Resultados globales: 33 registros encontrados en 0.01 segundos.
Artículos, Encontrados 20 registros
Documentos de investigación, Encontrados 9 registros
Materiales académicos, Encontrados 4 registros
Artículos Encontrados 20 registros  1 - 10siguiente  ir al registro:
1.
12 p, 983.7 KB Prenatal exposure to innately preferred D-limonene and trans-anethole does not overcome innate aversion to eucalyptol, affecting growth performance of weanling piglets / Reyes-Camacho, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vinyeta, Ester (Delacon Biotechnik GmbH) ; Aumiller, Tobias (Delacon Biotechnik GmbH) ; Van der Klis, Juan D. (Delacon Biotechnik GmbH) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
In the present research, two studies were performed to determine the effects of specific botanical compounds (BCs) on the innate feed preference and feed intake of piglets, as follows: Exp. 1 studied the innate feed preferences of post-weaning piglets using a double-choice feeding test. [...]
2021 - 10.3390/ani11072062
Animals, Vol. 11 Núm. 7 (july 2021) , p. 2062  
2.
10 p, 1.4 MB Growth performance and total tract digestibility in broiler chickens fed different corn hybrids / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, G. (AB Vista) ; Villagómez-Estrada, S. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Bedford, M.R. (AB Vista) ; Graham, H. (AB Vista) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study was to investigate the variability in nutrient digestibility associated with corn genetic background and its influence on the feeding value for broiler chickens. A total of 960 1-day-old male broiler chicks (Ross 308) were distributed in eight treatments, with 12 pens per treatment and 10 birds per pen in a 42-day study. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101218
Poultry Science, Vol. 100 (april 2021)  
3.
7 p, 201.6 KB Phytogenic Compounds Supplemented to Gestating Hyperprolific Sows Affects the Gut Health-Related Gene Expression and Histological Responses in Neonate Piglets / Reyes-Camacho, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Pérez, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Nutrició, Maneig i Benestar Animal) ; Vinyeta, Ester (Delacon Biotechnik) ; Aumiller, Tobias (Delacon Biotechnik) ; o (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Folch, Josep Maria (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Van der Klis, Jan Dirk (Delacon Biotechnik) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Nutrició, Maneig i Benestar Animal)
This research aims to determine whether a specific blend of phytogenic compounds (BPC) supplemented in gestating hyperprolific sow diets can promote prenatal maternal effects in terms of piglet gut function and morphology. [...]
2021 - 10.3389/fvets.2021.639719
Frontiers in Veterinary Science, Vol. 8 (june 2021)  
4.
14 p, 1.2 MB Effect of Phase Feeding, Space Allowance and Mixing on Productive Performance of Grower-Finisher Pigs / Camp Montoro, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Pessoa, Joana (M3-BIORES-Measure) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manzanilla, Edgar Garcia (University College Dublin. School of Veterinary Medicine)
Low space allowance and mixing may affect productive performance in pigs, but it is not clear whether space allowance and mixing interact with each other during the grower-finisher period. In addition, phase feeding is a good strategy used to reduce feed costs and improve feed efficiency, but it may result in nutrient limitations in suboptimal production conditions, e. [...]
2022 - 10.3390/ani12030390
Animals, Vol. 12 (february 2022)  
5.
26 p, 455.5 KB Phytogenic feed additives in poultry : achievements, prospective and challenges / Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Phytogenic feed additives have been largely tested in poultry production with the aim to identify their effects on the gastrointestinal function and health, and their implications on the birds' systemic health and welfare, the production efficiency of flocks, food safety, and environmental impact. [...]
