Resultats globals: 35 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Documents de recerca, 8 registres trobats
Materials acadèmics, 25 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
9 p, 926.7 KB Antioxidant and Angiotensin 1 Converting Enzyme Inhibitory Functions from Chicken Collagen Hydrolysates / Soladoye, Olugbenga P. ; Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Peiro, Lluis ; Rovira, Arnau ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Chicken collagen was explored for its possible ACE inhibitory and antioxidant activities. Flavourzyme, Neutrase and Alcalase were employed for hydrolysis of chicken collagen at predetermined times with optimal conditions for corresponding enzymes. [...]
2015
Nutrition and Food Sciences, Vol. 5, Num. 3 (2015)  
2.
11 p, 297.2 KB Envasament d'aliments : Massa residus d'embalatges o menys malbaratament d'aliments? / Saldo Periago, Jordi
El rebuig d’aliment és elevat en tot el mon, però una característica de les societats industrialitzades és que la majoria d’aquest rebuig es produeix a nivell de consumidor final. De entre les estratègies per a reduir el rebuig hi destaca la millora de condicions de conservació i l’envasament dels aliments. [...]
2015
Elisava TdD, Vol. 31 (2015)  

Documents de recerca 8 registres trobats  
1.
111 p, 2.2 MB Application of native fluorescence tracers for quick evaluation of thermal damage in milk / Ayala Zárate, Olga Noemí, autor. ; Castillo Zambudio, Manuel, supervisor acadèmic. ; Saldo Periago, Jordi, supervisor acadèmic. ; Zamora Viladomiu, Anna, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
Durant el processament industrial de la llet són aplicats diferents tractaments tèrmics per tal d'ampliar la seva vida útil. Malgrat això, les propietats organolèptiques, funcionals i nutritives de la llet poden ser alterades degut a aquests tractaments. [...]
Durante el procesamiento industrial de la leche se aplican diferentes tratamientos térmicos para prolongar su vida útil. Sin embargo, las propiedades organolépticas, funcionales y nutricionales de la leche pueden verse alteradas debido a estos tratamientos térmicos. [...]
Different heat treatments are applied in milk during industrial processing in order to extend its shelf-life. However, organoleptic, functional and nutritional properties of milk can be altered by those treatments. [...]

