Resultats globals: 81 registres trobats en 0.05 segons.
Materials de curs, 45 registres trobats
Documents de recerca, 26 registres trobats
Articles, 9 registres trobats
Multimèdia, 1 registres trobats
Materials de curs 45 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
7 p, 93.6 KB Llet i Productes Lactis [102648] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Capellas Puig, Marta ; Ferragut Pérez, Victoria ; Castillo Zambudio, Manuel ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura de Ciència i Tecnologia de la Llet és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
6 p, 89.2 KB Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments [103245] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Ferragut Pérez, Victoria ; Hernández Herrero, María Manuela ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments està estretament relacionada amb Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental que també pertany a la matèria Gestió de la Qualitat. [...]
2017-18
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
5 p, 81.2 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Ferragut Pérez, Victoria ; Hernández Herrero, María Manuela ; Pla Soler, Reyes ; Rodríguez Jerez, José Juan ; Roig Sagués, Artur Xavier ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
In this module students will learn the different key stages in the innovation process and design of a new product of animal origin. They will also know the most innovative processing technologies; its validation and they will study the parameters of the process that have the greatest impact on the characteristics of the final product. [...]
En este módulo los estudiantes aprenderán las distintas etapas clave en el proceso de innovación y diseño de un nuevo producto de origen animal. También conocerán las tecnologías de procesado más innovadoras, su validación y estudiarán cuales son los parámetros de proceso que tienen mayor impacto en las características del producto final. [...]

2017-18
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
4.
8 p, 91.3 KB Qualitat dels Aliments en la Indústria Alimentària [43033] / Ferragut Pérez, Victoria ; Capellas Puig, Marta ; Mor-Mur Francesch, Montserrat ; Pla Soler, Reyes ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Juan Godoy, Bibiana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Establir els criteris per a un correcte processament d'aliments que garanteixi la qualitat dels mateixos, tenint en compte totes les etapes fins que l'aliment arriba al consumidor. Estudiar els processos convencionals que s'apliquen en la indústria Agroalimentària als productes d'origen animal que es contemplen en el mòdul qualitat des de la granja, així com els seus derivats. [...]
To establish criteria for proper food processing to ensure its quality, taking into account all stages until the food reaches the consumer. To study conventional processes applied in the agri-food industry to products of animal origin, referred to the quality module from the farm as well as their derivatives. [...]
Establecer los criterios para un correcto procesamiento de alimentos que garantice la calidad de los mismos, teniendo en cuenta todas las etapas hasta que el alimento llega al consumidor. Estudiar los procesos convencionales que se aplican en la industria Agroalimentaria a los productos de origen animal que se contemplan en el módulo calidad desde la granja, así como sus derivados. [...]

2017-18
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
5.
6 p, 84.3 KB Tecnologia dels Aliments [102610] / Pla Soler, Reyes ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Castillo Zambudio, Manuel ; Juan Godoy, Bibiana ; Saldo Periago, Jordi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau, aporta una part de les competències específiques que han d'adquirir els veterinaris durant la seva formació, ja que, segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, per la que s'estableixen els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit, és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. [...]
2017-18
Grau en Veterinària [955]  
6.
7 p, 93.6 KB Llet i Productes Lactis [102648] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura de Ciència i Tecnologia de la Llet és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Graduat o Graduada en Veterinària [955]  
7.
6 p, 89.1 KB Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments [103245] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments està estretament relacionada amb Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental que també pertany a la matèria Gestió de la Qualitat. [...]
2016-17
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
6 p, 34.8 KB Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments [103245] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments està estretament relacionada amb Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental que també pertany a la matèria Gestió de la Qualitat. [...]
This course has as a main goal teaching students the importance of sampling as well as the basis of major physico-chemical, microbiological and sensory analyses used in quality control of foods. In this course, the student learn to associate, select and apply food sampling and analytical techniques to foods based on their particular characteristics of composition and conservation, in compliance with the needs of both industries and administration.

2015-16
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
7 p, 36.4 KB Llet i Productes Lactis [102648] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura de Ciència i Tecnologia de la Llet és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. [...]
The purpose of this course is teaching to the students milk structures and composition as well as the main principles of industrial milk and dairy food processing.