2021 - 10.3390/ani11123471
Animals, Vol. 11 Núm. 12 (december 2021) , p. 3471  
6.
11 p, 758.0 KB Dietary Preference of Newly Weaned Pigs and Nutrient Interactions According to Copper Levels and Sources with Different Solubility Characteristics / Villagómez-Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; van Kuijk, Sandra (Trouw Nutrition. Research and Development Department) ; Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Karimirad, Razzagh (Lorestan University. Department of Animal Science) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
Strategies for promoting early feed acceptance and avoiding pig rejection to new feed are a priority for maximizing their feed intake. Animal preference or aversion for a particular feed or nutrient is a behavioral expression coordinated by a complex biological system. [...]
2020 - 10.3390/ani10071133
Animals, Vol. 10 (july 2020)  
7.
17 p, 803.1 KB Increasing Dietary Lysine Impacts Differently Growth Performance of Growing Pigs Sorted by Body Weight / Aymerich, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Soldevila, Carme (Vall Companys Group) ; Bonet, Jordi (Vall Companys Group) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The increasing demand on animal products expected for the next decades requires animal production systems to become more efficient in resource use. Most commercial operations feed all pigs the same feed at a determined time depending on the average BW of the batch, but without considering the variability of the population. [...]
2020 - 10.3390/ani10061032
Animals, Vol. 10 (june 2020)  
8.
13 p, 821.0 KB Predicting Productive Performance in Grow-Finisher Pigs Using Birth and Weaning Body Weight / Camp Montoro, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Manzanilla, E. G. (University College Dublin. UCD Veterinary Sciences Centre) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Clear, Oliver (Pig Development Department, Animal and Grassland Research and Innovation Centre) ; Calderón Díaz, Julia Adriana (Pig Development Department, Animal and Grassland Research and Innovation Centre)
Smaller than average sized pigs requiring extra time to reach target slaughter weight are often referred to as slow growing pigs. This subset of pigs poses a management challenge and may have economic implications for pig producers. [...]
2020 - 10.3390/ani10061017
Animals, Vol. 10 (june 2020)  
9.
14 p, 1.9 MB Effects of dicopper oxide and copper sulfate on growth performance and gut microbiota in broilers / Forouzandeh, Asal (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blavi Josa, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vidal, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Rodríguez, M. (PigCHAMP Pro Europa) ; Monteiro, A.N.T.R. (Animine) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Darwich Soliva, Laila (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was conducted to determine the effects of two sources of copper (Cu) from copper sulfate (CuSO) and dicopper oxide (CuO, CoRouge) at three levels of inclusion (15, 75, and 150 mg/kg) on growth performance and gut microbiota of broilers. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101224
Poultry Science, Vol. 100 (april 2021)  
10.
30 p, 6.0 MB Targeted-release organic acids and essential oils improve performance and digestive function in broilers under a necrotic enteritis challenge / Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vilarrasa, E. (Kaykun Care) ; Cabeza Luna, Irene (FARMFAES-TECNOVIT) ; Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; D'angelo, Matilde (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was performed to evaluate the effect of four different microencapsulated blends of organic acids (OA) and nature-identical aromatic compounds (AC) on growth performance and gut health of broilers challenged with a recycled NE litter. [...]
2020 - 10.3390/ani10020259
Animals, Vol. 10 Núm. 2 (february 2020) , p. 259  

