Resultats globals: 5 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
32 p, 389.2 KB Effect of handling on neurotransmitter profile in pig brain according to fear related behaviour / Arroyo, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Carreras, Ricard (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Valent, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Peña, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Mainau, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Velarde Calvo, Antonio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Sabrià i Pau, Josefa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Bassols Teixidó, Anna Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Chemical neurotransmitters (NT) are principal actors in all neuronal networks of animals. The central nervous system plays an important role in stress susceptibility and organizes the response to a stressful situation through the interaction of the dopaminergic and the serotonergic pathways, leading to the activation of the hypothalamus-pituitary-adrenal axis (HPA). [...]
2016 - 10.1016/j.physbeh.2016.10.005
Physiology & Behavior, Vol. 167 (December 2016) , p. 374-381  
2.
2 p, 211.0 KB CO2 als escorxadors / Velarde Calvo, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
L'atordiment previ dels animals en escorxadors abans del sacrifici no només és una realitat legislativa, és també una voluntat general d'aconseguir rebaixar el patiment o l'estrès de l'animal. En el cas de l'espècie porcina, l'exposició al diòxid de carboni (CO2 ) és un dels mètodes més utilitzats donat que presenta una sèrie de beneficis en comparació amb l'atordiment elèctric, com ara la possibilitat de poder realitzar-ho en grups, no haver de subjectar al porc o l'obtenció d'una carn de millor qualitat. [...]
El aturdimiento previo de los animales en mataderos antes del sacrificio no sólo es una realidad legislativa, es también una voluntad general de conseguir rebajar el padecimiento o el estrés del animal. [...]

2009
UAB divulga, Gener 2009, p. 1-2
2 documents

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
159 p, 1.4 MB The Cognitive bias test as a measure of emotional state in pigs / Carreras, Ricard ; Mainau, Eva, dir. ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. ; Velarde Calvo, Antonio, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments ; Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
L'avaluació de les emocions és un dels principals objectius de la ciència del benestar animal. El test del biaix cognitiu (BC) s'ha proposat com una mesura per avaluar la valència (positiu vs. negatiu) i la intensitat de les emocions en animals i es basa en la premissa que els subjectes amb un estat emocional negatiu jutjaran un estímul ambigu més negativament que els subjectes amb un estat emocional positiu. [...]
The assessment of animal emotions is a crucial goal in the study of animal welfare science. The cognitive bias (CB) test has been proposed as a measure to assess the valence (positive vs. negative) and the intensity of animal emotions and is based on the premise that subjects in negative emotional state will judge an ambiguous stimulus more negatively than subjects in positive emotional state. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
2.
184 p, 2.1 MB Atordiment amb nitrogen : efectes sobre el benestar animal i la qualitat del producte final en porcí / Llonch i Obiols, Pol ; Velarde Calvo, Antonio, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La inhalació d'elevades concentracions de CO2 causa aversió en porcs. L'objectiu general d'aquesta tesi va ser determinar el grau d'afectació del benestar animal, mitjançant l'avaluació de l'aversió i del temps necessari en perdre la consciència, i de la qualitat de la canal i de la carn en porcs atordits amb diferents mescles de nitrogen i CO2. [...]
Inhalation of high concentrations of CO2 causes aversion in pigs. The aim of this thesis was to assess animal welfare, by means of the aversion suffered as well as the time to lose consciousness, and the meat and carcass quality in pigs stunned with different CO2 and N2 mixtures. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
3.
241 p, 1.8 MB Animal welfare assessment on intensive and extensive pig farms / Temple, Déborah ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Dalmau Bueno, Antoni, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Velarde Calvo, Antonio, dir. (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
L'objectiu d'aquesta tesi és avaluar i discutir l'aplicació pràctica, la validesa i la repetibilitat d'un sistema d'avaluació del benestar en granges comercials de porcs d'engreix. La capacitat d'aplicació, la sensibilitat, selectivitat, validesa contextual i repetibilitat al llarg del temps de les mesures basades en l'animal incloses al protocol Welfare Quality® es van avaluar mitjançant cinc estudis. [...]
The objective of the present thesis is to evaluate and discuss the feasibility, validity and repeatability of a welfare assessment system for growing pigs on commercial farms. The feasibility, sensitivity, selectivity, contextual validity and repeatability over time of several animal-based measures of the Welfare Quality® (WQ®) protocol were evaluated in five studies. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.