2015-16
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Graduat o Graduada en Veterinària [955]  
10.
5 p, 108.8 KB Qualitat, Innovació i Tecnologies Emergents de Processament [43035] / Trujillo Mesa, Antonio José ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En aquest mòdul els estudiants aprendran les diferents etapes clau en el procés d'innovació i disseny d'un nou producte d'origen animal. També coneixeran les tecnologies de processament més innovadores, la seva validació i estudiaran quins són els paràmetres de procés que tenen major impacte en les característiques del producte final. [...]
In this module students will learn the different key stages in the innovation process and design of a new product of animal origin. They will also know the most innovative processing technologies; its validation and they will study the parameters of the process that have the greatest impact on the characteristics of the final product. [...]

2014-15
Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1183]
3 documents

Materials de curs : 45 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Documents de recerca 26 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
91 p, 4.7 MB B.Unique : creació d'una agència de comunicació especialitzada en moda. / Medina Trujillo, Andrea ; Sabater Casals, Marta, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
El present treball és el pla empresarial d'una agència de comunicació especialitzada en moda. Aquest detalla tots els aspectes que cal tenir en compte per la creació d'una agència de comunicació, a més de realitzar un estudi exhaustiu del mercat en el qual es pretén introduir.
El presente trabajo es un plan empresarial de una agencia de comunicación especializada en moda. Éste detalla todos los aspectos que se deben tener en cuenta para la creación de una agencia de comunicación, además de realizar un estudio exhaustivo del mercado en el cual pretende introducirse.
This is the business plan of a communication agency specialised in fashion. It tells in detail all the aspects that you must keep in mind for the creation of a communication agency, as well as it realises an exhaustive study of the market in which it pretends to introduce itself.

2017
Graduat o Graduada en Periodisme [971]  
2.
15.8 KB Stability assessment of emulsions treated by ultra-high pressure homogenization and their incorporation in a UHT milk-based product for delivery of conjugated linoleic acid / Fernández Avila, Cristina ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
3.
1 p, 467.5 KB Toxicological study of acrylamide in humans and the exposition across the diet / Batet Escusa, Miquel ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2014
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
246 p, 5.3 MB Aplicación de dispersión de luz de infrarrojo próximo en la producción de derivados lácteos bajos en grasa con inulina / Arango Bedoya, Oscar ; Castillo Zambudio, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de esta tesis fue evaluar la aplicación de un sensor de dispersión de luz de infrarrojo próximo para la caracterización y monitorización de procesos en la elaboración de derivados lácteos bajos en grasa, específicamente en queso fresco y yogur firme con adición de inulina como sustituto de grasa. [...]
The objective of this PhD dissertation was to evaluate the application of a near infrared light scattering sensor to the characterization and process monitoring in low fat dairy products, specifically in fresh cheese and set yogurt with inulin as a fat substitute. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
5.
35 p, 1.0 MB Sistema continuo y procedimiento de esterilizacion y estabilizacion fisica de fluidos bombeables mediante ultra alta presion de homogeneizacion / Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona ; Trujillo Mesa, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut Pérez, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Quevedo Terre, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Pedemonte, Tomás ; Buffa, Martín Nicolás (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d’Estudis i de Recerca. Planta de Tecnologia dels Aliments)
Sistema continuo y procedimiento de esterilización y estabilización física de fluidos bombeables, alimenticios o de otras naturalezas, mediante ultra alta presión de homogeneización (UHPH) que comprende un primer intercambiador de calor 1 que precalienta el fluido a una temperatura Tp entre 40 y 90 °C; un ultrahomogeneizador 3 a través del cual el fluido a la temperatura Tp es introducido a una presión Pu de entre 200 y 600 MPa, aumentando su temperatura hasta un valor final Tu; un segundo intercambiador de calor 4 en el que se ajusta la temperatura hasta un valor de temperatura de enfriamiento Te; un tanque aséptico 5 que recibe el fluido enfriado al valor Te, y desde el cual es bombeado mediante presión de aire estéril a una envasadora aséptica, para envasar el producto final.
Continuous system and procedure of sterilization and physical stabilization of pumpable fluids, food, or other type of fluids, through ultra-high pressure homogenization (UHPH) comprising a first heat exchanger 1 which preheats the fluid at temperature Tp between 40 and 90 A º C; an ultra-homogenizer 3 through which fluid at temperature Tp is introduced at a pressure Pu between 200 and 600MPa increasing its temperature up to a final value Tu; a second heat exchanger 4 where its cooling temperature is adjusted at value Te; an aseptic tank 5 that receives the cooled down fluid at value Te, and from which it is pumped by sterile air pressure into an aseptic packaging machine, for the packaging of the final product.

