric animal diets / Verge Mèrida, Gerard ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Sala, Roser, dir.
La tesi inclou un introducció general on s'hi inclou la revisió bibliografia amb la informació més rellevant i actual en relació al tema objecte d'estudi, permetent comprendre el plantejament de la hipòtesi i dels objectius perseguits, així com el disseny experimental. [...]
La tesis incluye una introducción general en la que se incluye la revisión bibliografía con la información más relevante y actual en relación al tema objeto de estudio, permitiendo comprender el planteamiento de la hipótesis y de los objetivos perseguidos, así como el diseño experimental. [...]
The thesis includes a general introduction in which the literature review is included with the most relevant and current information in relation to the subject under study, allowing to understand the approach of the hypothesis and the objectives pursued, as well as the experimental design. [...]

2022  
3.
15 p, 781.1 KB Entorn de laboratori: Creació d'un entorn simulat utilitzant el concepte de Digital Twin / Lakhmanets, Maksym ; Grau Sala, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
El projecte es centra en la creació d'un entorn digital simulant un PLC (Controlador lògic programable) per realitzar proves enfocades en els aplicatius utilitzats pels operaris i altres treballadors en les línies de producció. [...]
The project focuses on creating a digital environment simulating a PLC (Programmable Logic Controller) to conduct tests focused on the applications used by operators and other workers on production lines. [...]
El proyecto se centra en la creación de un entorno digital simulando un PLC (Controlador lógico programable) para realizar pruebas enfocadas en los aplicativos utilizados por los operarios y otros trabajadores en las líneas de producción. [...]

2023
Enginyeria Informàtica [958]  
4.
14 p, 1.3 MB Academic Video Conference for students / Esteo Belmar, David ; Grau Sala, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Durante la nueva situación provocada por el COVID-19 escuelas, institutos y universidades se han visto obligadas a modificar de manera excepcional su sistema docente a un modelo telemático, impartiendo las clases a través de herramientas virtuales que, sin previa preparación, provocaban una desconexión entre alumnos y profesores disminuyendo su rendimiento y perdiendo la interacción a la que estábamos acostumbrados en una docencia presencial. [...]
During the new situation caused by COVID-19, schools, institutes and universities have been forced to exceptionally modify their teaching system to a telematic model, teaching classes through virtual tools that, without previous preparation, caused a disconnection between students and teachers decreasing their performance and losing the interaction to which we were accustomed in face-to-face teaching. [...]
Durant la nova situació provocada per la COVID-19 escoles, instituts i universitats s'han vist obligades a modificar de manera excepcional el seu sistema docent a un model telemàtic, impartint les classes a través d'eines virtuals que, sense preparació prèvia, provocaven una desconnexió entre alumnes i professors disminuint el rendiment i perdent la interacció a la què estàvem acostumats en una docència presencial. [...]

2022
Enginyeria Informàtica [958]  
5.
16 p, 3.1 MB Academic Video Conference for students / Genescà Bordón, Marc ; Grau Sala, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Arran de la pandèmia viscuda els dos últims anys i els confinaments domiciliaris que se'n van derivar, les universitats van haver d'adaptar la seva docència presencial per una alternativa telemàtica. [...]
Following the pandemic of the last two years and the resulting home confinements, universities have had to adapt their face-to-face teaching to an online alternative. This meant switching from a very well-structured education system to a little-known alternative system, such as online classes. [...]
A raíz de la pandemia vivida en los dos últimos años y los confinamientos domiciliarios que se derivaron, las universidades tuvieron que adaptar su docencia presencial por una alternativa telemática. [...]

2022
Enginyeria Informàtica [958]  
6.
15 p, 1.4 MB Controlar nivells d'ansietat i depressió mitjançant una aplicació web per evitar l'abandonament universitari / Villagrasa Ramírez, Daniel ; Grau Sala, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Aquest projecte vol ajudar a detectar valors d'ansietat i depressió dels alumnes, així com ajudar a relacionar la quantitat d'abandonaments amb aquests estats. Una vegada detectats els valors, la intenció es donar feedback per ajudar a l'alumne a millorar el seu estat si ho necessita i evitar que abandoni els estudis. [...]
This project aims to help detect values of anxiety and depression in students, as well as to help relate the number of dropouts to these conditions. Once the values have been detected, the intention is to give feedback to help students to improve their condition if necessary and prevent them from dropping out of school. [...]
Este proyecto quiere ayudar a detectar valores de ansiedad y depresión de los alumnos, así como ayudar a relacionar la cantidad de abandonos con dichos estados. Una vez se detecten los valores, la intención es dar feedback para ayudar al alumno a mejorar su estado si lo necesita y evitar que llegue a abandonar los estudios. [...]

