1.
|
0 p, 1.2 MB |
Cognitive Reserve as a Protective Factor of Mental Health in Middle-Aged Adults Affected by Chronic Pain
/
Delgado-Gallén, Selma (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Soler, M. Dolors (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Albu, Sergiu (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Pachón-García, Catherine (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Alviarez-Schulze, Vanessa (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Solana-Sánchez, Javier (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Bartrés-Faz, David (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Tormos, Jose M (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Pascual Leone, Álvaro (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Cattaneo, Gabriele (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Universitat Autònoma de Barcelona
Chronic pain is associated with worse mental health and cognitive impairment, which can be a cause or a consequence of brain structure and function alterations, e. g. , maladaptive plasticity, antinociceptive system dysregulation. [...]
2021 - 10.3389/fpsyg.2021.752623
Frontiers in psychology, Vol. 12 (october 2021)
|
|
2.
|
11 p, 484.4 KB |
Influence of free fatty acid content and degree of fat saturation on production performance, nutrient digestibility, and intestinal morphology of laying hens
/
Palomar, María (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ;
Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ;
Piquer, Olga (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
García-Bautista, José A. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ;
Soler, María D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal)
This study was conducted to evaluate the effects of dietary free fatty acid (FFA) content and degree of fat saturation on production performance, lipid and calcium digestibility, and intestinal function of laying hens. [...]
2023 - 10.1016/j.aninu.2023.03.002
Animal Nutrition, Vol. 13 (march 2023) , p. 313-323
|
|
3.
|
12 p, 325.6 KB |
Influence of free fatty acid content and degree of fat saturation in laying hen diets on egg quality, yolk fatty acid profile, and cholesterol content
/
Palomar, María (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ;
Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ;
Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Muñoz-Núñez, M. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal)
The aim of the present study was to evaluate the effect of dietary free fatty acid (FFA) content and the degree of saturation on egg quality, yolk fatty acid (FA) profile, and yolk cholesterol content. [...]
2022 - 10.1016/j.psj.2022.102236
Poultry Science, Vol. 102 (october 2022)
|
|
4.
|
17 p, 331.8 KB |
Olive Pomace and Soybean-Sunflower Acid Oils as Alternative Fat Sources in European Seabass (Dicentrarchus labrax) Diets : effects on Performance, Digestibility and Flesh Fatty Acid Composition and Quality Parameters
/
Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Ferrer, Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Serrano, Tània (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The effects of dietary inclusion of soybean-sunflower and olive pomace acid oils on growth, digestibility and flesh composition were studied in European seabass. Eight diets were fed for 100 days (101. [...]
2022 - 10.3390/ani12091198
Animals, Vol. 12 Núm. 9 (5-1 2022) , p. 1198
|
|
5.
|
10 p, 580.9 KB |
Effects of free-fatty-acid content and saturation degree of the dietary oil sources on lipid-class content and fatty-acid digestibility along the gastrointestinal tract in broilers from 22 to 37 days of age
/
Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ;
Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ;
Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ;
Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to assess the effect of the free-fatty-acid (FFA) content and saturation degree of dietary fat (added at 6%) on the fatty-acid (FA) digestibility and lipid-class content along the gastrointestinal tract and excreta in broilers from 22 to 37 d of age. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101261
Poultry Science, Vol. 100 (may 2021)
|
|
6.
|
17 p, 1020.2 KB |
Replacement of palm oil with soybean acid oil in broiler chicken diet : Fat digestibility and lipid class content along the intestinal tract
/
Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ;
Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ;
Rodriguez-Sanchez, Raquel (AgResearch Ltd. Ruakura Research Centre) ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study aimed to evaluate the replacement of palm oil (P) with increasing levels of soybean acid oil (SA), a by-product of soybean oil (S) refining, on lipid class content and fatty acid (FA) digestibility in the intestine and excreta of chickens at 11 and 35 days (d). [...]
2021 - 10.3390/ani11092586
Animals, Vol. 11 Núm. 9 (september 2021) , p. 2586
|
|
7.
|
|
8.
|
|
9.
|
12 p, 336.7 KB |
Effect of fibrous diet and vitamin C inclusion on uniformity, carcass traits, skeletal strength, and behavior of broiler breeder pullets
/
Asensio, X. (Aviagen) ;
Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ;
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This experiment studied the effect of broiler breeder nutritional strategies on uniformity, carcass traits, tibia parameters, and behavior during rearing and prebreeder periods (up to 22 wk of age). One-day-old pullets (n = 384) were randomly assigned to 4 treatments arranged as a 2 × 2 factorial, with 2 fiber levels (control vs. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.01.015
Poultry Science, Vol. 99 (march 2020) , p. 2633-2644
|
|
10.
|
7 p, 169.3 KB |
Características del dolor neuropático crónico y su relación con el bienestar psicológico en pacientes con lesión medular
/
Soler Fernández, Mª Dolores (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Saurí Ruiz, Joan (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Curcoll Gallemí, María Luisa (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Benito Penalva, Jesús (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Opisso, Eloy (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann) ;
Chamarro Lusar, Andrés (Universitat Ramon Llull) ;
Vidal Samsó, Joan (Institut Germans Trias i Pujol. Institut Guttmann)
Objetivos. Determinar la prevalencia del dolor neuropático (DN) en una muestra de pacientes con lesión medular (LM), examinar la relación entre las características clínicas, demográficas y psicológicas con la prevalencia del DN después de una LM y a su vez con los diferentes tipos de DN, y estudiar el valor predictivo de los factores más significativos. [...] AIMS. To determine the prevalence of neuropathic pain (NP) in a sample of patients with spinal cord injury (SCI), to examine the relation between clinical, demographic and psychological characteristics with the prevalence of NP after SCI and the different types of NP, and to study predictive factors. [...]
2007
Revista de neurología, Vol. 44, Núm. 1 (2007) , p. 3-9
|
|