Madrid : Oficina Española de Patentes y Marcas 2013  
6.
197 p, 5.5 MB Ocurrencia y estimación de la exposición humana a aflatoxina M1 en muestras de leche procedentes de Monterrey (México) / Quevedo Garza, Patricia Amanda ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cantú Martínez, Pedro César, dir. (Universidad Autónoma de Nuevo León (Mèxic). Facultad de Salud Pública y Nutrición) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La leche y los productos lácteos son alimentos con un alto valor nutritivo pero también susceptibles de contaminación y principales vehículos de introducción de aflatoxina M1 (AFM1) en la dieta, ya que no es destruida por los tratamientos convencionales térmicos de pasteurización o esterilización usados en la industria láctea para higienizar estos productos, y así puede estar presente en yogurt, queso, leche deshidratada y otros productos lácteos. [...]
Milk and dairy products are foods with a high nutritional value but also susceptible to contamination and main vehicle entry of aflatoxin M1 (AFM1) in the diet because it is not destroyed by the conventional thermal treatments such as sterilization or pasteurization usually used in the dairy industry to sanitize these products, and thus may be present in yogurt, cheese, dried milk and other dairy products. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
7.
314 p, 4.5 MB Optimización del proceso de elaboración y aplicación de la homogenización a ultra alta presión como tecnología de conservación de licuado de chufa / Codina Torrella, Idoia ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo principal de este trabajo de tesis ha sido la elaboración de un licuado de chufa de calidad y vida útil mejorada, mediante la optimización del proceso de elaboración del producto y su estabilización con la tecnología de homogenización a ultra alta presión, como tecnología alternativa al tratamiento de homogenización-pasteurización convencional. [...]
This doctoral dissertation focuses on the production of a quality tiger nut beverage with extended shelf-life, through the optimization of beverage production and its stabilization with ultra-high pressure homogenization technology, as an alternative technology to the conventional homogenization-pasteurization treatment. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
8.
232 p, 2.2 MB Calidad de la carne de cerdo, efecto de la congelacion y descongelacion, uso del calentamiento dielectrico para la descongelacion y la espectroscopia dielectrica para evaluar la calidad tecnologica / Bekele Beshah, Wondwossen ; Serra Dalmau, Xavier, dir. ; Picouet, Pierre, dir. ; Trujillo Mesa, Antonio José ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La calidad de la carne de cerdo está determinada por múltiples factores que están interrelacionados entre sí, ya que durante el periodo antes del sacrificio, los animales experimentan situaciones de estrés que repercuten en su bienestar. [...]
The quality of pork is determined by many factors that are interrelated, since during the period before slaughter animals experience stress affecting their welfare. These items related to ante-mortem period may subsequently affect the quality of the meat. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
9.
225 p, 2.1 MB Effect of high pressure processing (HPP) on starter-free fresh cheese shelf-life / Evert Arriagada, Katherine ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La Alta Presión Hidrostática (APH) es una tecnología no térmica capaz de extender la vida útil de los alimentos al mismo tiempo que mantiene sus características nutricionales y organolépticas. [...]
High pressure processing (HPP) is a non-thermal technology able to extend the shelf-life of a number of food products while maintaining their sensory and nutritional quality. Fresh cheese is unripened rennet or acid-coagulated type and is usually consumed after manufacturing. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
10.
11 p, 553.4 KB Aliments funcionals amb àcid linoleic conjugat (CLA) / Roig Ferré, Mireia ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2013
Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
2 documents