2022
Enginyeria Informàtica [958]  
7.
12 p, 829.1 KB La revolución del rendimiento en las páginas web / Sylla Diaby, Kamo ; Grau Sala, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Las aplicaciones web cada vez son más populares entre los internautas debido a su compatibilidad con cualquier sistema operativo y que solo se requiere de un navegador para acceder al servicio. Uno de los aspectos que ha fomentado este crecimiento es ofrecer una mayor usabilidad y mejor experiencia al usuario a través del diseño responsive. [...]
Web applications are increasingly popular among Internet users due to their compatibility with any operating system and that only one browser is required to access the service. One of the aspects that has fostered this growth is to offer greater usability and better user experience through responsive design. [...]
Les aplicacions web cada vegada són més populars entre els internautes a causa de la seva compatibilitat amb qualsevol sistema operatiu i que només es requereix d'un navegador per a accedir al servei. [...]

2022
Enginyeria Informàtica [958]  
8.
27 p, 605.2 KB Incorporación de aceites ácidos en la alimentación de la lubina (Dicentrarchus labrax) : efecto sobre el crecimiento y la composición en ácidos grasos de los tejidos / Serrano Rey, Tania ; Sala Pallarès, Roser, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
The present study aimed at evaluating the effect of dietary acid oils on growth performance and fatty acid composition in European Seabass. A 90-day feeding trial where triplicate groups of European seabass fed eight experimental diets formulated to contain 25% of fish oil (FO) and 75% of a VO (soybean oil, olive pomace oil, soybean acid oil and olive pomace acid oil alone or in blends) and one control with 100% fish oil. [...]
2020
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
9.
31 p, 477.5 KB Incorporación de aceites ácidos en la alimentación de la lubina (Dicentrarchus labrax). Efecto sobre la calidad del filete / Ferrer Mezquita, Carlos ; Sala Pallarés, Roser, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Los aceites ácidos vegetales se caracterizan por ser ricos en ácidos grasos libres (AGL) y mantener una composición similar a sus respectivos aceites vegetales crudos. Su uso como una fuente de grasa prometedora con fines alimentarios ha sido señalada debido a que tienen un precio competitivo y participan en la sostenibilidad del medio ambiente. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
10.
169 p, 19.8 MB Use of soybean acid oil and palm fatty acid distillate in broiler chicken diets / Jiménez Moya, Beatriz ; Sala Pallarés, Roser, dir. ; Barroeta, Ana Cristina, dir.
La incorporació de matèries grasses als pinsos de pollastres de carn té com a objectiu principal augmentar la seva concentració energètica. L'oli àcid de soia (SA) i els destil·lats d'àcids grassos de palma (PFAD) són subproductes derivats de la refinació de l'oli de soia (S) i de l'oli de palma (P), respectivament. [...]
La incorporación de materias grasas en los piensos para pollos de carne tiene como principal objetivo incrementar su concentración energética. El aceite ácido de soja (SA) y los destilados de ácidos grasos de palma (PFAD) son subproductos derivados de la refinación del aceite de soja (S) y del aceite de palma (P), respectivamente. [...]
The supplementation of fats and oils in broiler chicken feeds is a common practice to increase the energy content of diets and provide essential fatty acids. Soybean acid oil (SA) and palm fatty acid distillate (PFAD) are by-products derived from the soybean oil (S) and palm oil (P) refining industry, respectively. [...]