Artículos : Encontrados 20 registros   1 - 10siguiente  ir al registro:
Documentos de investigación Encontrados 9 registros  
1.
169 p, 14.6 MB Strategies of trace mineral supplementation for swine development and sustainability / Villagómez Estrada, Sandra ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir.
Durant molts anys, l'ús farmacològic dels oligoelements com el Zn i Cu va generar efectes positius en la indústria porcina, a l'estimular el creixement i controlar les disbiosi intestinals, especialment en els garrins recent deslletats. [...]
"Durante muchos años, el uso farmacológico de los oligoelementos como el Zn y Cu generó efectos positivos en la industria porcina, al estimular el crecimiento y controlar las disbiosis intestinales, especialmente en los lechones recién destetados. [...]
For many years, the pharmacological use of trace elements such as Zn and Cu generated positive effects in the pig industry, by stimulating pig growth and controlling intestinal dysbiosis, especially in weaned piglets. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Producció Animal.

2021  
2.
137 p, 8.0 MB Feed-associated factors to xylanase response in corn-based poultry diets / Melo Durán, Diego ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Sola Oriol, David, dir.
La producció avícola enfronta diversos desafiaments relacionats amb l'ús dels recursos naturals, sent l'eficiència alimentària el factor que pot ser influenciat mitjançant l'ús de diferents estratègies nutricionals. [...]
La producción avícola enfrenta varios desafíos relacionados con el uso de los recursos naturales, siendo la eficiencia alimenticia el factor que puede ser influenciado mediante el uso de diferentes estrategias nutricionales. [...]
Poultry production faces several challenges related to the use of natural resources, with feed efficiency being the factor that can be influenced through the use of different nutritional strategies. Proper use of exogenous enzymes, such as xylanase, could improve growth performance, feed conversion, gut health, and improve environmental problems as fewer undigested nutrients are excreted. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Producció Animal.

2021  
3.
161 p, 3.2 MB Studying the effects of phytogenic supplementation as feeding strategies to overcome physiological and productive challenges in hyperprolific sows and their offspring / Reyes Camacho, David Angel ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir.
La selecció genètica de línies de truges hiperprolífiques ha incrementat considerablement la mida de la ventrada en les últimes dècades. L'augment de nombre de garrins és un gran desafiament per a la fisiologia i la productivitat tant de la truja com de la seva descendència durant la gestació, el part i la lactància. [...]
La selección genética de líneas de cerdas hiperprolíficas ha incrementado considerablemente el tamaño de la camada en las últimas décadas. El aumento del número de lechones es un gran desafío para la fisiología y la productividad tanto de la cerda como de su descendencia durante la gestación, el parto y la lactancia. [...]
Genetic selection for hyperprolific sow lines has increased litter size considerably in the last decades. The increased number of piglets is a major challenge for both sow and its offspring physiology and productivity during gestation, at parturition and during lactation. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Producció Animal.

2021  
4.
208 p, 2.8 MB Semi-precision feeding of non-castrated grow-finishing pigs / Aymerich Montrabeta, Pau ; Solà Oriol, David, dir. ; Coma Subirà, Jaume, dir.
Actualment, la majoria de sistemes convencionals d'alimentació de porcí utilitzen l'alimentació en fases a l'engreix per imitar la disminució de concentració de nutrients requerida lligada a un increment de la capacitat d'ingestió dels porcs a major edat i pes viu. [...]
En la actualidad, los sistemas convencionales de alimentación del ganado porcino utilizan mayoritariamente la alimentación en fases durante el engorde para imitar la disminución de la concentración de nutrientes requerida en el pienso cuando se incrementa la capacidad de ingestión de los cerdos a mayor edad y peso vivo. [...]
Conventional swine feeding systems usually aim to feed the average pig, or slightly higher nutrient levels to ensure that the overall population growth is not limited. To feed pigs in accordance with their requirements, most swine operations use phase feeding during the grow-finishing phase to match the diminishing dietary nutrient concentration for an increased feed intake at greater age and body weight. [...]

2020  
5.
223 p, 2.8 MB Study of nutritional strategies to improve rearing, quarantine, and adaptation periods of replacement gilts / Fabà, Lluís ; Gasa, Josep, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
En la present tesi, es varen hipnotitzar reduccions en coixeses, osteocondrosis (OC) i lesions de peülles via proporcionar una suplementació dietètica (de nutrients importants en ossos i peülles) i/o reduir el creixement durant la recria. [...]
Las hipótesis fueron que la suplementación dietética (con nutrientes importantes para huesos y pezuñas) y/o la reducción del ritmo de crecimiento durante la recría reduce las cojeras, osteocondrosis (OC) y lesiones de pezuñas. [...]
The present PhD thesis hypothesized reductions of lameness, osteochondrosis (OC) and claw lesions due to dietary treatments (nutrients with specific roles in bone and claw development) fed to rearing gilts, and (or) by reducing growth rates. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
6.
188 p, 12.9 MB Estudio y gestión de la variabilidad de peso vivo a lo largo del ciclo del porcino en condiciones comerciales / López Vergé, Sergi ; Gasa, Josep, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La variabilidad de peso vivo cobra especial relevancia en la porcicultura moderna donde la importancia de la integridad y homogeneidad del lote resulta crucial para no interrumpir los flujos de producción. [...]
Live weight variability is particularly important in modern pig production, because the importance of the integrity and homogeneity of the batch is crucial in order not to interrupt production flows. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
7.
27 p, 494.5 KB Aplicación web creada con shiny para el análisis de la variabilidad de las materias primas en la fabricación de piensos / Casino Durán, Joaquín ; Farré, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ; Solà Oriol, David, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
La variabilidad en las materias primas puede comprometer la calidad del producto final. En la fabricación de piensos en el sector porcino, este factor es determinante para la producción animal. Se realiza un proceso de manipulación de las bases de datos de los ingredientes principales de este pienso (trigo, soja, maíz y cebada) con la finalidad de conseguir una sola base de datos de todos los ingredientes y, todos los nutrientes y aminoácidos de estos. [...]
La variabilitat en la matèries primeres pot comprometre la qualitat del producte final. En la fabricació del pinso en el sector porcí, aquest factor es determinant per la producció animal. Es realitza un procès de manipulació de les bases de dades dels ingredients principals d'aquest pinso (blat, soja, blat de moro i ordi) amb lafinalitat d'aconseguir una base sola base de tots els ingredients, tots els seus nutrients i aminoàcids. [...]
Variability in raw materia can compromise the quality in the final product. In feed manufacture in the pig sector, this is a determining factor for animal manufacture. Handling process of the database was done over the main ingredients of the feed (wheat, soybean, corn and barley) in order to obtain a final database of all the ingredients, all their nutrients and amino acids. [...]

