Results overview: Found 4 records in 0.03 seconds.
Articles, 2 records found
Research literature, 2 records found
Articles 2 records found  
1.
51 p, 613.3 KB Economic growth and biological innovation : the development of the european dairy sector, 1865-1940 / Hernández, Ismael (Universitat Pompeu Fabra. Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
In this article we discuss an aspect of economic growth that has not been the subject of much consideration in economic and agrarian history to date: the effect of biological innovations on farming development between the mid nineteenth century and the 1930s. [...]
Cambridge: Cambridge University Press, 2016 - 10.1017/S0956793316000042
Rural history, Vol. 27 Núm. 2 (10 2016) , p. 187-212  
2.
18 p, 152.1 KB L'orgoglio identitario e lo 'spirito di Dante' nella musica italiana postunitaria / Bissoli, Francesco (Università Suor Orsola Benincasa di Napoli)
Ripercorrendo la storia della ricezione di Dante nella musica, si nota che il terreno più fertile è stato quello della musica 'a programma', specialmente per orchestra o per pianoforte: giusta la fortuna della 'cultura dell'interpretazione', determinati luoghi danteschi diventano fonte d'ispirazione, a livello di suggestioni estetiche. [...]
In tracing the history of the reception of Dante in music, program music, especially for orchestra or piano, appears as a most fertile ground. The successful 'culture of interpretation' made some Dantesque topics into an aesthetic source of inspiration. [...]

2015 - 10.5565/rev/dea.42
Dante e l'Arte, Vol. 2 (2015) , p. 143-160 (Dossier monografico)  

Research literature 2 records found  
1.
34 p, 518.8 KB Las cooperativas de consumo en España, 1865- 1939 : Un mecanismo alternativo de acceso a los alimentos / Medina-Albaladejo, Francisco José (Universitat de València. Departament d'Anàlisi Econòmica) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica
Desde su nacimiento a mediados del siglo XIX en Rochdale (Gran Bretaña), el movimiento cooperativo de consumo se expandió rápidamente por toda Europa. Conocer cómo funcionaron estas entidades puede proporcionar nuevos elementos de análisis sobre el consumo de alimentos, especialmente en aquellas regiones o ciudades donde tuvieron una mayor difusión. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2013 (Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2013_04)  
2.
41 p, 556.3 KB Difusión del consumo de leche en España (1865- 1981) / Hernández, Ismael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Muñoz Pradas, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica
La aproximación habitual en el estudio de la difusión del consumo de un alimento, además de descomponer su aportación nutricional, consiste en estudiar la evolución de sus consumos medios. Pero en todo proceso de difusión de un nuevo producto, establecer el consumo promedio es tan importante como conocer el número de consumidores. [...]
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2013 (Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2013_03)  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.