2021  

Documents de recerca : 58 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Materials acadèmics 146 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
8 p, 120.6 KB Producció de Primeres Matèries [103255] / Plaixats Boixadera, Josepa ; Albanell Trullas, Elena ; Sala Pallarés, Roser ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica, que desenvolupa les bases científiques i tècniques que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal i animal per a la seva comercialització d'acord amb els requeriments actuals dels consumidors i de la indústria agroalimentària. [...]
This is a first-year basic education course that develops the scientific and technical bases that man uses to improve the performance and quality of food from plant and animal origin for their commercialization in agreement with the current requirements of consumers and the agri-food industry. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso, de formación básica, que desarrolla las bases científicas y técnicas que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal y animal para su comercialización de acuerdo con los requerimientos actuales de los consumidores y de la industria agroalimentaria. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
2.
13 p, 131.5 KB Nutrició Animal [102626] / Perez Hernandez, Jose Francisco ; Sala Pallarés, Roser ; Martin Orue, Susana Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de segon curs, de tipus obligatori, on el principal objectiu és introduir l'alumne en els principis de la nutrició i alimentació animal a través d'una visió global i integradora de la bioquímica i la fisiologia de les principals espècies domèstiques. [...]
It is a compulsory subject in the second-year course of the Veterinary degree. The main objective is to introduce the student to the principles of nutrition and animal nutrition through a global and inclusive vision of biochemistry and physiology of the main domestic species. [...]
Se trata de una asignatura de segundo curso, de tipo obligatorio, donde el principal objetivo es introducir al alumno en los principios de la nutrición y la alimentación animal a través de una visión global e integradora de la bioquímica y la fisiología de las principales especies domésticas. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
3.
9 p, 120.6 KB Aqüicultura i Ictiopatologia [102618] / Sala Pallarés, Roser ; Padros Bover, Francesc ; Dallarés, Sara ; Constenla Matalobos, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de tercer curs, de tipus obligatori, on el principal objectiu és introduir a l'alumnat en les bases de la producció i sanitat, especialment d'aquelles espècies aqüícoles destinades al consum humà o d'interès. [...]
It is a core third-year subject. The main objective is to introduce the student into the bases of the production and health manag Following these studies, the students should: a) Know the main characteristics of the aquatic environment and understand the influence in the physiology, the culture system b) Know and understand the characteristics and diversity of the main aquatic production systems. [...]
Se trata de una asignatura de tercer curso, de tipo obligatorio, donde el principal objetivo es introducir al alumno en las bases de la producción y sanidad, especialmente de aquellas especies acuícolas destinadas a consumo humano o de interés. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
4.
6 p, 111.3 KB Producció d'Aliments Ecològics [103258] / Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Albanell Trullas, Elena ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Assignatura optativa de 4art curs, que desenvolupa les bases científiques i tècniques necessàries per aconseguir una activitat agrària sostenible, respectuosa amb el medi i que permeti obtenir productes alimentaris d'acord amb els requeriments dels consumidors i de la indústria agroalimentària actuals atenent el marc legal de la producció ecològica. [...]
Optional subject of 4th course that develops the scientific knowledge and the necessary techniques to achieve a sustainable agricultural activity, respectful with the environment and that allows to obtain food products in accordance with the requirements of consumers and the current agri-food industry, taking into account the legal framework of organic production. [...]
Asignatura optativa de 4º curso, que desarrolla las bases científicas y técnicas necesarias para conseguir una actividad agraria sostenible, respetuosa con el medio y que permita obtener productos alimenticios de acuerdo con los requerimientos de los consumidores y de la industria agroalimentaria actuales atendiendo el marco legal de la producción ecológica. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
5.
5 p, 108.8 KB Piscicultura [102671] / Sala Pallarés, Roser ; Amills Eras, Marcelo ; Padros Bover, Francesc ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura Piscicultura parteix de la base de que qui la vol cursar ja de coneixements bàsics sobre la fisiologia de peixos i la seva estreta relació amb el medi on habita, així com els principals aspectes patològics que poden incidir en la producció d'aquestes espècies. [...]
The course Pisciculture is based on the assumption that the student already has basic knowledge of fish physiology and its close relationship with the environment in which they live, as well as the main pathological aspects that can affect the production of these species. [...]
La asignatura Piscicultura parte de la base de que el alumnado dispone ya de conocimientos básicos sobre la fisiología de peces y su estrecha relación con el medio en el que habitan, así como los principales aspectos patológicos que pueden incidir en la producción de estas especies. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
6.
7 p, 122.0 KB Peix i Productes de la Pesca [102645] / Juan Godoy, Bibiana ; Sala Pallarés, Roser ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Peix i productes de la pesca" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció d'aquests tipus d'aliments, de manera que l'estudiant sigui capaç de: Identificar les principals espècies de productes de la pesca de consum freqüent i els mètodes usuals de captura. [...]
The subject "Fish and fishery products" is an optional subject of the "materia" "Food Technology" that aims to give an overview of the most important aspects in the production of these types of foods, so that the student will be able to: Identify the main species of fishery products of frequent consumption and the usual methods of capture. [...]
La asignatura "Pescado y productos de la pesca" es una asignatura optativa de la Materia "Tecnología de los alimentos" que pretende dar una visión global de los aspectos más importantes en la producción de estos tipos de alimentos, de manera que el estudiante sea capaz de: Identificar las principales especies de productos de la pesca de consumo frecuente y los métodos usuales de captura. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
7.
7 p, 114.3 KB Gestió de Projectes Cientificotècnics [103278] / Tallò Sendra, Marc ; Prim Sabria, Marta ; Grau Sala, Ramon ; Carreras Sala, Sergi ; Ivars Camañez, Vicente José ; Perez Martinez, Andres ; Blanes Garcia, Ian ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
Conèixer i practicar: Tècniques específiques (Teoria / Simulacions a classe): Planificació, Estimació, Gestió RRHH, Comunicació Mètodes de Gestió Eines (Pràctiques de laboratori) Poder decidir quins mètodes i tècniques utilitzar en cada situació. [...]
Know and practice: Specific techniques (Theory / Simulations in class): Planning, Estimation, HR Management, Communication Management Methods Tools (Laboratory practices) To be able to decide which methods and techniques to use in each situation. [...]
Conocer y practicar: Técnicas específicas (Teoría / Simulaciones en clase): Planificación, Estimación, Gestión RRHH, Comunicación Métodos de Gestión Herramientas (Prácticas de laboratorio) Poder decidir que métodos y técnicas utilizar en cada situación. [...]

