Resultats globals: 18 registres trobats en 0.02 segons.
Contribucions a jornades i congressos, 4 registres trobats
Documents de recerca, 14 registres trobats
Fons personals i institucionals, 4 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos 4 registres trobats  
1.
1 p, 2.3 MB Vitamin E levels and lipid oxidation in omega 3 fatty acids enriched eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
It has been demonstrated that high amounts of a-tocopherol added to the layer's diet (above 200 ppm) have a protective effect on egg lipid oxidation. However it is very important to establish the minimum levels of a-tocopherol needed in diets not only to effectively prevent lipid oxidation in animal products but also to be acceptable economically.
1998
-, : 1998  
2.
1 p, 3.5 MB Efecto de la suplementación dietética con a-tocoferol sobre el perfil lipídïco de huevos enriquecidos con ácidos grasos omega-3 / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
En los últimos dños ha aumentado el interés por enriquecer huevos con ácidos grasos poliinsaturados (AGPI) a-3. La utilización de antioxidantes se hace necesaria para reducir su mayor susceptibilidad a la oxidación.
2002
-, : 2002  
3.
1 p, 2.1 MB Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. [...]
2004
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004
2 documents
4.
1 p, 2.0 MB Effect of fatty acid content of grower-finisher feed on fatty acid content of breast meat / Vila, B. ; Galobart i Cots, Jaume ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat, F.
2003
European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  

Documents de recerca 14 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
342 p, 5.7 MB Genomic analysis of fatty acid composition and gut microbiota in pigs / Crespo Piazuelo, Daniel, autor. ; Folch Albareda, Josep Maria, supervisor acadèmic. ; Ballester Devis, Maria, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La carne de cerdo es una de las carnes más consumidas en el mundo, cuyo valor se ve afectado por su calidad y las preferencias del consumidor. La composición de los ácidos grasos (AGs) en músculo y tejido adiposo modifica la calidad de la carne. [...]
Pork is one of the most consumed meats worldwide and it is subjected to consumer's preferences. Meat quality is affected by fatty acid (FA) composition in muscle and adipose tissues. Gut microbiota composition can also affect meat quality through the production of metabolites such as short-chain fatty acids. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
1 p, 803.8 KB Importance of essential fatty acids in human health / Amalrich Madrid, Daniel ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
262 p, 5.7 MB Genomic and functional genomic analysis of fatty acid composition in swine / Revilla Sánchez, Manuel, autor. ; Folch Albareda, Josep Maria, supervisor acadèmic. ; Ballester Devis, Maria, supervisor acadèmic. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments ; Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Agrigenòmica
El cerdo es una de las principales fuentes de carne consumida por el hombre y las preferencias de los consumidores hacia productos de alta calidad han aumentado durante los últimos años. Por lo tanto, conocer los mecanismos moleculares que afectan a la producción y a la calidad de esta carne ayudaría a la selección de estos caracteres. [...]
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
4.
140 p, 1.6 MB Fatty acids goat follicular fluid : effect on oocyte competence / Roura Llerda, Montserrat ; Paramio, María Teresa, dir. ; Gracia Catalá, María, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Els àcids grassos (17GG) són una important font d'energia pels oòcits en fase de creixement. Per tant, l'estudi del fluid fol·licular (FF) on aquests oòcits maduren és d'especial interès. En estudis previs, Romaguera i col. [...]
Els àcids grassos (AAGG) són una important font d'energia pels oòcits en fase de creixement. Per tant, l'estudi del fluid fol·licular (FF) on aquests oòcits maduren és d'especial interès. En estudis previs, Romaguera i col. [...]
Fatty acids (AAGG) are an important source of energy for oocyte growth phase. Therefore, the study of follicular fluid (FF) where they mature, is of special interest. In previous studies, Romaguera et al. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
5.
239 p, 2.6 MB Obtención de una leche enriquecida de forma natural con ácidos grasos omega-3 y ácido conjugado linoleico (CLA) sin disminución de la cantidad de la grasa láctea / Siurana Marina, Adriana ; Calsamiglia, Sergio, dir (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Se realizaron tres estudios con el fin de identificar estrategias para evitar la depresión de la grasa láctea en las vacas lecheras cuando las dietas se complementan con aceites ricos en AGPI. Una revisión bibliográfica realizada en el primer estudio mostró que las recomendaciones diarias de CLA más comúnmente reportados para humanos son 0,8 g/d (0,6 a 3,0 g/d), aunque todas las recomendaciones se han extrapolado a partir de modelos animales y los pocos estudios en humanos reportan resultados contradictorios. [...]
Three studies were conducted in order to identify strategies to avoid milk fat depression in dairy cows when diets are supplemented with rich oils PUFA. Literature research in the first study showed that the most commonly reported intake recommendations of CLA for human are 0. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
6.
