Results overview: Found 3 records in 0.02 seconds.
Articles, 1 records found
Research literature, 1 records found
Course materials, 1 records found
Articles 1 records found  
1.
12 p, 3.2 MB Global analysis of the association between pig muscle fatty acid composition and gene expression using RNA-Seq / Valdés-Hernández, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ramayo-Caldas, Yuliaxis (Unitat mixta d'investigació IRTA-UAB en Sanitat Animal. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Passols, Magí (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Sebastià, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Criado Mesas, Lourdes (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Crespo-Piazuelo, Daniel (Unitat mixta d'investigació IRTA-UAB en Sanitat Animal. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Esteve-Codina, Anna (Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)) ; Castelló Farré, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sánchez Bonastre, Armando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Folch, Josep M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Fatty acids (FAs) play an essential role as mediators of cell signaling and signal transduction, affecting metabolic homeostasis and determining meat quality in pigs. However, FAs are transformed by the action of several genes, such as those encoding desaturases and elongases of FAs in lipogenic tissues. [...]
2023 - 10.1038/s41598-022-27016-x
Scientific reports, Vol. 13 (january 2023)  

Research literature 1 records found  
1.
Exploring the Genome and Links Between Transcriptome and Fatty Acid Profiling of Muscle in Pigs / Valdés Hernández, Jesús ; Ramayo Caldas, Yuliaxis, dir. ; Folch Albareda, Josep Maria, dir.
El contingut de greix intramuscular i la composició d'àcids grassos (AG) són paràmetres importants que afecten a la qualitat de la carn, influint en les seves característiques organolèptiques i el seu valor nutricional. [...]
El contenido de la grasa intramuscular y la composición de ácidos grasos (AG) son parámetros importantes que afectan a la calidad de la carne, influyendo tanto en sus características organolépticas como sobre su valor nutricional. [...]
The intramuscular fat content and fatty acid (FA) composition are important parameters that affect meat quality, influencing its organoleptic characteristics and nutritional value. FAs provided by the diet or derived from de novo lipogenesis are transformed by the action of several genes, like those encoding desaturases and elongases of FAs in lipogenic tissues. [...]

2023  

Course materials 1 records found  
1.
6 p, 108.8 KB Laboratori Integrat [102612] / Casamayor Gracia, Antonio ; Ariño Carmona, Joaquín ; Genescà, Anna ; Gomez, Nestor ; Amills i Eras, Marcel ; Anglada Pons, Teresa ; Valdes Hernandez, Jesus ; Rodriguez Muñoz, Marina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquesta assignatura engloba les practiques de dues assignatures del grau de veterinària que s'imparteixen el primer semestre del primer curs: Bioquímica i Biologia Animal i Cel·lular. L'assignatura Laboratori Integrat està programada el primer quatrimestre. [...]
Esta asignatura engloba las prácticas de dos asignaturas del Grado de Veterinaria que se imparten el primer semestre del primer curso: Bioquímica (102662) y Biología Animal y Celular (102652). La asignatura Laboratorio Integrado está programada el primer cuatrimestre. [...]

2020-21
Grau en Veterinària [955]
3 documents

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.