2023-24
Grau en Nanociència i Nanotecnologia [983]
3 documents
8.
7 p, 113.8 KB Gestió de Projectes [102760] / Tallò Sendra, Marc ; Prim Sabria, Marta ; Grau Sala, Ramon ; Carreras Sala, Sergi ; Ivars Camañez, Vicente José ; Perez Martinez, Andres ; Blanes Garcia, Ian ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Conèixer i practicar: Tècniques específiques (Teoria / Simulacions a classe): Planificació, Estimació, Gestió RRHH, Comunicació Mètodes de Gestió Eines (Pràctiques de laboratori) Poder decidir quins mètodes i tècniques utilitzar en cada situació. [...]
Know and practice: Specific techniques (Theory / Simulations in class): Planning, Estimation, HR Management, Communication Management Methods Tools (Laboratory practices) To be able to decide which methods and techniques to use in each situation. [...]
Conocer y practicar: Técnicas específicas (Teoría / Simulaciones en clase): Planificación, Estimación, Gestión RRHH, Comunicación Métodos de Gestión Herramientas (Prácticas de laboratorio) Poder decidir que métodos y técnicas utilizar en cada situación. [...]

2023-24
Enginyeria Informàtica [958]
3 documents
9.
11 p, 130.5 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesus ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martin Orue, Susana Maria ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquin ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2023-24
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
10.
7 p, 117.9 KB Producció de Primeres Matèries [103255] / Plaixats i Boixadera, Josefina ; Albanell Trullas, Elena ; Sala Pallarés, Roser ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica, que desenvolupa les bases científiques i tècniques que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal i animal per a la seva comercialització d'acord amb els requeriments actuals dels consumidors i de la indústria agroalimentària. [...]
This is a first-year basic education course that develops the scientific and technical bases that man uses to improve the performance and quality of food from plant and animal origin for their commercialization in agreement with the current requirements of consumers and the agri-food industry. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso, de formación básica, que desarrolla las bases científicas y técnicas que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal y animal para su comercialización de acuerdo con los requerimientos actuales de los consumidores y de la industria agroalimentaria. [...]