113 p, 7.3 MB Study of environmental and biological factors that affect larval survival in sessile coastal marine organisms / Viladrich Canudas, Núria ; Rossi Heras, Sergio, dir. (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Bramanti, Lorenzo, dir. (Observatoir Océanologique de Banyuls sur Mer) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals
La reproducció sexual és un procés biològic fonamental per a la majoria de les espècies vives, sent essencial per a la perpetuació de les espècies i assegurar-ne la diversitat genètica. En invertebrats sèssils marins, com corals i gorgònies, aquest tipus de reproducció, a més, permet la dispersió dels individus, el que facilita la colonització de noves àrees i assegurar el flux de gens entre poblacions. [...]
Sexual reproduction is one of the fundamental biological processes for most living species and it is essential for the perpetuation of the species and to ensure genetic diversity. In marine sessile invertebrates, such as corals and gorgonians, sexual reproduction is also important because it allows the dispersal of individuals, facilitating the colonization of new areas and ensuring the flux of genes among populations. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
7.
211 p, 5.0 MB Efecte d'una dieta rica en àcids grassos monoinsaturats sobre el creixement, la qualitat de canal i carn i en el perfil d'àcids grassos en porcí / Mas i Reixach, Gemma ; Realini Cujó, Carolina, dir. ; Fàbrega i Romans, Emma, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Fruit de l'augment de l'interès del consumidors per productes del porc més saludables, s'han dut a terme nombrosos estudis per modificar el perfil d'àcids grassos de la carn emprant dietes amb diferents tipus de greixos afegits, entre ells greixos monoinsaturats o MUFA (de l'anglès Monounsaturated Fatty Acids). [...]
As a result of the increased interest of the consumers for healthier and more nutritious pork products, much research with pork fat modification has been done using diets containing different fat sources, including diets with high monounsaturated fats (MUFA). [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
8.
125 p, 692.0 KB Influencia del consumo de ácidos grasos sobre la expresión génica en pollo de carne determinado por microarray / Cánovas Zambudio, Elisa ; Barroeta, Ana Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; García Manzanilla, Edgar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic
El objetivo general de este trabajo de Tesis Doctoral es evaluar los efectos de dietas ricas en diferentes tipos de ácidos grasos (saturados, poli-insaturados omega 6 y omega 3) sobre el transcriptoma de grasa abdominal, hígado y músculo esquelético en pollos de engorde mediante el uso de GeneChip microarrays. [...]
The general aim of this PhD thesis is to assess the effects that diets rich in different fatty acid families (saturated, poly-unsaturated omega-6, or omega-3) have on the transcriptome of adipose tissue, liver, and skeletical muscle in broiler chickens, using GeneChip microarrays. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
9.
148 p, 2.5 MB Estudio estructural y funcional de malonil-CoA descarboxilasa humana, un enzima peroxisomal clave en la regulación de malonil-CoA y ácidos grasos / Aparicio Alarcón, David ; Fita Rodríguez, Ignasi, dir. (Institut de Biologia Molecular de Barcelona) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular
Malonil-CoA Descarboxilasa humana (MCD) es un enzima que tiene un papel muy importante en la oxidación de ácidos grasos. Presenta dos isoformas y debido a sus características puede residir en diferentes compartimentos celulares, como el peroxisoma, citoplasma o mitocondria. [...]
Human Malonyl-CoA Decarboxylase (MCD) plays an important role in fatty acids oxidation. There are two different isoforms and due to their characteristics is distributed in different cellular compartments such as peroxisome, cytoplasm and mitochondria. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
10.
193 p, 2.8 MB Senegalese sole (solea senegalensis) broodstock nutrition : arachidonic acid (20:4n-6, ARA) and reproductive physiology / Norambuena Filcun, Fernando ; Duncan, Neil, dir. ; Mackenzie, Simon A., dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia
[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012  

Documents de recerca : 14 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Fons personals i institucionals 4 registres trobats  
1.
1 p, 2.3 MB Vitamin E levels and lipid oxidation in omega 3 fatty acids enriched eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
It has been demonstrated that high amounts of a-tocopherol added to the layer's diet (above 200 ppm) have a protective effect on egg lipid oxidation. However it is very important to establish the minimum levels of a-tocopherol needed in diets not only to effectively prevent lipid oxidation in animal products but also to be acceptable economically.
1998
-, : 1998  
2.
1 p, 3.5 MB Efecto de la suplementación dietética con a-tocoferol sobre el perfil lipídïco de huevos enriquecidos con ácidos grasos omega-3 / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.
En los últimos dños ha aumentado el interés por enriquecer huevos con ácidos grasos poliinsaturados (AGPI) a-3. La utilización de antioxidantes se hace necesaria para reducir su mayor susceptibilidad a la oxidación.
2002
-, : 2002  
3.
1 p, 2.1 MB Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. [...]
2004
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004
2 documents
4.
1 p, 2.0 MB Effect of fatty acid content of grower-finisher feed on fatty acid content of breast meat / Vila, B. ; Galobart i Cots, Jaume ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat, F.
2003
European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Saint Brieuc-Ploufragan, France, 16è : 2003  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.