Results overview: Found 1 records in 0.02 seconds.
Research literature, 1 records found
Research literature 1 records found  
1.
197 p, 12.4 MB Use of fungi and bacteria for the removal of recalcitrant compounds from tannery wastewater / Spennati, Francesco, autor. ; Munz, Giulio, supervisor acadèmic. ; Gabriel Buguña, David, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental.
Els tanins són polifenols produïts per plantes que s'utilitzen en l'adobat vegetal. Aquests es diferencien de la majoria dels fenols naturals perquè fan precipitar les proteïnes i s'utilitzen en el procés d'adobament per unirse a les proteïnes del col·lagen de la pell de l'animal, fent que el cuir sigui més durador. [...]
Los taninos son compuestos polifenólicos producidos por plantas que se utilizan en el curtido vegetal. Los taninos se diferencian de la mayoría de los fenoles naturales porque precipitan las proteínas y se usan en el proceso del curtido para unirse a las proteínas del colágeno de la piel del animal para hacer que el cuero sea más duradero. [...]
I tannini sono composti polifenolici prodotti dalle piante e sono utilizzati nella concia al vegetale a scala industriale. I tannini si differenziano dalla maggior parte degli altri composti fenolici naturali per la loro capacità di far precipitare le proteine ​​e sono utilizzati nel processo di concia per legarsi al collagene delle pelli animali, al fine di renderle più resistenti e non putrescibili. [...]
Tannins are polyphenolic compounds produced by plants that are used in the vegetable tanning of leather at an industrial scale. Tannins differ from most other natural phenols since they precipitate proteins and are used in the tanning process to bind to the collagen proteins of the animal skin to make leather more durable and not putrescible. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  

See also: similar author names
1 Spennati, Francesco,
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.