2022-23
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents

Materials acadèmics : 146 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Fons personals i institucionals 21 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
1 p, 3.6 MB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance, meat quality and muscle fiber development / Cerisuelo, Alba ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume ; Carrión, D. ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Increasing feed allowance during gestation has been related with changes in muscle fiber development and pig performance post-natally, affecting meat quality traits at slaughter.
2005
, 2005  
2.
11 p, 78.7 KB Effects of extra feeding during mid-pregnancy on gilts productive and reproductive performance / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Chapinal i Gómez, Núria ; Carrión, D. ; Coma Subirà, Jaume ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effects of a supplemental feeding strategy during mid-gestation on lean gilts body reserves, productive and reproductive performance were assessed. A total of 90 gilts were allocated into two treatments (Control, C, and Supplemented, S). [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-313
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 219-229  
3.
3 p, 229.3 KB Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Validación de la nota de condición corporal: introducción y planteamiento experimental (I) / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Asegurar la gestión de las reservas corporales manteniendo un adecuado nivel de reservas a lo largo de la vida reproductiva de la cerda es importante para maximizar los rendimientos productivos y optimizar su vida útil en granja. [...]
2005
Anaporc, Vol. 2 Núm. 16 (2005) , p. 48-50  
4.
5 p, 273.9 KB Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Validación de la nota de condición corporal (CC). III. Correlación entre la nota de CC, el peso y las diferentes medidas obtenidas mediante ultrasonidos / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2010  
5.
3 p, 322.5 KB Efecto del nivel de alimentación en la parte media de la gestación sobre el rendimiento de las cerdas nulíparas / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Carrión, D. ; Coma Subirà, Jaume ; Tibbie, S. ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2010  
6.
1 p, 2.3 MB Dynamics of microbial cecal lumen ecosystem of broiler chickens with age measured by Terminal Restriction Fragment Length Polymorphism (t-RFLP) / Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Takahashi, S. E. ; Choque López, José Alfredo ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Nowadays, it is known that intestinal microflora of broiler chickens plays an important role for growth performance and health. However, there is still a limited knowledge about the process of colonization of the chick gut.
2008
INRA-RRI Symposium Gut Microbiome. Clermond-Ferrand, : 2008  
7.
3 p, 398.4 KB Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Validación de la nota de condición corporal (CC). Correlación entré la nota de CC, el peso y las diferentes medidas obtenidas mediante ultrasonidos (y III) / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
En este capítulo se estudia, con objeto de validar la aplicación de la nota de CC en los actuales genotipos magros para, estimar la cantidad de reservas del animal, la correlación existente entre la nota de CC y las medidas de PV, ETD y L2 utilizando todos los datos en conjunto y para cada uno de los grupos de parto, así como las diferentes fases del ciclo reproductivo. [...]
2005
Anaporc, Vol. 2 Núm. 18 (2005) , p. 62-64  
8.
3 p, 8.3 MB Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Distribución de las reservas grasas en una población de reproductoras (II) / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Tal y como se explicó en la anterior entrega, conocer la distribución de las reservas corporales de las cerdas en momentos concretos de! cicio es importante, ya que puede resultar útii a la hora de detectar problemas en el patrón de alimentación filado en granja.
2005
Anaporc, Vol. 2 Núm. 17 (2005) , p. 64-66  
9.
5 p, 71.0 KB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance and meat quality at slaughter / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume ; Carrión, Domingo ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A study was conducted to evaluate, under commercial conditions, the effect of a high feed intake during mid-gestation on postnatal growth performance and meat quality of the progeny. Sows from 1 to 7 parities were divided into two treatments, control (C) and experimental (E). [...]
2006
Archives Animal Breeding, Núm. 49 (2006) , p. 57-61  
10.
4 p, 409.5 KB Nuevos retos en la alimentación y manejo de la cerda gestante (Parte II) / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El manejo de la alimentación puede llegar a ser tanto o más importante que el hecho de proporcionar piensos con un determinado valor nutritivo o unas determinadas características. Las necesidades en energía y nutrientes se incrementan a medida que avanza la gestación siendo especialmente importantes en el último trimestre, debido al rápido crecimiento fetal. [...]
2007
Formulación : revista de alimentación y nutrición, Maig/Juny 2007, p. 41-44  

Fons personals i institucionals : 21 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Vegeu també: autors amb noms similars
4 Sala, Ramon
4 Sala, Ramón
8 Sala, Rita
1 Sala, Roser
1 Sala, Roser,
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.