Cerdanyola del Vallès : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  
2.
132 p, 2.2 MB Application of native fluorescence tracers for quick quantification of milk changes caused by novel processing technologies / Liu, Jinfang, autor. ; Castillo Zambudio, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
Aquesta tesi doctoral se centra en l'ús d'indicadors nadius de fluorescència en la llet per establir models d'avaluació i predicció ràpida dels efectes de processament tèrmic (70-90 °C, 0-30 min) i homogeneïtzació d'ultra alta pressió (UHPH) (100-300 MPa, amb temperatura d'entrada de 22 a 83 °C) sobre llet sencera i desnatada de boví mitjançant espectroscòpia de fluorescència front-face (FFFS). [...]
Esta tesis doctoral se centra en el uso de indicadores nativos de fluorescencia en leche para establecer modelos de evaluación y predicción rápida de los efectos del procesamiento térmico (70-90 °C, 0-30 min) y de homogeneización a presión ultra-alta (UHPH) (100-300 MPa, temperatura de entrada 22-83 °C) sobre leche bovina entera y desnatada por medio de espectroscopía de fluorescencia front-face (FFFS). [...]
This PhD dissertation is focused on using native milk fluorescence indicators to establish models for rapid evaluation and prediction of the effects of thermal (70-90 °C, 0-30 min) and ultra-high pressure homogenization (UHPH) processing (100-300 MPa, inlet temperature 22-83 °C) on bovine milk by means of front-face fluorescence spectroscopy (FFFS). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
3.
210 p, 3.2 MB Aplicación de indicadores nativos de fluorescencia para la evaluación rápida de daño térmico en el procesado de leche / Alvarado Mamani, Ulises, autor. ; Castillo Zambudio, Manuel, supervisor acadèmic. ; Saldo Periago, Jordi, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
L'objectiu d'aquesta tesi és l'aplicació d'indicadors nadius de fluorescència per a la quantificació ràpida dels canvis generats per la calor en diversos marcadors de dany tèrmic, com ara: hidroximetilfurfural (HMF), grups sulfhidril (-SH), àcid ascòrbic (17 ) i riboflavina (RBF) en llet desnatada mitjançant espectroscòpia de fluorescència "front-face". [...]
El objetivo de esta tesis es la aplicación de indicadores nativos de fluorescencia para la cuantificación rápida de los cambios generados por el calor en varios marcadores de daño térmico, tales como: hidroximetilfurfural (HMF), grupos sulfhidrilo (-SH), ácido ascórbico (AA) y riboflavina (Rbf) en leche desnatada mediante espectroscopía de fluorescencia "front-face". [...]
The objective of this thesis is the application of native indicators of fluorescence for the rapid quantification of heat-induced changes in several thermal damage markers, such as hydroxymethylfurfural (HMF), sulfhydryl groups(-SH), ascorbic acid (AA) and riboflavin (Rbf) in skim milk by front-face fluorescence spectroscopy. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016.  
4.
121 p, 1.8 MB High Hydrostatic Pressure (HHP) for kiwifruit puree preservation / Brasil, Jacira Antonia ; Saldo Periago, Jordi, dir ; Gervilla Fernández, Ramón, dir ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El consum habitual de fruita (com el kiwi) en la dieta té un efecte molt beneficiós per a la salut. No només és una excel·lent font de vitamines, fibra i minerals, sinó que a més posseeix compostos fitoquímics que contribueixen a la salut. [...]
El consumo habitual de fruta (como el kiwi) en la dieta tiene un efecto muy beneficioso para la salud. No sólo es una excelente fuente de vitaminas, fibra y minerales, sino que además posee compuestos fitoquímicos que contribuyen a la salud. [...]
Regular consumption of fruit (including kiwi) in the diet has a beneficial effect on health. It is not only an excellent source of vitamins, fiber and minerals, it also has phytochemicals that contribute to health. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
5.
206 p, 2.5 MB Composició fenòlica dels vins de la denominació d'origen penedès: relació amb l'origen varietal, l'anyada i l'anàlisi sensorial / Capdevila Mestres, Josefa ; Puig Pujol, Anna, dir. ; Saldo Periago, Jordi, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La present tesi ha avaluat la capacitat dels compostos fenòlics i dels paràmetres de color per actuar com a marcadors de traçabilitat de la varietat i/o anyada de vins blancs i negres monovarietals de la DO Penedès. [...]
This thesis has evaluated the capability of phenolic compounds and color characteristics to act as markers of traceability of grape variety and/or vintage of white and red wines from the Denomination of Origin of Penedès. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
6.
185 p, 2.1 MB Improving poultry meat preservation by means of carbon dioxide atmospheres and high hydrostatic pressure / Al-Nehlawi Valverde, Aida ; Saldo Periago, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guri Baiget, Sònia, dir. (MATGAS 2000) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La carn de pollastre és una de les carns més consumides a tot el món. Per tal d'ampliar els canals de distribució de la carn fresca i els seus derivats, la indústria alimentària ha desenvolupat mètodes de conservació per tal d'allargar-ne la seva vida útil i que permetin mantenir les propietats i la qualitat del producte original. [...]
La carne de pollo es una de las carnes más consumidas en todo el mundo. Para ampliar los canales de distribución de la carne fresca y sus derivados, la industria alimentaria ha desarrollado métodos de conservación para alargar su vida útil y que permitan mantener las propiedades y la calidad del producto original. [...]
Chicken meat is one of the most consumed meats in all over the world. In order to extend fresh poultry meat and meat products distribution, the food industry has developed preservation methods in order to prolong their shelf-life while the quality properties of the original product remain undamaged. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
7.
161 p, 1.2 MB Effect of compression and decompression rates of high hydrostatic pressure processing on inactivation of microorganisms in different matrices / Qamar Abbas, Syed ; Saldo Periago, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El efecto de las tasas de compresión y descompresión a altas presiones hidrostáticas (HHP) en la inactivación de bacterias ha sido poco estudiado. La literatura disponible presenta resultados contradictorios. [...]
The effect of compression and decompression rates of high hydrostatic pressure (HHP) for inactivation of bacteria has been scarcely studied. The available literature presented contradictory results. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
8.
44 p, 429.3 KB Cambios en las características de un queso de cabra sometido a alta presión hidrostática : aceleración de la maduración / Saldo Periago, Jordi ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther, dir. (Universidad Miguel Hernández)
La maduración es una de las partes del proceso de elaboración del queso en que pueden realizarse importantes acciones para reducir los costes de producción en la industria quesera. Es un proceso largo que implica mantener unos importantes inmovilizados, invertir en cámaras de maduración capaces de mantener grandes volúmenes, afrontar los costes de refrigeración y el riesgo de aparición de defectos durante el madurado. [...]
The ripening is one of the parts of the manufacture process of cheese in that is possible to carry out important actions to reduce the production costs in the cheese industry. It is a long process that implies support important immobilized, invest in ripening chambers able to hold large volumes, face the refrigeration costs and the defect appearance risk during the ripening. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2002
6 documents