Documents de recerca : 26 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Articles 9 registres trobats  
1.
15 p, 3.1 MB Detrital zircon typology and U/Pb geochronology for the Miocene Ladrilleros-Juanchaco sedimentary sequence, Equatorial Pacific (Colombia) : new constraints on provenance and paleogeography in northwestern South America. / Osorio-Granada, E. (Universidad de Caldas (Colòmbia). Departamento de Ciencias Geológicas) ; Restrepo-Moreno, S. A. (Universidad Nacional de Colombia. Departamento de Geociencias y Medio Ambiente) ; Muñoz-Valencia, J. A. (Universidad de Caldas (Colòmbia). Departamento de Ciencias Geológicas) ; Trejos-Tamayo, R. A. (Universidad de Caldas (Colòmbia). Departamento de Ciencias Geológicas) ; Pardo-Trujillo, A. (Universidad de Caldas (Colòmbia). Departamento de Ciencias Geológicas) ; Barbosa-Espitia, A.A. (Universidad de Caldas (Colòmbia). Departamento de Ciencias Geológicas)
Typology and internal texture analyses were performed on detrital zircons obtained from the Miocene sandstones of the Ladrilleros-Juanchaco sedimentary sequence (Colombia, Equatorial Pacific). This analysis was complemented with zircon U/Pb dating to identify typology-age associations as indicators of provenance of these sediments. [...]
2017 - 10.1344/GeologicaActa2017.15.3.4
Geologica acta, Vol. 15 Núm. 3 (september 2017) , p. 201-215  
2.
1 p, 90.2 KB El processament per altra pressió allarga la vida útil del formatge fresc comercial / Trujillo Mesa, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments)
L'Alta Pressió Hidrostàtica és una tecnologia capaç d'allargar la vida útil dels aliments alhora que manté les seves característiques nutricionals i organolèptiques. El CERPTA (UAB) ha realitzat un dels primers estudis d'aplicació d'aquesta tecnologia en formatge fresc comercial i ha aconseguit gairebé triplicar la vida útil d'aquest producte. [...]
2014
UAB divulga, Maig 2014  
3.
22 p, 126.6 KB Nociones básicas para la determinación del sexo y la edad en restos bioantropológicos / Trujillo-Mederos, Aioze (Universidad de La Laguna. Departamento de Prehistoria, Arqueología, Antropología e Historia Antigua) ; Ordóñez, Alejandra C. (Universidad de La Laguna. Departamento de Prehistoria, Arqueología, Antropología e Historia Antigua)
En muchas ocasiones los/as arqueólogos/as se topan con restos humanos durante las labores de excavación. La necesidad de un primer análisis del material, en muchos casos como consecuencia del mal estado de conservación, hace necesario el conocimiento de unas mínimas nociones de los métodos más útiles para la estimación de la edad y el sexo en restos esqueléticos. [...]
Many times during excavations archaeologists have to deal with human remains. Their preservation as well as other circumstances can lead to the necessity of making the first anthropological analysis in the field. [...]

2012
Estrat crític, Núm. 6 (2012) , p. 134-155  
4.
25 p, 854.3 KB Sostenibilidad y resiliencia socioecológica en el delta del Ebro / Romagosa, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Chelleri, Lorenzo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Trujillo Martínez, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Breton, Françoise (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
En este artículo, se presenta el delta del Ebro como un ejemplo de sistema socioecológico costero frágil que se encuentra expuesto no sólo a las consecuencias del cambio climático actual, sino también a las actuaciones humanas que amenazan a la propia sostenibilidad del delta. [...]
En aquest article, es presenta el delta de l’Ebre com un exemple de sistema socioecològic costaner fràgil que es troba exposat no només a les conseqüències del canvi climàtic actual, sinó també a les actuacions humanes que amenacen la pròpia sostenibilitat del delta. [...]
Cet article présente le delta de l’Ebre comme un exemple de système socio-écologique côtière fragile exposé non seulement aux conséquences du changement climatique actuel, mais aussi aux actions humaines qui menacent la viabilité même du delta. [...]
This article presents the Ebro delta as an example of a fragile coastal social-ecological system that is exposed not only to the consequences of the current climate change, but also to human actions that threaten the sustainability of the delta itself. [...]