2017
Grau en Estadística Aplicada [973]  
8.
257 p, 2.4 MB Exploring dietary strategies to enhance feed intake and growth of piglets after weaning by a multidisciplinary approach / Blavi Josa, Laia ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El deslletament és un període d'adaptació i estrès on els porcs poden patir el síndrome post-deslletament, caracteritzat per una baixa ingestió i creixement i per diarrees. És de gran interès per a la indústria porcina la recerca de solucions per incrementar el consum i el creixement després del deslletament. [...]
El destete es un periodo de adaptación y estrés donde los cerdos frecuentemente sufren el síndrome post-destete; caracterizado por una baja ingestión y crecimiento, y por diarreas. Es de gran interés para la industria porcina la búsqueda de soluciones para incrementar el consumo y el crecimiento después del destete. [...]
Weaning is a period of adaptation and stress where pigs frequently suffer the post-weaning "growth check", characterized by low feed intake, poor growth, and diarrhea. The search for multiple and combined solutions to increase feed consumption and growth performance after weaning is of great practical interest for the swine industry. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
9.
192 p, 1.1 MB Influence of the nutritional status of piglets on their ability to perform appropriate dietary selection patterns after weaning / Guzmán Pino, Sergio A. ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La presente Tesis Doctoral tiene como objetivo simular diferentes estados fisiológicos o nutricionales que enfrentan los lechones destetados en el sistema intensivo de producción, por ejemplo, variaciones en el contenido nutricional de la dieta, en la disponibilidad de nutrientes o piensos, o en la homeostasis de los animales. [...]
The present PhD Thesis aims to simulate different physiological or nutritional status that post-weaned piglets face in the intensive production system, e. g. , variations in the dietary nutritional content, in the availability of nutrients or feeds, or in the animals' homeostasis. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  

Materiales académicos Encontrados 4 registros  
1.
11 p, 130.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2021-22
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documentos
2.
7 p, 115.7 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Calsamiglia, Sergio ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Milán Sendra, María José ; Graupera García, Antoni ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian Fuste, Carmen Loreto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet, carn i ous. Conèixer el sector de la producció de llet, carn i dels ous, així com la seva localització. [...]
The training objectives of Integrated Animal Production II are: • To know the key factors that mark, now and in the future, the production of milk, m • To know the milk, meat and eggs production sector, as well as its location. [...]
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer los factores clave que marcan, ahora y en el futuro, la producción de leche, carne y huevos. • Conocer el sector de la producción de leche, carne y los huevos, así como su localización. [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documentos
3.
11 p, 128.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels 1 Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los 1 Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. [...]

2020-21
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documentos
4.
11 p, 103.2 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramón ; Milán Sendra, María José ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé Filella, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos Velázquez, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documentos

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.