Materials acadèmics 25 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
5 p, 81.4 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Ferragut Pérez, Victoria ; Hernández Herrero, María Manuela ; Pla Soler, Reyes ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Roig Sagués, Artur Xavier ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
In this module students will learn the different key stages in the innovation process and design of a new product of animal origin. They will also know the most innovative processing technologies; its validation and they will study the parameters of the process that have the greatest impact on the characteristics of the final product. [...]
En este módulo los estudiantes aprenderán las distintas etapas clave en el proceso de innovación y diseño de un nuevo producto de origen animal. También conocerán las tecnologías de procesado más innovadoras, su validación y estudiarán cuales son los parámetros de proceso que tienen mayor impacto en las características del producto final. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
2.
7 p, 87.5 KB Introducció a la tecnologia dels aliments [101017] / Ferragut Pérez, Victoria ; Capellas Puig, Marta ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Pla Soler, Reyes ; Juan Godoy, Bibiana ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. [...]
What we eat every day and how we do it depends on our health. And also our economy, since the agri-food sector is one of the most money that moves in our country. In Catalonia, there are many food industries which must ensure healthy and safeproducts. [...]
De lo que comemos cada día y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economía, ya que el sector agroalimentario es uno de los que más dinero mueve en nuestro país. En Cataluña, hay muchas industrias que se dedican a producir o procesar materias primas para convertirlas en alimentos. [...]

2018-19
Grau en Microbiologia [816]
3 documents
3.
6 p, 84.3 KB Tecnologia dels Aliments [102610] / Pla Soler, Reyes ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Codina Torrella, Idoia ; Martinez Garcia, Maria ; Castillo Zambudio, Manuel ; Prat Castellà, Jaume ; Juan Godoy, Bibiana ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau, aporta una part de les competències específiques que han d'adquirir els veterinaris durant la seva formació, ja que, segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, per la que s'estableixen els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit, és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. [...]
2018-19
Grau en Veterinària [955]  
4.
5 p, 74.1 KB Pràctiques de Planta Pilot [103228] / Juan Godoy, Bibiana ; Capellas Puig, Marta ; Yuste Puigvert, Josep ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura està estretament relacionada amb les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i Mètodes de processament d'aliments II, pertanyents a la mateixa matèria. En aquesta assignatura es treballaran els aspectes pràctics dels coneixements teòrics de les dos assignatures mencionades anteriorment. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
5 p, 83.4 KB Mètodes de Processament d'Aliments I [103555] / Saldo Periago, Jordi ; Castillo Zambudio, Manuel ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de tercer curs, de caràcter obligatori. Tracta els processos físics de transformació i/o conservació dels aliments de forma general, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza amb més aprofundiment en les assignatures optatives que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
6.
5 p, 86.7 KB Productes Derivats de la Fermentació Alcohòlica [103227] / Saldo Periago, Jordi ; Gallardo Chacón, Joan Josep ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els productes derivats de la fermentació alcohòlica estan amplament representats en moltes cultures a tot el món, i són consumits habitualment. Els productes que conserven un contingut elevat d'etanol en la seva forma final habitualment són consumits només per la població adulta. [...]
2018-19
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
5 p, 82.9 KB Mètodes de Processament d'Aliments I [103555] / Saldo Periago, Jordi ; Castillo Zambudio, Manuel ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de tercer curs, de caràcter obligatori. Tracta els processos físics de transformació i/o conservació dels aliments de forma general, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza amb més aprofundiment en les assignatures optatives que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents
8.
4 p, 72.7 KB Pràctiques de Planta Pilot [103228] / Juan Godoy, Bibiana ; Capellas Puig, Marta ; Yuste Puigvert, Josep ; Gràcia Julià, Alvar ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura està estretament relacionada amb les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i Mètodes de processament d'aliments II, pertanyents a la mateixa matèria. En aquesta assignatura es treballaran els aspectes pràctics dels coneixements teòrics de les dos assignatures mencionades anteriorment.
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
4 p, 78.9 KB Productes Derivats de la Fermentació Alcohòlica [103227] / Saldo Periago, Jordi ; Gallardo Chacón, Joan Josep ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els productes derivats de la fermentació alcohòlica estan amplament representats en moltes cultures a tot el món, i són consumits habitualment. Els productes que conserven un contingut elevat d'etanol en la seva forma final habitualment són consumits només per la població adulta. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
10.
7 p, 87.0 KB Introducció a la tecnologia dels aliments [101017] / Ferragut Pérez, Victoria ; Capellas Puig, Marta ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Pla Soler, Reyes ; Juan Godoy, Bibiana ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. [...]
What we eat every day and how we do it depends on our health. And also our economy, since the agri-food sector is one of the most money that moves in our country. In Catalonia, there are many food industries which must ensure healthy and safeproducts. [...]
De lo que comemos cada día y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economía, ya que el sector agroalimentario es uno de los que más dinero mueve en nuestro país. En Cataluña, hay muchas industrias que se dedican a producir o procesar materias primas para convertirlas en alimentos. [...]

2017-18
Grau en Microbiologia [816]
3 documents

Materials acadèmics : 25 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.