2013 - 10.1234/no.disponible.a.RACO.291462
Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 59, Núm. 2 (Maig-Agost 2013) , p. 239-263  
5.
1 p, 23.8 KB Sesión 5. Arqueología de la muerte. Conclusiones / Calderón, A. ; Ortiz, A. ; Trujillo, A.
Jornadas de Jóvenes en Investigación Arqueológica, JIA (3as : 5-7 de mayo 2010 : Universitat Autònoma de Barcelona). Sesión 5. Arqueología de la muerte.
2011
Estrat crític, Vol. 5, Núm. 1 (2011) , p. 516-516  
6.
4 p, 138.8 KB El desgaste dental. ¿Un método fiable para la estimación de la edad? / Trujillo Mederos, Aioze (Universidad de La Laguna (Tenerife, España). Departamento de Arqueología, Antropología e Historia Antigua) ; Calderón Ordóñez, Alejandra (Universidad de La Laguna (Tenerife, España). Departamento de Arqueología, Antropología e Historia Antigua)
Jornadas de Jóvenes en Investigación Arqueológica, JIA (3as : 5-7 de mayo 2010 : Universitat Autònoma de Barcelona). Sesión 5. Arqueología de la muerte.
En este póster se cuestiona si la utilización del desgaste dental, por sí solo, como método para estimar la edad de la muerte es realmente válido en todas las sociedades o si antes de proponerse a utilizar dicho método, se debe tener en cuenta el contexto cultural de la población a estudiar. [...]
The following poster tries to evaluate the accuracy of tooth wear, on its own, as a method for age of death estimation. We are trying to see if we can use them in different cultural contexts, or if we have to first take into account the particularities of the population under study. [...]
En aquest pòster es qüestiona si la utilització del desgast dental, per sí mateix, com a mètode per estimar l’edat de la mort és realment vàlid en totes les societats o si abans de proposar-se a utilitzar aquest mètode, s’ha de tenir en compte el context cultural de la població a estudiar. [...]

2011
Estrat crític, Vol. 5, Núm. 1 (2011) , p. 495-498  
7.
14 p, 386.7 KB Protocolos para la recogida de muestras en restos bioantropológicos. El caso del Tolmo de Minateda / Calderón Ordóñez, Alejandra (Universidad de la Laguna (Tenerife)) ; Trujillo Mederos, Aioze (Universidad de la Laguna (Tenerife)) ; Ramos Pérez, Guacimara (Universidad de la Laguna (Tenerife)) ; Alvarez Rodríguez, Nuria (Universidad de la Laguna (Tenerife))
Jornadas de Jóvenes en Investigación Arqueológica, JIA (3as : 5-7 de mayo 2010 : Universitat Autònoma de Barcelona). Sesión 5. Arqueología de la muerte.
Uno de los logros reconocidos de la antropología como disciplina científica es haber conseguido unificar los criterios y protocolos de estudio del material antropológico, sobre todo en aspectos de carácter básico y general (Ferembach et al. [...]
One of the most important achievements of anthropology as a scientific discipline has been its ability to unify criteria and protocols to study anthropological remains, specially in the most basic and general aspects (Ferembach et al. [...]
Un dels èxits assolits per l’antropologia com disciplina científica és haver aconseguit unificar els criteris i protocols d’estudi del material antropològic, sobretot en aspectes de caràcter bàsic i general (Ferembach et al. [...]

2011
Estrat crític, Vol. 5, Núm. 1 (2011) , p. 430-443  
8.
3 p, 44.1 KB Sesión 5. Arqueología de la muerte. Introducción / Calderón, A. ; Ortiz, A. ; Trujillo, A.
Jornadas de Jóvenes en Investigación Arqueológica, JIA (3as : 5-7 de mayo 2010 : Universitat Autònoma de Barcelona). Sesión 5. Arqueología de la muerte.
2011
Estrat crític, Vol. 5, Núm. 1 (2011) , p. 413-415  
9.
1 p, 241.7 KB Residus de carxofes per a ovelles lleteres / Trujillo Mesa, Antonio José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Jaramillo, Pamela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Els subproductes del cultiu i processament de la carxofa han estat aprofitats tradicionalment per a l'alimentació d'animals. Aquesta pràctica, a més de reduir la demanda de cereals, proporciona una alternativa econòmica per a l'alimentació animal i per al maneig sostenible de residus. [...]
2010
UAB divulga, Juny 2010, p. 1-1  

Multimèdia 1 registres trobats  
1.
Postales corporales / Trujillo, Adriana ; Gahren, Isabel ; Mollinedo, Cesar ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació
Postales corporales (Documental)
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona , 2005 (Máster en Teoría y Práctica del Documental Creativo)
   

Vegeu també: autors amb noms similars
1 Trujillo, Adriana
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.