Results overview: Found 5 records in 0.01 seconds.
Articles, 2 records found
Research literature, 3 records found
Articles 2 records found  
1.
6 p, 573.4 KB Rapid quantification of riboflavin in milk by front-face fluorescence spectroscopy : a preliminary study / Alvarado Mamani, Ulises (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Liu, jinfang (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillo, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The front-face fluorescence spectroscopy technique was used to establish a rapid prediction model of riboflavin concentration in milk without prior sample preparation. The prediction model developed was then compared with two conventional high performance liquid chromatography (HPLC)-based quantification methods. [...]
2020 - 10.3390/foods9010006
Foods, Vol. 9 (2020) , p. 1-6  
2.
18 p, 2.0 MB Characterization of Whey Protein Oil-in-Water Emulsions with Different Oil Concentrations Stabilized by Ultra-High Pressure Homogenization / Hebishy, Essam (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Buffa, Martín Nicolás (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Blasco-Moreno, Anabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Estadística Aplicada) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
In this study, the effect of ultra-high-pressure homogenization (UHPH: 100 or 200 MPa at 25 ◦C),in comparison to colloid mill (CM: 5000 rpm at 20 ◦C) and conventional homogenization (CH: 15 MPa at 60 ◦C), on the stability of oil-in-water emulsions with different oil concentrations (10, 30 or 50 g/100 g) emulsified by whey protein isolate (4 g/100 g) was investigated. [...]
2017 - 10.3390/pr5010006
Processes, Vol. 5 Núm. 1 (february 2017) , p. 6  

Research literature 3 records found  
1.
51 p, 546.2 KB La poesía en el aula de secundaria / Ramírez Zamora, Anna ; Cánovas Hernández, Germán, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres
En el bloque teórico de esta investigación se analiza el papel de la poesía en el aula de Secundaria, analizando libros de texto actuales, la importancia de enseñar la poesía en las aulas y las propuestas más innovadoras, originales y creativas que se han propuesto a lo largo del tiempo. [...]
Al bloc teòric d'aquesta recerca s'analitza el paper de la poesia a l'aula de Secundària, analitzant libres de text actuals, la importància d'ensenyar la poesia a les aules i les propostes més innovadores, originals i creatives que s'han proposat al llarg del temps. [...]

2019
Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]  
2.
111 p, 2.2 MB Application of native fluorescence tracers for quick evaluation of thermal damage in milk / Ayala Zárate, Olga Noemí ; Castillo Zambudio, Manuel, dir. ; Saldo Periago, Jordi, dir. ; Zamora Viladomiu, Anna, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Durant el processament industrial de la llet són aplicats diferents tractaments tèrmics per tal d'ampliar la seva vida útil. Malgrat això, les propietats organolèptiques, funcionals i nutritives de la llet poden ser alterades degut a aquests tractaments. [...]
Durante el procesamiento industrial de la leche se aplican diferentes tratamientos térmicos para prolongar su vida útil. Sin embargo, las propiedades organolépticas, funcionales y nutricionales de la leche pueden verse alteradas debido a estos tratamientos térmicos. [...]
Different heat treatments are applied in milk during industrial processing in order to extend its shelf-life. However, organoleptic, functional and nutritional properties of milk can be altered by those treatments. [...]

Cerdanyola del Vallès : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  
3.
281 p, 8.4 MB Ultra-high pressure homogenisation of milk : : effects on cheese-making / Zamora i Viladomiu, Anna ; Trujillo Mesa, Antonio José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de la tesis fue evaluar la aptitud tecnológica de la leche tratada por ultra alta presión homogenización (UHPH) como alternativa a la pasteurización en el tratamiento de higienización de la leche para la obtención de queso fresco. [...]
Among the emerging technologies for minimal food-processing, ultra-high pressure homogenisation (UHPH) is a promising technology for liquid foods such as milk owing to the fact that (a) it is a continuous process, (b) it performs two separated processes at once, i. [...]

Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2010  

See also: similar author names
6 Zamora, A.
1 Zamora, Alberto
1 Zamora, Alonso
1 Zamora, Antoni [Fotografia]
1 Zamora, Antonio
1 Zamora, Ángela
2 Zamora, Ángeles
Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.